epilepsie of pijn stuip???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Goedenavond beste forum leden,

Ik hoop dat jullie me kunnen adviseren over het volgende....

Ik liep vanavond met mijn hondje(10jaar) in het park,toen iemand zei,jeetje moet je kijken wat doet Charley raar... ze liep met dr koppie scheef en heel raar met 1 voorpootje,toen ik bij haar kwam,zag ik dat ze hele grote pupillen had en dat ze wat afwezig was. Ik schrok hier zo van dat ik gelijk de DA ging bellen,ondertussen hield een vriendin van mij dr koppie vast. Terwijl ik aan het bellen was ging ze met dr achterpootje trekken,leek wel verkrampen.Toen we in de auto zaten op weg naar de DA leek er niks meer aan de hand,de DA heeft dr onderzocht en kon niet direct iets vinden,alles lijkt goed. Hij dacht dat het of een pijnstuip geweest kon zijn of een epileptische aanval. Nu zit ik eens zo te kijken of internet en zoals ik het begrijp komt het weinig voor dat een oudere hond epilepsie kan krijgen en dat er dan eerder aan iets ander gedacht moet worden :'( Nu hoo ik dat 1 van jullie hier iets in herkent en mij kan vertellen wat jullie gedachte hier over is en zijn er manieren duidelijkheid te krijgen,ze heeft 1x eerder zoiet gehad maar dat is alweer een jaar geleden. Hoop dat iemand me kan helpen met een antwoord.

Groetjes Carla en Charley

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "epilepsie of pijn stuip???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het lijkt inderdaad op een eleptische aanval, wat raar dat de dierenarts niet verder gezocht heeft, en wat oudere hond geen eleptische aanval kan krijgen, > nou niet waar.

ook oudere honden kunnen epileptische aanvallen krijgen.

als ik zo de sympthomen lees, is het geen pijnstres aanval.
heb je niets gekregen van de dierenarts, ? een verder onderzoek ? moeilijk dan.
en je schrijft dat tie een jaar geleden ook zo,n aanval heeft gehad ? dan is het al eerder gebeurd toch.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Zou idd heel goed een vorm van Epilepsie kunnen zijn, is door een dierenarts moeilijk te constateren later.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Hier staat veel informatie over epilepsie
http://www.epilepsiebijhonden.nl/

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Ze heeft een prik met pijnstilling voor 48 uur gekregen,moest het wel in de gaten houden.....en als het nogeens gebeurt uiteraard contact met DA opnemen.
Ga gelijk even bij de de site kijken.
Bedankt voor zover,al had ik liever gezien dat jullie het aan pijn voorschreven....

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Ik heb toch nog even zitten zoeken op internet en het lijkt toch ook wel veel op een probleem met dr rug,
lumbosacraalstenose. Ze heeft best wel wat overgewicht,en misschien krijgt ze nu wat ouder word toch wel wat last van. En zoals ze schrijven komt er wel wat overeen,bv wat opstartproblemen,slechter meekomen tijdens de wandeling en soms mank lopen.
Hoop dat het me lieve meisje nog heel lang bij me mag blijven,ze is me allesie

[email protected] (Gast)

Hallo Carla en Charley,
3jaar geleden had mijn hondje ook zo iets, ik ging haar laten plassen aan de lijn en opeens kopje scheef en schuin lopen als een dronken man. Ik trok haar aan de band weer recht zodat ze niet zou omvallen.
Heb gelijk DA gebeld en kon gelijk komen. Eerst dacht
hij misschien een hersen tumor maar het bleek een hersen (kleine) hersenbloeding te zijn. Ze kreeg een
spuit en pretnison wat ik later moest afbouwen.
Het moest binnen 4 dagen beter zijn en dat klopte.
Ze heeft noch een halfjaar geleefd en is toen op 13 half jaar overleden en dat is echt oud voor een franse
buldogje vocht achter de longetjes en het hartje kon het niet meer aan.
Ik hoop jullie hiermee te kunnen helpen ook al is het
niet helemaal misschien.
Veel geluk met je hondje en froetjes,
Emmy.

honden page profiel VivianeViviane 1 doggies

honden foto van Viviane

Mijn hond is twaalf en dieheeft twee keer in haar slaap een een aanval van epilepsie gekregen.Alee de dokter denkt dat hetdat is,omdatze haarpipi laat lopen.Maarkan inderdaad van alles zijn,zoals hierboven vermeld.Veel geluk metje beestje.

honden page profiel FaelynFaelyn 2 doggies

honden foto van Faelyn

Epilepsie zou kunnen maar de symptomen zouden ook kunnen duiden op een hersenbloeding. Had een hondje hier in de straat ook 2 jaar geleden. Is ook op leeftijd maar het gaat nu eigenlijk hartstikke goed!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik ben geen arts maar zoals jij het beschrijft lijkt het meer op een hersenbloeding. Mijn Chowchow kreeg een hersenbloeding Hij keek heel wazig en de ogen bewogen onafhankelijk van elkaar van links naar recht Ook kopje schiun houden Mond wat scheef en liep als een krab. Herstelde hiervan maar heeft nog tot driemaal toe in de jaren erna een bloeding gehad. Iedere keer bij herstel was er toch weer een stukje wat ontbrak. Hij werd doof , blind en durfde ook niet meer te lopen. Ook gewoon in de kamer kon hij zijn eigen mandje niet meer vinden en bleef alleen nog maar stokstijf op de plaats staan. Na de vierde hersenbloeding hebben we toen besloten om hem in te laten slapen. Teddy was dik 15 jaar!!Vooral het kopje zo schuin houden alsof hij barst van de oorpijn en die scheve mond Het wankele gaan en geen richting meer kunnen bepalen, daaraan herkende ik het de tweede en volgende keren. De DA bevestigde dat!!

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

het is alweer een tijdje geleden,maar Charley heeft in 10 weken tijd 2 een klein aanvalletje gehad,had nog geprobeerd om het te filmen zodat de DA kon zien wat ze doet tijdens zo,n aanval maarja had ik mijn paniek niet op opnemen gedrukt... Het zijn echt maar kleine aanvalletjes,maar inderdaad dr koppie heel erg scheef en verder wazige ogen en heel rustig met 1 voorpootje tikken. De laatste x heb ik niet gezien,maar vond dr in de slaapkamer liggend op de grond in haar eigen overgeefsel. Het is nu in 1 jaar tijd 3x gebeurd,en merk niet dat ze er iets aan overhoud. De DA houd het op epilepsie en zolang het niet vaker dan 1x in de 3-4 weken gebeurt doen we niks,anders moet ze aan de medicijnen.
Hopen dat het zo blijft...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "epilepsie of pijn stuip???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond moe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^