Nero is bezig met nog maar 1 ding..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Nero (golden retriever) was vroeger altijd lekker speels. Hij is inmiddels 3,5 en sinds de puberteit is hij alleen nog maar bezig met ruiken en likken aan de achterkant en geslachtsdelen van andere honden (teefjes). Als de andere hond dan in speelmodus gaat, dan hoeft het van hem niet meer en is hij niet meer geïnteresseerd.

 

Het vervelende is dat hij ook graag zijn neus steekt tussen de benen van vrouwen. Aangezien ik de enige vrouw in huis ben, moet ik het dus vaak ontgelden. Ook als ik met hem speel doet hij dit. Ik duw hem dan gelijk weg, maar vervolgens gaat hij klappertanden en mij berijden. Dan stop ik het spel gelijk. Maar daardoor kan ik nauwelijks nog maar normaal met hem spelen. 

 

Ik weet dat honden informatie verkrijgen via de geslachtsdelen (zowel bij honden als bij mensen). Maar bij Nero lijkt het seksueel te zijn. Hij lijkt wel geobserdeerd te zijn met vagina's. We hebben altijd gezegd dat we hem alleen castreren als het medisch noodzakelijk is. We willen ook niet dat het verder zijn karakter veranderd. Maar we twijfelen nu toch of castratie misschien een optie zou zijn. 

honden page profiel DagmarDagmar

Het is zeker vervelend, als het echt enorm té is, zou ik eens chemisch castreren en zien welk effect dat geeft vooraleer eventueel volledig te castreren.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Hij doet dit sinds de puberteit schrijf je, dus een ruime twee jaar? 

Wat heb je verder al geprobeerd naast wegduwen en stoppen met spelen? 

Ik denk dat hier twee issues spelen. 1. Hormonaal, en dan zou castratie verlichting kunnen bieden. En 2. Grenzen die misschien niet duidelijk zijn. Meisjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het is brutaal dat hij je probeert te berijden… 

 

Hoe gaat het eigenlijk met waar je eerder tegen aan liep? Dat hij wel heel erg veel aandacht vroeg in huis? Zijn daarin de grenzen inmiddels al wat duidelijker geworden of speelt dat nog steeds? Ik vraag dit omdat ik denk een valkuil te bespeuren in jullie dynamiek (grenzen). Kan het ook mis hebben hoor, valt me gewoon op smile

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Botty is gecasteerd vanwege een medisch probleempje maar moet zeggen dat het weinig verschil uitmaakt in zijn lente kriebels. Het woppen is wel gestopt na het eten maar denk dat dat meer met die bal te maken had die hem in de weg zat van binnen.

 

Ik denk eerder toch aan je verhaal dat hij de gemoedstoestand probeerd in te schatten, vooral omdat hij wegloopt als het in spelen overslaat bij de dames hihi. Hond met voortplantingsdrive duikt erboven op, no doubt.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Om er achter te komen of het hormonaal is zal je hem chemisch kunnen laten castreren dan is het niet definitief.

 

Balou heeft het zelfde gedrag maar alleen richting mijn andere hond, spelen met Lotus kan hij niet hij is alleen in haar berijden geïnteresseerd. Echt vervelend gedrag. Door hartafwijkingen mag hij niet onder narcose.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Chemisch castreren met chip, blijft chemische troep, ik zal het na een hele nare ervaring nooit meer doen. Een reu is nu eenmaal een reu en ja, die denken maar aan een ding., ik zou de afweging maken. Is dit leuk voor de homd, continue die drive om een loopse teef te vinden, nergens anders mee bezig te zijn?  Jij bent altijd zo enorm veel uren per dag, schreef je ooit, met je hond bezig, als hij dan nog steeds dit gedrag vertoont, zou ik voor castratie gaan. Voor al voor de hond, rust in zijn kop. En voor jou een hond die je kan bereiken met veel minder moeite. Maar de keus is aan jou.

Overigens is inmiddels ook duidelijk geworden dat de castratie chip, lang niet altijd hetzelfde gedrag geeft als een echte castratie.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Chemisch castreren met chip, blijft chemische troep, ik zal het na een hele nare ervaring nooit meer doen. Een reu is nu eenmaal een reu en ja, die denken maar aan een ding., ik zou de afweging maken. Is dit leuk voor de homd, continue die drive om een loopse teef te vinden, nergens anders mee bezig te zijn?  Jij bent altijd zo enorm veel uren per dag, schreef je ooit, met je hond bezig, als hij dan nog steeds dit gedrag vertoont, zou ik voor castratie gaan. Voor al voor de hond, rust in zijn kop. En voor jou een hond die je kan bereiken met veel minder moeite. Maar de keus is aan jou.
Overigens is inmiddels ook duidelijk geworden dat de castratie chip, lang niet altijd hetzelfde gedrag geeft als een echte castratie.
  "

Eens met Ientje ,

Het is nl zo ,dat als de testikels schrompelen tijdens de werking chip ,ze na verloop van tijd weer de normale omvang krijgen ,en dat proces schijnt ook nog erg pijnlijk te zijn voor de hond ,Dat vergeten de dierenartsen voor het gemak maar te melden ,eerst de chip en daarna castratie is natuurlijk wel dubbele inkomsten voor ze .

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Weer wat nieuws geleerd, wist ik niet van dat schrompelen. Wat ik wel weet is dat het soms gewoon ingebakken gedrag is en of je ze er verwijderd of niet? Blijft het gedrag bestaan. Zelfs mijn kat blert nog rond de lente periode. Vlakt wel wat af maar blijft gewoon instinctief.

honden page profiel Fine Fine

Ik zou ook gaan voor castratie hoor, juist om zulk gedrag te stoppen is castratie een goede oplossing! 

Volgende forumvraag: Dieren najagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^