Na een paar keer oefenen vindt de hond het wel best.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kay (Gast)

Wanneer ik op de cursus een oefening moet doen, b.v. naar de plaats sturen, dan heeft hij na 3 x genoeg ervan en doet het niet meer, loopt de andere kant uit of gaat springen o.i,d. terwijl ie de oefening wel kan. Het is een reu van 1.5 jaar. Wat is dan het beste om te gaan doen; Gewoon doorzetten, hij moet luisteren?? of even iets anders gaan doen en later weer proberen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Na een paar keer oefenen vindt de hond het wel best....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

op dat moment heeft hij volgens mij geen motivatie meer, misschien is er iets anders waar je hem beter mee kan motiveren. bal of snoepje. ik weet niet wat je gebruikt ?

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Probeer je hond gemotiveerd te houden. Puzzle is ook snel verveeld. Inderdaad ook bij de oefening terug op de plaats en 'af', 'zit', 'sta' en 'plat' op afstand. Gewoon na drie keer een andere oefening gaan doen. Je training lekker afwisselend houden, zodat je hond het met plezier blijft doen. Uiteraard kan je de oefening na een poosje wel weer herhalen.

Beloon je hond (vooral met deze leeftijd) altijd met de stem als hij het goed doet. Beloon pas met een voertje als hij het gelijk doet. Moet je iets twee keer zeggen, jammer... maar dan alleen stem beloning ;-) Hij zal snel doorhebben dat het pas loont als hij gelijk iets voor je doet. Bij nieuwe of moeilijke oefeningen uiteraard sneller met een voertje belonen.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Honden zijn naar het telkens herhalen van oefeningen vaak niet meer gemotiveerd om voor je te werken! Ligt ook vaak aan de manier van trainen door eigenaar of instructeur!!! Er zijn tig manieren om een hond te laten zitten maar iedere keer met een andere ingang terwijl het wel om dezelfde oefening gaat> Wil de hond echt niet meer, sluit dan dat onderdeel af door een oefening die hij zeker kent en beloon de hond ervoor! Altijd!!!!!!! positief afsluiten ook al staat bij wijze van spreken het schuim op je lippen !!! Na een tijdje kun je dan de oefening opnieuw doen, en lukt het meestal wel . Lukt het!! Hou dan ook op!!!
:-) :-D ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hebben ze niet geleerd een oefening 1 keer te doen en zeker niet meerdere keren achter alkaar dezelfde oefening? De hond moet diversiteit hebben. Doet je hond een oefening goed. hond belonen en iets anders gaan oefenen. Of gooi tussendoor een keer een balletje om de spanning te doorbreken en zo de hond geconcentreerd te houden voor een volgende oefening.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik denk ok dat je met een pubber te maken heeft die zich niet lang genoeg kan consentreren gewoon volhouden. en voor al veel belonnen en zoals hier boven al staat probeer de dingen wat hij echt goed onder de knie heeft en ga de andere dingen thuis eerst goed oevenen minder prikkels en als hij het echt beter onder controle heeft doe je het op de les. als hij echt geen zin heeft moet je het niet foceren doe je het de volgende keer gewoon weer. en dan gewoon veel thuis oevenen en in parken waar neit zo veel prikkels zijn :-D pubberen is geduld en belonen een schone zaak hahahahah

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Bij ons adviseerd de hondenschool sowieso een oefening niet vaker dan 3 keer te herhalen, omdat de kans dat het fout gaat als je vaker doet (bijv. door verveling) groot is en je training dan dus averechts werkt. Zou idd gewoon proberen meer afwisseling in de training aan te brengen.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie antwoorden.

Ik ga de oefeningen afwisselen zodat íe niet zo snel verveeld raakt. En tussendoor eens even gooien met een balletje. Voor beide leuker.

en @puzzle; dit is een goede tip.
Beloon je hond altijd met de stem als hij het goed doet. Beloon pas met een voertje als hij het gelijk doet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kay, je weet het antwoord, na drie keer oefenen, is het welletjes, doe wat anders, en begin dan weer eens een dag later, een jonge hond is zo afgeleid, en wil niet meer dan. drie keer oefenen, als je hond het na een keer goed doet, moet je eigenlijk al met deze oefening stoppen en wat anders gaan doen. en je doet het goed, want eigenlijk weet je het antwoord wel. :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat een verstandige hond.. ;-) :-D

Wat moet hij nog meer dan als hij het al drie keer gedaan heeft..??

Een hond is geen machientje maar een levend wezen die ook een eigen mening heeft en gevoel toch..
Waarom zou hij/zij drie keer het zelfde doen..?
Je maakt je hond alleen maar aan het twijfelen..

Eén keer een oefening, als die goed gaat ben je klaar..
Gaat het niet goed doe je stapje terug wanr dan heb je te veel gevraagd..

Afstand kleiner maken..
Beloningen te voorschijn halen..
Duidelijker zijn in je lichaamstaal..

Eerst kijken en terug denken "waarom ging het niet goed"..

9 van de 10 keer ligt dit aan de baas niet aan de hond..

Succes, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Na een paar keer oefenen vindt de hond het wel best....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^