's morgens jankt onze pup, moet ik dit ook negeren?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fleur (Gast)

Wie heeft er goed advies? Wij hebben een pup van 12 weken oud en we hebben haar 2 weken. Ze doet het goed, slaapt 's nachts keurig in de bench. Maar 's morgens vroeg, tussen 7 en 8 begint ze te piepen dat ze eruit wil. Heel begrijpelijk denk ik, want na 7 a 8 uurtjes moet ze natuurlijk iets doen. Wij gaan hier altijd op in door haar meteen te laten plassen. Maar nu hoor ik van alle kanten dat je ze nooit uit de bench moet halen als ze piepen/janken. Als ze 's avonds soms even piept negeren we dat ook, maar moet ik het in de ochtend ook negeren?!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s morgens jankt onze pup, moet ik dit ook negeren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Ik zou dat niet doen.
Ze geeft dan keurig aan dat ze echt moet plassen.
Altijd beter dan in de bench doen, is mijn mening.
Het moet dan wel kunnen dat je haar laat plassen en dan daarna weer naar bed gaat (in het weekend bijvoorbeeld).
Hoewel ik dit in het weekend dan ook nooit deed. Bo kon vanzelf langer uitslapen.

Anoniem (Gast)

Haar terugleggen in de bench is dan geen optie... ze jankt dan alles bij elkaar. Ze is dan gewoon wakker en wil spelen. Vind dit niet zo erg, maar wil wel dat ze leert dat wij eerst douchen en aankleden en daarna gaan wandelen.... of heeft dit gewoon meer tijd nodig?!?

honden page profiel kathleen kathleen

honden foto van kathleen

Als ze de eerste keer jankt zou ik dit niet negeren en haar uit laten, ze geeft het immers netjes aan.
Misschien zou je haar terug kunnen doen in de bench en als ze dan jankt wel negeren, ze is dan ook uit geweest.

Fleur (Gast)

Misschien is het inderdaad een optie om haar terug te leggen met iets lekkers. We hebben dit al geprobeerd maar ze pikt het niet zo. Maar misschien dat we dat toch even gaan proberen en negeren... thanks!

honden page profiel kathleen kathleen

honden foto van kathleen

JA was hier ook wel hoor, ik heb haar wel een paar keer beloond als ze dan stil was.

Het is nu ook zo dat ze wel redelijk luisterd als ik zeg, zo nu stil.

Kim (Gast)

hallo,
als u nou zorgt dat u haar uitlaat voordat ze begint te piepen. bv. half 7 en dat u haar daarnaa weer in de bench doet. :-D

Groetjes Kim

honden page profiel kathleen kathleen

honden foto van kathleen

Volgends mij is het juist wel goed dat ze het de eerste keer aangeeft, dan leert ze zo dat ze het ook kan melden als ze moet.

Alleen daarna negeren.

Fleur (Gast)

Ben alleen bang omdat ze nu al twee weken 'haar zin' heeft gekregen (alleen in de ochtend dan, 's avonds negeren we het en is ze meestal na 2 minuutjes stil en vaak hoor je haar helemaal niet)dat het lastig wordt. Zal even doorzetten zijn vrees is, ze is 's morgens gewoon te actief om in die bench te willen. En ik ben ook bang dat wanneer je ze te lang laat janken ze straks een hekel krijgen aan die bench.... en dan heb je helemaal een probleem lijkt me?

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Mijn mopshond Piepte ook altijd.. smorgens
Ik liet hem er smorgens ook altijd uit.. ging ik met hem lopen om 6 half 7 smorgens:P.
Maar toen mijn hondje dat in een keer door had ging hij snachts ook piepen en ging ik er ook met hem uit terwijl hij me gewoon voor gekd had..
elke nacht maar weer en ik dacht jij bent gek ga maar lekker slapen maar ook hij jankte het hele huis bij elkaar, maar toen hij ouder werd, werd het piepen en janken ook minder. maar zolang hij nog jong was, heeft hij ook een klein blaasje, ging ik elke morgen rond die tijd eruit, en als hij en elke keer als hij wat ouder werd steeds wat later.. nu kan ik gerust laat in bed liggen ze blijven gewoon liggen. niet dat ik dat doe natuurlijk maar bijwijzen van..
ik zou gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent, en komt vanzelf wel goed, hij is nog jong.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

ja in het begin is dat even passen en meten
ik stond vrij vroeg op en ging me snel aankleden,probeerde het vòòr te zijn en dan hoefde ze daarna ook niet terug in de benche.
dat wordt vanzelf beter na een paar weekjes zal ze wat meer geduld krijgen en wat langer doorslapen,maar dat is idd een kwestie van even geduld hebben ze zijn nog zo klein,zijn net baby's hè

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

ze zullen niet zomaar een hekel van de bench krijgen hoor..
ik zette ze zelfs in de bench als ze straf hadden als puppie zijnde, mijn honden hebben nog nooit een hekel gehad, alleen als we weg gingen wouden ze niet.. maar dat is logisch..

joun pup is nog jong het heeft even tijd nodig.

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira

honden foto van Nathalie & Max & Kira

beetje logisch dat ze smorgens uit haar bench wil om haar behoefte te doen, dan is ze natuurlijk eenmaal wakker en vol energie omdat ze een hele nacht geslapen heeft! misschien smorgens dan terwijl je even met haar buiten gaat haar even los laten op een pleintje ofzo met balletje of ander speeltje? haar goed laten rennen en spelen dat ze weer wat moe is?

dit moet ik ook doen met Max .. in het weekend er even uit en een half uurtje met hem ravotten buiten dat hij weer wat "moe" is en dan gaat hij terug een uurtje of 2-3 in de bench terwijl ik mij dan nog even in bed leg of in de zetel ..

als we dan terugkomen van buiten laat ik hem ook goed eten en drinken zo dat hij geen honger heeft en leg speeltjes en een kauwbeentje in zijn bench en dan is hij wel die 2-3 uurtjes nog stil ..

maar dan is hij er ook terug hoor! pupjes hebben namelijk heel veel energie! ze moeten altijd wat rusten na een zware inspanning/ravotten/.. maar die energie hebben ze snel terug na een slaapje!!


succes!!

Fleur (Gast)

Zeker logisch dat ze 's morgens uit de bench wil. Vond het al heel knap dat ze na 2 nachtjes al tot half 8 sliep. Ze wordt wel iedere dag vroeger wakker... vandaar dat ik bang ben dat ze ons misschien voor 't lapje houdt zullen we maar zeggen haha en straks om 5 uur al begint. Aan de andere kant wordt het wel steeds vroeger licht buiten dus misschien dat ze daarom steeds eerder wakker is. Maar ik ga wel eens proberen haar voor te zijn en dan wat langer lopen... hopen dat ze leert uit te slapen ;-)....

Thanks!!!

honden page profiel bettiebettie

honden foto van bettie

Mijn hond is ook 12 weken,bijna 13 en piept elke morgen,hij geeft aan dat hij honger heeft en naar buiten moet.
Ik maak geen gebriuk van een bench en als ik dan niet reageer op zijn gepiep dan komt hij zachtjes met zijn pootjes op het bed en tikt mij aan.
Nou dat kan ik niet weerstaan zo lief,ook al is het voor mij wel wat vroeg 7 uur en vooral als het zo koud is buiten,hahahaha.
Maar ik heb dat met mijn andere hond ook gehad,die is nu 2 jaar en gaat vanzelf over.
Ik geef mijn pup eerst zijn eten,geeft mij even de tijd om de koffiepot vast aan te zetten en even wat vlug aan te trekken.Als hij zijn eten op hebt gelijk met hem naar buiten en tuurlijk heeft hij dan geen slaap meer en gaat klieren bij de andere hond,die nog lekker ligt te slapen.
Ik reageer hier niet op en de pup gaat vanzelf weer lekker liggen.Afijn,ik ben klaar wakker en zit om half 8 al aan een bak koffie en de honden zijn alweer in dromenland.Hoezo een hondeleven!!!!!!!!! :-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Hallo Fleur

Wij hebben ook een pup van 4 maanden en die piep ook al vroeg in de bench maar ik haal hem er pas uit als hij niet meer piept als ik beneden ben maar ik denk dat hij het ook genoeg vind de anderehond zit naast hem in de bench en die heeft dat nooit gedaan.

Corrie

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira

honden foto van Nathalie & Max & Kira

misschien een optie is, een deken ofzo over de bench leggen zo dat het langer donker blijft in de bench?

dat ze niet wakker komt als het licht wordt?
ofwel bench op plaats zetten waar het donkerder is, gang ofzo?

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira

honden foto van Nathalie & Max & Kira

welk ras is het eigenlijk fleur?

Fleur (Gast)

Ja, we gaan haar denk ik inderdaad op een plek zetten die donkerder is. Het is voor driekwart labrador en 1 kwart duitse staande. Donkerbruin.... een plaatje ;-)!!

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Fleur...

Onze max is 4 maanden en geeft het ook nog steeds 's ochtends aan. Geen probleem, maar pas het deurtje van de bench openmaken als ze stil is.
Dus blijf wachten bij de deur en zodra het stil is naar binnen lopen. Negeren en geen oogcontact maken.
Naar de deur lopen en plasje laten doen. Weer naar binnen en weer terug de bench in.
Dit volhouden. Vooral onthouden dat je pas het deurtje openmaakt als ze stil is.
Max blaft ook, maar zodra hij een van ons hoort is hij stil, want hij weet dan gaat het deurtje niet open.

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

hoi fleur!

onze pup bruce heeft dat in het begin ook gedaan....hij begon te piepen omdat hij gewoon echt moest plassen en poepen. en dat was in het begin ook rond 7 a 8 uur in de ochtend. hij hield dan ook netjes heel de nacht zijn plas op dus ook wel logisch dat hij dan moest.dit deed hij alleen 's ochtend en voor de rest piepte hij nooit!
maar ik vond het ook niks dat hij piepte en blafte en dan eruit gehaald werd. dus had ik de wekker een keer wat vroeger gezet maar dat hield niks uit. zodra hij de douche hoorde en ons hoorde lopen begon hij te piepen.

maar nu is hij 4,5 maand oud en hij doet hij het niet meer. nu kan hij al wat langer zijn plas inhouden en wacht nu netjes totdat wij er zijn! :-D
wel hebben we op een gegeven moment toen hij was ouder was gezegd dat ie stil moest zijn met foei en ssst....omdat hij natuurlijk gewend was om er gelijk uit gehaald te worden...maar omdat hij ouder was begreep hij al heel snel dat ie gewoon even moest wachten op ons!

groetjes elise

honden page profiel sonjasonja

honden foto van sonja

hoi Fleur,

mijn pup is nu 4 maanden, en als ik nu 's morgens mijn bed uitkom dan piept ze niet meer, wat ik wel in het begin heb gedaan, is haar 's avonds heel weinig water geven zodat ze 's morgens niet zo heel nodig hoeft, ze leert het vanzelf, als ze nu piept moet ze echt heel nodig en dat geeft ze ook aan om een beetje zenuwachtig te doen, negeren is trouwens wel belangrijk als ze piepen en pas te reageren als ze stil zijn, maar dat komt als ze iets ouder is, ik denk dat je nu al merkt dat ze nu haar plas al wat langer ophoud dan in het begin, nou veel plezier met je puppie en het komt allemaal goed

honden page profiel RobinRobin

honden foto van Robin

Die slaapt nog lekker lang dan. Mijn pup maakt me tussen 6 en ten laatste half 7 nu wakker O-) . En dan laat ik hem snachts ook nog 2x uit.

Hij geeft ook aan als hij moet. Maar 's ochtends maakt hij zo een lawaai dat de hele straat wakker is :-D en dat doet hij s nachts dus niet.

Fleur (Gast)

Allemaal bedankt voor de tips, kan ik zeker wat mee!!!

Fleur (Gast)

Goedemorgen allemaal,

Ik dacht ik laat even weten hoe het verlopen is vanochtend.... nou, helemaal goed!!

Ik heb haar bench donkerder gemaakt en ik moest haar om kwart voor 8 wakker maken ipv dat ze jankte. Toen heb ik haar met een kong (gister gekocht) teruggedaan in de bench na het plassen. Ze protesteerde eventjes maar was al snel stil... dus werkte goed. Misschien was het toeval, maar kan goed zijn dat het gewoon dé oplossing is :-)!!

Groetjes Fleur

honden page profiel bettiebettie

honden foto van bettie

Hoi Fleur
Wat goed dat het bij jou werkt,dat donker maken.
Mijn pup van 13 weken maakt het niets uit.
ik heb een rolluik in de slaapkamer en hetis pikdonker,maar hij maakt mij toch stipt om 7 uur wakker.

honden page profiel RobinRobin

honden foto van Robin

Ik vind het super dat jullie pupjes blijkbaar al doorslapen. Bij mijne is het niet waar. Plassen moet die maar 1x maar hij zit wel een keer of 2-3 te stoeien in de bench. O-)

honden page profiel Ireen eenIreen een

honden foto van Ireen een

ik werd vanmorgen ook helemaal gek van hem.
Hij was al een paar keer vannacht wakker geworden en dan liet ik hem naar buiten. Hij is absoluut niet zindelijk.

Het vervelende is dat ie zo gilt.

Ik heb net de tuin wat groter gemaakt, zodat ie wat meer uitdaging heeft.

Hij wil ook de aandacht van de andere honden ( die daar geen zin in hebben ) en heeft geen belangstelling voor zijn speelgoed, ( bot en een kong)

Hij wil wel weer dingen slopen.

Babytijd he?

Ik weet niet wat ik je moet adviseren, gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent, denk ik.
Het is toch een tijdelijk probleem, lijkt me.

Nu ligt ie half te slapen, hij wel.

honden page profiel Ireen eenIreen een

honden foto van Ireen een

wat ik vergeet,; als ze gilt, mag ze niet uit de bench, maar op het moment dat ze even stil is, mag je haar er best uithalen.

Als Tukker in zijn bench zit te gillen, wacht ik met binnen komen; hij hoort dan dat ik eraan kom, en pas als ie even zijn mond houdt kom ik binnen en praat tegen hem en zet ik meteen de bench open.

honden page profiel nienkenienke

honden foto van nienke

gewoon er uit halen zou ik doen ze geeft keurig aan dat ze plassen moet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s morgens jankt onze pup, moet ik dit ook negeren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^