2 kleine kids en toch nog een 2de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Net toen Bo makkelijker werd heb ik een 2e hond erbij genomen. Ik zit dus eigenlijk vanaf oktober 2008 in de puppy opvoed tijd.

Beide honden hebben van begin af aan geen verlatingsangst gehad. Ze kwamen allebei uit een nest waarvan de baasjes overdag geregeld weg waren, waardoor ze vertrouwd waren met de ervaring dat de baas er niet altijd hoeft te zijn. In beiden huizen waren meerdere honden.

Wat ik had me niet gerealiseerd dat ik langdurig ziek zou kunnen worden, alles ging immers zo goed, ook 11 jaar met de vorige hond.

In januari ben ik tijdens werk gevallen met mijn hoofd tegen mijn werkauto en op mijn stuit met een scheur in mijn pols.

4 wkn ben ik geen mens geweest, 6 wkn in het gips. Nu heb ik een oudere zoon die 6 wkn voor me gezorgd heeft. Mijn herstel is niet goed genoeg, ik heb carpaal tunnel syndroom en waarschijnlijk moet ik geopereerd worden waardoor ik weer uitval heb van wkn.

Dat is dus een flinke tegenvaller.

Maar als jij voor alles een oplossing weet en genoeg energie hebt om 2 kinderen, 1 hond en pup :-) op te voeden dan moet je er voor gaan.:-D

Je hebt heel rustige labradors en verschrikkelijk drukke.

Ik vind het heel goed voor je dat je de tijd neemt om je te orienteren, alles te overwegen.....en eigenlijk denk ik dat je je keuze al gemaakt hebt....en er flinke tegenargumenten moeten komen om er van af te zien
:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2 kleine kids en toch nog een 2de hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je mag wel een pup bij een oudere hond zetten natuurlijk wel, maar ik zou ze niet de hele dag bij elkaar laten. De pup moet een band aangaan met het baasje en zonder steun van de andere hond dingen leren en honden ontmoeten.



Ik zou ook nog willen adviseren om een labrador bij een goede fokker te halen. Uit de broodfok zijn labradors vaak veel drukker (hyper) en ook niet raszuiver (vaak gekruist met een jachthond, waardoor het jachtinstinct van de hond nog groter is).

honden page profiel ....

honden foto van ..

Zo zie je maar weer dat ieder zijn eigen meningen en ervaringen heeft.
Ik moet zeggen dat t goed gaat hier,
het voordeel met kleine kinderen is dat (iig die van mij) ze smiddags nog naar bed gaan en zo is er tijd voor de honden, tegen de tijd dat de kinderen wakker worden hebben de honden weer even rust en gaat de pup de bench in, zo hebben ze eigenlijk maar hooguit twee uur per dag in totaal dat ze samen zijn...
dat is dan weer het voordeel van jonge kinderen en een pup.
tuurlijk loop je harder dan normaal en tuurlijk geeft t meer werk.. maar ik kan er ontzettend van genieten als in mn oudste zie knuffelen met de honden en de honden zie genieten.
zowel voor pups als voor kinderen vind ik t belangrijk dat ze met elkaar opgroeien, kinderen moeten dieren leren respecteren en in mijn ogen is er geen betere manier als zo.
en als t me allemaal te druk zou worden... dan hebben we ook nog een heeeeele mooie tuin waar of de kinderen in kunnen.. of de honden..

wel moet je misschien uitkijken met wat voor ras.. maar ja.. wie ben ik om dat te zeggen.. wij kozen ook binnen twee dagen voor een sneeuw herdertje, ;-)

Als je gevoel goed is.. dan geloof ik dat t allemaal wel in orde komt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou Zazou, jij hebt wel hele schattige foto's met je kindjes en de honden :-D

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Persoonlijk heb ik gewacht met het nemen van een hond tot de kinderen wat groter zijn en dus uitleg ook echt kunnen begrijpen. Igor kwam en de jongste was toen 6 en de oudste 8. Vond ik een mooie leeftijd. Maar dan nog ben ik de eerste 5 maanden meer met de kids bezig geweest om hen op te voeden en als zij op school zaten dan was ik met Igor bezig.... Dus vergis je er niet in!

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

@sharon,
Oudere kinderen kun je dit leren, die begrijpen jouw opdrachten al beter. Hier gaat het over zeer jonge kinderen. Die zien echt niet het gevaar van een hond. Die zoeken zelfs nog grenzen op en voor je het weet doen ze iets bij de hond. Als je dat zou willen voorkomen, dan moet je constant achter de uk aanrennen en de hele dag politie/scheidsrechter spelen! Ik denk zelf dat dit voor iedere dreumes/peuter geldt! Het is wel goed dat ze een rustige pup uit wil zoeken, maar zelf zou ik er nu echt niet aan moeten denken om een pup erbij te nemen. Een oudere hond wijs je naar zijn plaats als hij te druk bij de kinderen is, maar een pup moet je nog alles leren! Met zo'n ukjes ben je ook iets meer aan huis gekluisterd en is je tijd echt beperkter. Ze slapen nog regelmatig en als je dan een hond hebt die toch veel aandacht en beweging nodig heeft, dan wordt dat lastig combineren. Ik vind het zelf BV al een hele opgave om met 2 honden en de wandelwagen te gaan wandelen. Het gaat allemaal wel, maar zonder wandelwagen zou het toch zeker veel fijner zijn! Ik zou zeker wachten tot de kinderen een jaartje of 4 à 5 zijn, wil ik er een pup bijnemen! Maar goed zo denkt toch iedereen er anders over! Het kan allemaal heel goed gaan, maar het kan ook echt een grote teleurstelling worden!

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Jeetje. Ik had gelijk wat bij te lezen.
Wat leuk dat iedereen er inderdaad weer anders over denkt.

Iedereen heeft wel een gelijk punt. En alles heeft zijn voor en nadelen. S'ochtends uitlaten is geen probleem. Ik ben tenslotte maar 2 ochtenden in de week alleen thuis voor de kinderen. Voor de rest is mijn man er voor de kids. Als ik wel alleen thuis ben, laat ik de kids nog even in hun bedje of op hun kamertje spelen. Ik laat dan mijn hond uit en haal dan de kids uit bed. Ik heb een oudere buurvrouw en die heeft de sleutel. Zij let dus dan ook goed op.

Ik wil duidelijk regels stellen tegen over de kinderen. Ik vind dat ze dat gewoon moeten leren. Je leert ze tenslotte ook dat ze hun broertje en zusje niet mogen slaan en schoppen. Natuurlijk is een hond wel anders maar regels moeten er zijn. Ik heb daar ook al over gelezen en denk dat ik wel weet wat wel en niet kan.

Verlatingsangst moet ik inderdaad wel goed rekening mee houden. Ik ben namelijk echt altijd thuis. En als ik wegga neem ik mijn hond mee. De honden zullen absoluut eigen tijd krijgen. Ik moet tenslotte met de pup op cursus. Gelukkig heb ik ook en groot huis en kan ik goed rust creeren tusen de honden en de kinderen.
Ik heb mijn hond geleert dat hij absoluut niet mag bedelen. Toen mijn hond nog jong was spring hij op toen hij binnen kwam. Mijn dochter viel en had een gat in haar hoofdje. Binnen een week had ik dat afgeleerd. Als mijn kinderen een koekje krijgen of gaan eten dan gaan ze gewoon in hun stoel. De hond gat dan bij ons in de serre. Verder gaat mijn hond netjes in zijn mand liggen als mijn kinderen aan het spelen zijn.

Tussen de middag heeft hij dan zijn eigen speeluurtje. ( dan gaat hij als een zotte hond balffend rondjes in de tuin rennen) Als hij tussen door wil spelen doe ik dat onder toezicht met mijn kinderen. Ik zal de hond altijd zelf uitlaten. ook buurjongetjes of meisjes worden niet toegelaten. Eten doet de hond na ons avondeten. Tegen die tijd gaan de kinderen alweer naar bed.

Ik heb wel echt een goede fokker uitgekozen.
Ik heb wel gelezen dat een labrador inderdaad wat onstuimiger is als een golden retriever. Dus daar laten jullie mij absoluut aan twijfelen.

Groetjess



honden page profiel ..

honden foto van .

Ik sluit mijn geheel aan bij Monique.
Het gaat hier om hele kleine kinderen en een grote hond en die combi is altijd maar afwachten. Niet alles gaat met regels. Ja bijten slaan knijpen enzo maar leg jij een drukke onstuimige hond maar eens uit dat hij rustig langs de kleine moet lopen en een een klein kind dat hij de hond dan wel mag aaien en dan niet.

Even voor de duidelijkheid, in vervolg op mijn vorige post, toen ik Dana nam had ik een huis en een tuin, een vent en veel meer vrijheid.
Nu woon ik alleen op een flatje, met een zorgenkindje een dreumes en een drukke baan... de mensen die mijn back up zouden zijn vallen om verschillende redenen af... maar zoals ik in een andere topic al aangaf, je kan een hondenleven niet voorspellen.
Je doet je best en ik denk met de inzichten die je nu hebt het best wel gaat lukken plus het belangrijkste liefde voor de hond...

Ik denk dat je heel goed weet wat je wil dus ga er gewoon voor... ;-)

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Als je stres bestendig bent wil het rustig.
Mijn moeder had 4 kinderen, een pa die nooit thuis was; vrachtwagen chauffeur, en 4 honden, 2 hamsters, een konijn, en 3 katten!
Maar het was geweldig opgroeien met al die dieren heeft me geleerd alles wat leeft te respecteren en dat een dier zorg nodig heeft.
Wat ik wel zou doen is je kinderen bij de zorgen voor het dier betrekken.
Krijgen ze heel veel normen en waarden van. Vind ik persoonlijk afgaande van mijn opvoeding.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Hoi Ilja

Ik heb veel opgestoken van de informatie op de site's. Dank jewel voor de links.

Ik ga er zeer zeker nog heel goed overnadenken.
Soms wil je iets zo graag dat je even niet meer helder kan nadenken.

Ik moet niet alleen het beste doen voor onze huidige hond maar ook voor ons gezin en een eventuele nieuwe pup.

Misschien wacht ik nog wel een jaartje. Maar ik laat het absoluut nog weten.

Bedankt voor al jullie reactie's.

Liefs Mieke

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Leuk die linken Ilja, ik ga ze ook eens bekijken
wij verwachten ook een tweede hond eind juli !

Het is heel persoonlijk, wij zijn aan een hond begonnen toen onze jongste dochter 6 was

Ik kan eens een rondje om alleen met de hond, ze zitten allebei op school zodat ik veel tijd heb voor de hond overdag en met zindelijkheidstraining had ik ook alle tijd omdat mijn kinderen nu gewoon wat ouder worden, dat maakt het wel een stuk makkelijker !

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Fijn Mieke en Esther dat die linken interessant waren om te lezen..

Een mens leert iedere dag weer, hé.. ;-)

Lieve groet, Ilja ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2 kleine kids en toch nog een 2de hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: morgen noord holland ontdekken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^