Een jachthond, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Voor mij niets anders dan jachthonden.
Onze hond wordt gebruikt voor de jacht. Larissa ik ben het deels met je eens. Een duitse staande langhaar zoekt het terrein af naar wild, kan het wild aanwijzen,maar het is ook de bedoeling dat hij het aangeschoten wild zeker netjes apporteert naar de voorjager dus in dat opzicht pakt hij zijn prooi wel degelijk.
Vreemd dat sommigen denken dat de opvoeding van een jachthond moeilijker is dan bij niet jachthonden. Natuurlijk is het belangrijk je hond goed op te voeden, maar een duitse staande langhaar is erg leergierig en wil graag voor je werken. Daarnaast kan ik me geen lievere hond voorstellen voor onze kindjes.
Wij gaan iedere dag met onze hond naar het bos, hier is ze altijd los en blijft netjes bij ons in de buurt. Dit is mede doordat we inderaad veel met haar getraind hebben. Ze kent de commando's prima, maar dat hadden we haar zo geleerd hoor!
En inderdaad, een jachthond staat zeker niet te boek als agressief naar andere honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een jachthond, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ingeborgingeborg

honden foto van ingeborg

Wij hebben een 15 weken oude friese stabij pup.
Super blij met hem! heerlijk rustig maar daarintegen met andere honden lekker onbenullig en luisterd super!
super blij met dit ras

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een niet goed opgevoede jachthond is een RAMP. Dobby heeft het eerste jaar zero, nul komma nul opvoeding gehad. Geen commando's, jaagde als een gek en kon hierdoor ook niet los. Het heeft maanden geduurd voor er vooruitgang in zat. En dan nog kan hij niet los nu, want hij gaat ook nog steeds op zijn eigen houtje zwemmen zonder toestemming (en nu met het risico op een epilepsie aanval... nee, niet los dus).

Misschien als je een jachthond van pup af aan goed kan opvoeden, dan ja. Maar een jachthond als (jong) volwassene op het rechte pad krijgen... argh!

Ik hou van Goldens, maar zit nu vanwege het jagen en omdat een kleinere hond toch praktischer is te kijken naar een gezelschapshondje, voor na Dobby. Ik doe dat nu, want ik heb gemerkt dat als mijn hond overlijd ik gewoon blind ben voor de goede eigenschappen van andere rassen.

honden page profiel nathalienathalie

honden foto van nathalie

ik heb een amerikaanse cocker het is een super lief ras hij werkt graag voor zijn baas speelt graag en gaat graag mee naar een bos :-)

honden page profiel nathalienathalie

honden foto van nathalie

laddy is een jacht hond ik ben er niet met naar de honden school geweest en luistert perfecht ik vin een jachthond super

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

ik vind tollers heel mooi als hij uit een jachtlijn komt weet ik niet maar hij is wel heel liergierig

honden page profiel Bart Bart

honden foto van Bart

Ja schitterend die staande jachthonden. Momenteel hebben we Griffon korthals en een drijvende hond. (Beagle)Beide lopen bijna altijd vrij als we gaan wandelen. Alleen tja, als onze beagle een konijnenspoor in de neus heeft weten we dat we weer eens kunnen gaan joggen. Onze Griffon blijft mooi staan en komt als we hem roepen.
Bart

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Wij hebben bewust voor de vizsla gekozen, Ik heb al van alles gedaan in de honden sport maar nog nooit in de jacht. Of we hierna weer jachthonden nemen , nee maar dat heeft niets met de hond te maken maar onde leeftijd en tegen die tijd zijn kinderen de deur uit dus zullen we weinig thuis zijn.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik zou later graag een Epagneul Bleu de Picardie willen aanschaffen. Het is een staande hond, ze zijn heel lief en makkelijk (naar het schijnt), rustig, kalm en stabiel, en ik vind ze prachtig :-)

Mijn vriendin heeft een Duitse Staande Draadhaar, een supergrappig dier maar niet echt mijn type. Veel te onstuimig. Duitse Staande Langhaar vind ik leuker omdat ze, tja, een langere vacht hebben en er daardoor wat leuker uitzien vind ik, maar ook deze dieren schijnen zo druk te zijn.

Het nadeel van de meeste lopende honden en jachthonden is naar mijn mening dat ze zulke korte vachten hebben. Waterhonden vind ik niks, en kleine jachthondjes, ook al hebben ze misschien een wat langere vacht, zijn ook niet echt mijn smaak.
Een andere vriendin van me heeft twee Hamiltons (Ja, dat zijn dus twee van de vier Hamilton Stövares in heel Nederland ;-) ) Superlieve dieren en hele zachte neusjes, maar... toch niet helemaal mijn ding. Retrievers vind ik niet zo mooi, en setters vind ik er wat vreemd uit zien... Ik weet niet hoe ik dat het beste kan omschrijven.
Sommige Spaniels vind ik nog wel leuk. Tenslotte betekent 'Epagneul' ook Spaniel in het Frans. :-D

meibloempje (Gast)

Wij willen graag een hond (pup) aanschaffen maar weten nog niet goed welke. Ik val steeds weer voor een jachthond. Vooral de heidewachtel vind ik prachtig maar ik ben gewaarschuwd voor zijn grote jachtpassie en energie. Weet iemand een jachthond waarbij de jachtpassie niet zo groot is?

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik vind jachthonden erg mooi, maar ik zal er zelf nooit voor kiezen. Er is hier in de buurt een friese stabij, en die gaat de hele tijd haar neus achterna. Geen aandacht meer voor de baas. Mijn sheltie kijkt elke 10 seconde wel even naar mij en luistert veel beter. Ook zijn de dingen die ik met honden wil, zoals truukjes leren en behendigheid niet echt iets wat je snel met een jachthond gaat doen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik vind jachthonden een van de mooiste hondenrassen. Ik heb teckels maar niet voor de jacht maar omdat ik ze gewoon leuk vind. Toch wil ik in de toekomst wel weer een poedel zonder jachtinstinct! ;-)

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

wij zijn helmaal voor de engelse pointer gevallen. super lief met alles en iedereen. wil graag voor je werken. tja eigenlijk is het hele plaatje kompleet :-D
en ja het is ook een staande jachthond. het enige nadeel is de grote drang te blijven gaan. en de wereld om zich heen te vergeten. dus kweit raken kan gebeuren. maar we zorgen er goed voor dat dit niet gebeurd. en daar helpt de training enorm mee
:-D
zou niet anders meer willen :-D

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Wel een oud topic maar het onderwerp kan volgens mij gewoon rustig doorgaan :-D

Ben heel erg blij met onze toller. Enorme will-to-please....maarja ook soms de ignore stand haha

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Wat valt volgens jou onder een jachthond dan?
De meeste rassen hadden een jagersfunctie, zelfs de mijne. En heeft zij een 'will to please'? Nee, zij gaat er vanuit dat haar baas die heeft ;-)

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Er zit bij Johnny absoluut jachthond in, maar we hebben er niet bewust voor gekozen. Toch zijn wij er heel erg blij mee! Wat ik zo leuk vind aan jachthonden is hun enthousiasme. Zo gedreven en zo energiek. Prachtig om te zien.

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

honden foto van lisa en laycka

Laycka jaagt graag, ik heb dat wel niet zo graag... Ik heb niet voor een golden gekozen voor het jagen... zeker niet :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een jachthond, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Lexie in goede handen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^