het juist berekenen van de brok voeding die u aan uw hond geeft !!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Erwin van BerkelErwin van Berkel

honden foto van Erwin van Berkel

Hallo allemaal,

U kunt het wel....veel rekenen en calculeren om de juiste voeding te kunnen gaan geven aan uw hond(en) ??

Vanaf vandaag is dit verleden tijd....als u naar onze website gaat " http://www.fromnewfysfortune.be " ziet u als u een stukje naar beneden scrolt een script om deze berekening uit te laten voeren zonder dat u moet gaan denken hoe het ook alweer ging of moest.

Ik hoop dat er veel gebruik van wordt gemaakt en dat het script ook voor u van nut kan zijn zodat u uw hond de juiste voeding kunt geven wat toch wel van essentieel belang is...

Groetjes, Erwin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het juist berekenen van de brok voeding die u aan uw hond geeft !!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wil je niet afkraken, maar voor mensen die het niet kunnen uitrekenen is dit te veel om in te moeten vullen.
Je moet eerst uitrekenen, hoeveel van alles jou hond nodig heeft, dan kan je zelf de rest ook wel uit rekenen, dan ben je er al bijna, dus de enige toegevoegde waarde van die site is dan de % uitrekenenen en optellen.

Als je dan iets maakt, maak het dan zo dat mensen alleen hoeven in te vullen hoe groot de hond is, wat voor bouw en het gewicht. Dan hebben mensen er wat aan, nu helaas niet!

Gr Vero

honden page profiel Erwin van BerkelErwin van Berkel

honden foto van Erwin van Berkel

Hallo Vero,

Ik snap jouw reactie niet helemaal !!! wat moet je eerst uit rekenen !!!

Al deze gegevens staan op een zak brokken van goede kwaliteit dan vermeld en hoef je enkel in te geven daarna het gewicht, de activiteit en op uitrekenen klikken en dan krijg je een totaal voeding per dag....

U gaat mij vertellen dat u een simpelere berekening hebt....laat maar zien en horen dan....

LET WEL.....dit is enkel voor brok voeding bedoelt hier heb je de vaste waarden van en staan vermeld op de zak. vlees voeding, dus geen vers gemaakte voeding, kun je zo niet uitrekenen omdat je niet weet hoeveel eiwitten je er mee produceert per dag en wat de totale koolhydraten per dag zijn die je er uit kunt halen...die gegevens heb je ook nodig om het JUISTE voeding getal te kunnen berekenen.

Groetjes,

Erwin

Joanne (Gast)

@Daisy'sPride, helemaal mee eens. Elk merk hondenvoer heeft moet toch een voedingsadvies op de zak/verpakking hebben staan? Ook bij brokken onderling zijn de verschillen groot hoeveel je moet geven, alles afhankelijk van wat de voedingswaarde is van de brok, en dan ook nog hoe actief je hond is.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik weet wel een simpelere manier: op de zak kijken haha... Daar wordt toch goed aangegeven dat de hond zoveel gram per gewicht mag per dag. :-D

Joanne (Gast)

@Angela, dat bedoelde ik :-) maar dat kan je enigszins aanpassen aan de behoefte van je hond (veel/weinig beweging, of snelle/langzame stofwisseling)

honden page profiel Erwin van BerkelErwin van Berkel

honden foto van Erwin van Berkel

Hoi,

Willen jullie dit alle twee voor mij een maand doen, ééntje doet het volgens de berekening op onze site en de ander doet het volgens de aan gegeven hoeveelheid van de zak !!! ik kan je zeggen dat dat het zelfde is als het niet afwegen van de voeding.

Wij fokken een ras wat zwaar van bone is en heeft een uitgebalanceerde brok nodig (Happy Dog) ik kan wel zeggen dat deze brok die wij geven geen commerciële is maar dat zijn ze in feite allemaal. Op elke zak voer staat ongeveer...en ik zeg ongeveer een 20% meer als wat de hond nodig heeft aangegeven.

Voeren doe je met je ogen en zien hoe de pup/jonge hond/volwassen/bejaarde zijn of haar brokken op eet.

Als je simpel naar de problematiek van het geven van voer voor de geliefde huisdier alleen al op deze site is....is het schijnbaar toch niet zo simpel om het van de zak af te doen.

Ik heb mij hier jaren in verdiept en het script op onze site heeft een afwijken van nog geen 1 % dus vrij nauwkeurig....maar wat ben je er mee als je het script gebruikt, je de juiste hoeveelheid voor je hond weet en je weegt de brokken niet af....ook helemaal niets....het is maar net wat voor moeite je er in wil steken en hoeveel waarde je er aan hecht.

Het nestje pups wat wij nu hebben die gaan op een week of 2,5 voor het eerst brokjes krijgen...deze krijgen de juiste hoeveelheid waardoor een aantal elementen beter tot uiting komen....duidelijker kan ik het niet weer geven.

Je doet er mee wat je wilt....het is ook de bedoeling van het script dat mensen zich er van bewust worden hoe ze eigenlijk met hun hond en voeding om gaan....het kan nog vele malen beter.

Groetjes, Erwin

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik geef geen brok, dus kan het niet doen.
Happy Dog is echt geen uitgebalanceerde voeding hoor voor een carnivoor. Het bevat voornamelijk uit graan- en groente, heel weinig vlees + toegevoegde vitaminen (een vitaminepil dus in plaats van echte voeding). Een hond heeft vlees nodig.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Interessant... Is de hoeveelheid die je hond nodig hebt enkel afhankelijk van ruw eiwit, ruwe as, ruwe vezel, vet en vocht? Is het niet ook afhankelijk van het aantal kcal? En misschien of het dierlijk eiwit of plantaardig eiwit betreft?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik geef ook geen brok maar vers vlees.
Op elke zak van elk merk staat precies hoeveel je moet geven voor het gewicht van de hond.

De brokken zijn al uitgezocht op actieve of minder actieve honden, of honden die snel groeien.

Dus vind het een beetje overbodig!!

Gr Vero

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Volgens mij gaat het er nou juist om dat de hoeveelheid die op de zak staat vaak niet klopt. Door de percentages van de analyse in te vullen, kun je zien hoeveel je wel zou moeten geven. Volgens Erwin (en ik hoor het vaker), geven veel fabrikanten een te hoge hoeveelheid aan om meer te verkopen.

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Ik doe het veel makkelijker
Ik voed met mijn ogen
Hou met mijn ogen het gewicht van mij hond in de gaten
krijgt ze op een dag veel tussen doortjes dan iets minder voer
dit is veel makkelijker
heeft ze de hele dag beweging gehad krijgt ze iets meer
en ze blijft nog goed op gewecht ook
liefs joke

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

gewecht moet gewicht zijn natuurlijk

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

op een pak is het een indicatie, voeren doe je met je ogen, en iedere hond is ook anders van bouw, al heb je twee newfoundlanders. :-D

zusje van bamse, hebben dezelfde bouw en de zelfde bewegings behoefte. en toch hebben ze allebei andere hoeveelheden van voer. wij voeren hoofdzakelijk met onze ogen. O-)

staan nu ze volwassen zijn allebei op vers vlees, en ook daar zijn de verschillen van grammen .{kiloos} O-)

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal,

De fanatieke vlees oeders hebben meteen hun kritiek over van alles en nog wat....hoor je mj dat doen over vlees voeding !! sorry dacht het niet.

Als jullie mijn laatste bericht hier eens goed door lezen dan kun je zien wat ik schrijf en wat jullie herhalen....

Het is een betere indicatie en een totaal indicatie die berekend is op ruw eiwit en waar de calorieën eerst berekend worden om zo het gewicht en de activieteit er bij te voegen om zo zo goed mogelijk aan de node van de opgroeiende pup/jonge hond/jonge volwassen te voldoen.

Verder heb k er al spijt van dat ik dit hier gepost heb want de hele bedoeling wordt verkeerd geïnterpreteerd en wordt de essentie va n het script totaal niet gesnapt....zeker door de vlees gevende eigenaren....maar kan ook niet anders verwachten als ze al meteen een oordeel over en brok hebben die ze niet kunnen.

Ik laat het hier bij en mag voor mij het gehele topic oo verwijderd worden....

Groeten, Erwin

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

Ja ze zijn hier erg snel met hun oordeel hoor :-) als heb ik niets aan je site want wij voeren ook met onze ogen..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het spijt me erwin, integendeel ik ben helemaal niet tegen de brok, maar voeren doe ik met mijn ogen en dat heb ik aangegeven, en ook daar wals je dan overheen. ben juist voor dat een jonge hond, vooral de newfoundlander , daar waar je toch op doelt, gevoed wordt met een brok.
juist de hond , vooral de zware onder ons, hebben een hoogwaardige voeding nodig, wat zeker te vinden is in de brok. maar voeren doe je met je ogen en niet met de hoeveelheden op een pak. al is dat natuurlijk altijd een indicatie.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

hoi heb zelf juist eens de berekening gemaakt via jou site
ik geef naar mijn gevoel op de dagen dat het echt niet kan een top brok
namelijk orijen 70%vlees en 30% groenten en fruit
natuurlijker kan niet in een brok maar het blijft brok
als ik jou berekening doe moet ik aan mijn hond van 25 kg die normaal actief is 318 gram per dag geven
orijen zelf beveelt 225 gram aan
daarom ben ik totaal niet akkoord dat jou berekening juist is en eerder kwaad kan voor een hond
orijen waarschuwt zelf dat overvoed schadelijke gevolgen kan hebben bij deze...

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

juist ook nog eens de berekening gemaakt met Pro Plan Sensitive Zalm & Rijst ik kom met jou berekening 80 gram meer uit per dag
kan me niet voorstellen dat ik mijn cocker 80 gram per dag meer zou moeten geven dat heb binnen de 2 maand een vet geval rondlopen

Anoniem (Gast)

Je zult wel de juiste toepassingen moeten toepassen, het juiste gewicht.

Een Pro plan sensitive is voor een hand vanaf 7 jaar, hopelijk is die hond ook dn ouder dan 7 jaar en deze vallen onder de berekening van NIET actief.

Een hond die normaal zijn dingen en beweging heeft op een dag 3 x uit laten per dag valt onder Niet Actief, een hond waar 3 x per week mee getraind wordt, sporten of zoals met onze newfy's veel waterwerk wordt verricht vallen onder Actief de honden die veel energie in eens of langdurig moeten gaan op brengen zoals de slede honden vallen onder ZEER Actief.

Voor aleer je meteen zwaar negatief bent en als je dat toch wilt zijn, geef dan ook meteen de gegevens van de honden waar je die op hebt gemaakt !!! Welke brok precies, het gewicht van de hond, ras en wat er per dag mee gedaan wordt ??


Groeten,

Erwin

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

mmm mijn cocker van 8 jaar is nog vrij actief ik wandel er ongeveer een 3 uur per dag mee en lopen doet die nog als zot daarbij komt dat ik er dagelijks ook nog eens 20 min bij ga fietsen dus nee actief zijn stopt niet bij 7 jaar
over die berekening van orijen die is gedaan voor een hond van 2 jaar en daar vind ik een afwijking van 93 gram toch veel en zoals orijen zelf aangeeft is overvoeden schadelijk


nu gaan we een kijken bij men eigen pup
ras american stafford leeftijd 5 maand actief gewicht 16 kg brok orijen adult
pupy voer is zinloos de adult versie is goed
maar laten we de puppy versie berekenen
jou berekening komt op 230 gram per dag
orijen beveelt aan van orijen puppy 300 gram
dus bij jou berekening geef ik al te weinig aan mijn pup

nu gaan we naar een vriend van mij zijn amstaf zien
voer orijen adult
leefdtijd 2 jaar gewicht 25.6 kg niet actief
volgens jou berekening:294 gram per dag
volgens orijen:225 gram

verschil 69 gram hoop dat je zelf ziet tot wat te veel voeding aan een volwassen hond of te weinig aan een pup geven kan leiden

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ben het met de 'negatieve' reacties eens... sorry ;-)

Ik voer sowieso niet brok, omdat daar meestal veel ingrediënten in zitten waar een hond niets mee kan. Heel leuk hoor al dat graan, mais en rijst, maar dat kakken ze gewoon uit zonder dat ze er voedingstoffen uithalen.

Dierlijke eiwitten zegt mij ook niet zo veel, aangezien veel brokken eenzijdig zijn met het soort eiwitten dat ze toevoegen.

Ben het ook met bovenstaande reacties eens dat je je hond niet volgens een richtlijn moet voeren. Ja een week of twee weken is het als vertrekpunt leuk...


Laat ik je een voorbeeld geven aan de hond van mijn twee honden:

Reu, 10 maanden, nog niet uitgegroeid, in tact, actief, 10 kg lichaamsgewicht, advies: minimaal 3% lichaamsgewicht

Teef, 16 maanden, uitgegroeid, gesteriliseerd, zeer actief, 5,85 kg lichaamsgewicht, advies: 1,5% van het lichaamsgewicht (ivm sterilisatie)

Wat voer ik in werkelijkheid:
reu: krap 2% en gaat zelfs terug naar 1,75% (moet slank blijven)
teef: ruim 3,3% meer eet ze niet en ze is wat dun

Dus gewoon even de vinger langs de ribbetjes halen: dus ook hier voer ik op het oog!

Ben het met @Angela eens: voor die percentages kan ik ook op een zak kijken ;-)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Nu heb ik de bereking eens gedaan alleen dan met vers vlees.
In carnibest zit ruw eiwit 13%, ruw vet 14%, ruw as 3%, vezels...., vocht 61%.

Mijn reu weegt 17 kilo is zeer actief en we fietsen of hardlopen bijna elke dag, elke dag hele lange wandelingen.
Dan moet hij volgens de berekening 681 gram hebben.
Ons teefje weegt 15 kilo is ook zeer actief en gaat ook bijna elke dag mee fietsen of hardlopen en elke dag hele lange wandelingen. En volgens de berekening heeft ze 626 gram per dag nodig.

Als ik haar dat geef, heb ik binnen 2 weken een te dikke hond. Ik kom alleen een beetje in de buurt als ik aan geef dat ze actief zijn! Dan kom ik op: reu 17 kilo, 494gr en teef: 15 kilo, 454gr.

Terwijl als ik de berekening van Carnibest erbij pak: 20-30gr per lichaamsgewicht! 30 x 17 = 510gr en 30 x 15 = 450gr.

Dus kom ik er niet, dan kan ik hem niet invullen naar waarheid. Als ik naar waarheid doe krijgen ze veel te veel!

Gr Vero

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Het gaat hier niet om vers vlees, maar enkel om brokken. Het lijkt me niet echt kloppen, als er bij Zinno zulke afwijkende hoeveelheden uitkomen.

Ik vind alles wat met bewustwording mbt voer te maken heeft positief, maar het moet wel kloppen natuurlijk.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

die berekening die zal wel kloppen als je brok geeft van hetzelfde soort zoals Happy Dog maar van het moment dat je met een brok van hoogwaardigere kwaliteit zit dan klopt die berekening toch al niet meer
en kan je je hond schade toedienen als je deze berkening volgt

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hmm dat is wel erg 'veel te veel' bijna 100 gram brokken meer dan aangeven staat. Wat op de zak staat vondt ik altijd al veel.
Geef geen brokken meer maar heb dit wel gedaan. Hihi sorry maar als ik jouw site aan zou houden zou Casper nu echt zo'n te dikke labrador geweest zijn.

Anoniem (Gast)

heb je met dit berekeningsschema rekening gehouden met het verschil tussen geperste of geexpandeerde brok?

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Hoe vult u het formulier in !! De basis gegevens staan bij een normale kwaliteits brok op
de zak vermeld en anders kunt u deze terug vinden op internet bij de betreffende website
van de brokken. Vervolgens moet u het gewicht van uw hond weten om het gewicht zo
nauwkeurig mogelijk in te kunnen geven.

Vervolgens zult u moeten aan geven hoe actief uw hond is door één van de drie keuzes
aan te klikken en zo vervolgens op bereken te klikken. Dit vormt een basis richtlijn voor
de voeding van uw hond.

(LET OP: als het gaat om een pup of jeugdhond tot 22 maanden kiest u "ACTIEF")



Mocht u nog verdere vragen hebben kunt u deze altijd aan ons stellen

Succes, Erwin


zie nergens iets staan van geperste of geexpandeerde brok
trouwens meeste top geexpandeerde brokken zijn beter dan de geperste qua samenstelling en ingredienten

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

biofood geperst hond 20 kilo normaal actief
280 gram per dag

volgens jou berekening 317 gram


zijt ge zeker dat uwe programma niet berekend is op dragende, zogende en jonge honden?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Pro Plan Zalm en rijst: vanaf 7 jaar????

Sorry hoor maar volgens mij is het gewoon voor volwassen honden vanaf 1 jaar.

Btw ik kwam ook zo'n 30 gram boven het advies op de verpakking uit.

Gr. Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het juist berekenen van de brok voeding die u aan uw hond geeft !!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^