Hoe gaan jullie hondjes om met andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Ons hondje is alweer bijna 3 maandjes oud. Ik breng haar sinds we haar hebben al in contact met andere honden en dit gaat erg goed. Loop zo af en toe mee met een groep vrouwen en ongeveer 4 honden mee en dit gaat ook erg goed. Lyka vind nieuwe honden in het begin eng en kruipt dan bijna in mij, maar dan geef ik haar geen aandacht en naar een paar min. is het goed. Nu ben ik benieuwd hoe dit bij andere hondjes gaat?!

Groetjes Janneke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe gaan jullie hondjes om met andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

geod helemaal leuk :-D

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

In een grote groep gaat het prima! Al mijn honden voegen zich prima in.

Als ik met alle 3 mijn honden loop, en kom dan een hond tegen die niet bij ons hoort..
Mijn oudste vindt het prima, die gaat snuffelen, is vaak onderdanig. Soit.
Mijn middelste is een pitte tante en laat duidelijk weten dat ze er is, keft soms tot mijn grote irritatie wel wat.
Mijn jongste leert van mijn middelste, maar is wel altijd vriendelijk en vrolijk.

3 verschillende hondjes dus.

honden page profiel srtdsrsrtdsr 3 doggies

honden foto van srtdsr

Simba loopt vanaf dag 1 los en heeft zo veel contacten, deze zijn zeer uiteenlopend. Maar hij is enthousiast wilt spelen, ruiken, met honden rennen. Maar komt een hond op hem af gestormt vind hij het minder leuk en loopt snel achter ons aan. In andere situaties wilt hij domineren, poten op de andere hond en als hij de kans krijgt ff rijden...

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Mijn ouders hebben inmiddels de derde BC, Maar de tweede kon totaal niet met andere honden. Sarah de BC die ze nu hebben kan prima met andere honden en vooral met onze pup. Dat is net mama en dochter :-D Zo lief!

honden page profiel nienkenienke 3 doggies

honden foto van nienke

ik denk dat je heel goed handeld... mijn pup deed dit ook.. ik ga expres met haar lopen op plaatsen waar ik veel andere honden tegen kom.. tegenwoordig is ze nog wel erg afwachtend maar ze kruipt niet meer weg

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy loopt al vanaf 9 weken los.en kan goed met alle honden overweg.alleen zwarte honden vind hij eng.dan gaat hij tussen me voeten zitten en schuilen achter mij.maar dat komt ook wel goed.

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Promise is een kreng. Ze heeft wel goede bedoelingen, maar het moet wel op háár manier. Ze draait rondjes om de andere hond als ze los is en blaft veel. Collie-gedrag. Vele honden vinden dit raar of eng, en stellen zich dan ook 9 van de 10 keer onderdanig op naar haar toe. Ze zal niet snel iets doen, maar ze wordt vaak niet begrepen. Er zijn maar een paar honden waarvan ik weet dat het met hen helemaal goed gaat. Maar als het goed gaat, gaat het ook echt goed dan speelt ze zo leuk. Dat mag ik graag zien. Met reuen en kleine hondjes gaat het over het algemeen het beste. Verder laat ik haar niet al teveel bij andere honden, jammer, maar het is goed zo. Met Duuk kan ze het overigens heel goed vinden. Gelukkig, want ze wonen in hetzelfde huis.
Duuk is een blije, onbezonnen flapdrol en die kan het tot nu toe met alle honden vinden. Al kan hij bij hele kleine of nieuwe honden wat afwachtend zijn. Als het ijs gebroken is, weet hij van geen ophouden meer.

honden page profiel funnyfunny 3 doggies

honden foto van funny

haha ik zit deze verhalen te lezen en denk ........... was mijn Boya maar soms iets banger voor andere honden, die stormt met dr 5 maanden overal op af, groot, klein, zwart, wit maakt niet uit, zij moet spelen en is er n onderdanige hond moet ze laten zien dat ze echt wel heel stoer is (dit is meestal zo een moment dat ik in moet grijpen want dan gaat ze echt heel lelijk doen) in 95% van de gevallen gaat t gelukkig heel erg goed, ze loopt hier bijna altijd los en komt heel veel verschillende honden tegen, bij mn moeder loopt ze mee in n roedel van 25 honden en dat gaat ook heel goed, op 2 kleinere (ook jonge) honden na, dat speelt wel met elkaar maar dat gaat echt te ruw en is niet leuk meer

honden page profiel Stephanie en CashStephanie en Cash 3 doggies

honden foto van Stephanie en Cash

Cash vindt alle honden leuk en wil ook met elke hond spelen hoe groot ze ook zijn. kleine Cash rent zelfs naar een Duitse dog toe als hij daar de kans voor krijgt.
Als hij met andere honden aan het spelen is kun je ook roepen wat je wilt maar dan is hij echt oostindisch doof en luisterd nergens meer na. ;-)

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Onze honden zijn super sociaal, moet ook wel met 13. Ook als er vreemde honden komen te logeren is er geen probleem. Soms komen er ook mensen bij ons langs om hun honden te laten socialiseren en ook dat gaat prima.

Groetjes Gea

honden page profiel   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * 3 doggies

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Hier met Lloyd en Zyko ook absoluut geen probleem met andere honden maar we zijn ook vanaf het begin met meerdere honden gaan wandelen ...
Grtz,

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

gelukkig negeren mijnn honden andere honden voor 98% ze lopen ze gewoon voorbij. voor de rest zijn mijn honden erg sociaal en lopen ook altijd los alleen is mijn reu soms wel dominant naar andere reuen maar hij vecht niet. althans hij begint niet met vechten.

liefs malissa

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Onze Flos die is erg sociaal naar alle honden. Als honden een beetje moeilijk tegen hem doen, dan negeert hij ze totaal en loopt hij gewoon door. Onze Morris is tot zijn eerste verjaardag altijd heel sociaal geweest. Hij ging voor iedere hond liggen. Doet hij nu nog vaak, maar als hij ziet dat de andere hond niet zo'n speelzin heeft, dan kan hij wel eens moeilijk doen en dan vooral tegen andere reuen. Teefjes heeft hij bijna nooit problemen mee. Hier in het dorp lopen een aantal reuen die hij totaal niet uit kan staan en daar doet hij dus ook echt lelijk tegen. Jammer....Ik had gehoopt dat hij zo sociaal zou blijven, maar helaas is hij toch wel een beetje een macho-mannetje O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor bamse is het best wat moeilijk, er zijn weinig honden die bamse accepteren, ,te groot, en te lomp. ze heeft een klein vriendinnetje, twee turven hoog, de eigenaar is content met bamse. weinig eigenaren laten hun hond spelen met bamse. deze eigenaar vind het prima dat bamse met de hond speelt.

bamse zelf is wat terugghoudend tegenover andere honden, ze moeten haar toch ook aardig vinden, zo ja, dan speelt ze direct met de honden.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Roan kan prima met iedereen en alles, hij wil met iedereen spelen en heeft 0,0 agressief gedrag.

Silver daar aan tegen, vind dat hij iedereen moet domineren, hij gaat dan ook altijd voor andere honden staan als; Neus omhoog, staart strak omhoog. Gelukkig gaat het goed tussen Roan en Silver. :-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Blafferig :-D
Ze doen net alsof ze de honden willen aanvallen maar puntje bij paaltje,durven ze niets,whahaha
Als ze alleen gaan dan durven ze vaak niet binnen een meter bij de hond te komen,maar blaffen....
Grote honden houden ze niet van,maar goed dat hoeft ook niet ;-)
Ze spelen nooit met andere honden.
Als ze loops zijn,dan mogen de honden wel in de buurt komen,hahaha.
Van mij hoeven ze niet met andere honden te spelen als ze maar met elkaar kunnen opschieten.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Charlie loopt van het begin af aan los bij ons in de Soester duinen waar veel honden los lopen. In het begin huppelde hij vrolijk op iedere hond af maar inmiddels is hij wel wat afwachtender geworden. Merkt hij dat de andere hond niet wil spelen of snuffelen dan loopt hij er met een boogje omheen en anders is het even spelen en rennen en dan weer gauw mij achterna. In de 4 1/2 jaar dat ik Charlie heb ben ik maar 1 hond tegengekomen die lelijk tegen hem deed, voor de rest nooit problemen.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Hey Janneke,
Je weet al hoe Sil met andere honden is!!!! Hij is tenslotte degene die Layka als eerste aangevallen heeft (vindt dit heel vervelend). Sil is dus een écht monster als het om andere honden gaat. Er zijn maar twee honden die hij duldt, Kelly de friese stabij en Max de labrador. Ik vind dit heel erg jammer, want lekker met andere mensen en honden wandelen zit er (voorlopig) niet in. Toch wil ik straks na mijn studie weer met een hondencursus beginnen, zodat hij opnieuw met het socialiseren kan beginnen. Op puppycursus ging dit namelijk wel heel goed, met andere honden. Nadat ik gestopt ben ging het mis. Dus ik hoop dat op een dag Sil andere honden weer aanvaard en jij lekker met je lieffie bij mij kan komen.

Liefs Jacq en toch een lebber van Sil (volgens mij heeft hij wel een beetje spijt, hoor!)
Kussssz voor Layka!

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

gaat heel goed met andere honden

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Bo is dol op andere honden. Kleinere honden moet ie niet zo snel iets van weten, is ie terughoudend in. Maar na paar minuten gaat dat ook goed, maar omdat ie zo onstuimig en lomp is, zijn kleine honden niet altijd een goed idee om mee te spelen. Hij speelt vooral met honden van gelijke grootte en dat gaat super goed, Bo is ook erg sociaal.

Honden die nog een slag groter als hijzelf zijn, das helemaal feest. Dat vindt Bo geweldig. Komen af en toe tijdens wandelen een sint bernard en een duitse dog tegen. Dat vindt ie reuze interessant, gaat dan voorzichtig een kijkje nemen. En als de andere hond dan aangeeft ook te willen spelen dan is het feest compleet :-D

honden page profiel Dees & dogsDees & dogs 3 doggies

honden foto van Dees & dogs

Sterre is gek op andere honden wil ook graag spelen maar.......................ze wordt vaak als ze toenadering zoekt aangevallen. Ik weet t t is een sharpei kwaal, door haar uiterlijk (rimpels en grote neus en n speciaal luchtje)Er zijn maar een paar honden die Sterre accepteren zoals ze is.
Noor daarintegen daar wil iedere hond mee kennismaken, een pup van 4 maanden. Als ik alleen met Noor loop vind ik dat prima hoe meer kennismaken hoe beter maar als we met z'n viertjes lopen (man is dan ook mee) laat ik t niet altijd toe. Sterre staat er dan op afstand naar te kijken van waarom zij wel en ik niet (terwijl ze nog geen minuut ervoor dan bijna al is aangevallen)

Dees

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Goed! Sinds de puppycursus gaat het hartstikke goed! Hij vindt andere honden erg leuk! Hoe groter hoe leuker, grappig gezicht als zo'n klein hondje een grote hond uitlokt! :-)

honden page profiel wegweg 3 doggies

honden foto van weg

bruco vind alle loslopende honden top om mee te spelen
is geen ruzie maker erg makkelijk,doet er eentje pissig neemd hij afstand,of zoekt een ander speelkameraadje,

hij heeft ze vasten speelvriendjes,ieder ze voorkeur

maar hij zal nooit in de aanval gaan,gebruikt ze tanden
om te eten, :-D

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby) 3 doggies

honden foto van Sanne (en Toby)

Nou Toby kan wel blaffen als er een andere hond aan komt/passeerd. (ook hele grote honden...)En laat je hem er naar toe gaan, dan heb ik het idee dat hij ook best zou kunnen happen :'( jammer, ik heb hem ook vanaf dat hij drie jaar is, dus ik weet niet hoe zijn opvoeding met andere honden is geweest.
Terwijl hij bij mijn moeder thuis, bouvier en jack russel en mijn zus d'r hondje gewoon accepteerd, niks aan de hand.
Sinds hij gecastreerd is moet ik zeggen dat hij daar wel rustiger in is geworden.

Groetjes Sanne

honden page profiel SadahSadah 3 doggies

honden foto van Sadah

Izzie rent overal op af en is voor niemand bang! Loki is aan de lijn heel aggressief (hij is heel vaak aangevallen door loslopende honden terwijl hij vast zat) maar zodra ik hem loslaat is het altijd goed. Soms als hij een andere dominante hond tegen kom is het even kort grommen en grauwen, maar daarna loopt hij gewoon door. Dus eigenlijk kunnen ze beiden goed opschieten met andere honden en vinden ze het heel gezellig om in een groep te wandelen. Het is wel zo dat heel veel mensen hun hond aanlijnen zodra ze Loki (de herder) zien. Dat vind ik wel jammer want hij is helemaal niet gemeen. Maar, zeggen ze dan ze hebben slechte herinneringen aan herdershonden. En daar is die van mij dan weer de dupe van. Loki is trouwens helemaal gek op labradors alles soorten en maten... hahahaha :-D
Greetz Sadah

honden page profiel KikiKiki 3 doggies

honden foto van Kiki

Ik ben echt super blij, dat ik met James op cursus ben gegaan. Hij was nl in het begin super voorzichtig / angstig. Staartje naar beneden. Na de eerste les was dit over en kon hij zijn staartje weer vrolijk op zijn rug laten kwispelen.

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~ 3 doggies

honden foto van ~Melissa & Bambi~

Bambi si gek op andere honden, groot klein maakt niet uit!
ze vindt het vooral super als ze achter haar aan rennen (in de duinen nog beter ;-))

groetjes melissa

Lieselot en Toivo (Gast)

Toivo is aan de lijn geen watje en voelt zich sterk, is heel agressief ook. Tot de lijn losgaat, dan ligt hij snel op de grond, poten in de lucht en plassen maar.

Ben met de GT druk bezig om dit te verminderen en het begint te lukken. Tenzij de andere hond eerst blaft. Dan is het ook om zeep.

honden page profiel Suus, Chaos en SennaSuus, Chaos en Senna 3 doggies

honden foto van Suus, Chaos en Senna

Chaos bespringt zo wat alle honden die hij tegenkomt. Hij is zo dolenthousiast en ziet in alle honden een nieuwe beste vriend. Zijn favo vriendjes zijn vooral groot en sterk. Kleine hondjes vind hij vaak minder leuk. Niet alle honden zitten te wachten op zo'n druktemaker. Chaos is een echte uitdager en probeert iedereen uit te lokken om een lekker stukje te rennen. Hij daagt de honden uit door voor ze rare sprongen te maken, wat hij ook vaak doet is het eerste beste wat hij tegenkomt in zijn bek te nemen en uitdagend gaan springen in de hoop dat er achter hem aan word gerend. Hahahahahahahaha ziet er grappig uit en vaak werkt het ook nog en word er flink achter hem aan gesjeesht ;-) Aan de riem is het eigenlijk niet anders, behalve dan dat hij niet kan rennen.


Ben net terug uit het bos met foto's van Chaos met vrienden. Hij ligt inmiddels lekker gedoucht, want dat was wel nodig, te slapen.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe gaan jullie hondjes om met andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
^