Wie weet de verstandigste oplossing Daan vs. Diego ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle



Hoe kunnen wij dit het beste van af hier aanpakken volgens jullie?

staat verdere tekst en uitleg in onderwerp 'GRRRRRR' :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie weet de verstandigste oplossing Daan vs. Diego ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Ik vind het een hele goede vraag. :-D

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ze hebben nu nog geen nijd tegen elkaar opgebouwd en wij zouden het toch wel erg tof vinden als ze elkaar als maatje kunnen hebben..Vlak voor de opname was t allemaal nog interessant en leuk, en daarna ook nog kwispel en alle bij toch oke houding..

Zelfs Martijn lijkt t geen slecht plan om over te gaan op castratie , die chemische castratie, heeft die een zelfde invloed op het gedrag van een hond als dat een gewone castratie bij diezelfde hond zou hebben gedaan?
Dan is dat mss wel een hele goede optie..
O-) O-) O-)

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van The tibbies on tour

Doen ze dit alleen bij elkaar of doet ie het ook met andere honden.
Een castratie is meteen radicaal en een chemische castratie kun je natuurlijk proberen. Ik kan iemand die het ook heeft gedaan die hond reageerde de eerste keer op chemische castratie niet veel. maar na de tweede keer ging het al een stuk beter
Succes
Sandra

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Ik denk dat we idd niks moeten forceren Isa, Ze hebben elkaar nu ontmoet en ik denk als we dit geleidelijk aan opbouwen dat dat wel goed komt.We hebben er goed aan gedaan om op tijd te stoppen.Anders was het echt knokken geworden.
Ik zat net het filmpje te kijken en Diego hoorde jou stem en die rende meteen naar de deur :-D En toen hij blaffen hoorde vloog hij naar het raam toe. hihi Heeft natuurlijk zelf niet door dat hij 1 van de hoofdrol spelers is in het filmpje. ;-)

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Ik ben heel benieuwd wat je voor antwoorden gaat krijgen ... ik zou het zo niet weten, behalve misschien met hele kleine stapjes proberen. Zodra een van de honden weer onrustig wordt, omdraaien en weglopen. Appél oefeningen doen tot je hond weer rustig is, en dan weer kijken tot hoever je kan gaan. Zorgen dat je je hond goed in de gaten houd wanneer zijn stresslevel bereikt is ... en weer omdraaien. Het kan best zijn dat je dan de eerste keren niet bij elkaar komt, maar als je dit consequent volhoudt kan het na een tijdje goed gaan.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Castratie zal in dit geval helpen. De honden waren te lang bijelkaar, nieuwe situatie, jullie opgewonden praten, nieuwe geuren.

dit kun je als volgt gaan oplossen. Ga parallel lopen op een grote afstand, praat rustig tegen je hond en als de honden rustig zijn dan pas ga je dichter na elkaar toe.

Als je dan neusje aan neusje staat, laat je de honden even aan elkaar ruiken en dan ga je rustig weer weg. De eerste keer kan dit hele gebeuren wel 15 min. duren omdat er nu eerst wat opgelost dient te worden maar daarna zal het steeds sneller gaan.

Nog even een ander vraagje. Waar in Drenthe is dit? Misschien is het fijn om dit onder begeleiding te doen en dat ik langskom wanneer de volgende ontmoeting is.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Groetjes van Esther

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

@ Esther,

Wat jij zegt kan ik me in vinden Esther om dit zo op te bouwen ;-)

Dit is in Nieuw-Roden.Je bent altijd welkom. Weet niet wat Isa er van zegt ;-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Sommige honden mogen elkaar gewoon niet. Of ze ooit vrienden worden is de vraag. Wel zou je ze kunnen leren elkaar te negeren.
Maar ik denk dat hulp hierbij wel handig is..
succes

honden page profiel EllenEllen 3 doggies

honden foto van Ellen

Wat mij als eerste opviel aan dit filmpje, wat Esther ook al aanhaalde, jullie praten en reageren zelf al erg opgewonden. Deze spanning pikken de honden meteen op. Ze weten dat er iets bijzonders te gebeuren staat.

Wat Esther zegt lijkt mij ook een heel goede manier, je crëeert zoveel meer rust op die manier. Je bent met je eigen hond bezig en beloont hem voor goed gedrag. Denk dat de stap te groot was om ze meteen al zo dicht bijelkaar te laten. Succes, het zijn wel prachthonden!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ik heb wel als tip niet zelf hard gaan praten,commando's roepen want de hond zal alleen bevestiging krijgen in dat lawaai nu gepast is. Hij hoord nauwelijks wat je roept alleen dat we nu dus luid moeten zijn.
Het kan helpen om naast elkaar te lopen. Twee mensen ertussen. Niet aan elkaar snuffelen. Niet naar elkaar kunnen kijken! maar lopen. De baasjes sturen volledig hun hond met snuit in knieholten een beetje. Naast elkaar is nauwelijks bedreiging. Naar een aantal keer kun je door een persoon twee lijnen laten hanteren. Het schijnt zelfs te helpen om de lijnen aan elkaar te binden achter je rug zodat ze op een veilige manier elkaars kracht voelen. misschien dat het helpt.

honden page profiel berry&tamaraberry&tamara 3 doggies

honden foto van berry&tamara

hoi er zijn zeker wel een paar dingen
die je niet moet doen punt 1 schreeuwen zo moedig je ze alleen maar aan om meer te gaan vechten dan haal je ze uit elkaar en dan ga je hem belonen ja dan moedig je hem nog meer aan en laat je hem juist zien dat het goede is wat hij doet
het geen wat je moet doen is eerst een lekker een stukje gaan lopen dan laat je ze op een afstand van elkaar dat zij elkaar niet kunnen pakken gaat dat goed en verliesen zij elkaars interesse dan kan je steeds een stapje dichterbij
mocht dat niet helpen dan als ze elkaar toch in de haren willen vliegen is het enigste wat je moet doen flink terug trekken niets zeggen en even de andere kant oplopen
dan elke keer weer herhalen en dan laat jij zien dat je dat gedrag helemaal niet interesant vind en dan zal het snel beter gaan heb je nog vragen stel ze ik probeer je wel zo goed mogelijk te helpen
succes

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Hartstikke bedankt voor jullie antwoorden. Hier kunnen Isa en ik een heleboel uithalen wat we kunnen toepassen.

honden page profiel berry&tamaraberry&tamara 3 doggies

honden foto van berry&tamara

oh ja en als zij bijde binnen zijn zou ik ze toch zeker een maand niet bij elkaar laten eentje in de kamer kennel en dan wennen zij langzaam aan elkaar dit moet je zeker niet overhaasten als je wilt dat dit gaat slagen

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

wow...wat een mooie honden zeg op dat filmpje

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ik heb net reactie van Ester en Wilma gezien en ik sluit mij hierbij aan! Was ook al wat ik in mn hoofd had, zo train ik Daan met alles waar hij tegen vindt te moeten blaffen, als hij t goed doet mag hij snuffelen :-D

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ik weet dat je niet hoort te schreeuwen maar ik schrok me me ook een ongeluk, stefford vs duitse dog is nog te doen, Dit is 2 x gigant, ik ben 1,63 hoog, deze 2 komen allebei zo'n 15 a 20 cm boven mij uit.. O-) ben net een chi..veel lawaai, val je vanzelf wel op :-D ;-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

O, wilma. Diego is zoveel gemakkelijker dan Daan! O-) O-) O-) Diego is echt een schatje, zwaar oost Indisch doof, zolang er geen super lekkere snoepjes aan te pas komen (dan is Daan dat nog steeds O-) ), maar hij is zo lief!

Dat tegen houden wat ik deed bij jullie voortuin, als iemand dat bij Daan zou doen, krijg je of een blaf serenade of hij springt over je heen.. Diego kijkt mij aan van Wat doe je nou? en verder helemaal niets! Het is echt een heel braaf schatje! :-D

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Dank je wel Ilona :-D Lief om te lezen.

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Ik heb het geloof ik ook echt getroffen met Diego. :-D Ja zwaar oost indisch doof is hij wel hahah.
Nee Diego is wat dat betreft een sulletje die kan je echt aankijken van.. Mag ik er niet door?
Maar blaffen doet hij alleen als hij op zijn plaats moet en meneer is het er niet mee eens,dan gaat hij tegenover je staan en begint te blaffen. Ik reageer daar niet op en draai me om en loop weg.En dan stopt hij.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

ha,ha! Klojo's zijn t ook!

Nou Mister Mister hiero ligt KO tegen mij aan op de bank en legt zn kop af en toe op t toetsenbord als hij aandacht wil!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Waar je voor uit moet kijken en wat ik wel op het filmpje zag gebeuren is dat niet het gedrag op dat moment beloont.

Het lijkt even mis te gaan vervolgens word er met hoge stem gesproken en daarna krijgen ze lekkers.
Hoeveel beloningen kan je krijgen in 1 keer:P

Zorg altijd dat je rustig blijft in gedrag en stem.

Bouw het langzaam op met ontmoeten.

En ik kon het niet goed zien hoor maar gingen ze echt vechten of was het gewoon dominantie strijdje?

En is het mischien niet beter om als het zover is ze los van de riem elkaar te laten ontmoeten?

Want ontmoeting aan de riem brengt extra spanning mee.

Heel veel honden zijn helden aan de riem maar als de riem los is en ze merken dat ze het zelf moet doen alles stuk voorzichtiger gaat.

Het is maar een idee hoor.
Ik weet natuurlijk niet de hele situatie en kon niet alles goed zien.

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

@ Eddy.

Zowel Daan als Diego was los. We hadden ze niet vast.Alleen toen het verkeerd ging hebben we ze uit elkaar gehaald en vastgehouden. En even later weer geprobeerd en toen ging het harder tegen elkaar vandaar dat we toen besloten hebben om het hier bij te laten voor dat we iets gingen forceren.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

En een Dominantie strijd duurt meestal maar even.

Had het zelf ook met Diva en een andere rottweiler.
Het klonk heel wat maar het stelde niks voor.

Was ongeveer 20 seconden en daarna was het klaar.

Wou ik er nog even aan toe voegen:P

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ik was een beetje te laat met filmen, maar we hadden ze eerst allebei aan de riem laten snuffelen en dat ging oke, toen los en dat ging leuk en toen begon ik met filmen..

En het was nog niet super zwaar vechten, maar als deze 2 echt los zouden gaan, kunnen wij ze niet meer uit elkaar krijgen ben ik bang, althans, zonder zelf gewond te raken ..

en als ze eenmaal vechten denk ik dat het ook niet meer goed kan komen en daar ben ik nu nog wel van overtuigd, komt allemaal wel goed met die 2, mits de goede benadering van ons als eigenaar zijnde.

Daan is altijd erg bang voor mij als ik tegen hem (of martijn) schreeuw..schijterd!.. dus vandaar de beloning..
Daan was na die tijd ook gelijk weer rustig dus ik denk dat het voor hun nog steeds spelen was en dachten; Wat een idiote baasjes, wij spelen alleen maar.. :-D ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik heb het filmpje nog een keer gezien en zag inderdaad dat ze eerst los waren.

Maar het is geen valsheid of agressie hoor.

Ik denk dat het dominantie strijdje is.
Maar het is wel zo wat jij ook zegt dat als ze beidde eigenwijs zijn en niet toegeven en ze gaan wel vechten je een groot probleem hebt.

Maar gewoon idd rustig opbouwen en goed opletten dat niet het verkeerde gedrag beloont word.


Mooie honden trouwens haha:-)

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Dank je wel Eddy voor je mening ;-)

honden page profiel Anique en de Fila,sAnique en de Fila,s 3 doggies

honden foto van Anique en de Fila,s

Hoi ik wil ook even hier op reageren en ook wat Eddy zei.
Als ik na het filmpje kijk krijgen de honden eigenlijk een beloning op hun gedrag terwijl het gedrag wat ze hebben tegenover elkaar niet goed is en wat je ook niet wilt zien, je wilt zien dat ze leuk met elkaar om kunnen gaan.

Ik zou het zo aanpakken : Ga indd met elkaar veel wandelen dat ze elkaar wel veel zien maar zorg dat ze niet bij elkaar kunnen komen hou ze dus aan de lijn en willen ze toch na elkaar corrigeer dit.
Beloon ze met een snoepje als ze het goed doen elkaar dus negeren.

Mijn menig s als ze zien dat ze het goed doen en hun beloning daar voor krijgen moet het goed komen, maar overhaast niks want mijn ervaring is dat ze elkaar veel schade aan kunnen richten.

Mocht het na veel oefenen toch niet gaan is er indd de optie casteren.
Veel succes verder,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie weet de verstandigste oplossing Daan vs. Diego ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^