hoe oud zijn onze hondenbezitters en hoeveel honden hebben jullie al gehad.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 3 doggies

Bijna 48 ben ik...
Toen ik net geboren was liep er al een hondje, ik geloof dat mijn vader toen ook al duiven hield. In mijn jeugdjaren waren er honden, poezen, volièrevogels, duiven, konijntjes, cavia's en vissen. Ik sleepte toen alles wat zielig was mee naar huis en hoewel er eerst altijd werd geroepen "maar we houden het niet, hoor" gebeurde dat meestal wel. Op m'n 17e woonde ik al op mezelf en deelde m'n leven met Igor, een kruising Boxer/herder. Igor was een afgekeurde politiehond, uiteindelijk niet schotvast. Een hond met eigenaardigheden, daar moest ik over waken, maar we hielden van elkaar :-) In mijn Griekenland-periode, ik heb daar 2 jaar gewoond en gewerkt, trok ik veel op met Max...een kruising herder/wolf (ja...een echte wolf). Ik had met die hond te doen, hij zat alleen maar als waakhond in een garage. Twee jaar lang trainde ik hem en toen ik weer naar Nederland verhuisde had ik de eigenaar om om toch meer met hem te doen. Liever had ik Max meegenomen, maar dit kon niet....
Ik trouwde en meteen deelden een rode kater (Azraël) en een Maltezer ons leven. We kochten er nog een St. Bernard bij, mijn wens, maar helaas was dit een angstbijter die gevaarlijk was voor alles wat over zijn rug kon kijken. We hebben hem langdurig laten trainen, maar een foute inprenting is niet te herstellen.... Om hem en ons leed te besparen hebben we hem in moeten laten slapen, ik ben er tot op de dag van vandaag verdrietig van. Zal Jumbo, zo heette hij, nooit vergeten...
Later hadden we een Golden Retriever, een Engelse Basset en vele Shar-Peis. Met de Shar-Peis heb ik geshowd en gefokt, het ras was mijn grote liefde, maar het eindigde in een groot drama. Mijn honden leefden niet in kennels maar in 2 groepen en Jack, onze oudste reu, was de roedelleider in beide groepen. Jack was een vreselijke lieverd... Het eindigde in een drama toen Jack stierf. Mijn honden waren nooit ziek, des te gekker was het dat er na Jack in 3 maanden tijd 6 honden stierven.... En waaraan???? Aan kwaaltjes die niet dodelijk zijn, normaal gesproken dan, maar volgens de dierenarts was het voornamelijk stress. Groot verdriet in de roedels....hun leider was dood. Ik zat stuk en stopte resoluut met de kennel.
Veel later kwam Border Collie Kincraig, mijn grote vriend. Helaas moesten we hem herplaatsen, maar dat verhaal staat wel bij mijn profiel (dogboek). Vorig jaar was dat.... Jazz kwam mij opvrolijken.
Nou....dat is in het kort de story hier....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe oud zijn onze hondenbezitters en hoeveel honden hebben jullie al gehad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel OpgehevenOpgeheven 3 doggies

honden foto van Opgeheven

Ik kom uit '81 :-)

Toen ik jong was hadden mijn ouders een Teckeltje, maar die is vergiftigd door 1 van de buren (gebakken spons). Niet lang daarna zijn ze verhuisd (ik weet er niet zoveel meer van, ik was echt erg jong).
Nadat we verhuisd waren, is er een Golden Retriever gekomen, Tommie. Tommie is 13 jaar geworden (uiteindelijk overleden aan witte bloedcel kanker).
Mijn ouders hebben toen een hele tijd geen hond meer genomen.

In 2003 heb ik een Dalmaat aangeschaft, Lady. Zij is bij mij gebleven tot 2004. Toen werd ik tante, en Lady beet de baby (!). Aangezien m'n nichtje vaak bij mij thuis was, kon ik dit absoluut niet 'laten gaan' en is zij naar een vriendin van mij gegaan (zonder kinderen), waar zij nu nog steeds woont :-)

In 2006 zijn wij verhuisd naar een stad waar ik niemand kende, en daar hebben wij (in 2007) Bram gekocht. Sinds kort woont Dalmaat Bentley ook bij ons!



honden page profiel jojo

honden foto van jo

martie wat een mooi en ontroerend verhaal.
heel mooi geschreven ;-)
lieve gr jo ;-)

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Hoi hoi,

ik ben van het jaar '87, en ik wordt binnenkort.. 22jaar! Tgoh ik moet al ff denken..

Acha is men eerste hondje, toen ik en men vriend in een appartement woonden wouden we bewust geen huisdieren, omdat ik eigenlijk allergisch ben aan katten/honden. Maar nu we in ons eigen huisje wonen gaat het supper goed!

Ik ben eigenlijk opgegroeit met katten naast mij, ik ben zo dol op katten! Onze oudste kat is maar liefst 23jaar geworden! We hebben ze helaas moeten laten inslapen.. Ook hebben we een paar nestjes gekregen van onze poes, echt zalig! Eentje hebben we dan zelf gehouden, onze molly, die is helaas vergiftigd door de winkel naast onze deur!!!
Ook heb ik nog een kat gekregen van mijn beste vriend die helaas is overleden, sloeber.. die woont nog bij men ouders! Mijn ouders hebben zelf ook een hond, Angie, een jack russel.. Die is denk ik alweer vijf jaar! Echt een supper actiefe hond maar ook ontzettend lief!

Zo dat was het een beetje

groetjes Haike en een pootje van Acha

honden page profiel JannekeJanneke 3 doggies

honden foto van Janneke

Leuk en interessant om de verhalen van iedereen te lezen. Ik zelf ben 22. Mijn ouders hebben een duitse herder Max gehad toen ik was geboren. Toen ik 7 was is Max overleden. Op mijn 9e heb ik Noer de labrador gekregen. Hij is nu 13 en woont bij mijn ouders. Ik ben onderhand getrouwd. We hebben konijnen, cavia's en vissen. Nog geen hond, maar daar komt binnenkort veradering in!!

Groetjes Janneke

honden page profiel 3 doggies

Leuk om te lezen, ja... toch zou ik wel wat meer verhalen willen lezen ;-)

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ja inderdaad martie zal ook wel meer willen lezen van de mensen die nog niets hebben geschreven ben best benieuwd naar iedereen.
nou lezers nog niets neer gezet zet gezellig jullie verhaal neer.
iedereen is wel benieuwd van hoe of wat.

lieve groetjes jo
freddy,benji,noeky,pluto,de 4 rakkers ;-)

honden page profiel JulietteJuliette 3 doggies

honden foto van Juliette

Nou, dan ook mijn verhaal!

Ik kom uit '84 en wordt dus 25. (he wat een jong bloempje! O-) )

Mijn ouders zijn opgegroeid met honden. Toen mijn vader en moeder samen gingen wonen kwam er een St. Bernhard in huis. Ze zijn speciaal voor deze hond verhuisd naar een groter huis met tuin.
Na 12 jaar weer verhuisd omdat mijn moeder zwanger was (van mij!) en de hond mee.
Een paar dagen voor mijn geboorte is Ilo gestorven van ouderdom, hij was ruim 13 jaar.
Mijn ouders hebben op dat moment besloten om even de bevalling af te wachten voordat ze een nieuwe hond zouden nemen.
Nu, na mij is mijn broertje geboren en de hond is er niet meer van gekomen.
Mijn ouders werkten allebei full-time en ze vonden dit geen eerlijk leven voor een hond.
Na jarenlang zeuren van mij om een paard en een hond kreeg ik een konijn (?)
Dit beestje overleed helaas na 7 jaar aan kanker.

Inmiddels woon ik al bijna 6 jaar op mezelf, waarvan 3 samen met mijn vriend Mathias.
Vorig jaar hebben we besloten op zoek te gaan naar een pup en zo is Lupo in ons leven gekomen!

Mijn ouders zijn inmiddels zo verliefd op haar dat ze zelf ook aan het denken zijn over een hond.
Mamma werkt nog maar 2 dagen in de week en pappa hoopt binnen 2 jaar ook met pensioen te gaan, dus we zullen zien!

Liefs, Juliette

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Ik kom uit 1973, vroeger mocht ik alleen een cavia. Mijn ouders zeide je neemt maar een hond als je later op je zelf woont. Nou dat heb ik gedaan ook. Begon met 2 katers uit 1995. Helaas is er inmiddels 1 overleden (aangereden)
In 1998 kwam onze eerste hond Sam (sheltie)
Daarna volgde een herplaats kat Bobbie (heilige birmaan)
In 2002 kwam onze 2e sheltie Max
en in 2006 hebben we de kat van mijn overleden schoonvader in huis gehaald (bouwjaar kat 1994)
In 2007 kregen we onze 3e hond Mick een australian Shepherd. Daarnaast hebben we nog 2 cavia's en ook 2 kinderen (8 en 4) een heerlijke drukke beestenboel dus.

Groetjes Sandra

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

ik kom uit 1986 en ben dus 22 jaar :-). Als klein meisje hadden mijn opa en oma een hond, maar die heeft bij gebeten en ik was als de dood voor alles wat op een hond leek. Voor de meest kleine rassen liep ik om. In mijn familie waren wel honden en zodoende leerde ik weer dat ze leuk waren. Toen ik ong. 11 was overleed mijn vader en mijn grote uitlaatklep was de hond Drentse Patrijs van de buren. Later kwam daar een kruiding border collie wonen van hun zoon en ik was iedere dag uren met ze op stap en ze dingen aan het leren. Tsja en ik maar zeuren thuis maar mijn moeder zag dat echt niet zitten ze was natuurlijk alleen werkte veel etc..Bovendien hadden we een konijn en een kat en mijn vader was bioloog had ik de loop der jaren werkelijk alles in huis gehaald behalve dan een hond dus mams vond het wel genoeg zo. Toen zei ze: als ik ooit een nieuwe man tegenkom en we wonen samen krijgen jullie een hond. Nou Peter kwam voor de eerste 'date'en de vraag was direct of hij allergisch was anders was hij natuurlijk direct afgekeurd ;-). Afijn ze gingen samenwonen en wij kregen Venky (overwinning in het Esperanto). Een Cairn Terrier van nu 8 jaar. In de tussentijd ging ik op kamers en nam ik venky regelmatig mee met de trein. Toen ik ging samenwonen kon Nick er al snel niet meer onderuit... er moest een hond komen. Nouja toen heb ik Spiky gekregen en dat is mijn beste maatje nu. Ook is ze de beste vriendin van Venky dus nu heb ik ze regelmatig allebei. Tsja en verder ben ik oppas adres voor bekende dus inmiddels komt er van alles over de vloer hier.

groetjes Nikki

honden page profiel 3 doggies

Ik kom zelf uit 88, dus ben nu 20jaar, over 4maanden 21.
Toen ik geboren werd hadden mijn ouders een pittbull en een Dobermann in die tijd hadden ze ook een fila braseliero ( kan me van die honden eigenlijk niks herinneren,heb wel fotos).
Toen mijn ouders uit elkaar gingen weet ik eigenlijk niet wat er met die honden is gebeurt, Aster de Dobermann heeft ook een keer een nest pups gehad, Aster (de dobermann) kan ik me nog wel een beetje herinneren.
Een aantal weken na mijn geboorte is er ook een poes gekomen, Tijger heb ik 19jaar meegemaak, zij is vorig jaar namelijk dood gegaan, dit vond ik ook erg moeilijk!!
Eigenlijk heb ik mijn hele leven honden om mij heen gehad, iedereen in onze familie hadden ook hond (en) , er is ooit ook een kruizing Dalmatier bij ons geweest, deze is echter alleen niet lang bij ons geweest, mijn moeder had die met mijn stiefvader uit het Asiel gehaald, maar hij sloopte alles, en vrat alles op, daarom is hij toen weer weggegaan (toen was ik 7 ?) In die tussen tijd is Rowan gekomen ook een Dobermann en is Jinx gekomen een mix van alles wat, Rowan is 13 jaar geworden, met Jinx gaat het nu wat slechter zij is nu inmiddels ookal 14 a 15 ?
Bij mij in de familie woonde verschillende rassen, zo had mijn oudste tante een Rottweiler, die vorig jaar overleden is, en heeft daarvoor ook husky's gehad.
En nu heeft ze 2 jack russells.
Mijn jongste tante heeft een Golder Retriever gehad en een mopshond, beide zijn overleden, de Golden op 13jarige leeftijd,en de mops door kanker slechts 5 !!
Ze heeft nu wel een andere mops na een jaar gehaald en die is nu bijna 1 jaar.
Zelf was mijn 1ste hond een Hollandse herder een herplaatster van toen 2, ik was toen 11, zware hd en atrose doordat ik ging verhuizen en de hond niet bij mijn oma kon blijven is zij herplaats.
Daarna toen ik 17was volge mijn 2de eigen hond een Border Collie Snooks van toen 1 ook een herplaatster, door omstandigheden heb ik haar toen moeten herplaatsen en mis haar nog steeds, ze heeft een speciale plek in mijn hart.
Een aantal maanden later volgde Guide en in die 3jaar is mijn roedel enorm uitgebreid.
Mijn droom was om ooit een kennel te hebben, die heb ik nu, en om af en toe een nest pups te fokken, ook dit gebeurt nu en in de toekomst, samen met mijn vriend trainen wij 4dgn in de week op de hondenschool en beoefen ik de geweldige sporten Flyball-Dogfrisbee-Behendigheid en schapendrijven, 2/3x in de maand lopen we op de zondags ook wedstrijden, dit zijn steeds FLyball of Dogfrisbeewedstrijden.
Ik geniet hier erg van, en blijf hier mijn leven lang mee doorgaan.
Honden zullen mijn leven ook nooit verlaten, ik zou nooit meer zonder ze kunnen.

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Hallo! Wat een leuk topic!

Ik ben 32 jaar en ben opgegroeid met honden.
Mijn ouders hadden groenendaelers. Telkens maar 1 tegelijk hoor.. Eerst was daar Justa, toen Atos (reu) en daarna Ylva. Justa en Atos zijn van ouderdom overleden. Van Justa hebben we een nestje gehad en dat was geweldig! 8 (!!) van die kleine mollige zwarte beertjes die door de woonkamer heen crossden. Ik weet het nog goed! Mijn broertje en ik dekking zoeken op de bank! haha..

Ylva is wereldkampioen geweest en liep dus altijd shows. Wat een prachthond was dat en wat een mooi karakter!
Helaas kreeg Ylva op latere leeftijd epilepsie en een spierziekte en heeft mijn vader, toen het echt niet meer kon, besloten om haar niet meer langer te laten lijden en haar in te laten slapen.

Mijn vader was meer met de belgische herders bezig en mijn moeder had een Bichon Frisé (Jessie). Die is helaas vergiftigd in de buurt toen er hondenhaters bezig waren...

Nu heeft mijn vader een tervuerense herder (Vito) en mijn moeder 2 shih tzu's (Chica en Amy).
Chica en Amy zijn moeder en dochter. En ik heb ook een dochtertje van Chica en dat is Zoëy!

Het begint bij mij steeds meer te prikkelen om er nog een hondje bij te nemen...En dan een Cavalier King Charles Spaniel... Maar dan wil ik eerst nog met Zoëy trainen (gedrag naar andere honden en leren loslopen) en wachten tot ze wat ouder is... als Zoëy dan goed voorbeeldgedrag kan gaan geven, gaan we op zoek naar een goed nestje met Cavaliertjes.
Verder hier nog een kat (Luna), een konijn, gewoon in de woonkamer, (Broer konijn) en 6 vissen in een aquarium!

Groetjes,
Helga

honden page profiel marijke  marijke 3 doggies

honden foto van marijke

ik ben van 1982 en mijn man 1970 schelen 12 jaar ik heb toen ik thuis woonde hondjes gehad samen emt mijn ouders mijn man ook we hebben in totaal 3 hondjes waar van 1 weg is 5a6 jaar terug een cainterry 14 weekjes was die toen iebij ons kwam
en nu hebben we er 2 worden en zeker nog 3 ihih aar dan moeten eerst mijn andere 2 hondjes 2wat ouder zijn
ik wil dan een oudere hond we hebben 2 kids youry 4 en sharon 3

honden page profiel LieselotLieselot 3 doggies

honden foto van Lieselot

Hey!

Ik ben van '87.

Mijn ouders zijn niet echt zo een dierenvrienden maar toen ik 6jaar was heb ik een klein katje gevonden en men mama zei dat we hem wel eten en drinken konden geven. Zo gezegd zo gedaan en de poes bleef (daar had men mama niet op gerekend). Toen was de kat ineens weg, mijn ouders zeiden dat ze weggelopen was. Pas vorig jaar hebben ze mij en mijn zus durven zeggen dat ze omgekomen was door een auto :s . Omdat ze zichzelf zo schuldig voelden mochten we naar het asiel, daar hebben we bobien gevonden, een pupje, kruising labrador-fox. Ik ging met men tantes elk weekend mee naar de zee en bobientje mocht mee.
Toen moest bobientje geopereerd worden en men mama wou dit niet betalen. Mijn tantes wouden dit wel en toen is bobientje bij hun gebleven. Ik kan ze nog elke dag zien, ze is nu 14jaar.
Bobien begon 2 jaar geleden af te takelen en besloten men tantes om er een 2de hondje bij te kopen. Dit werd Kwispel de Beagle. Bobien was herboren en speelde weer en werd energieker.

Vorig jaar ging het slecht met bobien, vocht in de longen en de DA sprak over inslapen. De mediactie heeft uiteindelijk geholpen en Bobientje is er nog!

Ik ben wel met de hondjes opgegroeid maar wou ook wel eentje van mezelf. Bij men mama ging het niet en toen ik vorig jaar een relatie aanging met men vriend moesten we iets aan het slaapprobleem doen. Men mama wou niet dat hij bleef slapen dus ging ik bij men pa slapen af en toe en daar mocht het wel. Dit is nu een gewoonte geworden en nu ga ik nog af en toe bij men mama slapen.

Toen vorige week de e-mail kwam met achtergelaten pups. Ik was er snel bij! Maar toen ik eraan kwam waren ze allemaal besproken. Er zijn natuurlijk traantjes gevloeid omdat ik de hele dag had uitgekeken naar men eigen hond. Ik al wenend naar huis, niet veel geslapen en heb me echt naar men werk moeten slepen.
Ik open mijn mails en de vrouw van de pups had gemaild dat ik haar dringend moest bellen. Ik heb direct gebeld en er had iemand afgebeld en mocht de pup gaan halen als ik dat wou! Ik direct bij de chef en de situatie uitgelegd, verlof gevraagd en gekregen en onze pup gaan halen!

Men mama vindt het een schatje en men papa ook, mijn papa neemt hem zelf op zijn schoot in de zetel, wie had dat ooit gedacht!

Het is een echt deugenietje maar een schatje!Ik kan niet meer zonder hem!

Groetjes

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Zou ik ook maar reageren dan he.

Geboren in '57. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat er altijd wel een of andere herdermix in de kennel van mijn vader zat. Hij trainde honden voor politie. Het waren geen gezinshonden, hoewel ik mij zoveel mogelijk met de verzorging van hen bezig hield. dat stond mn vader wel toe. ;-)
Wij leefde in een soort dierentuin volgens mijn moeder. Katten, vissen, cavia's, kauwtjes, duiven, eenden, landschildpadden, parkieten, hamsters, soms vlooien, 6 kinderen en de honden.
Een paar jaar nadat mijn vader was gestopt met de honden kreeg ik mijn Dober. In die tussen liggende jaren ging met de hond van de buren lopen. Bijna 10 jaar later moest ik hem inlaten slapen door nierfalen. Nog een jaartje in een pension/fokkerij gewerkt. Paar jaar later een standaard ruwhaar teckel. Dibbolt was een geweldig leuke hond, maar ik heb hem bij een ex achter gelaten omdat ik een half zwervend bestaan leidde. Jaren gewacht met zelf een hond nemen tot ik er tijd en ruimte voor had. In de tussentijd altijd met honden van anderen bezig geweest. Trainen en ook gewoon uitlaten. Gewoon omdat ik niet anders kon. Het zit in mn bloed laat ik maar zeggen. En nu Heb ik mijn Kan, Bora en Ayse. En als alles goed gaat, over een tijdje een Dober pup. Daar ga ik over een anderhalf 2 jaar mee fokken. Ik weet nu al hoe zij gaat heten. Layla.

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy 3 doggies

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi iedereen,

Ik ben van '81 en hebben altijd honden gehad.
De honden die ik me nog kan herrinneren van vroeger zijn 2 boeren fokjes, 1 st Bernart, Doberman pincher, dwerg keeshondje. Dit zijn de honden die we thuis gehad hebben.
En sinds ik samen woon met mijn vriend hebben we 11 honden.
Deze zijn overleden
Drentse patrijs(is 10 jaar geworden)
Mix border collie (is 17 jaar geworden)
Deze zijn nog bij ons
Duitse herder
2 Kruisingen
6 border collie's

Zal altijd honden hebben, kan ze echt niet missen het zou maar stilletjes zijn in huis zonder de beestjes

Groetjes
Kelly

els (Gast)

ik ben uit de jaren 70 ik ben niet met honden opgegroeid maar heb er nu een een lief klein teckel puppy ze heet belroes ze is 6 maand ik ben getrouwd en toe praten we al dat we een hond wouden en dit jaar is het er van ge kommen we zijn heel gelukkig ik en belroeszijn on af schijdelijk

vele groeten els,belroes O-) en jack

honden page profiel 3 doggies

Nou ik kom uit 1980

wij hebben gehad,

2 collies
1 kruizing doberman pincher
1 doberman pincher
6 new foundlanders
5 berner senners
1 groenendaler
4 mechelaars
1 west highland white terrier
2 mastino's napoletano's
1 schapendoes
1 heidewachtel
6 labradors
1 rotweiler
5 sharpei's
1 anatolische herder
2 staffords
2 kruizing labrador/doberman
1 sheltie
1 sint bernard
1 border collie


zijn er geloof ik nog al wat hoogste aantal in huis waren 15 tegeljk O-)

Ik kan absoluut niet zonder honden,

liefs natascha

honden page profiel NikiNiki 3 doggies

honden foto van Niki

Ik ben van '87 21 Jaar oud dus nu..
Niet opgegroeid met honden helaas.
Mijn vader heeft vroeger altijd honden gehad. Zijn laatste honden waren een poedel een mini genaamd Sonja, die overleed toen zij 18 jaar oud was dmv een spuitje. Daarbij heeft hij nog een bouvier gehad, Boris, die hij opgeleid heeft tot politiehond..daar heeft hij het nu, ruim 25 jaar later nog steeds over. Hij overleed helaas op 8 jarige leeftijd aan botkanker. Ook hij heeft een spuitje gekregen.
Mijn vader is een keiharde man maar wilde daarna nooit meer een hond hebben. Toen ik een jaar of 6 was kregen we dan EINDELIJK een Jack Russel, Digo. Mijn vader was internationaal vrachtwagenchauffeur en toen mijn moeder heel erg ziek werd en werd opgenomen in het ziekenhuis moest het hondje weg, ik was er kapot van. Toen, enkele jaren later toen ik 12 was kregen we weer een Jack russel die altijd wegliep..Hij kon zich haast zo klein maken als een muis door ieder gehad ging hij, hij ging dan op de stoeprand liggen en wachten tot een auto kwam en dan rende ze zo tussen de wielen door...zo is ze ook overleden.. :'( ..Daarna wilden ze geen honden meer, toen ongeveer is mijn allergie begonnen en konden we niets nemen. Tot mijn grote verdriet. Toen ik naar turkije ging namen we een kat omdat een hond nieth aalbaar was vanwege de werkuren. Eenmaal terug in Belgie mochten we geen honden omdat het appartement het niet toe liet. Eenmaal in NL ging het wel en toen kwam Lucky...En hopelijk blijft hij nog wat jaartjes en daarna zien we wel...

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ik ben van '87, bijna 22 jaar.
Mijn oma heeft altijd een hond gehad: Bruno & Teddy(helaas beide niet meer in leven).
Bij mijn tante hadden ze Balou en nog 2 andere en mijn andere tante ook 3 honden(Spike(mechelse herder), Hummer(maltees leeuwtje) en Baloe(terrier)?).
Bij ons thuis hadden wij niets. Tot ik 13 was en mijn zusje bijna 12 en onze ouders ons oud genoeg vonden om er een hond bij te nemen. Een Golden Retriever, Jody. Elke week gingen Tiffany, mama en ik mee naar cursus om te kijken hoe het moest. En wij mochten Jody, toen zij oud genoeg was, ook zelf uitlaten. Mama trainde naast de training 'los' op het veld met Jody en wij in huis met zit, lig, blijf enzo.
Jody is nu 9 jaar en zooooo lief.
Zelf hebben Erik en ik nu Falkor(kruising met terrier) sinds juni '08 bij ons. En Joy (rottweiler) sinds maart '09 bij ons.

Ik heb altijd honden om mij heen gehad, in de familie dus. En ben hartstikke blij dat wij er nu zelf ook 2 hebben :-D

Liefs,

honden page profiel bonitabonita 3 doggies

honden foto van bonita

Hallo!
Ik ben 18 jaar, en ik had heel vroeg al een eigen hondje die ook zelf uit laatte enzo.

Het begon met:

- Een franse bulldog
daarna:
- Een siberische husky
Daarna:
- Een duitse herder
daarna:
- Een siberische husky
Daarna:
- Een mechelse herder ( die ik nog steeds heb )
- Een maltezer ( die ik ook nog steeds heb )

Haha best veel voor een 18 jarige vind ik zelf haha!

Groetjes bo, diego & boomer!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

24 jaar en 2 honden..

Moeders had vroeger een kruising herder/husky, pittig ding..
Vader hield er niet van dus bleef hij achter bij haar ouders.
Ik was als klein meisje al opgegroeid met papegaai en konijn(en) maar wilde altijd graag een hond.
Na jaren zeuren :-p... Had onze (verhuisde) buurvrouw een nestje met haar border collie. We gingen 'even' kijken en moeders was in love.. Nu paps nog..
Thuis even gezegd hoe leuk het was daar en dat we gewoon 'even' pap wilde laten kijken, alleen kijken ;-) Daar gekomen puppie in de handen geduwd en trala!!! 'oh kijk, hij vind me lief!'
Goofy onze 1e hond kwam in de mei vakantie 2001 :-D
Helaas had hij als puppie met zijn hoofd in de stenen schutting vastgezeten en vanaf ong 5 maand kreeg hij aanvallen. Zijn ogen verschoten zijn blik en houding veranderde en hij beet dan alles wat bewoog in zijn omgeving.
met 1,5 jaar hebben we hem uit huis geplaatst bij een schaapherder, waar hij zou werken (vader was een werkhond en Goof had de aanleg) en met de andere hond buiten zou verblijven op de boerderij.

Moeders had de schrik te pakken en vertrouwde geen enkele hond meer..
Maar na 2 maand begon het te kriebelen en kwamen de boeken op tafel, er moest weer een hond komen.

Mexx kwam er in april 2003. Ik heb vanaf het begin hem opgevoed, alles gedaan en hij is ook bij mij en toenmalige vriend komen wonen.
Ik heb ook alles gedaan om hem goedgekeurd te krijgen als dekreu en hopelijk gaan we hierna/hierbij een teefje nemen en zelf een nestje fokken als alles goed gaat.
Ik heb superveel geleerd van mijn beide honden en hopelijk zal ik nog veel langer honden hebben :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik ben in 1966 op de wereld gezet. Het eerste woord wat ik zeggen kon was geen papa of mama maar poes. Kortom, ik wou al heel jong een poezenbeest. Moest ook altijd naar alle poezen toe die ik tegen kwam. Maar er kwam geen poes, als troost kwamen er eerst vissen...maar ja, die kan je niet knuffelen...Toen kwamen er zebravinken, op het laatst een hele voliére vol..maar ja, 't is geen kat hé? Ondertussen was mijn broer nog met wandelende takken thuis gekomen, ook knuffelfactor 0...En toen kreeg mijn oudste broer verkering en vond hij de kat bij zijn vriendin ook wel erg leuk...Waarop ik op mijn 11e verjaardag dan eindelijk mijn kat kreeg. Zwart, witte pootjes, wit befje, luisterend naar de naam Sam.

Toen ik een jaar of 20 was ging ik samenwonen met iemand met 2 katten. Sam bleef lekker thuis wonen, nu had ik Johanna en Muntje. Op een dag belde mijn vader dat Sam dood was, waarschijnlijk aangereden. Wát een verdriet. Mijn moeder die nooit een kat wou huilde dagen later nog.
Mijn vriend en ik hadden een heel erg druk leven, groentenzaak aan huis en nooit konden we even weg. Toen besloten we een hond te nemen, dan moesten we wel een paar keer per dag eruit om met hem te wandelen. Door omstandigheden werden het gelijk twee honden, 2 samojeden, de broertjes Fitz en Fellow.

Na 8 maanden besloten mijn vriend en ik in goed overleg uit elkaar te gaan. We wilden voor de broertjes hond beiden alleen het beste. We gingen proberen ze te scheiden, ik hield Fellow, mijn (ex) vriend nam Fitz. En hoewel het in het begin moeilijk was, ging het na een paar dagen heel goed.
En zo kwam bij mijn ouders in huis, behalve een verloren dochter, ook een hond. En dat terwijl mijn moeder eigenlijk bang voor honden was. Maar Fellow, daar was ze stapelgek mee. Mijn vader ook, die vond het heerlijk om met hem te wandelen. Ook mijn nieuwe vriend werd hartelijk ontvangen en toen we gingen samen wonen ging Fellow met ons mee, maar ging hij elke keer als ik werken moest nog naar mijn ouders.

Na Fellows dood moesten we 9 maanden wachten op samojeed Bamse en hebben we in de tussentijd sheltie Galynn genomen. 3 Jaar later kwam Bamses dochter Nuka bij ons wonen en hadden we later bij vrienden nog twee van Bamses dochters op fokkersvoorwaarden. Van één van deze hondjes is onze Brumma weer een dochter (kleindochter dus van Bamse).

Officieel heb ik dus 8 honden gehad, maar Fitz maar een klein tijdje en de twee hondjes die op fokkersvoorwaarden weg zijn gegaan woonden niet bij ons, maar stonden nog onder mijn beheer.

honden page profiel desireedesiree 3 doggies

honden foto van desiree

hallo allemaal ik ben 19 jaar en ik heb in me hele leven maar 5 honden gehad 3 daarvan leven nog en een daarvan is bij familie die heeft me moeder weg gedaan
toen ik nog klein was en de andere drie staan op me profiel dat zijn brammetje mikkie en sasha en de uodste dinky die je ziet is 4 weken geleden overleden
aan een aantal hersenbloedingen en hebben we in moeten laten slapen het verhaal staat ook op me profiel verder heb ik vroeger een kat gehad die moest weg omdat hij vals was en natuurlijk heb ik ook nog hamsters muizen ratten en cavias gehad en vogels en vissen
dus nu heb ik alleen nog drie lieve hondjes over
dat was mijn verhaal gr desiree

honden page profiel anneliesannelies 3 doggies

honden foto van annelies

Ben van '56. De enigste dieren wat wij vroeger gehad hebben zijn vissen en kanarie's.
Geen hond in huis omdat ik zo bang was voor honden. Heb nog steeds een behoorlijk litteken waar ik ooit gebeten ben.

Eerste hond gekregen van mijn man na 2 weken huwelijk.
2 rode langhaarstandaardteckels,
3 rode langhaar dwergteckels
boomer
3 witte herders
2 kruisingen

En onze katten, pers, en 2 huis, tuin en keuken katten. Waarvan we er nog steeds een hebben, 18 jaar.

We hebben ooit een half jaar zonder hond gedaan, dacht dat ik zonder honden zou kunnen, dus niet!!

We hebben er nu weer 3 van verschillende leeftijden.

Groetjes Annelies

nancy (Gast)



Ben van 1939 (oud he).
Ben geboren in Indonesie en heb daar 20 jaar gewoond, leefde op een koffieplantage met 18 honden.
Ben toen naar Nederland gegaan, toen ik trouwde kreeg ik als huwelijkscadeau een duitse herderpupje hij is 14 jaar geworden.
Ging toen samen met 6 vrouwen honden plaatsen die een huis zochten omdat ze weg moesten, heel veel jaartjes gedaan.
Vele honden zijn hier blijven hangen, van st.bernard tot pincher allemaal stakkerds.
Ze zijn bijna allemaal 12 tot 13 jaar geworden, soms had ik wel 5 honden tegelijk.
Heb 1 keer een pupje gekocht een newfoundlander omdat ik dat de mooiste en liefste hond vind en hij is slechts 4 jaar geworden (nierkanker)
Heb 16 honden in mijn leven gehad, heb nu dus weer 2 stakkerds genomen 1 uit polen en 1 uit roemenie maar die zijn alweer 9 en 6.
Denk dat dit mijn laatste honden worden, want ik hoop dat zij eerder gaan dan ik.
Loop nu nog 1 uur s'morgens en 1 uur s'middags met de honden, en ik hoop dat ik het nog wat jaartjes kan volhouden.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik ben van '51.

Op mijn 18e een hond uit het asiel gehaald. De een zei dat het een Schnauzer was en een ander Schapendoes. Deze hond was toen wij hem kregen 1 jaar en 10 mnd. oud. Hij is 18 jaar geworden. Toen ik uit huis ging, is hij bij mijn ouders gebleven. Eigenlijk had hij de kleuren van Bo realiseer ik me nu.

Mijn partners wilden geen honden. Dus heb ik katten gehad die 18 jaar werden.(+ goudvissen, vogels, konijnen, hamsters, cavia's, wandelende takken)

In 1997 heb ik Yenna genomen, een Schotse Herdershond, langhaar(Sable, teefje) die op 2 wkn na 11 jaar geworden is. Na enkele mdn zonder hond heb ik op nieuw voor een Schotse Herdershond, langhaar(Bluemerle,reu) gekozen, Bo die nu bijna 11 mnd is. Hij is zo gek op honden dat ik op dit moment overweeg om er nog een Collie bij te nemen.

:-D :-D :-D ;-)

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Ik ben van 1984, dus nu 24 jaar oud. Toen ik geboren werd, hadden we geen hond. Deze was net wegens omstandigheden herplaatst. Mijn vader heeft vanaf de verloving met mijn moeder in het jaar 0 herders getraint. Rond december kregen wij een vuilnisbakkenrasje in onze schoen. Kimmetje, wat een makkelijk beestje. Liet zichzelf uit en kwam op gezette tijden thuis eten. 's nachts af en toe buiten, af en toe binnen, waar ze zin in had. In 1997 kreeg mijn oom een nestje mechelaars. Mijn moeder riep nog, er komt geen vlooi meer in.. Jammer, bloed kruipt waar het niet gaan kan, Frija kwam na 7 weken bij ons wonen. Mijn vader wilde geen kennel hond ervan maken, hond hoefde ook zeker niet te bijten. Gelukkig voor haar, want Frija was daar totaal de hond niet voor. In 1998 overleed Kim, was 14 jaar oud. Frija was alleen. Totdat mijn broer ging samenwonen, mam, we willen een hond, alleen broer werkte 5 dagen, vriendin 4, of de hond dan 4 dagen bij ons mocht zijn. Het werd weer Kim, een ruwharige, bruin witte jack russel. Wat een leuk spannetje samen. Toen het uitging, wilde de ex van mijn broer Kim meenemen naar een flat waar ze 4 dagen alleen zou zitten. Wat hebben wij ons hard gemaakt om Kim bij ons te houden, bij ons zat haar maatje, de hei om de hoek en voldoende aandacht en liefde. Dussss Kim werd van mij :-D. Kim is vorig jaar op 6 jarige leeftijd doodgebeten. Omdat Frija zo verdrietig was (niet eten, niet lopen, niks) heb ik met mijn ex Luna gehaald, een zwart witte kortharige jack russel. Ook hier weer hard voor gemaakt dat zij bij ons kon blijven wonen. Frija bleek eind augustus leverkanker te hebben, was niet meer te genezen, dus die moesten we in laten slapen. Hierna is Keya, (lees: Kim en Frija..) een kruising mechelse x hollandse herder. Keya en Luna zijn echt mijn honden, volgen mij overal waar ik ga. Kim is opgevoed door mijn broer, dus zij was gekker op hem en Frija was opgevoed door mijn vader, dus gekker op hem. Luna en Keya zijn in een moeilijke periode in ons leven gekomen, helemaal voor mij en ik merk nu dat deze 2 mijn maatjes voor het leven zijn, waar je veel kracht en steun uit put.

Groetjes,
Nathalie

honden page profiel nnatasjaannatasjaa 3 doggies

honden foto van nnatasjaa

ik ben geboren in `85 en we kregen twee jaar later ons eerste asielhondje van 2 jaar oud, het was een kruising tussen een fox terrier & een jack! die overleed 5 jaar geleden! we hadden een week geen hond en zagen toen op de asielsite een hondje waar we gelijk verliefd op werden weer een fox x jack! en nu woon ik sinds eind januari samen met mijn vriend en hebben we sinds 2 weken onze sky opgehaald! :-D en die blijft hopelijk nog heeeeel lang bij ons O-) de andere hond is bij mn ouders gebleven! *(die kunnen niet meer zonder m!)*

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie 3 doggies

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Ik hoor ook bij de wat belegen afdeling, jaargang 51.

Als kind heb ik korte tijd een keeshondje gehad, omdat het in het huwelijk van mijn ouders niet zo goed ging. Dus eigenlijk een zoethoudertje. Maar het beestje was zo jaloers, dat toen ze bij mijn tante op schoot wilde, maar tante daar niet van gediend was en haar weer op de grond zette, tante in haar wang gebeten heeft.
Dus moest het hondje weg.(en ook het huwelijk van mijn ouders liep stuk).
Ik heb heel mijn leven een hond gewild, maar pas nu ik voor mijzelf zorg, heb ik mijn wens kunnen vervullen en nu een schat van een hond gevonden heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe oud zijn onze hondenbezitters en hoeveel honden hebben jullie al gehad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^