Edgard & Cooper Adult Verse Hert / Scharreleend Graanvrij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Senyo Senyo

Goedendag,

Onze hond Bowy kauwt zijn brokken niet en slikt deze heel door. Hierdoor heeft hij gebitsproblemen.

We willen graag de brokken van Edgard & Cooper Adult Verse Hert / Scharreleend Graanvrij proberen. De grote brokken worden alleen in zakken van 12 kg verkocht.

Is er iemand die deze grote brokken van Edgar & Cooper in huis heeft en ons tegen betaling wat zou willen toesturen om te testen?

Alvast hartelijk dank!

Vriendelijke groeten Senyo 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik denk niet dat je hond daardoor gebitsproblemen heeft, hij slikt het heel door, dus geen plak op zijn/haar tanden, vaak is het een speeksel iets, net zoals bij mensen is de ene gevoeliger dan de ander.

 

Misschien kan je aan tandenpoetsen beginnen, lachwekkend dat ik dit voor stel, want zelf lukt het me niet jammer genoeg hp-angel maar misschien bij jou wel?

 

Er bestaat wel een tandpasta die helpt met minder tandplak, dat bevat enzymen waardoor er minder tandplak is. Ik weet even de naam niet, iets van Virbec.

Oh mijn hond kauwt ook zijn brokken niet, tis meer mjam mjam hap slik, mijn vorige ook niet, kauwen honden wel op brokken?

Je zou ook huid kunnen geven om op te kauwen, dat is ook soort van tandenpoetsen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

563088.jpg   Zalmhuid, helpt om het gebit schoon te houden….hier geen moeite met tandenpoetsen…dat gebeurd iedere dag even, als het niet lukt kijk dan eens naar vingerdoekjes daar ondervind je hond niet snel hinder van…ook zijn er sprays in de handel…

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Je zou ook de firma kunnen benaderen voor een kleine zak met de grote brokken….stuur een mail en vraag ernaar.  Een proefzakje…

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

honden page profiel Senyo Senyo

" Ik denk niet dat je hond daardoor gebitsproblemen heeft, hij slikt het heel door, dus geen plak op zijn/haar tanden, vaak is het een speeksel iets, net zoals bij mensen is de ene gevoeliger dan de ander.
 
Misschien kan je aan tandenpoetsen beginnen, lachwekkend dat ik dit voor stel, want zelf lukt het me niet jammer genoeg maar misschien bij jou wel?
 
Er bestaat wel een tandpasta die helpt met minder tandplak, dat bevat enzymen waardoor er minder tandplak is. Ik weet even de naam niet, iets van Virbec.
Oh mijn hond kauwt ook zijn brokken niet, tis meer mjam mjam hap slik, mijn vorige ook niet, kauwen honden wel op brokken?
Je zou ook huid kunnen geven om op te kauwen, dat is ook soort van tandenpoetsen. "

Hallo bedankt voor jouw reactie. Bowy had veel tandplak en hij heeft onder narcose een gebitsbehandeling gehad. De dierenarts gaf aan dat het kauwen op brokken de aanslag zou verminderen. Tandenpoetsen lukt ons niet. Huid is wellicht wel een goed alternatief ja! Dankjewel 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Senyo…..hier kan je de zalmhuid bestellen….    Doggybagshop.nl    Ze hebben zalmhuid en kabeljouwhuid….

honden page profiel Senyo Senyo

" Senyo…..hier kan je de zalmhuid bestellen….    Doggybagshop.nl  "

Dankjewel!

honden page profiel Senyo Senyo

Dit is het verschil in grootte.

De 12kg brokken zijn 17mm alle andere brokken zijn 13mm.

https://www.edgardcooper.com/nl/blog/welke-grootte-en-vorm-hebben-onze-brokjes/

 

honden page profiel Senyo Senyo

" Je zou ook de firma kunnen benaderen voor een kleine zak met de grote brokken….stuur een mail en vraag ernaar.  Een proefzakje… "

Ja ook gedaan maar daar doen ze niet aan......ze zijn wel bezig met een proefpakket maar dat is nog niet beschikbaar.....heel vreemd 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Een hond is van nature niet gemaakt om te kauwen. Ze kunnen het ook fysiek niet (ze kunnen geen voedsel fijnmalen daar ze geen zijwaartse kaakbeweging kunnen maken).

 

tandzorg is het beste door te poetsen. Daarnaast goede verse botten voorzien waarop ze kunnen knagen en vochtrijk voer voorzien zodat er zo min mogelijk resten achterblijven. 

honden page profiel Senyo Senyo

" Een hond is van nature niet gemaakt om te kauwen. Ze kunnen het ook fysiek niet (ze kunnen geen voedsel fijnmalen daar ze geen zijwaartse kaakbeweging kunnen maken).
 
tandzorg is het beste door te poetsen. Daarnaast goede verse botten voorzien waarop ze kunnen knagen en vochtrijk voer voorzien zodat er zo min mogelijk resten achterblijven.  "

Oke dankjewel. Ja dat had ik ook al ergens gelezen. Wel verwarrend want via de dierenarts hebben we ook Trovet OCF Dental mee gekregen. Dit zijn best grote brokken met een gat erin en iets flexibel om goed tussen de tanden te komen. Alleen twijfel ik of het wel volwaardig voer is.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mag je met je vingers in zijn bek, dan is dit ideaal. Tandpasta wordt tegenwoordig niet eens meer aangeraden, hoorde ik deze week bij mijn da, het gaat vooral om de mechanische, het poetsen, wrijven over de tanden en kiezen en tandvlees. Hiermee krijg je perfect gladde tanden en kiezen.en voorkom je de plaque. 

Grotere brokken, is mijn ervaring, daar kauwt een hond ook niet op.

 

https://www.dierapotheker.nl/Petosan-Tandendoekje-Microvezel-Hond?number=2798&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI_YbQpvDihAMVnZGDBx34ggK_EAQYAiABEgJMivD_BwE

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Yup ik wel, zijn dik makkertjes op voer advies yell Brokken best te doen. Natvoer daarintegen? bliach zit me een troep in. (heb een beetje een tik overgehouden van etikketen lezen met een allergische rakker)

 

Belangrijk bij een brok is dat je hond niet 4 per dag schijt en grote hopen ook. Perfecte drol is iets wat je kunt oppakken in die poepzak maar niet zo droog is, dat 't niet de sporen achterlaat van de fermonen die daar opzitten (google maar ff, hoe dat werkt) Kleurtjes zijn ook belangrijk, ben ook kak politie hier hp-wink Zonder dollen? Moet een gewone kleur zijn en mag ook best dampen en ruiken. De brok vorm, wordt erop gekauwd of gewoon ingeslikt? Is ook belangrijk, niet kauwen is niet schuren van de tandjes. Dan gewicht, hoe snel zetten ervan aan of niet.

 

Het is even een zoektocht maar je kunt menig fabrikant gewoon per email vragen om een klein sample zakje. Vooral lezen wat erin zit of niet. Wegblijven van goedkope rommel van de supermarkt of de ultra duren bende van de dierenspeciaalzaak.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik ben het helemaal eens met de eerste reactie, van  Yooop.

De hond kauwt niet omdát hij last heeft van zijn gebit.  Een andere soort brokken zal dit niet veranderen.

Vindt hij het wel leuk om op botten te kauwen, dat zou ik dan in ieder geval stimuleren.

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Hallo bedankt voor jouw reactie. Bowy had veel tandplak en hij heeft onder narcose een gebitsbehandeling gehad. De dierenarts gaf aan dat het kauwen op brokken de aanslag zou verminderen. Tandenpoetsen lukt ons niet. Huid is wellicht wel een goed alternatief ja! Dankjewel  "

Er is ook een soort mondwater voor in de waterbak die tandplak etc zou moeten verminderen. En indd natuurlijke Gedroogde snacks voor te kauwen. :) 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik ben het helemaal eens met de eerste reactie, van  Yooop.
De hond kauwt niet omdát hij last heeft van zijn gebit.  Een andere soort brokken zal dit niet veranderen.
Vindt hij het wel leuk om op botten te kauwen, dat zou ik dan in ieder geval stimuleren. "

Nee hihi dat bedoelde ik niet, want het gebit is schoongemaakt toch?

Ik bedoel juist, dat honden geen kauwers zijn met eten, daar hebben ze het gebit niet voor.

En omdat het eten niet tussen de tanden komt, komt het niet door het kauwen, volg je me nog?

Ik ken geen hond die brokjes kauwt. Tenzij het over te grote brokken gaat natuurlijk.

Daarom hebben we uitgevonden dat huiden goed kauwmateriaal is en goed voor de tanden en kiezen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik ,,wacht,, al jaren op een voederfabrikant die brokjes i  een flinke kluifvorm maakt van bv 6x2 cm. laughing

Bestesfutter geeft er een. Helaas mag d,land niet meer leveren aan nl. Tenminste veel duitse bedrijven.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^