Hoe een slechte dag een goede werd, en hoe je trainingsmateriaal word

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Oef, vanochtend had ik het zwaar hoor. Véél te zonnig en dus véél te licht voor mijn ogen, ook al had ik een zonnebril, zo'n rondom afsluitende donkere overzet bril én een hoed op. Normaal doe ik 's ochtends de lange ronde, maar auw auw auw. Vandaag dus niet. Vanochtend 15 minuutjes door de schaduwen geslopen.

Maar! Vanmiddag hing er wat lichte bewolking en dat ging veel beter. Dus wij naar het park! Best warm zo, eerst klittenband van mijn mouwen los. Jas een stukje open. Jas los. Het is duidelijk LENTE! Lekker! Toch een goede dag gehad qua beweging, terwijl ik binnen nog wel extra lang gespeeld had met Dobby in de ochtend om een gebrek aan wandelen op te vangen.

In het park kwamen we iemand tegen met een Ierse Terriër, tenminste dat geloof ik. Een Airedale terriër met alleen bruin. Daar stond een man met een Doberman instructies te geven. Een gedragstherapeut? Dat vermoeden had ik tenminste, dus ik neem Dobby wat korter om voor hun de omstandigheden wat meer onder controle te hebben. Terriër gaat blaffen, Dobby springt naar voren en hangt in de riem. Die wil spelen. Ik denk ja, dat kan ik niet toestaan hè, wat die andere mensen ook aan het doen zijn. Dus hop, ik op een been omgedraaid, Dobby mee geleid en netjes naast me laten lopen. Ik moet Dobby in zo'n situatie met lichte druk mijn kant op leiden, anders kan de wereld vergaan en merkt hij het niet. Hij is te gefocust op wat hij ziet.

Afijn, dus wij benen nu parallel aan de terriër, Dobby had de volle aandacht voor mij en ik draai weer om. Dobby springt voor me langs, want de terriër loopt daar nog steeds! Ik weer omkeren, stukje terug en weer omgedraaid. En toen liep Dobby netjes mee.

Zo werden ik en Dobby dus trainings materiaal voor de terriër, maar toen Dobby zich niet 100% gedroeg, ben ik hun ook weer als trainings moment gaan gebruiken.

Het leuke was, als ik Dobby mee wil lokken van vogels, dan ga ik rennen en springen. En wat zie ik die terriër meneer even later doen? Juist, ren, spring, huppel!

Enne, het mooie? Dobby liet even later een merel totaal links liggen. Hij keek er naar en liep er langs zonder er achter aan te jagen. Dat gebeurt zelden. En zo word een slechte dag toch nog een goede.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe een slechte dag een goede werd, en hoe je trainingsmateriaal word" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie 3 doggies

honden foto van Olga met Nera en Sammie

WAt een leuk verhaal, ik zie het helemaal voor me :-D .
Goed gedaan hoor :-D

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

En zo kunnen we allemaal van elkaar leren en elkaar helpen. Dát is het lentegevoel als je het mij vraagt ;-)

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Lekker hoor als je zo kunt trainen met het behulp van een andere hond.
En het weer was echt super vandaag, maar erg vervelend voor jou dat je zo gevoelig bent voor fel licht

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Geweldig als je zo van elkaar kunt leren en lekker kunt trainen tijdens de wandeling. Knap hoor hoe je bezig bent met Dobby :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe een slechte dag een goede werd, en hoe je trainingsmateriaal word" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^