IGP foto's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Afgelopen weekend heeft Hannah (van Beertje) foto's gemaakt op onze IGP club! Ze zijn té mooi om niet te delen, en ik blijf er naar kijken. 

 

De sport bestaat uit 3 onderdelen (speuren, appél en verdedigingswerk, ook wel pakwerk of manwerk genoemd) 

De laatste 2 onderdelen zijn vast gelegd. 

 

Echt wat een heerlijk beest is die hond van mij, en ik geniet enorm, wanneer ik haar zie doen wat ze het liefst doet en we samen kunnen werken. 

555143.jpg555142.jpg555144.jpg555148.jpg555145.jpg555147.jpg555149.jpg555146.jpg555150.jpg

honden page profiel Irina_ Spider_ Scarlett_Ashley_LilyIrina_ Spider_ Scarlett_Ashley_Lilybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

Wauw!!! Mooi om te zien! Bedankt voor het delen))

 

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Mooie foto's, mijn neef is pakwerker.

honden page profiel dutcheyedutcheye 3 doggies

honden foto van dutcheye

honden page profiel BlondieBlondie

Elders zei je dat ze niet geheel vertrouwen had in inbijten, of soms niet goed in beet bij pakwerker.

Maar zij had volgens mij toch ook eens last van tanden gehad, of was dat de andere hond?

Bluf van weleer, was ook soms niet al te doortastend. Toen ik eens "vreemd" ging bij een andere club hadden ze een andere manier van benaderen.

Foto is niet heel duidelijk, maar kan me nog herinneren dat deze pakwerker op een draaischijf stond en de hond uitdaagde, Bluf zat aan tuig en soms mocht ze inbijten en soms niet. Ze kreeg in ieder geval steeds meer vertrouwen met inzet van deze pakwerker en iemand die mij begeleide in wat de bedoeling was, dat dit het resultaat werd.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Edit, ik had het verkeerd. Bluf stond op een stabiele ronde verhoging, en de pakwerker daagde haar uit, zo zat het.

honden page profiel BlondieBlondie

Los van hierboven, mooie foto's! Ik heb niet zo veel foto's meer van toen ik nog trainde. Maar de herinnering aan deze vorm van samen bezig zijn, blijf ik mooi vinden en dan alle onderdelen. Het speuren, appel en het pakwerk.

Ik ben gestopt omdat waar ik trainde de methoden en dingen niet meer strookten met hoe ik het met mijn hond wilde doen, en daarbij had ik stevige twijfel of mijn tweede hond deze sport wel leuk vond in combi dus met de manier waarop de vereniging toen opereerde.

@Dutcheye, het is alleen leuk als je er samen lol aan beleefd en als je een club treft die niet my way or the highway hanteert. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Leuk. 

Ik hoop dat deze foto's wel op het forum mogen blijven staan, mijn foto's moest ik eraf halen ivm dierenleed en toen ik dat niet deed zijn er afgehaald. En dat terwijl ze in mijn profiel mapje stonden en niet eens in een topic.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Los van hierboven, mooie foto's! Ik heb niet zo veel foto's meer van toen ik nog trainde. Maar de herinnering aan deze vorm van samen bezig zijn, blijf ik mooi vinden en dan alle onderdelen. Het speuren, appel en het pakwerk.
Ik ben gestopt omdat waar ik trainde de methoden en dingen niet meer strookten met hoe ik het met mijn hond wilde doen, en daarbij had ik stevige twijfel of mijn tweede hond deze sport wel leuk vond in combi dus met de manier waarop de vereniging toen opereerde.
@Dutcheye, het is alleen leuk als je er samen lol aan beleefd en als je een club treft die niet my way or the highway hanteert.  "

Ik doe zelf dan naast mijn werk als speurhondengeleider ook al jaren KNPV. En de rede die jij noemt was voor mij de rede om een eigen KNPV vereniging op te richten.

 

Gelukkig word het steeds makkelijker om anders "dan rest" te trainen, maar 15 jaar gelden had ik erg veel geluk om gelijkgestemden pakwerkers te kennen. 

Toen werd ik letterlijk uitgelachen met m'n clicker en target training en had ik geen echte honden maar circus honden en pas toen in twee jaar later vrijwel iedere wedstrijd won met mijn honden werd ik pas serieus genomen. En dan nog zijn er mensen die het er niet mee eens zijn.

 

Toch de manieren die wij toen al toepaste worden nu als nieuw aangeprezen en gelukkig gaan steeds meer mensen andere wegen uitproberen dan die ze kennen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Hele mooie foto's, ze is duidelijk fanatiek!

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Mooie foto's! hp-heart

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

@blondie   

Klopt. Ze heeft nooit iets met haar gebit gehad, maar een jaar geleden beet ze op een nieuwe pakwerker waarbij ze verkeerd terecht kwam. Er bleek ook een ontsteking in haar nek te zitten, of dat van het pakwerk kwam, of dat het er al zat weten we niet, maar sinds dien is ze erg terughoudend met bijten. 

 

Ze bijt héél fanatiek op 1 van de 3 pakwerkers, maar helaas is hij gestopt. Op de pakwerkers op de foto bijt ze ook redelijk goed, het vertrouwen komt steeds meer terug, en hier werken we wekelijks hard aan. Je merkt dat ze echt héél fanatiek op de pakwerker af rent, maar op het moment van inbijten inhoudt (logisch) maar wat er wel tot resulteert dat ze soms mist, of van de mouw af valt en dit is niet de bedoeling natuurlijk. 

 

Als ik haar op mij laat bijten als ik de mouw draag (thuis doen we dit ook geregeld) bijt ze véél beter. Ze kán het dus goed, maar is geregeld nog terughoudend bij de mannelijke pakwerkers. 

 

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Mooie foto die tweede, iets anders dan trainers.

Volgende forumvraag: 3 weekjes jong, smelt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^