waakhond wil niemand op terrein toelaten, zelfs niet bij aanwezigheid van zijn baasje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa LefereMelissa Lefere

honden foto van Melissa Lefere

Hoi,

Ik heb sinds kort een relatie met iemand die sinds een viertal jaar eigenaar is van een Mechelse herder. Die persoon woont op een boerderij en de hond is geleerd om het terrein te bewaken. Hij laat dan ook niemand toe. Als ik nu langskom, moet de hond worden opgesloten. Ik zou echter zeer graag hebben dat de hond mij na verloop van tijd accepteert en niet meer hoeft te worden opgesloten als ik er ben.
Kan ik daar op één of andere manier voor zorgen?
Hoe kan ik ertoe komen dat de hond mij niet aanvalt als ik het terrein betreed?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waakhond wil niemand op terrein toelaten, zelfs niet bij aanwezigheid van zijn baasje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

melissa je hebt twee topics aangemaakt, kijk op je andere topic. :-D

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 2 doggies

Slechte zaak als de hond opgesloten moet worden als zijn baas er bij is.
Dat houd dus in dat de hond het meeste initiatief neemt.
En de baas geen zeggenschap meer heeft hierin.
Dat komt waarschijnlijk omdat de baas weinig tot niet zich heeft bemoeid met de hond en daardoor de hond teveel bezig is met het zelf in te vullen.
Ik zou als ik jou was mij daar niet mee bemoeien voorlopig als zijn eigen baas al geen controle over zijn waak en verdedigings drift heeft.
Laat hem eerst zelf proberen om controle over zijn gedrag te krijgen waardoor het in betere banen geleid kan worden en gestrucueerd voor de hond word.
Dus minder op het erf alleen en uitlaten aan de riem.
Meer in huis en bij de baas.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

De mechelaar is daar voor bewaking, die moet zeker een heel stuk zelfstandig zijn en zelf initiativen durven nemen, anders kan hij zijn werk niet goed doen. Ik neem aan dat de baas ergens aan het werk is en de hond het terrein bewaakt zowel overdag als s'avonds en s'nachts.De waakhond met name die een terrein bewaken mogen zeker niet afhankelijk van de baas zijn want dan missen ze toch een deel van hun zelfstandigheid.
Een hond die met zijn baas beveiliging loopt op een terrein is weer heel wat anders, die moet en mag enkel op commando van de baas ingrijpen.

Ik zou ook de hond in de kennel doen als er iemand is, de hond mag niet gaan wennen aan vreemden die het terrein op komen. Ik kan het wel met Kees eens zijn als de baas zegt dat het klaar is de hond ook zou moeten gehoorzamen, maar deze honden worden juist geleerd om te waken, zelfstandigheid ect ect. Het is vaak zo dat waakhonden alleen door de eigen baas of het gezin alleen met de hond om kunnen gaan, alles buiten het gezin en/of erf behoort de hond voor te waken. Ben ik wel wat kort door de bocht.

Ik weet natuurlijk niet hoe de hond en baas met elkaar omgaan, maar de baas kan wel gaan zorgen dat de mechel jou op het terrein accepteert door jou vertrouwd te maken met de mechel. Maar dat kost tijd en energie en ik denk dat je dan nog niet zomaar het erf op kan komen.
Je kan proberen maar met een zeer groet voorzichtigheid het vertrouwen winnen van de mechelaar, maar altijd met de baas erbij. Nogmaals het terrein opkomen dat betwijfel ik, maar eenmaal vertouwd met de mechelaar zou het mogelijk kunnen worden dat de hond dan niet meer in de kennel moet, maar dat ksot veel tijd en energie, dat betekent dat je regelmatig daar moet zijn en zowel de baas als jij daar energie in steken.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Maar als de baas zegt dat het klaar is, dan moet het klaar zijn toch? En dat gebeurt hier niet... Denk dus wel dat je nieuwe vriend wat hulp nodig heeft van een professional om dit in goede banen te leiden.
Maar waarom wil je eigenlijk dat hij jou accepteert? Hij is daar toch als waakhond? Kunnen zijn familie en vrienden wel op het erf komen?

honden page profiel LisetteLisette

honden foto van Lisette

Ik snap het eigenlijk niet, die hond loopt daar als waakhond, en zoals ik begrijp doet hij dat erg goed, ik zou eerst maar tijd in de relatie steken inplaats van in de hond, je woond nog niet samen, en namate je vaker zal komen zal die hond aan je wennen.

En geloof mij een echte waakhond word geen sociale allemans vriend meer, die doet zijn werk en daar word die gelukkig van.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waakhond wil niemand op terrein toelaten, zelfs niet bij aanwezigheid van zijn baasje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^