Wie o Wie gaat mee naar de Groene Ster bij Leeuwarden???!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Bedankt voor de complimenten over de foto's.
Als er foto's van jullie hondjes bij zijn die jullie in groter formaat willen, pb dan maar even je mailadres, dan stuur ik ze door.

Lisa, hoe gaat het nu met Boebie? Ik hoop dat ze er niets aan overhoudt! En zijn jij en je vriend al weer bijgekomen van de schrik?

Hebben jullie het strandje nog gevonden om ze even te laten rennen, of zijn jullie maar direct doorgereden?

En misschien mag ik het niet zeggen, maar ik ben blij dat Boebie een stevige krachtige hond is en geen klein hondje. Dan was het mogelijk veel slechter afgelopen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie o Wie gaat mee naar de Groene Ster bij Leeuwarden???!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Lisa Lieverd,

Ik hoop dat Boebie er niks aan over houd, en dat de wonden snel geheeld zijn.

Ik vind het heel jammer dat als er gevraagt word om te stoppen met die frisbee,dat hier geen gehoor aan gegeven word. Laat dit dus een wijze les zijn voor iedereen die mee gaat met een wandeling,neem geen speeltje mee van je hond. Dit om dit soort problemen te voorkomen.

Verder laat ik me er niet over uit.Omdat ik er niet bij geweest ben. Maar kop op lieve Lisa, de volgende keer kan jij ook genieten van de wandeling.En ga je gezellie met ons mee naar Sappemeer. ;-) :-D

Veel liefs Wilma,

En geef je kanjer Boebie een dikke knuffel van me. ;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Fijn Lisa dat jij hier ook nog even je verhaal neerzet. Er zijn idd veel leermomenten en ik hoop van ganze harte dat dit nooit weer gebeurt op een wandeling en dat vele mensen hier van leren.

Ik hoop dat Boebie en Cheeko dit snel mogen vergeten en jullie ook Lisa.

Hartelijke groeten van Esther

Johan (Gast)

Boebie en Cheeko hadden toch ook eerder aangelijnd kunnen worden?? Dan was er niks gebeurd.. Volgens mij heeft Esther ook een fout begaan.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Eigenlijk was ik van plan om niet meer te reageren omdat ik het eerst even allemaal moet verwerken etc. Ik heb ook bewust geen reacties meer geplaatst op het forum/dit topic. Ik had mijn verhaal duidelijk gemaakt, uitgelegd waarom ik zo deed als ik deed en mijn excuus aangeboden voor het verpesten van de avond.

Maar nu lees ik de reactie van Lisa en dan moet me toch nog even wat van het hart!

Allereerst dat 1 ding heel duidelijk was: mijn fouten. Te veel bezig met andere dingen en dus niet mijn hond. Er waren eigenaars van een pup van Dobber gekomen en ik vond het zo geweldig weer eens met hun te praten dat ik Dobber niet goed in de gaten heb gehouden. En daardoor ook te weinig aandacht heb gegeven aan mijn eigen hond. En ik heb de verkeerde keuze gemaakt om mijn training met Dobber boven het algehele belang van een goed verloop te zetten. Ik wilde Dobber leren dat 'klaar' ook 'klaar' is en heb daardoor niet goed ingeschat dat drie enthousiaste honden konden gaan vechten en dat de frisbee daar de aanleiding voor kon zijn. Daarvoor heb ik dan ook mijn excuses aangeboden.

Dat de anderen door hadden dat het ging escaleren dat klopt, maar pas toen de honden al aan het vechten waren en Lisa en de vriend de honden uit elkaar hielden, toen pas raadde Lisa me aan de frisbee weg te doen. Ik heb vanaf het begin niet in de gaten gehad hoe snel het allemaal kon escaleren en ik heb het ook niet goed ingeschat. Maar toen Lisa begon over de frisbee, ging het allang met meer over de frisbee. Het hele gevecht was al veel eerder. En ik heb in die hele escalatie ook niet meer gedacht aan die frisbee in mijn hand (waar ik uberhaupt al niet mee bezig was). Dus dat 'Nynke het allemaal wel wist' ging niet helemaal op. Ik had Het MOETEN weten, maar dat is iets anders dan 'het al wist'. Toen Lisa dat vroeg, was het de eerste keer dat iemand het zo luid zei dat ik het kon horen. Van de rest die het daar van wat ik hoorde van Esther ook al over had, heb ik niks gehoord, helaas.

Toen Dobber en Boebie en Cheeko aan het ruzieen gingen, liepen wij in eerste instantie door (in de hoop dat de honden op zouden houden en ons voorbeeld zouden volgen). Wat ze dus niet deden. Op een gegeven moment hield de vriend van Lisa Boebie vast terwijl Dobber, Cheeko, Lisa en ik een eindje verderop stonden. Dat omdat Boebie en Dobber de ruzie 'hadden' en Cheeko meedeed met Boebie. Al de hele tijd. Toen Boebie niet meer meedeed werden Cheeko en Dobber ook wat rustiger alleen werd Boebie toen weer losgelaten en waren we weer terug bij af. Het was ook tijdens het vasthouden van die vriend dat Lisa zei dat ik de frisbee moest opruimen. Waar het toen dus helemaal niet meer over ging want ze hadden totaal geen ook voor het ding (na het gevecht ook niet) en tijdens ons gesprek werd Boebie ook al weer losgelaten.

Toen hadden we gewoon de honden moeten aanlijnen en elk een kant op moeten gaan. Maar dat is achteraf gepraat. Dus de honden weer in gevecht (Cheeko deed ook weer volop mee). Aan de communicatie van de honden was duidelijk te zien dat Dobber de onderdanige was en zich ook zo opstelde. In het begin van het gevecht waren ze beide hard tegen hard, maar al heel snel daarna was duidelijk dat Dobber zich onderdanig opstelde naar de andere honden.

Dobber: consant likken, defensief de tanden laten zien, walvis ogen, holle rug, vaak ingedoken zitten en de andere keren half op de grond liggend.
Boebie had de staart recht omhoog, bleef de hele tijd staan en had de oren naar achteren. Zij was ook degene die de hele tijd de aanvallen begon waarop Dobber dan weer antwoordde (ook weer op de buik liggend en Boebie staande).
Ik heb verder goed op de lichaamstaal van Cheeko gelet omdat ik al moeite had om zoveel mogelijk te lezen van Dobber en Boebie (en ik ben ook geen expert in hondenlichaamstaal). Maar van wat ik op kon maken was Dobber de onderdanige (die was ook de hele tijd de geachtervolgde) en Boebie de dominante. En zeg het me maar als ik het mis heb, maar gekeken naar de totale houding van Dobber (MET opgetrokken lip) heb ik niet het idee als ze de dominante hond was.

Wat mij toen opviel was dat Boebie en Cheeko daar totaal niet op reageerden die gingen ook de hele tijd gewoon door met 'aanvallen'. Toen bleven we op een gegeven moment maar staan en heb ik het initiatief genomen om tussen Boebie en Dobber te gaan staan en zo (van wat ik gelezen heb) de honden te laten merken dat we hier geen zin in hadden. Omdat de meest logische oplossing niet in mij op kwam (aanlijnen en wegwezen) heb ik voor deze actie gekozen waar ik verschillende keren over gelezen heb.

Het was ook toen dat Lisa en de vriend weggelopen zijn en Boebie en Cheeko daar latend. Die waren toen nog steeds aan het ruzie maken en ik stond daar de tussen. Op een gegeven moment heb ik Boebie bij haar tuigje gepakt en haar naar achteren gehouden. Ze schoot telkens lang mij heen om Dobber te pakken. Dobber lag ondertussen de hele tijd tussen en achter mijn benen en Boebie zat voor mij de hele tijd te blaffen. Cheeko beet Dobber van achteren al werd dat minder toen ik Boebie bij Dobber weg hield. Zo heb ik ze een tijdje uit elkaar kunnen houden en had ik het idee dat het ook wat rustiger werd.

En opeens begonnen ze dus weer (natuurlijk niet 'opeens' maar is was niet echt in de positie om uitdagend starende blikken etc. te zien) en redelijk snel daarna kwamen Lisa en haar vriend weer terug. Haar vriend heeft Boebie direct aangelijnd en is de andere kant opgelopen. Cheeko bleef bij Lisa en inmiddels waren ook Jelle met zijn moeder en hun twee pups langs gekomen. Die kwamen dus net na het gevecht aan (Dobber en Cheeko was nadat Boebie weggegaan was niks meer mis mee) en Cheeko reageerde ontzettend lelijk naar 1 van de pups. Waarschijnlijk door de adrenaline van het gevecht. Dobber deed gelukkig niets want anders had ik daar ook nog een probleem mee gehad.

Overigens, Nadat ik nog meer gekrijs hoorden ben ik terug gegaan, mijn vriend was het zo ontzettend zat en heeft boebie aangelijnd en is weggegaan...

Dat gekrijs was van Dobber. Het was toen het Boebie lukte toch om me heen te komen (terwijl ik haar bij het tuigje had) en het haar lukte zich in Dobber vast te bijten achter en in haar oor. Cheeko pakte Dobber toen hij haar kontvel en begon daar aan te trekken. Toen het niet lukt om ervoor te zorgen dat Boebie los zou laten, heb ik haar opgetild aan het tuigje (dat had ik de vriend van Lisa eerder op de avond ook zien doen toen Boebie niet een balletje los wilde laten). Dat hielp echter niet want Boebie bleef vasthouden. En Dobber bleef maar janken en je schrijft dat jullie daarom terug waren gegaan. Eindelijk... Boebie had toen net losgelaten en kon ik weer voor me krijgen zodat ik weer tussen beide honden in stond.

We zijn toen met ons 8en (4 mensen en 4 honden) verder gelopen met Dobber nog steeds los en even later Cheeko ook. Cheeko wilde de hele tijd spelen met Dobber (buighouding, likken, snuffelen, kwispelen etc.) alleen had Dobber daar geen zin in.

Toen Lisa de kortste weg terug is gelopen naar haar vriend kon ze Cheeko ook niet eens mee krijgen omdat die maar bij Dobber bleef. Uiteindelijk is Cheeko aangelijnd meegenomen door Lisa en wij doorlopen naar de rest. Die direct ook verder liepen omdat ze ook het risico niet wilden lopen dat Dobber raar ging doen tegen hun honden.

De eigenaars van Rocky had ik aan het begin gevraagd of ik een foto mocht maken van Rocky en Dobber samen. Dus dat hebben we nog gedaan (gelukkig ging alles goed en ook andere honden die we tegen kwamen waren geen probleem) en daarna zijn wij ook naar de parkeerplaats gelopen. Waar Esther dus naar me toe kwam voor een gesprek over het hele verhaal.

En ik wil het best toegeven, ik was in het begin echt even kwaad. Zowel op Esther als op meerdere mensen uit de groep. Wat ik vooral heel vervelend vond was dat niemand maar dan ook niemand ook maar iets zei over hoe ik me misschien beter kon opstellen.

Ik ben nu het pispaaltje (en ik heb dingen verkeerd gedaan) maar ik was niet de enige die een speeltje mee had, en ook niet de enige die een hond heeft die gek op een bepaald speeltje is. Nu is het bij mij verkeerd gegaan en krijg ik de shit over me heen. Ik kan daar wel tegen, en ik ben blij dat ik veel geleerd heb van deze avond (en dus vooral van het gesprek met Esther).

Overigens, Dobber is ook niet zonder kleerscheuren uit de strijd gekomen. Bij Dobber zijn ze alleen minder zichtbaar maar zij heeft ook de nodige wonden en blauwe plekken (hetzelfde geld voor mij).

Ik vind het jammer dat in dit geval maar naar 1 gedupeerde word gekeken en dat is de partij van Lisa en haar hondjes. Want zij waren niet de aanleiding van het gevecht, dat was iemand anders. Ik heb weken lang naar deze wandeling uitgekeken en voor mij is het dus ook een geweldige ramp geworden. Ook omdat Dobber eindelijk wat rustiger reageerde op andere honden en omdat ik de GS altijd super leuk vond.

Dus voor mij hing er net zo goed een domper op de avond en ik wilde dat eerst goed verwerken voor ik weer op HP ging posten. Dat ik niet alles klakkeloos aanneem van anderen, wil nog niet zeggen dat ik ongevoelig ben of zo hoor! En als ik nu al die reacties lees van 'Arme Lisa, meid' etc. dan vind ik dat ontzettend vervelend. Niet dat ik ineens ook medelijden moet hebben, maar wel omdat er alleen maar naar Boebie en Cheeko gevraagd word terwijl zij notabene met hun beiden tegen Dobber aan zijn gegaan, de hele tijd.

'En we hopen dat Boebie het maar gauw mag vergeten etc.' ben ik het mee eens. Maar ik mis eigenlijk wel een beetje het medeleven dat ik gehoopt had hier te krijgen (ondanks dat het mijn fout was en waar ik inmiddels al weet ik niet hoe vaak mijn excuus voor heb aangeboden).

Het is weer een heel verhaal geworden, maar dit moest me toch even van het hart. Ik hoop dat mensen het verhaal nu wat beter begrijpen (al is het niet objectief, maar is het mijn verhaal en hoe ik dat gezien heb en geinterpreteerd heb).

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Edit: ik bedoel dat ik NIET goed op de communicatie van Cheeko gelet heb omdat het me al moeite genoeg kostte de lichaamstaal van de andere beide honden te 'lezen' (met het beetje kennis dat ik heb over lichaamstaal).

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Johan: je bedoelt Lisa waarschijnlijk... Ester was degene waar ik later mee gesproken heb en zij is niet de eigenaar van Boebie en Cheeko.

Johan (Gast)

Ja ik bedoel Esther, volgens mij zijn zei de baasjes die geen controle over hun honden hebben.

Johan (Gast)

Het was ook toen dat Lisa en de vriend weggelopen zijn en Boebie en Cheeko daar latend


Daar kan ik niet bij met mij hoofd, vechtende honden komen echt niet achter je aan hoor als je weg loopt!!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Huh, nu snap ik het even niet meer... Degenen die geen controle meer over hun hond hadden, waren Lisa en ik. Met het hele gevecht heeft Esther niks te maken gehad.

En nee, dat ze weg liepen vond ik ook vervelend en vreemd. In het begin kon ik het nog wel begrijpen dacht ik omdat ze misschien hoopten dat Boebie en Cheeko hun zouden volgen. Maar toen ze maar weg bleven vond ik het ook vreemd.

Enfin, het is helaas zo gelopen en de volgende keer blijven Dobber en ik mooi thuis. Ik heb geen zin om het nog een keer voor de mensen te verpesten om mee te gaan (helft zou dan afzeggen als ze horen dat Dobber mee zou gaan dus dan ga ik wel niet mee). Ik wil niet het risico lopen dat Dobber andere honden aan gaat vallen omdat ze nu een negatieve ervaring rijker is.

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Mag ik vragen waarom jij het nodig vind om de boel bij elkaar te liegen in je eigen voordeel?

Dobber was niet onderdanig hoe kom je er bij? Ik riep naar je doe die frisbee weg, al voor het vechten maar jij had alleen maar oog voor je eigen ding.. Pas later reageerden je met : Dobber moet leren dat klaar klaar is.. en jij hield dat ding maar beet, in het zicht voor Dobber haar neus.

Toen ze de eersten keer vechten, duidelijk om die frisbee, borg je hem niet op en heeft mijn vriend die honden uit elkaar gehaald..

Toen we doorliepen en ik dus naar je riep doe dat ding weg omdat ze bleven springen bleef jij maar zeggen dat t wel goed kwam..

toen we stil stonden ook ik heb het geprobeerd ze uit elkaar te halen en mijn vriend ook maar jij had hele verhalen over lichaamstaal en dat kwam om dit en dat en zus en zo..

Mijn vriend werd zo knettergek dat hij tegen mij zei : ja loop door dan komen ze misschien zo wel en nynke weet t allemaal zo goed dan lost zij het maar op.. Zoals ik al zei had ik al gemengde gevoelens en die waren dus juist want toen we terug kwamen (enkele seconde later) dus doe nou niet alsof ik een jaar ben weggeweest.. hebben we ze uit elkaar gehaald..

Nogmaals jij bleef maar doorgaan dat je het allemaal wel wist,
wat heeft het voor nut om nu hier neer te zetten dat cheeko in al zijn adreneline naar een pup snauwde? hij is zelf nog een pup..?

Zal ik er dan ook maar bijzetten dat jou hond ook 1 van die van Ymy had gepakt? Ja die van mij geven niet op nee.. Dat blijkt wel.. als die gepakt worden door een andere hond geven ze zich niet gewonnen en daar zal dobber wel van geschrokken zijn ja.

Ik neem jou hond niks kwalijk, daar is het een hond voor. Maar jou nu alleen nog maar extra meer. Door wat je hier hebt neer gezet.

En snap je het nou zelf niet? De mensen die er bij waren weten hoe het gegaan is en dat is voor mij genoeg, de rest van het forum mag je voor je winnen.

Je doet me heel erg veel pijn door zon verhaal op te schrijven, waar van je weet dat het jou fout is, maar van je hoopt sympathie te krijgen van andere forummers.

Ik ben er klaar mee. Ik reageer niet meer. Schrijf maar onwaarheden op. Ondertussen zit ik met tranen in me ogen maar ga jij maar lekker medeleven opwekken, hoop dat het je goed doet.

En al met al hoop ik dat Boebie er niks aan over houdt, wat iedereen dus al zei.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Nynke, is het voor je ondertussen duidelijk wat er mis is gegaan?
In een van de eerste zinnen uit je tweede lange verhaal staat het volgende:
Toen hadden we gewoon de honden moeten aanlijnen en elk een kant op moeten gaan.

De honden hebben zelf niets fout gedaan. Wanneer er veel honden zijn, dan kún je gewoonweg niet met je hond met een speeltje spelen. Je had best met Dobber kunnen spelen, maar dan had je even het bruggetje over moeten lopen (zonder dat andere honden achter je aan kwamen) of de andere kant op.
Oftewel, ik voel uit die zin een beetje dat je het mogelijk nog niet begrepen hebt. Die zin is eigenlijk niet van toepassing, want als je niet met hem op het strandje had gespeeld bij de andere honden, dan was er niets gebeurd.

Soms neem ik ook wel een speeltje mee als ik met een groepje (kooiker)hondjes met die van mij gaan wandelen. Dan heb ik er 3 bij me en niet alleen Lumi zoals nu. Vincent is gek op zijn bal. Wat ik dan altijd doe is óf even een andere kant op gaan (als we ergens stil staan) of vragen aan de andere eigenaren of ik de bal kan gooien. Zeggen de eigenaren dat dat kan, dan doe ik dat. Zie ik vervolgens dat er tóch een andere hond mee wil doen, dan is het voor mij met mijn honden direct einde spel.

En Nynke, Dobber was zeker niet de onderdanige hond, dan had zij het goed gevonden dat het speeltje was afgepakt en was zij nooit in gevecht geraakt. Zij was dan op haar rug gaan liggen en had haar overgegeven. Alleen een écht gestoorde hond zou dan zijn doorgegaan en er waren volgens mij geen gestoorde honden bij de wandeling aanwezig.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Het kan wel dat Dobber in het gevecht zich op een gegeven moment onderdanig opstelde. Daar kunnen wij niet over oordelen omdat wij daar niet bij waren.

Maar de aanleiding was al veel eerder en daar heb ik het met Nienke over gehad. De rest van de groep heeft dit gezien: Nienke hield de frisbee omhoog, 3 springende honden bij haar en 1 sec. later ging het springen over in een beginnend gevecht. Het echte gevecht was ik niet bij en dat hebben Nienke, Lisa en vriend moeten beoordelen.

De rest van de groep zag al veel eerder in dat dit moest gaan escaleren. En die laatste zinnen van jou Renske slaat precies de spijker op zijn kop!!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Balen dat een leuke wandeling zo heeft moeten aflopen voor een paar honden en mensen. Ik herken die problemen wel van wandelingen die ik maak. Pim is ook zo'n hondje wat een speeltje van anderen MOET hebben. Het kost ons heel veel moeite dit gedrag van hem af te leren. Sommige dagen gaat het goed, sommige dagen niet en dan kiezen wij ervoor om een ander plekje op te zoeken waar Pim gewoon kan spelen. Pim is geen hond die zal beginnen te vechten en doet een andere hond lelijk, dan negeert hij dat. Echter zijn lang niet alle honden ervan gediend dat dat onderdeurtje even de bal, stok of frisbee jat en het kan dus een keer gebeuren dat hij gegrepen wordt. Wij doen er dus alles aan om dit te voorkomen.

Ik heb even getwijfeld of ik mee zou gaan met deze wandeling. Het leek me heel leuk om jullie allemaal een keer te ontmoeten en de hondjes te zien. Ik heb er uiteindelijk bewust voor gekozen om niet mee te gaan. Waarom? Omdat ik altijd kijk naar welke honden er mee gaan en wat voor karakters het zijn. Puzzle is wat onzeker en viel tot kort geleden uit naar andere teefjes. Ik lees natuurlijk veel over jullie honden en ik vreesde dat Puzzle een onstabiele factor zou zijn binnen deze groep en dus een opstootje zou kunnen veroorzaken. Dit zou niet alleen Puzzle nóg onzekerder maken, maar ook andere honden kunnen 'beschadigen'.

Opstootjes komen nu eenmaal voor en natuurlijk maken we allemaal fouten. Maar als er wandelingen georganiseerd worden, denk dan niet alleen hoe jij je hond de gaten moet houden/corrigeren/afleiden. Maar ook of je hond goed combineert met de groep.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

En wel leuke foto's trouwens! :-) :-) :-)

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

@ Nienke,

Toch moet me even iets van het hart. In Sappemeer had je de frisbee ook bij je. Toen hebben er ook al een paar gezegt van,kijk er mee uit. Je bent met veel honden,dit kan fout gaan.
Gelukkig is dit goed gegaan,omdat alleen Dobber oog had toen voor de frisbee.En ik ben ook veel met de frisbee bezig geweest met Dobber, maar ik had mijn ogen aan alle kanten,en heb elke hond die bij het water stond in de gaten gehouden, als Dobber ermee uit het water kwam.
Maar het is zo link om een speeltje van je hond mee te nemen als je met nog meer honden bent.
Dobber kun je niks verwijten.Het is zijn frisbee.
En ik snap dat je het heel leuk vond dat die mensen er waren met een pup van Dobber.Maar ik zeg altijd als je met meerdere honden bent,heb je ogen in je achterhoofd nodig.
In Sappemeer vond ik het super om al de baasjes erbij te zien.Maar ik heb geen seconde de andere honden uit het oog verloren.Je moet in principe altijd alert zijn.
Maar ik vind het niet netjes dat je Lisa zo zwart maakt nu op het forum.Het lijkt wel alsof je Lisa nu de schuld geeft.

Jullie hebben beide je verhaal verteld nu. En zoals ik het lees,hebben jullie beide een ander verhaal.Dat kan,want een ieder ziet het vanuit zijn belevenis.

Ik hoop dat de volgende wandelingen meer succesvol zijn.En dat een ieder met dit verhaal geleerd heeft.

Speeltjes van je honden thuis laten!!

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

als ik dit allemaal lees ben ik toch blij dat ik niet ben gekomen. jammer dat het zo heeft moeten lopen.

:'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed advies van Wilma voor volgende wandelingen, voor iedereen:

Geen gespeel met balletjes, stokken of ander speelgoed. Ook met snoep oppassen.

Ik zie ook ergens iedereen stilstaan en allemaal naar de honden staren...geeft dat ook geen onrust voor sommige honden?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Lisa: ik zou jou ook kunnen vragen waarom je liegt in je eigen voordeel. Wat ik opgeschreven heb ik hoe IK het gezien, geinterpreteerd, gehoord, gevolgd, gevoeld heb. NIks meer, niks minder. Alleen aan het eind ben ik een beetje mijn eigen frustratie gaan spuien. En wie ben jij om te zeggen dat ik medeleven op wil roepen terwijl de notabene zelf schrijft

Ik ben er klaar mee. Ik reageer niet meer. Schrijf maar onwaarheden op. Ondertussen zit ik met tranen in me ogen maar ga jij maar lekker medeleven opwekken, hoop dat het je goed doet.

@ Renske: ja, ik heb heel goed begrepen. Mijn frisbee die ik omhoog hield om ze uit het bereik van de honden te houden (en ja, dat deed ik omdat Cheeko een keer gewoon de frisbee zowat uit mijn handen trok, en ja, het was fout gedrag van mij) was DE grote aanleiding tot het gevecht. Maar wat ik bedoel met het aanlijnen is van hoe we het beter in de pauze TUSSEN het gevecht hadden op kunnen lossen toen Boebie door Lisa haar vriend naar achteren werd gehouden. Dan was het TOEN al uit geweest en hadden ze niet verder gevochten en hadden Lisa + vriend ook niet verder gelopen zonder honden.

En nee, een onderdanige hond zou op de rug gaan liggen. En zoals jullie allemaal op het strand al wel gezien hebben (want jullie hadden de ogen WEL in het achterhoofd) zaten Cheeko en Dobber een paar keer beide aan de frisbee te trekken. En Cheeko won en ging met een blaffende Dobber om hem heen er vandoor. Zonder dat Dobber beet of aanviel.

Toen we op dat ene ruimere stukje waren (na het strandje) begon Dobber weer tegen me op te springen. Dat doet ze vaker en na een paar keer dooft dat uit. Maar ze kwam twee keer op Boebie terecht toen ze sprong (twee keer snel achter elkaar springen). En de tweede keer werd het volgens mij het gevecht. Er is toen zoveel achterelkaar aan gebeurd dat ik dat niet meer kan herinneren.

En nee, Dobber was beslist niet onderdanig in het begin. Die heeft zich een tijdje goed verzet. Maar (en toen was de rest al doorgelopen en stonden alleen Lisa en haar vriend er nog) daarna was Dobber wel degelijk onderdanig en dat liet ze ook zien! Wat wil je ook, twee honden die aan beide kanten aan haar staan te trekken. En toen liet ze ook die lichaamstaal zien die ik in het vorige berichtje schreef.

@ Wilma: Ik heb nu dus ook geleerd alle honden in de gaten te houden als ik met een roedel ben. Maar bedankt voor de raad. Wat betreft het zwart maken van Lisa: wat heb ik voor negatiefs gezegd over Lisa? Ik heb juist het hele verhaal zo objectief mogelijk geprobeerd te houden. Niks zwarts staat er over Lisa, alleen over haar honden en dat ik het vreemd vond dat ze zomaar weggegaan zijn en de honden bij mij lieten. Dus voor zover ik het kan beoordelen, heb ik niks negatiefs gezegd over Lisa of haar vriend. Ik schreef alleen dat ik het jammer vind dat alleen naar Boebie en Cheeko gevraagd word en niet naar Dobber. Ik heb alleen in DEZE reactie iets negatiefs gezegd over Lisa en dat is nadat zij mij als eerste zwart ging maken.

In elk geval heb ik mijn lesje geleerd over de frisbee.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Omdat Cheeko op het strand div. keren gewonnen heeft, werd Dobber alleen nog maar wilder op HAAR frisbee. Nog meer aanwijzigen om dus in te grijpen en de frisbee weg te stoppen. En je weet dat een appenseller erg drammig kan zijn.

En er was je dus al eerder verteld dat een speeltje voor gevaar kon zorgen en jij zei tegen mij dat je dit niet wist. Helaas, het had dus voorkomen kunnen worden. Advies wat je zo in de schoot geworpen krijgt en daar niets mee doen. Jammer dat het zo is gelopen.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Aha, daar heb je gelijk in (dat Dobber nog wilder kon zijn op haar frisbee).

Ik had geen zin om nog een dimensie toe te voegen aan het hele verhaal, maar ik kan me zo niet herinneren dat er tegen me gezegd werd dat de frisbee gevaarlijk kon zijn tijdens die andere wandeling. Maar misschien was ik toen ook bezig met andere dingen om me heen en heb ik er daardoor niet meer aan gedacht. Dus het kan heel goed zo zijn dat mensen me aangeraden hebben om voorzichtig te zijn met Dobber haar speeltje maar dat betekent niet dat ik het ook daadwerkelijk goed heb 'opgeslagen'. En ik heb de waarheid verteld toen ik zei dat ik dat niet wist. Het was (hoe dom ook van me en hoe vervelend ik me daardoor ook voel) niet in me opgekomen dat de frisbee voor zoveel problemen kon zorgen.

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Ik weet nog goed dat Ik en YMY het tegen je gezegt hebben.Maar dat doet er verder niet toe.Je hebt hier wel opgezegt dat je zou uitkijken,Toen heb ik nog tegen je gezegt.Ik ga wel ff met Dobber met de frisbee.En ik ben vervolgens ook het water in gelopen.En ben er niet meer uit geweest,zolang ik met de frisbee gespeeld heb. En toen ik ermee gestopt was,heb ik ook tegen je gezegt.Berg hem maar op. Voor er problemen komen.Het kan zijn dat je je dit niet meer kan herinneren.Ik wil je hiermee ook niet aanvallen.Maar je hebt hem toen wel opgeborgen.

Het is gewoon zonde dat een wandeling die leuk begon. Zo eindigt, voor alle partijen.Jullie hadden je er allemaal op verheugt.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Kijk, daarom zeg ik ook dat het heel goed kan dat het wel tegen me gezegd is. Ik weet van mezelf dat ik niet heel goed ben in meerdere dingen tegelijk doen en zelfs nu je het tegen me zegt kan ik het me gewoon niet meer herinneren. Dus ik denk dat ik geestelijk meer bij Dobber was en het wel gehoord heb en in het tijdelijk geheugen opgeslagen heb. In elk geval zit het nu in mijn lange termijn geheugen dat dat frisbee niet meer mee moet. Ik wilde wel dat het WEL weer bij me opgekomen was dat de frisbee niet goed kon zijn, maar ik denk dat het door de vorige keren (die allemaal heel goed gingen, voor zover ik heb kunnen beoordelen) niet echt over gekomen is.

En wat ik nu direct ook wel even posten kan: Lisa zei dat Dobber ook nog een andere hond van Ymy aanviel. Dat is niet waar. Dobber en Yindy (het teefje van de tweeling Yindy en Lica volgens mij) hadden elkaar al eerder ontmoet toen ik nog met Ymy mee moest rijden elke keer om bij een wandeling te komen. Toen begon Yindy ook direct te janken en te blaffen terwijl (ook volgens Ymy) er geen bijtwonden zijn gevallen. En daarna was het ook allemaal oke tussen die twee dus om te zeggen dat Dobber Yindy aanviel slaat nergens op. Misschien dat het zo op Lisa overgekomen is, maar hierbij dus de uitleg.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Eerlijk gezegd vond ik wel dat Dobber toen Yindi aanviel. En wat me vooral toen opviel is dat je niet ingreep Nynke. Ik herinner me dat ik toen Dobber bij haar handvat/tuigje heb gepakt.
Nee, Yindi was toen niet gewond geraakt en we hebben ze later beide los gehad en toen ging het wel goed. Maar ik denk dat dit komt doordat Yindi een heel onderdanig hondje is. Toen heb ik al gedacht, hm als Dobber eens een hond tegenkomt die zich niet zo makkelijk laat overbluffen, wat gebeurt er dan?

Maar ik vind dat er nu wel genoeg over gezegd is. Ik weet Nynke, dat jij je ook heel erg rot voelt over wat er gebeurd is en ik weet ook dat je een heel goede les hebt geleerd.
Ik durf (na een poosje) wel weer met jou en Dobber te wandelen hoor, als de frisbee maar thuis blijft! ;-)

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy 3 doggies

honden foto van Lunae ~ Amy

blij dat ik niet mee gegaan ben..

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Ymy: aha. Prima, ik meende dat je tegen me zei dat Dobber helemaal niet gebeten had of wat ook maar. Vooral omdat je eerst wel dacht dat Dobber Yindy gebeten had en dat dus niet zo bleek te zijn (ook volgens jou niet). Maar ik heb ook geen zin om daar nu verder over te gaan of om hier weer gezeur over te krijgen.

Inmiddels heb ik weer een naar bijtincident met Dobber achter de rug op het gebied van bezittingsdrang dus weer een probleem erbij. Geweldig... Dobber kan op dit moment nergens meer los waar met dingen gespeeld word want als ze een snauwtje krijgt valt ze direct aan. Toen we de betreffende hond later weer tegenkwamen (zonder speeltjes van hun kant want ik had alles bewust thuis gelaten) was er niks mis en gingen ze even snuffelen en klaar. Dus helaas voor Dobber en mij geen wandelingen meer waar anderen kunnen zijn die speeltjes hebben voor de hond. Al het positieve dat de GS gebracht heeft is weg en we kunnen weer van voren af aan beginnen.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

nou geen dooien of zwaar gewonden, gelukkig zeg....nu lees ik steeds dat die frisbee de schuldige was maar als ik de foto's bekijk waren er wel meer speeltjes?
En er staat ergens dat "De vraag was heel snel, het gaat straks mis, maar wanneer en tussen welke honden?" als iedereen ziet dat het straks mis gaat waarom zijn er dan maar een of twee die iets zeggen? Jullie hebben allemaal zoveel kennis van honden en gedrag, teminste dat blijkt uit dit forum.....als je met een groep honden weg bent zijn speeltjes toch gewoon uit de boze? het is ook met een eigen roedel honden al een hele uitdaging om te spelen met één balletje of frisbee....als ik dit hele verhaal zo lees vind ik dat jullie allemaal schuldig zijn dat dit gebeurt is..jullie moeten de honden met rust laten en geen spanningen opbouwen in zo'n groep, en nu ook niet naar één of twee personen wijzen van die is fout of die is fout. er zijn verder geen ernstige dingen gebeurt dus lik je wonden en ga weer verder.

www.hopeanddreams.nl

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Nynke, hoe kan het dat je alweer een bijtincident hebt meegemaakt? Gaat dat over vandaag?
Hoe kan het dat je Dobber de gelegenheid hebt gegeven om dicht bij een andere hond met een speeltje te laten komen?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Er waren geen speeltjes toen ik er was. Ik zou samen met Dorien een rondje lopen zonder een grote groep of zo. En ik heb het hele strand afgezocht naar balletjes en ballen etc. Die waren er niet (althans, ik zag ze niet). Tot iemand begon te gooien met een stok die daar lag en ik te laat was om Dobber daar weg te halen.

k had Dobber ook echt niet los gelaten als er spelletjes waren en als ze niet kalm had gereageerd naar andere honden. Maar toen ik op het strandje kwam, was ze helemaal niet agressief. Gewoon nieuwsgierig, dat wel. Maar ook naar de kleine hondjes van Dorien deed ze niks. Er was even 1 klein snauwtje van beide honden toen Dobber wat te dicht bij het kleed kwam (volgens het kleine hondje). Niks aan de hand, Dobber ging gewoon weer weg. Dorien heeft toen ik het vroeg ook de balletjes waar ze mee aan het gooien was weggedaan.

Als ze ook maar even raar had gedaan terwijl ze aan de riem was, dan had ik haar niet los gelaten. Dat heeft Esther ook tegen me gezegd zaterdag, een hond die aan de lijn al agressief is, moet je nooit los laten.

Ik heb alles beredeneerd: geen spelletjes, geen rood tasje (dat rode tasje had ik immers mee en daar word ze ook al opgewonden van als ze het ziet), geen frisbee of een ander spelletje mee. En ik ging er vanuit dat Dorien met Tyson en ik met DObber een rondje gingen lopen dus was ze ook niet in de hele groep.

En ze deed normaal tegen de andere honden. En toen ze los was ging het ook allemaal gewoon goed. Ik deed haar los omdat ze geen agressie toonde en er geen spelletjes waren. Ze was wel heel afwachtend toen een stuk of drie andere honden om haar heen stonden (oren naar achteren, kop maar achteren, staart naar beneden en voorpootje omhoog) maar dat ging allemaal goed. En ze liep dus gewoon lekker op het strand te snuffelen. Tot ze dus die man met zijn stok ineens zag en daar omheen begon te springen.

Ik wilde net de eerste stap naar hem toe zetten en de vraag om niet te gooien lag op mijn lippen en toen snauwde de Golden even naar Dobber van 'mijn stokje'. En waar ik dus zo van schrok was dat Dobber zonder omhaal de Golden pakte...

Later ben ik ze weer tegen gekomen omdat ik mijn excuus aan wilde bieden en het even uit wilde leggen. Ik wilde eigenlijk Dobber even vast zetten en alleen naar ze toe gaan, maar ze liepen al bijna het bruggetje weer op dus ben ik voorzichtig naar ze toe gegaan en zo ver weg gebleven dat Dobber niet bij de hond in de buurt kon komen. Ik durfde dat ook aan omdat Dobber geen tekenen van agressie liet zien. Terwijl ik met ze sprak kwam de Golden even snuffelen en ging alles gewoon goed. De Golden had DObber eerder ook al mee gesnuffeld volgens mij, bij de kennismaking.

Daarom denk ik dat het echt nu bezittingsdrang is geworden... En dat ze nu dus ook direct aanvalt na een snauw van een andere hond om een speeltje. Ik had haar overigens bij die tweede ontmoeting met de GOlden (dus na het gevecht) al aan de lijn gedaan weer. Zodat ze niet uit enthousiasme naar het strandje zou gaan als ze dat zag. Gelukkig maar, want aan t einde van het strand waren een paar mensen aan het gooien met balletjes... En ze bleef gelukkig ook heel rustig toen ze dus aan de lijn was en de golden weer tegen kwam.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Vergeten te zeggen:

Toen Dobber losgelaten had, en de Golden door de eigenaars meegenomen naar de andere kant van het strandje, zo'n 10 meter verder heb ik Dobber voorzichtig weer losgelaten. En ze ging gewoon verder met snuffelen. Toen zag ik wel een andere man komen met een grote stok en heb ik Dobber geroepen. Die kwam niet en gelukkig gooide de man de stok verder in het water. Omdat Dobber zaterdag in het water ook al geruzie had met Boebie en Cheeko ging ze niet in het water. Dus ik ben toen ook direct vertrokken omdat ik niet weer een gevecht wilde. Dobber kwam ook direct goed mee en bleef onderweg nog even snuffelen bij een hazewind hondje dat daar liep. Ging gewoon goed en toen we onderweg ook nog twee honden tegen kwamen ging het ook prima.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie o Wie gaat mee naar de Groene Ster bij Leeuwarden???!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 9 van 11 12 3 4 5 6 7 8 910 11
Volgende forumvraag: "s avonds plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^