Huisdieren niet toegestaan huurwoning! Belgie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Natalia (Gast)

ik heb hetzelfde probleem, ik vind alleen maar huizen waar honden niet toegelaten zijn...
momenteel huren we een gelijkvloersappartement met tuintje en van onze huisbaas mogen we een hond houden. waarom dan willen verhuizen zullen jullie denken? we hebben sinds 6 maanden nieuwe bovenburen en het is de hele nacht door lawaai.
zo zie je maar, de meeste mensen denken dat huisdieren overlast bezorgen, wel, kijk maar eens naar mijn bovenburen!
nu zijn we dus op zoek naar iets anders...
klopt het inderdaad dat de eigenaar van een huis je niks kan maken als je een hond hebt, ookal staat vermeld in het contract dat het verboden is? ik ben namelijk bang om dat risico te nemen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Huisdieren niet toegestaan huurwoning! Belgie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sara van nauwsara van nauw

honden foto van sara van nauw

is nergens makkelijk om aan een woonst te geraken hoor,
ik zit in de omgeving van melsele -beveren en zoek ook iets met 3 kamers en waar dieren mogen heb een chihuahua,en vind je hier ook bijna niet ja rond de 700 a 800 euro maar kan ik niet geven voor een woning hoor,en dan huisvesting das dan wachtlijsten van 5 jaar voor een apartement,als ge daar op moet wachten

sitara (Gast)

hey

ja, in belgie een betaalbare huurwoning (appartment of huis) vinden waar honden toegelaten zijn (of huisdieren in het algemeen), is echt niet simpel

wij hadden het 'geluk' nog geen huisdieren te hebben toen we ons app huurden, nu zijn we 2 jaar later en hebben we een chihuahua/pincher en sinds kort een pup (kruising retriever)
2 ratjes en een slang

en in ons huurcontract stond ook: geen huisdieren toegelaten
maar hebben es rond tafel gezeten met het immobilienkantoor en uiteindelijk toch toestemming gekregen
natuurlijk op voorwaarde dat de honden geen geluidsoverlast veroorzaken :-)

maar het zijn geen blaffers, dus nog dat geluk
ze slopen ook helemaal niks
en zijn deftig opgevoed

en kijk, nu vrijdag verhuizen we naar beneden (wonen u op een dakkapp met terras),
het is van dezelfde huisbaas

tis idd omdat veel verhuurders neg ervaring hebben met huisdieren

maar gewoon es rond tafel zitten kan al veel opl

xxx

sitara (Gast)

(woon btw in Torhout, (omgeving brugge) - West - Vlaanderen

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

@ Natalia:

klopt het inderdaad dat de eigenaar van een huis je niks kan maken als je een hond hebt, ookal staat vermeld in het contract dat het verboden is? ik ben namelijk bang om dat risico te nemen!

De verhuurder kan het steeds tot een rechtzaak laten komen, en dan zal de vrederechter beslissen wat er zal gebeuren.
Er zijn al enkele vrederechters die van oordeel zijn dat een hond een deel van het gezin is en dat een verhuurder dus niet mag tussenkomen in de privé en gezinssituatie.
Toch is er geen zekerheid dat ook de vrederechter van jouw buurt zo zal oordelen.

honden page profiel VivianeViviane

honden foto van Viviane

Ik woon hier nu tien jaar op dit appartement.Van de huisbazin mochten eerst geen huisdieren binnen.Maar na een tweede keer vragen zeiden als de buren content zijn mag het.Wij toen onze Benji laten zien en het mocht dan.Maar het is een huisbazin die voor een scheet altijd hier staat moet er iets hersteld worden ze moet erbij zijn;echt niet te doen zo een moeial.Nu hadden wij toch een tweede hondje bij gepakt.Iedereen wist dat in de buurt.Maar elke keer als ze langs kwam moest ik die hond verstoppen ofwel bij iemand zetten of zolang in de auto tot ze weg was.Want twee mocht niet.Het verhaal voor haar was dat ik ging wandelen met ho,ndjes en dat dat er eentje was waaar ik mee wandelde,en dan ging ze terug naar haar vrouwke zogezegd.Nu heeft het probleem zich opgelost daar mijn Benji dan gestorven is.Nu heb ik er maar weer één dus.Maar als de tijd rijp is neem ik toch nog terug een tweede.Ps als er mensen zijn die een appartement zoeken in Antwerpen achter de hoek staat er een vrij mogen dieren binnen

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Wij zijn al een jaar op zoek naar iets waar onze diertjes ook mogen... Telkens krijgen we een dikke NEE...

Uiteindelijk zijn we nu op zoek om iets te kopen, want voor te huren hebben we de moed opgegeven... :'(

Jen (Gast)

Wij wonen al een half jaar op een appartement in Ternat (Vlaams brabant) en sinds een kleine week denken we eraan om een hondje te kopen. In het contract stond ook 'huisdieren zijn verboden tenzij schriftelijk akkoord van de verhuurder' dus vandaag de verhuurder opgebeld en die was natuurlijk niet enthousiast... Onze onderburen die normaalgezien ook geen huisdieren mogen hebben, hebben ondertussen 2 katjes en 1 konijntje gekocht voor hun kinderen! Natuurlijk hebben ze dit niet aan de eigenaar vermeld... en die was achteraf niet blij maar toch heeft ze niet gevraagd om de katjes weg te doen omdat onze buren een tuin hebben en wij niet ( we wonen op het eerste verdiep). Dus om toch goed over te komen heb ik de verhuurster toch opgebeld om haar mening te vragen maar aangezien het verbod op huisdieren niet wettelijk is mag ze mij toch niet buitenzetten als ik toch een hond zou kopen?
Zeker als hij niet voor geluidshinder of vernieling zou zorgen hé...
Ik zou het toch niet eerlijk vinden dat ze de onderburen wel toelaat en ons niet maar jah... Moeilijke situatie!

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

het kan in huurcontract staan,maar ze kan je er niet uit zetten en via rechter kan ze proberen,maar gaat dr niet lukken...want huisdier is genot en die mag zij jou niet ontnemen..veel mensen zijn je voor gegaan en die hebben gewonnen en mochten hun dier gewoon houden!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

pfff belgie is op dat vlak wel een moeilijk land dus

HEIDI RAYNARD (Gast)

Ik kan jullie probleem beamen. wij zitten namelijk met hetzelfde probleem. wij hebben 4 honden twee grote en twee kleine. wij woonden eerst in nederland, zijn verhuisd naar spanje waar honden aangeraden word. wij zijn naar belgie verhuisd wegens dat mijn mijn moeder meer medische zorgen heeft maar met onze honden want die laat je niet achter ze zijn een deel van je familie. wij zijn p zoek naar 4 slaapkamer ruime woning met grote tuin, want onze honden leven niet binnen maar buiten. huizen zijn er genoeg maar ze willen geen huisdieren ook al vertoeven ze buiten, dit snap ik niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/huren-en-kopen/16904-huurcontract-verbod-op-het-houden-van-huisdieren.html

Er is best veel informatie over te vinden. Ook schijnt er jurisprudentie te zijn van een vrouw die bij het Hooggerechtshof/ Europees Gerechtshof gelijk heeft gekregen: ze mocht een huisdier houden, wat er ook in het contract stond.

Belgen, even Googlen dus? Misschien hebben jullie er iets aan!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/overige/17122-huurcontract-en-huisdieren.html

Nog een linkje, over de verdragen (rechten van de mens) die hierop van toepassing zijn en het jaar van uitspraak door een hoge rechter.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

HEIDI RAYNARD: ind, het is ook onbegrijpelijk! verhuurders zijn bang dat dieren hun huis kapot maken of overlast veroorzaken!
wij hebben ook bijna 2 jaar in onze grote caravan gewoond! die staat nu trouwens weer te koop!
we hebben mazel dat we deze woning hebben kunnen krijgen en de eigenaar juist iemand zocht met huisdieren! komt door zijn vriendin die ook zo dierenvriend is! en hem er van overtuigde dat dat beste is om te doen!
onze dieren veroorzaken geen overlast en maken niets kapot!
onze caravan hebben we grote tuin bij, dus was geweldig voor luna! zolang we hem nog hebben gaan we woensdags en weekenden en vakanties heen,als ie verkocht is komt er een trekcaravan, zodat we makelijker naar noorden van nederland kunnen...mn moeder is ongeneeselijk ziek..en daar slapen kan mn vader geestelijk ff niet alle drukte aan van 3 mensen en 3 dieren erbij! word hem te veel! vandaar we ons caravan verkopen en trekcarvan willen kopen!

Ivaylo (Gast)

Ik ben buitenlandse deeltijds student in Gent. Als zodanig heb ik ENORME problemen met huisbazen i.v.m. de toelating van huisdieren. Het betreft de volgende absurde situatie: ‘huisdieren zijn niet toegelaten, enkel voor studenten’. Dat betekent dus dat men als student geen huisdieren moet hebben? Of wat eigenlijk? Toch eisen de meeste immo's (en huisbazen?) geen huisdieren.
Wat voor een beleid is dat? Er is een nieuwe EU wet betreffende de huisdieren zorg en tegelijkertijd krijg ik als antwoord: ‘huisdieren zijn niet toegelaten, enkel voor studenten’.
Hierbij verzoek ik om openbaarheid van dit probleem te geven aan de hand van een actie tegen de hebzuchtige eigenaren van woningen bestemd voor studenten. De betreffende huisbazen vragen 2 maanden waarborg (dit is eigenlijk een Belgisch fenomeen), bieden woningen in slechte toestanden tegen veel geld en eindelijk laten geen huisdieren toe. Ook zijn huisdieren niet toegelaten bij de kamers van de studentenvoorzieningen van de Universiteit Gent. Dus als student moet je geld aan de huisbazen en studentenvoorzieningen geven en geen huisdieren hebben? Het betreft mijn sympatieke en vriendelijke 11,5 jarige hond! Dat vind ik een pure discriminatie! Kan iemand ermee helpen om een organisatie te vinden om tussenkomst i.v.m. de huisbaas te verlenen. Anders is het misschien mogelijk om tot de rechter te richten?
Dank u bij voorbaat,
Ivaylo

Katje (Gast)

Ik woonde in een huurappartement en wou zo graag een poes, maar het huurcontract verbood dit. Tot iemand me vertelde naar de wetswinkel te stappen.
In België bestaat er ook jurisprudentie ivm het houden van huisdieren hoewel huurcontract dit verbiedt.
Zie o.a. de site van een belgische welbekende dierenverdedigingorganisatie beginnende met letter Gxxxx.
Ik ben vrijwilliger in een dierenasiel en zie maar al te dikwijls droevige dieren afgestaan door baasje met deze oorzaak (of voorwendsel).

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva

Zelf woon ik in een huurappartement in Gent. In het huurcontract staat ook dat huisdieren niet zijn toegelaten maar na een gesprek met de huisbaas mag het nu toch.
Onze onderburen hebben ook een hondje dus ik was al vrij zeker van mijn zaak :-)
Ik heb de huisbaas verzekerd dat elke mogelijke schade die eventueel door mijn hond werd aangericht door mij zou worden vergoed (dat gebeurt sowieso dmv de huurwaarborg maar heb het toch even onderstreept). Verder heb ik gezegd dat de last voor de buren tot een minimum zou worden beperkt.

Die laatste belofte is niet altijd eenvoudig met een pup die nog moet leren alleen zijn maar het lukt.

Ik vind het belachelijk dat er moeilijk wordt gedaan over huisdieren in huurwoningen. Wanneer je een kind krijgt hoef je toch ook geen toelating te vragen? Die maken ook (veel :-) ) lawaai en kunnen ook dingen beschadigen... Zolang je de verantwoordelijkheid neemt over je huisdier zie ik geen probleem.

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Jeetje wat vreselijk.
Nooit gedacht dat het ZO erg was in Belgie.

IK zou de hondjes ook niet wegdoen hoor.
Goed blijven zoeken.
Er is vast iets of iemand waarbij de hondjes wel meemogen.


Heel veel succes

christelle (Gast)

wij hebben ook een woning gevonden waar onze hondjes toegelaten zijn ! Er staat zelfs niks vermeld in het contract over al dan niet houden van huisdieren.

aan wie nu nog een huis zoekt waar huisdieren toegelaten zijn, ik weet er eentje staan!

Anoniem (Gast)

" wij hebben ook een woning gevonden waar onze hondjes toegelaten zijn ! Er staat zelfs niks vermeld in het contract over al dan niet houden van huisdieren.

aan wie nu nog een huis zoekt waar huisdieren toegelaten zijn, ik weet er eentje staan! "


vergeten : het huis (een volledig omheinde alleenstaande villa) staat te huur in oost-vlaanderen

honden page profiel Margot * ClovisMargot * Clovis

honden foto van Margot * Clovis

Ik heb juist hetzelfde probleem maar ik stel me echt wel vragen bij uw huurprijs hoor, 500 euro is verschrikkelijk weinig, wij zoeken ook maar onze huurprijs is bij ons max 850 euro;.
Wij hebben dan maar beslist een lening aan te gaan en te kopen :-)

vercruyssen georges (Gast)

ik zoek dringend een woning voor mij en mijn hond in de omgeving van gent en de prijs mag rond de 400 euro zijn

demeyere (Gast)

ik zoek al heel lang een woning voor mij en mijn hond maar ik wordt altijd geweigerd in de omgeving van gent de prijs mag rond de 400 euro zijn ik ben namelijk invallid

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly

honden foto van Nathalie en lilly

ik ken wel iets heerlijks maar dat is niet in belgie, maar het is wel vol van natuur etc heeel veel honden en geen 1 drukke weg

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly

honden foto van Nathalie en lilly

" Wij zijn al een jaar op zoek naar iets waar onze diertjes ook mogen... Telkens krijgen we een dikke NEE...

Uiteindelijk zijn we nu op zoek om iets te kopen, want voor te huren hebben we de moed opgegeven... :'( "



mag ik je een link sturen :-D

honden page profiel Ringo*Ringo*

honden foto van Ringo*

Ik weet niet of het al gezegd is (ik heb het niet helemaal grondig doorgelezen) maar in België is het zo dat je als huurder door de wet van de privacy het recht hebt een huisdier te houden waar je geen toestemming van verhuurder voor nodig hebt, dit omdat het bij de privacy van 'het gezinsleven' hoort.

Ikzelf zou het toch wel belangrijk vinden, voor de goede verstandhouding met verhuurder, dat de verhuurder er wel van op de hoogte gebracht wordt... Maar het kan nooit kwaad je verhuurder op jouw recht te wijzen...

honden page profiel Caroline RoelsCaroline Roels

huisdieren niet toegelaten in een huurcontract is bij wet verboden.
dus gebaar je tegen de huisbaas van niets, hij kan je toch niet uit je woning zetten omwille van een hond, noch de hond laten verwijderen, tenzij hij kan aantonen dat de hond schade veroorzaakt aan de wonen of last/geurhinder aan de buren. en dan nog gebeurt dit via gerechtelijke procedure, waar de rechter weet dat verboden is om huisdieren te verbieden, en de huurder in 99% van de gevallen zijn huisdier gewoon mag houden

ann (Gast)

nou hir moeten we ook uit want de woning is ongeschikt verklaard.Van verschullende immo's zijn we geweigerd vanwege huisdieren.2 honden die enkel met zich zelf spelen en niks kapot maken.We moeten hieruit.De verhuurster daarentegen ligt te kloten.Want wanneer de immo's kontact op neemt met haar zegt ze lasterlijke verhalen en krijgen we de huis niet.Ook het appartement niet.We zijn regio gebonden.Maar goed,we zoeken dus verders,mijn honden neem ik wel mee waar ik ook naar toe zal gaan.Morgen gaan we een appartement kijken en er stat niks vermeld.Dus zeggen we niks van honden.Aan de verhuurster hebben we ook gedacht .Ze zal niet meer kunnen kloten.Ma ja betaalbaar kan je vinden tegenwoordig hier in de regio te beginnen op de moment van 650 euro ,pf.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" nou hir moeten we ook uit want de woning is ongeschikt verklaard.Van verschullende immo's zijn we geweigerd vanwege huisdieren.2 honden die enkel met zich zelf spelen en niks kapot maken.We moeten hieruit.De verhuurster daarentegen ligt te kloten.Want wanneer de immo's kontact op neemt met haar zegt ze lasterlijke verhalen en krijgen we de huis niet.Ook het appartement niet.We zijn regio gebonden.Maar goed,we zoeken dus verders,mijn honden neem ik wel mee waar ik ook naar toe zal gaan.Morgen gaan we een appartement kijken en er stat niks vermeld.Dus zeggen we niks van honden.Aan de verhuurster hebben we ook gedacht .Ze zal niet meer kunnen kloten.Ma ja betaalbaar kan je vinden tegenwoordig hier in de regio te beginnen op de moment van 650 euro ,pf.
"
Laster? Lijkt me dat je daar iets aan kunt doen?

honden page profiel Niina&miaNiina&mia

honden foto van Niina&mia

Hallo,
hoop dat u hebt al een huisje gevonden ;-)
wij wonen in gent in een studio :( maar wij zoeken en app of huisje in gent 9000 en dus jha... zelfde probleem hoor... geen huisdieren :( het is echt lastig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Huisdieren niet toegestaan huurwoning! Belgie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: eerste loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^