Vriendjes maar gisteren toch lopen knokken met elkaar :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Gisteravond laatste ronde en komen Max z'n vriendje tegen (ook hier op het Forum) Tacsi (en Romee)

Die twee lekker los gegooid zodat ze even lekker konden stoeien en rennen. Nu hadden we ook een balletje.... en dat was dus het probleem denk ik... Allebei gek op balletjes en Romee gooit de bal en onze twee kerels achter de bal aan en voor dat we het wisten..... "KNOKKEN"

Het viel gelukkig wel mee, maar was wel even schrikken zeg... Ik riep Max een paar keer tot de orde en liet toen los...
Bal weggepakt en daarna weer los gegooid samen... Toen was alles weer goed...
Likten elkaars bekkie af en alles was vergeten...

Nu vraag ik me af... Kwam dit puur door het balletje?
En waarom likten ze elkaars bek erna af?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vriendjes maar gisteren toch lopen knokken met elkaar :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Meestal als de een de ander zijn bek likt laat hij zien dat hij onderdanig is.. maar ik weet niet hoe het zit als ze het bij elkaar doen..

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Jaaaaaaaaa, dit komt door het balletje ,of stok of koekje of noem maar op . Die twee zijn aan elkaar gewaagd en zo lang er niks is om te knokken of de concurrentiestrijd aan te gaan gaat alles goed, maar laat er geen loops teefje in de buurt komen :-D :-) dan wordt het een strijd om te winnen en dat willen ze alletwee. Laat ze lekker samen ravotten. stokken en ballen heb je zelf in de hand wat uit de omgeving komt vaak niet!! Even knokken is niet erg, is meer plaatsbepaling. anders echt ingrijpen!!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Even weer de rangordes bevestigd. Gebeurt bij ons ook wel. Als Rico er even geen zin meer in heeft dan geeft ie Dobber een snauw. Die steevast reageert met furieus blaffen (en ondertussen de staart naar beneden heeft en de oren naar achteren).

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het elkaars bek aflikken is even zeggen dat het weer goed is en dat ze elkaar weer vertrouwen. Ze mogen weer aan elkaars lijf komen!! :-D

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Vond het wel heel erg sneu voor Romee... Die schrok zich echt wild.... Was ook de eerste keer dat Tacsi en Max met elkaar vochten...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Op cursus en op de wandeling met de hondenschool werd ons strikt verboden balletjes mee te nemen. Veel honden zijn zo gewend dat álle balletjes voor hun zijn (baas speelt vaak alleen samen met de hond en een bal), dat er ruzie om ontstaat.

Ik heb het hier in het park ook al eens meegemaakt dat een andere hond zijn bal laat vallen en als Dobby ook maar in de buurt kwam er gelijk hap snap uitgevallen werd.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

gelukkig is het goedgekomen zeker schrikken.
denk door de bal of rangorde

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

Yori is ook heel aardig voor alle hondjes, totdat er een balletje in het spel is... O-) Gelukkig heeft hij inmiddels door dat niet alle balletjes van hém zijn! (lees: als we nu een hondje met bal tegenkomen, die de bal neer legt om te snuffen, gaat Yori niet meer er keihard vandoor met het balletje, maar gaat hij ook even snuffen, en laat de bal buiten beschouwing.. Ik vind het knap! :-D hihi)

En volgens mij is dat bek likken onderdanig, maar kan het niet ook een kalmerend signaal zijn?

Kan me voorstellen dat Romee (en jij) even geschrokken zijn.. Ik schrik ook nog steeds hoor, als Yori aan het "vechten" slaat! Vooral omdat ik het niet gewend ben van m.. Als een andere hond lelijk doet, denkt hij "weet je, laat maar! DOEI!" ;-) O-) Maar inmiddels zet hij soms toch even een andere hond terug op zijn plek :-)

Gelukkig zijn ze weer dikke matties! ;-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ja gelukkig wel ja...

Hoop niet dat dit betekend dat ze niet meer samen mogen spelen... :'(

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

natuurlijk niet! Ik zou alleen dingen als ballen en takken enzo buiten beschouwing laten.. of 2 ballen meenemen, misschien dat dat wel goed gaat! Allebei 1! ;-)

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Het heeft zeker te maken met de bal, maar wat ook zou kunnen is dat jouw hond nu naar volwassenheid groeit en waardoor hij door andere honden ook niet meer gezien wordt als pup, maar gewoon behandeld wordt als een volwassen hond. Vanaf dan wordt er ook echt bepaald wie er onderdanig moet zijn en wie dominant mag zijn. De onderdanige hond hoort zich daar naar te schikken. Doet hij dat niet, dan krijg je een gevecht....Vaak zijn het dominantie-partijtjes en is het ook zo uitgemaakt wie het voor het zeggen heeft. Het lijkt dan een gevecht of knokpartij, maar het stelt gewoon eigenlijk niets voor.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Zo te lezen kwam het inderdaad door het balletje. Wel logisch te verklaren dus gelukkig.
Dat ze elkaars bek likken heeft met onderdanigheid te maken. De een probeert de ander te kalmeren.

Fijn dat ze later weer samen gingen spelen.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik hoop alleen dat Romee en haar vader.. Ze is namelijk 14 jaar nu niet zo geschrokken zijn dat ze Tacsi niet meer met Max laten spelen...

Vanochtend kwam ik ze tegen en liepen meteen de andere kant op helaas... :'(

De mensen die mee zijn gegaan met de hondenwandeling kunnen beamen dat Max niet gemeen is...

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Heeft niets met gemeenheid te maken hoor! Je hond wordt volwassen en gaat zich meten met andere honden. Zo kan een hele lieve sociale pup ineens moeilijk gaan doen tegen andere honden. Ik heb het zelf ook meegemaakt met mijn Morris. Als pup liet hij zich regelmatig afsnauwen, maar toen hij in zijn puberteit kwam, ging hij er vaak tegen in. Met als gevolg dat hij niet meer het "ja" en "amen" hondje was. Vooral de honden die hem in zijn puppytijd wel eens gecorrigeerd hebben, kan hij nu soms erg lelijk tegen doen. ;-)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Tja, wat een balletje teweeg kan brengen...
Ze hebben het samen goed afgesloten.
Neem even contact met haar op en wijs haar op deze topic/leg het uit, het zou jammer zijn als de honden elkaar nu niet meer zouden zien...

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Anita

Heb Romee even een berichtje gestuur...

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ach, dat is om de bal geweest, zoals hierboven al meermalen beschreven.

Mijn 1e hond is door een andere (veel grotere) hond ongenadig in zijn oor gebeten om een bal.
Die andere eigenaar gooit de bal waar beide honden naar staan te kijken, denkt dat zijn veel grotere hond sneller is als mijn poedelxkerryblue, nou niet dus, en dat was echt ff oorlog en goed raak ook.

we zijn met elkaar opgelopen (dikke zakdoek gekregen van de andere eigenaar voor om het oor en gauw naar de da gelopen samen) en toen was het al over tussen de reuen, ook nooit een probleem meer geweest, alleen.......geen balletjes in hun buurt.

als rangordes niets super super duidelijk zijn, worden ze dat op zo'n moment wel ff gemaakt.

maar je schrikt altijd he, van een "gevecht", tis altijd vervelend.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Was echt heel erg vreemd ja... Je schrikt je wezenloos, maar ik wist dat waarschijnlijk het balletje de oorzaak was van de matpartij ;-) en als we die even uit zicht zouden hebben dat het over zou zijn en ja hoor... weer dikke vriendjes.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja dat was op de wandelingen met mijn dh ook vaak zo, alles ging prima, totdat zo nodig iemand met een balletje of stok moest gaan gooien. Dan was het gedaan met ontspannen lopen. Zij dacht gewoon dat elke stok en elk balletje voor haar waren, twee ballen of drie of vier...maakte haar niet uit hoeveel, zij moest ze hebben.

Gewoon geen balletjes meer meenemen dan ontstaat er ook geen ruzie.

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

hoi,
ik lees je topic nu pas...
ik was wel gesachokken ja, maar ik wil wel gewoon dat ze blijven spelen!!

misschien had mijn vader eerst zoiets van eerst romee erbij ofzo...

ik weet het niet.. :'(

maar voortaan dus niet meer met het balletje ;-)


en woensdagavond hebben ze ook weer even los gespeeld.. en dat ging wel goed

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik heb een hekel als mensen ballen gaan gooien als er meer honden zijn. omdat je niet weet hoe erg de andere op de bal reageert. tyson heeft totaal geen ballen nijd. wel word hij totaal hipper van de andere hond zijn ficsatie. en wil dan de hele tijd de andere hond pesten hoe vaker hij word af gesnouwd hoe leuker hij het vind. maar heb vaak mee gemaakt dat andere honden knokken om een stok of bal. de bal en stok laat ik liever weg als ze aan het spelen zijn ze hebben genoeg aan elkaar. er zijn maar een paar honden die al met tyson als pup met elkaar met een stok zitten of bal die zullen elkaar nooit wat doen maar dat zijn er twee. voor de rest ben ik daar mee voor zichtig tyson is al eens eerder ebeten door een hond die gek was op zijn balletje.

gelukig valt eht wel mee en kunnen ze gewoon weer leker spelen :-D

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Gisteravond hebben ze weer met elkaar gespeeld en dat ging weer prima. Gelukkig!!
Als we ze nu uit elkaar houden en ze komen elkaar tegen dat kan het juist gaan escaleren toch? Omdat we ze uit elkaar houden en ze dan denken dat het fout is?

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Gewoon lekker met elkaar laten spelen, geen balletje of ander speelgoed gebruiken. Fijn dat het gisteren weer goed ging! :-)

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

ik wil ze zeker weer laten spelen!!!
en dan idd zonder bal O-) :-D

gelukkig vinden ze elkaar nog wel lief :-D O-)

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

@ anelies (eerste reactie)
ik denk dat dat niet zo erg zou zijn een loops teefje tacsi is gecastreert en max niet dus dan zal tacsi zigf niet zo intereseren ;-)

honden page profiel BeverBever 3 doggies

honden foto van Bever

lijkt mij ook dat het aan de bal ligt, 2 ballen meenemen is meestal geen oplossing hoor, iig die van mij denk dan gewoon dat hij alle ballen moet beschermen

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik zou ze gewoon weer laten spelen niks aan de hand alleen geen bal nemen en likken is inder danig heid maar ook elkaar laten zien dat het ok is. tyson heeft ooit is gespeelt met een teefje en perongeluk te hart tegen haar op geknalt dus zij pippen hij meteen weg en toen de hele tijd alle stund bij elkaar halen om haar te laten zien dat het niet de bedoeling was zoals likken op haar mond zijn kopje steeds naar beneden en van een af stand buitelingen maken nou ze snapte het en even later waren ze weer mooi aan het dollen :-D

maar ik zou de ballen wel weg houden ook al zijn er twee ballen ze zullen alleen de bal die de andere heeft leuker vinden net kinderen die russie krijgen om een speel goed :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Eigenlijk zou je BETER NOOIT apportjes mee kunnen nemen voor meerdere honden..
Laat de honden / de honden zullen met elkaar spelen..

Een apportje is GEEN dom ding..!!!
Een apportje is voor een hond een soort prooi..!!!
En prooit moet verdedigt..!!


Ook nooit met ballen of stokken spelen war vreemde hond bij zijn in het bos of parl e.d...
KNOKKEN ligt dan ALTIJD op de loer..

Groet, Ilja

honden page profiel SkySky 3 doggies

honden foto van Sky

komt door het balletje heb het zelf ook al een aantal keren zo meegemaakt O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vriendjes maar gisteren toch lopen knokken met elkaar :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vraagje over fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^