Slaapproblemen hond 8 jaar.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DianaDiana

Hallo, ik heb een Cavalier King Charles Spaniël genaamd Desi. Toen ik 3 jaar geleden uit huis ging bleef Desi bij mijn moeder wonen ivm geen huisdieren toegestaan in appartement en met werk. Als Desi soms een 1 of 2 nachtjes bij mij is slaapt ze de hele nacht door en is ze erg lief en rustig (slaapt niet bij mij in bed en bij mijn moeder ook niet, gewoon in de woonkamer op de bank of een mandje)  maar thuis bij mijn moeder is ze in de nacht erg onrustig. Onderaan de trap blaffen komt het meeste voor. Negeren werkt vaak niet, na een paar uur stop ze soms wel maar mijn moeders nachtrust lijdt hieronder. Mijn moeder gaat soms in de nacht naar beneden om hond weer naar bank/mandje te sturen of boos worden.. Soms proberen uit te laten maar Desi doet dan niks. Mijn moeder slaapt soms ook op de bank want dan is en blijft ze stil. Dit moet natuurlijk geen gewoonte worden… Weet iemand waardoor dit alles zou kunnen komen en heeft iemand tips?? :) 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Diana, denk dat ze jou mist, en het toch wat anders is dan bij jou thuis….wat ik me afvraag, je bent al drie jaar het huis uit, is het al drie jaar dan zo dat ze snachts niet goed slaapt ?    Wanneer ze zo onrustig is in de nacht misschien een bedje opmaken bij je moeder in de slaapkamer, nachtrust is voor iedereen belangrijk en funest als de hond iedere nacht toch zich laat horen, en als ze bij je moeder op een bedje naast het bed slaapt, dan voor iedereen een goeie nacht wellicht, misschien eens over nadenken ?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Is het een optie dat ze boven slaapt? Mijn Dobber had geen verlatingsangst, maar toen ik op mezelf ging en zij mee mocht, klom ze stiekem 's nachts de trap op. Ze lag liever op de harde vloer boven dan beneden op een zacht bedje. Na een paar nachten heb ik de handdoek in de ring gegooid en haar meegenomen naar boven. Vooral toen ze ouder werd, was ik hier heel blij om. Haar gezondheid ging toen achteruit en ik vond het fijn dat ik ook tijdens het slapen, haar bij me in de buurt had en er voor haar kon zijn wanneer nodig. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Drie jaar ben je weg, voor de hond veranderde er niets, een ander huis, geen andere slaapplek . hoe lang is dit al zo? En is dit iedere nacht?

Ik denk dat de buren ook niet blij zijn dat de hond in de nacht uren zit te blaffen. Geen houdbare situatie dus voor zowel de hond als baas als eventuele buren. 

 

Is ze verder gezond? (check bij de dierenarts geweest?) DiT ras kan hoofdpijn hebben, en hoofdpijn en liggen dan doet een hoofd nog meer pijn

 

Wellicht Is ze ergens van geschrokken in de nacht? Eén harde knal en je hond kan dit linken aan de plek en de tijd van de dag en dan niet meer alleen willen zijn. Maar dat weet je dan natuurlijk niet. 

 

Kan het zijn dat als ze bij jou is, ze gewoon heel erg moe is en dan wel in slaap valt, denk aan de andere plaats, toch andere indrukken, meer stress, stress hoeft niet negatief te zijn!

 

Voor mij was de oplossing makkelijk, als dat de oplossing is.  Probeer een paar nachten haar mee te nemen naar boven, in de mand, resoluut zijn als ze op bed wil en jullie willen dat niet, nee mand! En kijk hoe het dan gaat.

Zoals Dobber zegt, ook wel zo veilig voor je hond. Je bent er als er iets verkeerd gaat. Dat kan ziekte zijn, maar ook schrikken ergens voor. 

Bv. Mijn voor vorige hond kreeg op een nacht stuipen, hele grote bange ogen keken me aan, ik was bij haar gelukkig en kon haar rust geven tot de stuip voorbij was. De volgende dag liet ik haar inslapen, ze was helemaal op en oud, maar had ik die nacht de stuipen niet gezien, was ze in de volgende nacht in de stuip gebleven en had ze in die angst alleen geweest. Bij mij is nooit meer een hond in de nacht alleen, altijd naast mijn bed of in ieder geval in dezelfde kamer. Een hond roept je niet als er iets is, of misschien doet Desi dit nu net wel.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Mijn hond had dit ook, werd er gek van. Na een tijd een afspraak gemaakt bij de dierenarts, ik wist niet eens waarvoor, maar wilde alles uit sluiten. Toen bleek ze ernstige artrose te hebben en veel pijn. 

 

Mijn hond sliep ook wel eens bij mijn schoonmoeder en toen liet ze ook niks merken hp-frusty

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Waarom niet gewoon mee de slaapkamer op nemen? Probleem opgelost. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^