Pup loopt weg bij zien tuigje/halsband etc...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N&RN&R

Hallo,

Na een tijdje mee te lezen en veel tips meegenomen te hebben heb ik besloten mij te registreren omdat ik met een vraag zit waar ik geen antwoord op ken.

Anderhalve maand geleden heb ik samen met mijn vriend een Roemeens straathondje geadopteerd van toen 4 maanden. Ik ken de 'reputatie' van de Roemeense honden en wist waar ik aan begon dus ik was ook voorbereid op de angsten en gedragsmatige problemen waar veel van deze honden mee komen. Onze Raya zit ook met veel angsten en de hele wereld was eng. vreemden zijn nog steeds het engste, maar we zijn er mee bezig.

 

Ik heb mijn tijd genomen voor haar de basis te leren en ze heeft een top karakter voor ons en is de liefste en grappigste hond die we hadden kunnen wensen. Ondertussen kunnen we ook fijne natuurwandelingen maken waar ze veel speelt en mag rennen, ze is zindelijk, slaapt in de bench en het alleen blijven zijn we aan het opbouwen. Ze kan al dus veel meer dan ik verwacht had. 

 

Nu het 'probleem'... zodra we haar halsband, tuigje of lijn nemen gaat ze zich verstoppen in de bench, in haar mand of op de zetel. Ik kan dan gewoon naar haar toe gaan en het toch aandoen, maar je merkt dat het niet van harte is. Eens het aan is is er geen probleem meer en komt ze gewoon uit zichzelf mee, het is dus niet zo dat het een kwestie van wennen is. Ik heb het een instaptuig dus ik heb haar ook het commando 'kom' en 'in' geleerd en dat doet ze ook snel na veel twijfelen en dan rent ze terug weg. Ik beloon elke keer als ze naar me toe komt en het aan heeft. Ik heb ook al de geoefend op het aan en terug uit doen zonder te gaan wandelen, maar dat geeft geen verbetering. Ze is heel erg slim en ik moet goed opletten op welke signalen ik geef aan haar.

 

Ik heb niet de indruk dat het niet past, maar ze probeert wel altijd toch nog 1 of 2 keer te bijten in het tuigje of de halsband. Aan de halsband zelf wordt geen lijn bevestigd. Deze is voor haar penning, moest er ooit iets gebeuren. Momenteel is het dus geen drama, maar ik zou willen voorkomen dat het erger wordt. Graag zou ik hebben dat ze blijft staan of naar ons toe komt voor het tuigje etc.

Kent iemand dit probleem en zijn er wat tips voor mij?

 

Groetjes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je doet het echt heus goed, ze verstopt zich maar je kan het alsnog omdoen, en wat je zelf zegt dan is er geen probleem meer, vooral rustig blijven, rustig omdoen en beloon haar als ze gewillig is bij het omdoen....niets haasten, geef het de tijd, een herplaatser heeft alle tijd nodig..en wat ik lees van je..een heerlijke lieve hond. laughing

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Zoiets heeft tijd nodig. Je kunt ook belonen tijdens het omdoen van het tuigje. als dat goed gaat kun je dat verminderen. Verder doe je het prima.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ben het eens met de andere reacties. 

Je doet het prima. 

Laat maar anders je hond de tuig zelf rustig onderzoeken, snuffelen. 

Is ze koekjesgericht? Laat dan de tuig op de grond liggen en leg een paar snoepjes in de opening voor het hoofd. Laat haar zelf rustig naderen en die koekjes opeten. 

Er bestaan ook tuigen/harnassen die je niet door het hoofd van de hond moet trekken. Kijk dan bvb naar Dog Copenhagen tuigen. 

Succes! Het komt zeker goed. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Omdoen en zo laten. Went vanzelf, ik zou er geen big deal of heel ritueel van maken.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

hier hebben we in ons wijk ook zo’m straathondje… maar uit Turkije dacht ik? Anyways…. Ze lopen daar natuurlijk zonder halsband, tuig ( die hier is al ouder geadopteerd met 1,5 jaar ). Aangezien die dan van jongs af aan zonder iets liep en t zo gewend was en tuig, halsband gelijk iets slechts voor m was. T was gewoon iets wat dat hondje niet accepteerde… Hij kan met Alle honden goed vinden door veel goede lichaamstaal kennis te hebben….Die hond heeft gevochten voor zijn eten en is helemaal anders…. Hij luisterd uitstekend los…. Dus snap niet wrm dan aan de lijn? Dus deze hier loopt altijd los…

 

Mocht je hondje t echt Niks vinden en luistert wel goed los… dan lekker los laten :D…..

 

tenzij je in een zeik omgeving woont met allemaal zeikerds…. Hier Boffen we enorm…. Iedereen heeft zijn hond los… t is normaal… ze groeien los hier ook op… wel nadeel dat niet Alle luisteren hihihi…. Maargoed zelden dat iemand hierover zeikt.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier ook een hond die het hele tuig-ritueel niet fijn vindt.

Wat voor haar werkt, is een groot snoepje voor haar neus houden (zodat ze ff zoet is met kauwen), terwijl je haar door het tuig begeleidt.
Ze krijgt er zo het minst van mee, en eenmaal om is het allemaal prima.

Eerst het snoep pakken trouwens, en dan het tuig, anders is ze alweer weg hp-sleephappy

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Helemaal eens met de rest,  je doet het super.  Als je het wegrennen / verstoppen een probleem vind probeer dan dat tuigje gewoon eens bij je te houden zodat je hem niet hoeft te pakken als je gaat lopen.  Leg m naast je op de bank of op de tafel.  Wil je gaan wandelen roep je haar gewoon bij je evt met wat lekkers en dan omdoen. En verder gewoon lekker genieten. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Ook ik ben het eens met de rest.

 Je doet het goed.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Truuk zit hem er een beetje in om je hond zelf zijn hoofd in de halsband te doen of door het tuigje. Snoeppie er door en dan langzaam naar je toehalen tot het hoofd door het gat zit? hp-thumbsup Zelf heb ik een adoptantje die echt de boel ging slopen uit enthousiasme, ging in zijn achteruit bij het aantrekken en bijten alles. Die moest ik dus aanleren rustig te blijven en dan werkt het snoepje alleen bij het juiste gedrag omdat ie er een spelletje van maakte tongue-out Hij heeft ook een probleem met de lijn maar we zijn er bijna met heel veel geduld.

 

Zolang je dit niet hebt tijdens het wandelen?

 

 

 

Zou me er niet druk om maken. Wees creatief met kurk zeg maar 8 weekjes geen verbetering? Gooi je het over een andere boeg. Zonder commanderen en dwang. Nogmaals? Tis even zoeken naar wat werkt.

honden page profiel N&RN&R

Bedankt voor de reacties! Ze heeft nu een instaptuig, dus niet zo eentje die je over het hoofd doet. Ik denk dat ik op termijn wel ga wisselen naar een click-systeem want voor mij persoonlijk is dat instaptuigje niet zo handig.

Ondertussen doe ik eerst de halsband om wanneer ze zich verstopt en dan loopt ze vanzelf naar het tuigje :D We hebben dus een kleine stap voorwaarts gemaakt en gaan er dus wel komen! 

honden page profiel N&RN&R

*dubbel geplaatst*

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^