Een jachthond, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Zouden jullie voor een jachthond willen kiezen? En met welke reden wel/niet?
Zo ja, welk ras zou je dan het meest aanpreken?

Wij hebben bewust voor een jachthond gekozen, ook uit een jachtlijn. Reden daarvoor was dat ze meestal een lief karakter hebben, een sterke 'will to please' en zeer sociaal zijn. Ook vind ik dat ze een prachtige kop hebben vol levenslust. Het plezier wat ze hebben als je ermee in het bos loopt, ze leven zich helemaal uit.
Ik val zelf het meest voor de Staande jachthonden.
En jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een jachthond, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maartje , ik heb bewust voor een newfoundlander gekozen, ik vind eigenlijk ieder ras erg mooi. zo ook de jacht honden, ik vind het een mooi ras omdat het heel dicht bij de natuur staat, een newfoundlander gaat nooit eigenlijk achter wild aan, ja als er een haas of konijn voor haar voeten wipt. dan zie ik haar er even achteraan gaan, maar jachthonden dat zijn honden die je zoveel kan leren om achter wild aan te gaan, het woord zegt het al, jagen. prachtige honden. maar zelf zou ik niet voor kiezen. :-D

honden page profiel LynnLynn 3 doggies

honden foto van Lynn

Allereerst; wat een superleuke en lieve foto in je profiel!!!

Ik val altijd als een blok voor Staande jachthonden.
Alleen heb ik de tijd niet om er aktief mee aan de slag te gaan.
Vaak zijn het echte werkhonden, die niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk veel bezig moeten zijn en dat kan ik nu gewoon niet bieden met 3 kinderen en mijn werk.
Sommigen zijn wel wat minder gedreven, en functioneren prima als huishond maar die gok durf ik niet te nemen.

Maar misschien als ik wat ouder ben en de kids uit huis ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Bedankt voor jullie reacties!

@ Willemijn: Is waar wat je zegt hoor. Mila is vandaag nog heerlijk achter een haas aangegaan. Gelukkig hebben we hier de ruimte, ik kan dr heel ver volgen en ze komt altijd terug na een paar keer fluiten. En dan is ze zoo gelukkig, dat straaalt er echt vanaf. Dus van mij mag ze, krijgt zo'n haas ook eens goed beweging, hihi. Als ze maar op tijd weer terugkomt.

@ Lynn, dank je voor je compliment! HEt is idd wel belangrijk wat je met de hond wil gaan doen. Wij kregen Mila ook niet zomaar mee, haha! Moesten door een hele keuring bijna. Zij gaven ook niet hun hond mee aan mensen die gewoon een leuke hond wilden hebben.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Ja ik heb een jachthond, een labrador retriever. Waarom ik de labrador wou, om de rust en wijsheid die ze uitstralen. En hun vreselijk lieve, zachte en stabiele en sociale karakter. Zelf vind ik de labrador niet de mooiste hond, als je kijkt naar de showhonden. Maar labradors uit de jachtlijn, de slankere, vind ik prachtig. Zo ook mijn eigen hond O-) En hij is inderdaad altijd heel gelukkig in de bossen of op de heide.

Voorstaande honden vind ik ook geweldig, maar die leken me net iets te pittig als 1e hond. Al zou dat uiteindelijk wel meegevallen zijn als je bekijkt wat een dominante hond Sibbe is.
Maar ik vind ook molossers geweldige beesten,, beter gezegd, ik vind vrij veel hondenrassen leuk.

Daarom ben ik van plan in de toekomst volwassen honden uit het asiel te halen, dan weet je al een beetje wat hun karakter is. En deze dieren verdienen ook een goed huisje. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Onze eerste hond was een Friese stabij kruising, dus heb nog wel een zwak voor jachthonden. Het lijkt me wel lastig dat jachtinstinct, maar verder heb ik jachthonde ervaren als lieve honden waarmee je heerlijk kunt wandelen in het bos.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Wij hebben 2 ierse setters gehad.. Vind het nog steeds ondzettende mooie beesten! Mijn mening is alleen dat een jachhond toch wat meer opvoeding nodig hebt, en denk dat je een hondenschool ook zeker niet kan overslaan met deze dieren..
Scotty kwam regelmatig met konijnen, vogels enze thuis.. En scotty had er ook een houtje van om weg te lopen.. Het blijven mooie en slimme dieren.. heb zoiezo een zwak voor setters..

Naja.. elke hond vind ik leuk haha! :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind jachthonden prachtig, maar ik val nu eenmaal voor herders, mede omdat die volgens mij toch makkelijker zijn dan een jachthond.

Mijn vriends ouders hebben dus een jachthond die helaas niet los kan (denk dat ze m niet goed genoeg opgevoed hebben) en dat vind ik dan weer zo jammer voor dat hondje omdat hij het juist zo fijn zou vinden om lekker rond te rennen.

Lola met herderkarakter is ook niet opgevoed maar kan wel los, omdat gewoon in haar karakter zit dat ze dicht bij je blijft, dat scheelt natuurlijk enorm in de opvoeding denk ik zo.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik vind je hond erg mooi maar zou er denk ik niet voor kiezen omdat ik zelf konijnen en cavia's heb. Zou het ook niet leuk vinden als hij in het bos achter wild aan zou gaan.
Ik wilde graag een hond waar ik los mee kon wandelen in het bos zonder dat hij er vandoor zou gaan, die ik kan meenemen met hardlopen en fietsen en waar ik met een gerust hart ook 's-avonds laat mee over straat kan (bodyguard).
Vandaar mijn keuze voor een grote hond, die niet al te log is en waar geen jachtinstinct in zit.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind het vreselijk als honden jagen. Mijn vorige Golden deed dat niet zo, misschien heb ik het ras door de eigenschappen van mijn vorige onderschat, óf deze jaagt gewoon absurd veel. Geen jachthond voor mij, liever niet.

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

ik heb er twee en houd ontzettend van ze, maar voor mij geen jachthond meer hierna. Wordt tureluurs van het jachtinstinct. Ik vind ze wel mooi en inderdaad leven ze zich helemaal uit in het bos.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

als ik voor een jacht hond zou gaan wordt het een dogo :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

ik zou een jachthond super vinden... maar ik wil niet dat ze te veel jachtpassie hebben.
niet dat de hond gewoon helemaal geen aandacht meer heeft voor de baas.

ik vind jachthonden over het algemeen heel leuk.
zoals:
-de Toller
-de Engelse Setter
die vind ik echt leuk

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! 3 doggies

honden foto van Kim en Laika!

ik vind zelf jachthonden heel erg leuk! :-D als je dan met de gaat wandelen en een konijn ziet kijkt hij je zo aan van "ach kom op laat mij er achter aan gaan"
haha maar hoe probeer je dat nu de 1e keer als ze achter een konijn aan gaat? hoe weet je nu zeker dat ze terug komt? lijkt mij erg spannend de 1e keer!

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Ik vind jachthonden prachtig vooral de Heidewachtel, de Welsh Springer, De Espagneul Bretagne en de Toller. Maar ik zou er niet voor kiezen. Wij zijn zulke softies als het een keer raak zou zijn dan zijn wij echt van slag. Toen kat Djingiz een keer een muis ving vonden we dat al erg. Dan moet je er denk ik niet aan beginnen want dat kan je de hond niet kwalijk nemen. Lijkt mij ook erg spannend met wegen.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Leuk die verschillende reacties!

@ Dobry: das erg jammer dat die niet los kan, ik denk dat Mila er ongelukkig van zou worden :-)

@ Carla: Er zit wat meer werk in, maar met een jachthond kun je prima lekker los in het bos lopen, en fietsen en joggen. Doe ik met Mila ook, de jachthond is ook erg baasgericht en heeft een sterke will to please. Maar echte waakhonden zijn het niet ( tenminste die ik ken niet ) en ze komen ook niet zo imposant over als een herder :-D

@ Wilma: Maar de Golden is toch ook een jachthond, of bedoel je meer honden als Duiste Staande enz.?

@ Nikki: Oei, dan hebben jouwe het misschien meer te pakken dan Mila, het jachtinstinct. Mila graaft veel holletjes uit, en molshopen en ze heeft soms een spoor. Maar echt gek wordt ik er niet van.

@ Uma: De Engelse Setter vind ik ook erg mooi!

@ Kim: Mila is vorige week ech voor het eerst achter iets aangegaan, een ree. Dat was wel spannend, maar toen ze erg ver was kwam ze weer terug toen ik riep. Ze is toch wat bang dat ze me kwijtraakt denk ik.
Ik ga nu ook bewust naar open velden waar wild zit, zodat ik met dr kan oefenen dat ze terugkomt.

@ Fanny: Das inderdaad niet leuk als een hond met een dood dier aan komt zetten, moet zeggen dat Mila dat nooit heeft gedaan. Wel erachteraan jagen maar uiteindelijk durft ze verder niks, hihi





honden page profiel LynnLynn 3 doggies

honden foto van Lynn

Ik heb een jachthond gehad die gewoon los kon lopen, keurig kon volgen, en niet joeg op wild.
Maar ik denk dat hij niet erg veel jachtpassie in zich had.
Maar ja, dat weet je niet van tevoren als je een pup koopt.
Hoewel je het wel enigszins in kan schatten misschien als je weet uit wat voor lijnen 'ie komt.
Maar ik durfde het risico niet te nemen dit keer en toen heb ik voor een kruising gekozen, haha maar Ollie is wel een halve Beagle!

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Maar jachtpassie kun je heel mooi sturen door jachtcursus met je hond te gaan doen.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Dat klopt, er zijn mensen die persé geen jachttraining met hun jachthond willen doen omdat ze denken dat je daarmee hun jachtpassie aanwakkert. Niets is minder waar, jachtpassie hebben ze toch al wel. En op jachttraining leert je hond ook om altijd te luisteren ook al zit ie een hert of konijn.

honden page profiel TesTes 3 doggies

honden foto van Tes

Hier lopen drie jachthonden rond.
Twee drijvers en een voor zweet werk, waarom ik voor hun gekozen heb is omdat ik val op hun zelfstandigheid en karakter. Sommige noemen het eigenwijsheid maar ik zie het dat anders.
Graag had ik een Bracco Italano erbij gehad, prachtige honden.
Alleen was deze hond niet geschikt voor ons aangezien ik ook nog parttime werk. Ze hebben dagelijks minimaal drie uur beweging nodig en je zou de hond tekort doen als je hem dit niet kunt geven.
Bij twee van de drie is het jachtinstinct sterk aanwezig we houden hier altijd wel extra rekening mee als ze los gaan in bos.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hé Tes, wat voor honden heb je dan?

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

ja hier heel bewust gekozen voor een jachthond, niet zozeer om ermee te jagen maar voornamelijk om het eigenwijze maar o zo lieve karakter!
we hebben een beagle

Ben vroeger opgegroeid met engelse cocker spaniels en later een heidewachter, ik blijf erbij prachtige hondjes om te zien en echte kamaraden voor het leven

Marjet (Gast)

Eergisteren is onze lieve Toby, een malthezer reu, tijdens het uitlaten gegrepen door een Duitse staande teef die blijkbaar in de war was en hem voor een prooidier aanzag.
De eigenaar is zelf jager en de hond volgt een jachttraining.
Zij wilde niet meer loslaten, slingerde hem in de rondte en veroorzaakte een wond van bijna 12 cm lengte.
Dat kan er gebeuren als mensen hun jachthond niet onder controle hebben.
Laat daarom een jachthond nooit zomaar los.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Vreselijk Marjet, veel sterkte :'(

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

wij hebben ook vierteckels jachthondjes.
maar ze jagen nooit want ze zijn zeer goed en streng op gevoed we hebben ze genomen omdat ze zo lekker eigenwijs zijn en lief ;-)
het is een appart soort hoor onze teckelfamilie.
maar heb er nooit spijt van gehad ze lopen los en blijven al tijd allemaal in de buurt van ons ;-)

Anoniem (Gast)

Jee Marjet wat erg! Hoe is het nu met je hondje?

Het verhaal wat je verteld is denk ik niet uit jachtpassie van die hond dat ie jouw hondje greep. Een staande jachthond is namelijk geen hond die wild te pakken neemt. Een staande hond staat voor, wat betekent dat hij wild aanwijst. Dan schiet de jager en dan speurt de hond het wild op. Een jachthond doodt niet namelijk.

Dit gedrag van die teef duidt naar mijn idee dus niet op jachtgedrag. Bovendien kan een jachthond als de beste een hond van een ander dier onderscheiden, dus het lijkt mij sterk dat zij jouw maltezer als konijn oid aanzag.

Met je opmerking: laat nooit een jachthond zomaar los.
Ben ik het gedeeltelijk ens. 'zomaar' loslaten moet je met geen elke hond doen, zeker niet in het bos met een hond met jachtpassie. Zelf heb ik een jchthond en ik laat dr altijd los waar het mag. Ze zal nooit een andere hond kwaad doen. Elke hond kan los, ook een jachthond. Mits deze onder commando is.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Wij hebben teckels, ook jachthondjes dus. De ene hond heeft alleen veel meer jachtinstinct dan de andere, maar bij allemaal zit het er wel wat in.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Oh wat erg wat jou hondje is overkomen Marjet !! Vreselijk en ik wens je nog veel sterkte !!

Ik heb een Labrador gehad met groot jachtinstinct, maar hij zou een hondje nooit iets hebben aangedaan, eerder doodknuffelen.

En Tibo is ook een jachthond, maar hij weet het zelf niet :-D , dus hem kan ik best los laten.

honden page profiel LarissaLarissa

honden foto van Larissa

Ik had hiervoor een Golden Retriever een oudere.
Nu heb ik een Heidewachtel pup,man wat een verschil.
Maar Tinka is zeker een goede hond voor ons ze is super lief en enthousiast en wilt met iedereen en alles spelen.
En we houden zeer van wandelen,nou dan is dit natuurlijk de ideale hond.
Verder heel veel sterkte Marjet,alleen wil ik net als de Anonieme gast zeggen dat een staander inderdaad alleen mag aanwijzen en eigenlijk geen prooi mag pakken.
Alleen doen ze het soms wel,dit zie ik soms aan Tinka die wilt ook achter vogeltjes en konijntjes aan terwijl dit eigenlijk niet mag natuurlijk.
Maar zij zou nooit een andere hond iets aandoen(ze is zwaar onderdanig aan andere honden en gaat gelijk op dr rug).
Verder moet je inderdaad nooit zomaar je hond loslaten vooral niet als je weet dat hij jaagt en eventueel een hond zou kunnen pakkken.
In elk ras zitten natuurlijk rotte appels.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik vindt jachthonden prachtige honden, maar er zijn ook jachthonden waar je het niet aan ziet. De onze bijv; werd vroeger ook gebruikt voor de jacht op "zwart wild". Je vermoedt het niet omdat ze zo groot zijn maar vangen doen ze het wild wel. Eigen ervaring!! Opeten ook!! Groetjes Annelies

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een jachthond, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lexie in goede handen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^