Bierpap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel almaalma

Hallo,

 

Ik hoor steeds vaker dat de teven bierpap krijgen als extra voor goede melkgift.

Wij hebben tot nu toe altijd grote nesten gehad en gezien wij geiten melken voeden we de zogende moeder (en later de pups) geitenmelk bij, naast puppy brok en versvlees, zodat zij niet teveel hoeven inleveren wanneer ze zogen.

Weet iemand het recept voor bierpap? Ik zou het graag eens proberen..

 

Bedankt! 

Groetjes Alma

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Daar zijn verschillende soorten recepten van , of met bloem ,maizena  ,oud bruin bier  eieren ,suiker ,Elke streek heeft zijn eigen recept ,Men dacht dat het de melkproductie van vrouwen op gang bracht als ze bevallen waren ,maar andere dachten weer aan biefstuk of lever .

 

Bij honden zou ik het niet snel geven maar meer op de natuurlijke wijze werken ,Rust ,goede voeding voor de teef  en wat je al doet ,geiten of schapenmelk is prima ,voor moeder en pups .

Bij grote nesten krijgen de teven hier vijf x daags voer ,daarnaast voldoende rust bij moeder en pups en dan is bijvoeding zelden nodig ,Ooit had ik een nest bouviers waarvan de melkproductie van mams later op gang kwam  en die pups deden het goed op geitenmelk van Anglo Nubische geiten ,daarvan is eiwit-vet percentage hoger als van de witte ,bonte of toggenburgergeit .En uiteraard zit er in geiten en schapenmelk minder lactose en meer vet .

honden page profiel DagmarDagmar

Ik geef gewoon extra eten, ook altijd 10+ nesten, nooit problemen gehad met melkproductie.

Extra vers vlees en onbeperkt pupbrokken. 

Volgende forumvraag: 11 pups vrijdag 2 weken oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^