Regenjas smalle hond (5 kg, jack russel)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ByffieByffie

Het regenseizoen begint weer...

Welke merk regenjas hebben jullie voor je smalle hond? Foto's zijn welkom laughing.

Storm is 1 jaar en heeft een smalle borstomvang en lange rug. Haar regenjas van begin dit jaar past niet meer (pup periode). Ik loop ook gewoon in de regen alleen ik merk dat Storm het snel koud krijgt en niet prettig vindt als ze nat is/wordt.

Als pup hebben we heel wat jasjes moeten passen voor we iets hadden. Nu wil ik er 1 kopen waarmee ze jaren vooruit kan.

honden page profiel LolaLola 2 doggies

honden foto van Lola

 

 

 

Pomppa!

554712.jpg

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Geen jasje of wat dan ook. Ook mooit gehad voor welke hond dan ook, kort of langharig. Een goede hsnddoek bij de voordeur, afdrogen, klaar.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Geen jasje of wat dan ook. Ook mooit gehad voor welke hond dan ook, kort of langharig. Een goede hsnddoek bij de voordeur, afdrogen, klaar. "

Onze langharig hond, hangt met de vacht in de modder. Dat krijg je niet een beetje schoon met een handdoek. Daarnaast met zn dik vacht duurt het enorm lang voor ze echt droog zijn en dan trillen ze gewoon van de kou. Ook gaat regen echt stinken in de vacht. 

 

Voor onze honden heeft het echt veel voordelen. Anders kunnen ze hier elke dag onder de douche. Hun vacht wordt elke 6 weken netjes bijgehouden, maar in de winter blijft het langer. Het hangt niet op de grond, maar wel als het nat wordt.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kijk eens naar de Non Stop dogwear regenjassen (Fjord Raincoat, of als je liever een gevoerde jas wil de Glacier Wool jacket) hele fijne jasjes en zitten voor zover ik weet ook goed bij kleine hondjes. 

 

https://www.nonstopdogwear.com/en/jackets/

honden page profiel DagmarDagmar

De mijne dragen pomppa's, geweldige dingen! Zowel truien als regenjassen heb ik ervandaan. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou naar een grote dierenwinkel of tuincentrum gaan en gewoon gaan passen.

Het is moeilijk om online een jasje te kopen.

Dit jasje, met fleece gevoerd, vond ik bij de Wibra ongeveer  € 6,00.(Mijn hond weegt minder dan 7 kg).

De buikband was veel te lang, heb ik ingekort.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Geen jasje of wat dan ook. Ook mooit gehad voor welke hond dan ook, kort of langharig. Een goede hsnddoek bij de voordeur, afdrogen, klaar. "

Dito. Wij hebben een waterblazer bij de voordeur en dat is handiger dan een regenjasje.

 

Maar heb je koukleumpje, dan is een regenjasje handig.

 

Wij hebben een neopreenvest van Decathlon, maar dat gebruiken we nauwelijks. Meer als we een dag op pad zijn met de kano, zodat ze nat ook warm blijft in het voor of najaar.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik had voor mijn vorige hond een regenjas van Hurtta. Heel tevreden van.

 

Gisteren heb ik voor mijn huidige hond ook 1 van Hurtta besteld. Het model is wel iets veranderd ondertussen dus hoop dat het ook goed zal zijn.

honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Nou ik heb ook een waterblazer, maar het scheelt zeker wel, met of zonder jas. Met alleen afdrogen blijft ze nog uren nat. Fientje heeft er 1 van hurtta

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Nou ik heb ook een waterblazer, maar het scheelt zeker wel, met of zonder jas. Met alleen afdrogen blijft ze nog uren nat. Fientje heeft er 1 van hurtta
  "

Tuurlijk scheelt het. Ik heb graag puntgaaf verzorgde honden en liefst zo min mogelijk vuil in huis (het is dan bij momenten nog gewoon erg vuil). Dus hier ook regenjassen, truien, shampoo, geurtjes, waterblazer, nagelknipper,.... Dat neerbuigende gedoe steeds van anderen, tssss. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Nou ik heb ook een waterblazer, maar het scheelt zeker wel, met of zonder jas. Met alleen afdrogen blijft ze nog uren nat. Fientje heeft er 1 van hurtta
  "

Eens. Hier heerlijk een regenjas aan. Onze honden hebben een hekel aan regen en lopen nu gewoon. We gaan het bos door en ze komen alleen met wat vieze pootjes terug ipv dat alles onder de modder zit. Ook Wij hebben een waterblazer in de schuur staan, als ze echt vies zijn dan blazen we de pootjes even schoon. 

 

Hurtta jassen en de non stop dogwear zijn ook erg goede jassen. Je kunt ook kiezen voor een regenjas met lichte voering als je hond het snel koud heeft. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Heb hier nog een helemaal nieuwe hurtta regenjas liggen. Legergroen maat 27. Als je interesse hebt. Abel vind hem maar niets ???? maar het is superfijn materiaal en lekker licht om te dragen. 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Tuurlijk scheelt het. Ik heb graag puntgaaf verzorgde honden en liefst zo min mogelijk vuil in huis (het is dan bij momenten nog gewoon erg vuil). Dus hier ook regenjassen, truien, shampoo, geurtjes, waterblazer, nagelknipper,.... Dat neerbuigende gedoe steeds van anderen, tssss.  "

Gelijk heb je hoor, en inderdaad ieder doet het op z’n eigen manier. Waarom altijd zo negatief en ook geen antwoord op de vraag. Hier ook hoor regelmatig wordt ze gewassen, dan kom ik veel makkelijker door haar vacht heen met kam en borstel. 

Mijn oudjes hadden ook al jassen, Wienske omdat ze geen ondervacht had, en Djangie voor z’n artrose…Lekker doen waar je je goed bij voelt zeg ik altijd hp-smile

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Eens. Hier heerlijk een regenjas aan. Onze honden hebben een hekel aan regen en lopen nu gewoon. We gaan het bos door en ze komen alleen met wat vieze pootjes terug ipv dat alles onder de modder zit. Ook Wij hebben een waterblazer in de schuur staan, als ze echt vies zijn dan blazen we de pootjes even schoon. 
 
Hurtta jassen en de non stop dogwear zijn ook erg goede jassen. Je kunt ook kiezen voor een regenjas met lichte voering als je hond het snel koud heeft.  "

Dat dus met langharige honden, als het regent hangt het halve bos aan ze onder hun buik …ze blijven een stuk schoner, en ook fijner dat je niet vast gedraaide takjes uit hun vacht hoeft te halen.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ook hier een regenjas en indien nodig een winter jas aan. Mijn hond vindt het helemaal niet prettig om nat te worden. Voor het regenweer hebben wij een eenvoudige Trixie jas:

https://www.medpets.be/trixie-regenjas-vimy/?sqr=trixie%20regenjas

En voor de koude winterdagen heb ik SuperFurDogs jas. Heel fijne jas en zit als gegoten:

https://superfurdogs.com/?page_id=323

En als wij in de winter naar de bergen trekken, dan ga ik zeker nog een jas van non stop dogwear aanschaffen. 

 

Volgende forumvraag: Chemische castratie bijwerkingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^