Duitse pinscher en kinderen: een veilige combinatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bert (Gast)

Hallo,

Wij zijn zeer geïnteresseerd in de aankoop van een Duitse Pinscher pup. Heeft iemand ervaring met de opvoeding van deze hond en eventueel met de omgang met kinderen?

Mvg

Bert

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse pinscher en kinderen: een veilige combinatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

het enige dat ik weet dat het hele sportieve dieren zijn met soms best een pittig karakter, ze zijn oorspronkenlijk verwant aan de schnauzers.

Ik zou zeggen: haal een rasboekje in huis, al dan niet uit de bibliotheek en benader de ras vereniging?

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ik heb totaal geen ervaring met het ras. Je kunt dit best eens even opzoeken.
Maar ik ben er ook wel van overtuigd dat de meeste honden wel met kinderen kunnen omgaan, mits kinderen geleerd wordt op een juiste manier met de hond om te gaan.

En vooral: breng je pup geregeld in contact met kinderen als ie nog jong is, zo leert hij eraan wennen!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hier wat info over het karakter:

http://www.duitsepinschervereniging.nl/index3.htm

Er staat niet bij of ze goed met kinderen kunnen. Ik denk dat elke hond goed met kinderen kan, mits de hond goed is/wordt gesocialiseerd met kinderen en de ouders/baasjes verantwoordelijkheid nemen om de kinderen te leren omgaan met de hond en de hond te leren omgaan met de kinderen. Veel apart houden en er altijd bij blijven is belangrijk. Een kind heeft niet voldoende evenwicht om met deze slimme honden om te gaan, dus geef ze niet de verantwoordelijkheid over de hond (uitlaten, eten geven etc). Misschien langzaam wat taken geven als het goed gaat met de hond, zoals borstelen.

Deze honden hebben een consequente aanpak nodig, want ze zijn zeer geraffineerd in het manipuleren van hun baasjes en hun eigen zin door te drijven. Het jachtinstinct zul je in goede banen moeten leiden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse pinscher en kinderen: een veilige combinatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^