waarom negatief praten over een husky?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

OH ik wou echt dat ik een husky kon houden maar ik heb 2 hele jonge kinderen en daarbij ben ik wel veel thuis maar ben niet de hele dag met de honden aan het lopen.

En me man had gelezen dat als je zou verhuizen de husky zo naar zijn ouderlijke huis toeloopt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom negatief praten over een husky?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

@ sabrina
ik loop ook echt niet de hele dag met de honden hoor, gelukkig niet!

ik heb zelf nog nooit gehoord dat husky's naar hun ouderlijke huis zijn gelopen,

ben zelf een x verhuisd en heb 4 'herplaatsers'
maar geen last mee gehad!

maar snap heel goed dat je opzich wel een hus wil, ze zijn ook geweldig!

honden page profiel ChimarronChimarron

honden foto van Chimarron

het zijn prachtige beesten .
het hangt van de opvoeding af hé zoals bij iedere hond :-D

honden page profiel Sarina, Kyra & Yoko Sarina, Kyra & Yoko

honden foto van Sarina, Kyra & Yoko

Ik vind Husky's ook prachtig en ja het vooroordeel van de Husky is dat hij niet goed luisterd en blablbabla.
Maar ja.. welke mensen zeggen dat weer, mensen die er niets van weten natuurlijk, als ze maar iets kunnen zeggen he, dan voelen ze hen eventjes belangerijk!
Zoals iedereen het hier zegt, alles hangt af van de opvoeding en beweging, als je je hond heeft wat hij eigelijk nodig heeft zal hij de rustige en goed luisterende hond worden. :-D

Hier in de buurt juist hetzelfde. Als ze mijn Chi zien vragen vele aan mij of ze bijt of kijken me raar aan omdat ze aan de lijn loopt. Word ik echt zo boos van!

Helaas zullen bepaalde rassen altijd een stempel hebben waar ze nooit vanaf kunnen. :'(

honden page profiel JeremiahJeremiah

honden foto van Jeremiah

nou dan heeft jere wel een flinke wandeling voor zich haha

H

rakker (Gast)

Jow,

Ik zou graag een hond kopen,
maar ik vraag me af hoe ik zoiets combineer met men job.
zo'n hond vraagt aandacht. hem 8-9 uur per dag alleen laten is niet zo'n goed idee denk ik?

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne

honden foto van Rocky & Ivonne

Husky is inderdaad prachtige hond , maar ze moeten kunnen werken en hebben veel aandacht nodig...voor mij is hij zeker niet geschikt...heeft echt baasje nodig dat veel energie in hem steekt .

@ rakker ,8 tot 9 uurs van huis...beter idee is denk ik dat je dan aquarium opstart :-D

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

mijn hond is kruising van huksy en heeft inderdaad husky karakter enorme jachtinstinct, ze durft uit de hof springen om te kunnen jagen dus niet om weg te lopen maar als ze nu van die lekkere beestjes in de wei achter ons ziet lopen durft ze er wel eens vandoor gaan.
maar voor de rest is het een echte schat van een hond ik kan haar geen moment meer missen.
en het zijn tenslotte nog prachtbeesten ook, ik zal er zo meer van die exemplaren willen kopen. alleen mijn moeder ziet dat niet zitten omdat ons sadira wat koppig en eigenwijs kan zijn.
maar zoals je zegt met een goede en kordate handeling kun je van een husky echt prachtdieren maken waar je grote vriendschap mee kunt opbouwen.

overlaatst had ik bij de dierenarts ook deze gesprek dat ze het spijtig vonden dat er bijne geen husky's meer rondlopen omdat de mensen bang zijn dat ze gaan lopen een husky staat bekend om zwerver te zijn, maar ik denk zwerven of jagen nog een groot verschil is. het s de oerinstinct dat bij deze honden veel groter zijn dan de andere rassen waarvoor ik hen enorm bewonder.

dus van mij geen enkel slecht woord over de husky :-)

honden page profiel Vanessa & KitaVanessa & Kita

honden foto van Vanessa & Kita

Mijn stiefvader heeft een husky. Een heel lief beestje. De vriend van iedereen en van elke hond. Verzot op kindjes. Ze luistert niet altijd maar als we haar roepen komt ze altijd terug. Als mijn ouders dan op reis zijn, dan let ik op haar. Ze luistert beter naar mij dan naar mijn stiefvader :-D Het is trouwens het beste vriendinnetje van mijn hondje. Het is super om die twee te zien rondlopen en spelen.
Als kindjes haar zien tijdens een wandeling vragen ze of ze een wolf is... Dan zeggen we wat het is en als ze willen mogen ze haar zelf aaien. Dat vinden ze heel leuk.
Tijdens wandelingen heb ik zelf al mensen horen zeggen over mijn hondje die nog een pup is amai dat is een gevaarlijke... Hoe kan dat nu het is een pup!

Marleen (Gast)

Hoi allemaal,

Ik kom via een beetje struinen bij Google hier terecht en heb jullie berichtjes gelezen. Ilse, ik weet niet hoe oud jou hond is maar krijg sterk de indruk dat hij/zij nog in het eerste jaar is. Ik heb zelf een kruising, Alaskan Malamute van bijna 3 jaar. En daarbij heb ik een Jack russel van een paar maandjes ouder.

Mijn Hus liep het eerste jaar ook gewoon los, maar bij ons in het park staan schapen en toen ze een maand of 9 oud was was ze ineens verdwenen, en dat terwijl ze normaal altijd bij me bleef en mij in de gaten hield. Ik om me heen kijken en staat ze dus bij de schapen in de wei, bijten heeft ze niet gedaan maar wel 1 schaap het water in gejaagd, midden in de winter.

Ze was toen, 2 maanden daarvoor voor het eerst loops geweest en achteraf dacht ik dus: dan zal haar jachtinstinct nu aardig zijn zoals hij hoort te zijn. Maar, vanaf dat moment was er met haar geen land meer te bezeilen. Volgens kenners was ze in de pubertijd, ze had schijt aan alles. Dus ik liet haar ook niet meer los maar ben in plaats daarvan wel veel meer gaan lopen met haar, aan de lijn. En elke dag wezen oefenen en trainen, nu word ze bijna 3 jaar en ik kan zeggen dat ik een geweldige hond heb. Oke, ze loopt in het park niet meer los, want als ze schapen ziet wil ze nog steeds wel een lekker stukje vlees maar ze is wel veel beter te hanteren dan dat ze tijdens haar pubertijd was.

Wij lopen nu 3x per dag een lange afstand met haar, zowel ik als mijn partner maar het jachtinstinct krijg je er niet uit. Wel kunnen we het nu goed handelen en luistert ze erg goed als we zeggen dat ze gewoon relaxed moet doorlopen.

Aan de lijn lopen gaat perfect, ze trekt niet, alleen op commando. Op het strand loopt ze wel los en luistert ze ook echt super. Ergens hebben de fokkers wel gelijk, het zijn idd echt geen gemakkelijke honden en je moet echt erg sterk in je schoenen staan wil je wat bereiken bij ze. Als een Hus het nut van een commando niet inziet, doet ie het ook vast niet.

Maar het is, als het je gelukt is, een fantastische en vreselijk lieve hond! Het is mijn allerbeste maatje en andersom ook, met andere honden is ze heel goed en met onze Jack doet ze het ook super. Zit nog een heel verhaal achter, achter de Jack, maar die zal ik je besparen.

En ga nu niet meteen roepen van ow dan doe je het niet goed want mijne dit en mijne dat, want ik denk dat je zelf ook nog wel wat voor je kiezen kunt krijgen. Ben benieuwd naar je reactie.

Groetjes, Marleen

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky

honden foto van Chantal_*_Binky

nee joh!
husky's zijn leuke honden en je kunt er geweldig mee omgaan.
als je er geschikt voor bent. maar ik denk daar anders over.
die husky's zijn heel leuk!
husky's zijn alles behalve scheldwoorden!
ze zijn ook heel erg mooi!
ze zijn ook geschikt om sledehond te zijn.

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Mensen blijven altijd vooroordelen houden en 9 van de 10 keer kun je lullen als brugman, maar de mensen met de grootste mond zijn meestal ook het meest kortzichtig :P .

Want andere mensen ook allemaal zeggen, zolang jij maar gek bent met je honden. We zouden ons wat meer als onze hondjes moeten gedragen, die hebben ook overal schijt aan haha.

Maar ik snap het wel hoor, ik vind al dat negatieve gedoe ook niet altijd leuk. Of van die mensen die denken dat ze er verstand van hebben en dan een opmerking maken waarvan je denkt: Soms kun je beter je mond houden.

Zo kregen wij de opmerking van een oude buurvrouw dat wij onze hond mishandelden.. Ze was vaak buiten(dat was zielig blijkbaar) en toen mijn tante met haar 8 weken oude Ierse Setter pup op visite was moest onze hond even naar buiten omdat ze niet ophield met springen. De beste vrouw wist mij te vertellen dat ze veel verstand had van honden en ook van de husky, en dat deze honden graag binnen waren etc. Zo'n hond was niet graag buiten, die moesten we gewoon binnen houden.

Ik heb nog nooit zo hard gelachen. Onze hond loopt namelijk zelf naar buiten. Als ze naar binnen wil kan ze gewoon naar binnen. Maarja zoals ik al eerder zei, mensen kletsen graag ook al hebben ze geen benul waar ze het over hebben..

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

De mensen die praten, zijn meestal de mensen die bang zijn voor honden, of voor een husky.
En zo steken ze de mensen aan, die er niks van weten, en het dus maar aannemen dat het zo is.
Ik zeg niks van aantrekken. Wij weten hoe het Wél zit.
;-)

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

je hebt bij ieder soort of ras hond,donderstralen er bij,dat geeft ook niets,als je maar weet hoeje er mee om moet gaan,mijn eerste honden waren ook siberian husky,s daar heb ik jaren lang mee in de sledehonden sport gezetten,het zijn geweldige honden,en de mooiste sledehond die er is,nu hoop ik dat ik de mensen met alaska mallemute niet op hun tenen trap,want die heb ik ook een gehad,als huishond het was een geweldig beest,waar blijft de tijd, ik zit nu ruim 30 jaar in de sledehondensport,middle-distanse en long-distanse was bij mij favoriet,maar daar ben ik nu te oud voor,nu loop ik met hounds,niet zo mooi maar wel gruwelijk snel,maar waar voor ik je eigelijk mail,is dat ik vind dat je een geweldige,mooie uit ziende siberian hebt,ben er zuinig op HANS MAST

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik hoor ook veel slechte dingen over husky's. Dat ze niet met andere dieren samen kunnen. Terwijl ze heel sociaal zijn.

Die van mij is niks gewend. Geen kat, konijn, cavia, vogel etc. Dus als die ze ziet wilt ie er achter aan. maar dat is toch jacht instinct? Als je je hond er aan laat wennen moet het samen kunnen. Ze zijn juist heel ingeligent, dus zullen een ander dier vast ook als roedelgenootje zien!

Ik denk als jij goed laat zien dat jij de leider bent, en je hond niet dominant is, hij ook on aangelijnd kan!

Je zag het ilse ook he met de wandeling op de soesterduinen, ze kunnen prima los. zolang ze zelf niet de leiding hebben ;-)

selma (Gast)

dag

ik heb er geen probleem mee wat ik heb ook 2 akitasinu groetjes :-D

honden page profiel Byela van RivaByela van Riva

honden foto van Byela van Riva

De verhalen die mensen hebben... het zegt meer over de persoon dan over de hond.
Zelf heb ik een Saarloos die in de bossen, duinen en op het strand eigenlijk altijd los is.
En een vriend van me heeft een Husky die altijd los mee is.

En ja! je weet dat deze honden graag van jagen houden. Dus zeker oppassen bij de schapen van de boer, maar de konijnen mag ze wel op jagen.

Hierbij een filmpje van die 2; http://www.youtube.com/watch?v=4CEK7oz8mbA

honden page profiel Naomi en DisneyNaomi en Disney

honden foto van Naomi en Disney

op zich snap ik het wel heel goed,
ik heb zelf een probleem husky gehad (2jaar oud via mp gekocht)
en ben met hem hulp gaan zoeken bij een husky kennel in hulsen (nijverdal)
van www.takoshan.com zei hebben mij enorm geholpen en ik heb daar zo gigantisch veel geleerd!
we zijn nu heel goed bevriend en totdat ik mijn eigen huis heb met ruimte voor een kennel etc. aangezien ik ook wil gaan mushen en fokken in de toekomst kan ik mijn husky liefde bij hun hondjes uiten :-D
maar ik ga dus ook wel eens mee met demonstraties en dagen waar hun worden ingehuurd,
hierbij herhalen we continu alle nadelen aan een husky en alle slechte dingen halen we giga naar voren.
dan heb ik het over bijv. ze zijn nummer 1 uitbrekers dus je moet je huis en tuin husky proof maken, je komt er niet meer af met 15 min per dag lopen (tenzij grote kennel met speelweide) en dat soort dingen.
dit naast dat we ook vertellen wat voor een FANTASTISCHE dieren het zijn als je er juist mee omgaat,
het vrouwtje waar ik mijn vorige hus had gekocht heeft hem geen husky opvoeding gegeven om het netjes te zeggen!
(hond gewoon verpest) maar om dat soort impulsieve husky aankopen te voorkomen die vervolgens rond de leeftijd 1 t/m 3jaar beginnen rond te zwerven op mp van baas naar baas omdat ze dan niet eerlijk neerzetten dat ze de hond verpest hebben. maar er komen ook vaak genoeg mensen die serieuze kennel ideeën hebben en die lichten ze dan gewoon correct in dus het is niet dat ze het alleen recht willen hebben of zo het is puur uit liefde voor het ras!
dus ja aan de ene kant snap ik in deze gevallen wel dat je de negatieve kanten naar boven haalt,
maar wat dat vrouwtje in het bos zei is natuurlijk dikke bulshit!!! mijn husky kon ook super luisteren hij kon alleen niet alleen zijn, hij liep bijna altijd los en als ik riep stond hij binnen 5 tellen naast me terwijl de vorige eigenaar zei dat dat niet kon. je moet gewoon met het ras overweg kunnen het is wel wat anders dan een labrador bijv. nou zijn er dan natuurlijk ook uitzonderingen als je meerdere husky's hebt is de kans natuurlijk wel groter dat ze met z'n allen iets spotten en als roedel daar achteraan gaan, dan ben je het haasje maar bij 1 of 2 husky's durf ik dat wel aan (mits er een drukke weg in de buurt is alleen als ik echt in het bos ben)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Oud topic!!

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

begin niet aan een husky jack russel of duitse herder kreeg ik te horen nog steeds krijg ik het te horen dat je nooit aan een husky of jack russel en duitse herder moet beginnen, leveren alle 3 problemen op...huskys...zijn eigenwijs, luisteren nooit en lopen altijd weg,gaan lekker zwerven, kunnen niet met katten leven enzo...
jack russel zijn pittige extreem druk en hebben hun eigen te sterke wil om hun zin door te krijgen. blaffen altijd als een gek en zijn moeilijk opvoedbaar.
duitse herders zijn gevaarlijk eng en vals en niet te vertrouwen met kinderen, krijgen alleen maar lichamelijk enstige problemen,kun je niet goed opvoeden omdat ze niet te vertrouwen zijn,kunnen niet met andere honden leven,zijn agresief en dominant enzo...
En als ik dan zeg dat mijn husky goed luisterd,altijd los loopt en nooit weg loopt en onze hek maar 1 meter hoog is en ze niet eens over heen gaat om lekker te gaan zwerven,en onze katje als kitten kwam toen huskybijna 5 was en haar beste vriendje is..staan ze met bek vol tanden en grote ogen als ze het mee maken...hun husky hadden ze alleen problemen mee en als ze mijn jack russel mee maken zeggen ze dat ze juist zo rustig kalm lief makelijk en dat hun jack russel een vervelend irritant beestje is,dat alleen blaft en zn zind oor drijft enzo...
onze duitse herder schat van een beest en super geweldig met onze gehandicapte zoon...lief aanhankelijk vertrouwbaar en leergierig en goed op te voeden...weten ze ook niet hoe ze moeten kijken!
ligt puur aan de opvoeding hoe een hond is...kijk maar naar onze 3 meest vreselijke honden die er bestaan volgens mij...
wij zijn super blij met onze 3 honden waar je nooit aan moet beginnen ;-) hahaha

honden page profiel Naomi en DisneyNaomi en Disney

honden foto van Naomi en Disney

" waar je nooit aan moet beginnen ;-) hahaha "

haha ik begin al te lachen als ik nog niet eens op de helft ben!
ik herken jouw verhaal en echt wat een vreemd beeld hebben mensen er toch over hé?!
ik heb een kruising jack met cairn terrier dus die zou dan 2x hell moeten zijn maar het is een rustig skeetje ja ze is pup dus af en toe rent ze rondje door huis... so what
en mijn broer heeft 2 herders en als er 1 ding is met herders: die beestjes kun je zoooo goed trainen die van mijn broer brengt gewonde vogels en egels en muizen naar mijn schoonzus toe en blijft net zo lang janken totdat zei ze verzorgt!!! en husky's kun je ook opvoeden alleen je moet verdomd consequent zijn en sommige mensen doen dat niet nja dan doe je het jezelf aan en sneu genoeg de hond ook want een hond is 100% vrolijker en rustiger in zijn kop als je consequent bent en een evenwichtig leven laat leiden dan dat je ze niet goed opvoed.
achja, je moet zo maar denken die mensen hebben er geen bal verstand van en jij mag mooi trots zijn op jouw fantastische roedel ;-)
liefs disney en naomi

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

waar je nooit aan moet beginnen....juist de honden die ik heb...ik laat de mensen praten over de 3 rashonden die we hebben...lachen...en ik zeg dan met glimlach dat ik een husky en jack russel heb...trooper de duiste herder had ik op dat moment niet haha en en als ik vertel hoe mijn hondjes zijn en ze er bij haal...weten de mensen soms niet hoe ze moeten reageren omdat ze even er voor zo vreselijke negatief over waren en dan ontmoeten ze onze honden en dan zijn ze opeens zo lief en makelijk kalme honden...onebgrijpelijk toch sommige mensen he! en dan hebben we mazzel...ja heb ik ook...en mijn honden ook met ons! ;-)

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Heel goed luisteren naar alle vooroordelen en jezelf daarvan overtuigen ;-)
Dan valt de training en pubertijd ineens 100% mee ;-)

honden page profiel RhonaRhona

honden foto van Rhona

Aan de overkant van de straat, bij mijn ouders, woonde een gezin met een husky. Volgens mij is die inmiddels overleden. Maar die husky is ooit ontsnapt. Het kleine dochtertje stond in de open deuropening en de hond greep zijn ontsnappingskans. Hij wist (honden hebben goede neus) dat er aan de overkant mensen waren die konijnen hadden. Die husky is dus naar dat huis gelopen en heeft de konijnen dood gebeten. Hij werd meteen bestempeld als moordenaar.

Als we het thuis over husky's hebben, dan zegt mijn moeder altijd: 'dat zijn moordenaars, diegene heeft toen de konijnen van Jozien vermoord'. En dan moet ik als vegetarier aan mijn vleesetende familieleden gaan uitleggen dat die hond daar niks aan kan doen, maar dat hij die konijntjes gewoon ziet als lunch. Net zoals zij vlees eten bij het avondeten.

Jammer dat een hond zo gezien wordt, en daarmee het hele ras een stempel krijgt. Tenslotte heeft elk ras wel iets. Ieder ras heeft zijn makkelijke en moeilijke kanten. En elk ras heeft zijn engeltjes en bengeltjes.

Husky4ever (Gast)

Husky's zijn de meest gave, mooie en indrukwekkende honden op de wereld

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Mensen die een hondenras op basis van ongefundeerde meningen afbranden zijn uit het verkeerde hout gesneden personen voorzien van het "Eikenhoutenplaatvoordekopsyndroom" ;-) ;-)

Een Husky is een bijzonder fraai, leuk en "onderhoudend" ras ;-)

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

" Mensen die een hondenras op basis van ongefundeerde meningen afbranden zijn uit het verkeerde hout gesneden personen voorzien van het "Eikenhoutenplaatvoordekopsyndroom" ;-) ;-)

Een Husky is een bijzonder fraai, leuk en "onderhoudend" ras ;-)

"
vind ik dat je dat heel mooie gezegd hebt! ;-)

honden page profiel SupermikeSupermike

honden foto van Supermike

Wij hebben ook een Husky in onze uitlaatservice, echt een schat van een beest en 1 van onze favorieten ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

hihi oud topic! Maar erm... Die vooroordelen, merk ik hier niks van. Mijn teef is een jaar geleden bij ons gekomen, en sprong bij de vorige eigenaren over de schutting van 2 meter. Ik heb hier een schutting staan aan dekant tussen de buren, aan de achterkant mag geen schutting, dus staat een hekje van 90 cm... Nog nooit is ze erover heen geweest! hihi!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom negatief praten over een husky?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Verrek, bloed!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^