Pup loopt weg bij zien tuigje/halsband etc...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N&RN&R

Hallo,

Na een tijdje mee te lezen en veel tips meegenomen te hebben heb ik besloten mij te registreren omdat ik met een vraag zit waar ik geen antwoord op ken.

Anderhalve maand geleden heb ik samen met mijn vriend een Roemeens straathondje geadopteerd van toen 4 maanden. Ik ken de 'reputatie' van de Roemeense honden en wist waar ik aan begon dus ik was ook voorbereid op de angsten en gedragsmatige problemen waar veel van deze honden mee komen. Onze Raya zit ook met veel angsten en de hele wereld was eng. vreemden zijn nog steeds het engste, maar we zijn er mee bezig.

 

Ik heb mijn tijd genomen voor haar de basis te leren en ze heeft een top karakter voor ons en is de liefste en grappigste hond die we hadden kunnen wensen. Ondertussen kunnen we ook fijne natuurwandelingen maken waar ze veel speelt en mag rennen, ze is zindelijk, slaapt in de bench en het alleen blijven zijn we aan het opbouwen. Ze kan al dus veel meer dan ik verwacht had. 

 

Nu het 'probleem'... zodra we haar halsband, tuigje of lijn nemen gaat ze zich verstoppen in de bench, in haar mand of op de zetel. Ik kan dan gewoon naar haar toe gaan en het toch aandoen, maar je merkt dat het niet van harte is. Eens het aan is is er geen probleem meer en komt ze gewoon uit zichzelf mee, het is dus niet zo dat het een kwestie van wennen is. Ik heb het een instaptuig dus ik heb haar ook het commando 'kom' en 'in' geleerd en dat doet ze ook snel na veel twijfelen en dan rent ze terug weg. Ik beloon elke keer als ze naar me toe komt en het aan heeft. Ik heb ook al de geoefend op het aan en terug uit doen zonder te gaan wandelen, maar dat geeft geen verbetering. Ze is heel erg slim en ik moet goed opletten op welke signalen ik geef aan haar.

 

Ik heb niet de indruk dat het niet past, maar ze probeert wel altijd toch nog 1 of 2 keer te bijten in het tuigje of de halsband. Aan de halsband zelf wordt geen lijn bevestigd. Deze is voor haar penning, moest er ooit iets gebeuren. Momenteel is het dus geen drama, maar ik zou willen voorkomen dat het erger wordt. Graag zou ik hebben dat ze blijft staan of naar ons toe komt voor het tuigje etc.

Kent iemand dit probleem en zijn er wat tips voor mij?

 

Groetjes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je doet het echt heus goed, ze verstopt zich maar je kan het alsnog omdoen, en wat je zelf zegt dan is er geen probleem meer, vooral rustig blijven, rustig omdoen en beloon haar als ze gewillig is bij het omdoen....niets haasten, geef het de tijd, een herplaatser heeft alle tijd nodig..en wat ik lees van je..een heerlijke lieve hond. laughing

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Zoiets heeft tijd nodig. Je kunt ook belonen tijdens het omdoen van het tuigje. als dat goed gaat kun je dat verminderen. Verder doe je het prima.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ben het eens met de andere reacties. 

Je doet het prima. 

Laat maar anders je hond de tuig zelf rustig onderzoeken, snuffelen. 

Is ze koekjesgericht? Laat dan de tuig op de grond liggen en leg een paar snoepjes in de opening voor het hoofd. Laat haar zelf rustig naderen en die koekjes opeten. 

Er bestaan ook tuigen/harnassen die je niet door het hoofd van de hond moet trekken. Kijk dan bvb naar Dog Copenhagen tuigen. 

Succes! Het komt zeker goed. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Omdoen en zo laten. Went vanzelf, ik zou er geen big deal of heel ritueel van maken.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

hier hebben we in ons wijk ook zo’m straathondje… maar uit Turkije dacht ik? Anyways…. Ze lopen daar natuurlijk zonder halsband, tuig ( die hier is al ouder geadopteerd met 1,5 jaar ). Aangezien die dan van jongs af aan zonder iets liep en t zo gewend was en tuig, halsband gelijk iets slechts voor m was. T was gewoon iets wat dat hondje niet accepteerde… Hij kan met Alle honden goed vinden door veel goede lichaamstaal kennis te hebben….Die hond heeft gevochten voor zijn eten en is helemaal anders…. Hij luisterd uitstekend los…. Dus snap niet wrm dan aan de lijn? Dus deze hier loopt altijd los…

 

Mocht je hondje t echt Niks vinden en luistert wel goed los… dan lekker los laten :D…..

 

tenzij je in een zeik omgeving woont met allemaal zeikerds…. Hier Boffen we enorm…. Iedereen heeft zijn hond los… t is normaal… ze groeien los hier ook op… wel nadeel dat niet Alle luisteren hihihi…. Maargoed zelden dat iemand hierover zeikt.

Volgende forumvraag: Bench uit huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^