Aan andere honden 'hangen'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Goedemiddag,

Lang geleden dat ik nog gepost heb maar sinds kort heb ik een latrelatie met een leuke meneer met 2 hondjes. 1 oudere teef en 1 jonge reu van 8 maanden. De puppy reu heeft de vervelende gewoonte om aan de huid (bv losse huid aan de nek) en oren van Toby te trekken. Hij doet dit vooral als we aan het wandelen zijn en Toby wilt dan vooral snuffelen dus ik vermoed dat het is om hem aan het spelen te krijgen. Toby is een goedzak dus piept hooguit een keer maar corrigeert niet. Hoe los ik dit best op? Het is overigens een hondje van pantoffelformaat (zet het ras er even niet bij omdat ik hier geen discussies over wil). 

Als vriend lang aan het werk is komen de 2 hondjes vaak bij mij maar de reu markeert op mijn balkon tegen meubilair en bloempotten en vind dit een hele vieze gewoonte. Hoe leer ik dit af? Hij is binnen goed zindelijk maar heeft de eerste paar keer binnen ook gemarkeerd. Ik ga als ze er zijn extra vaak naar buiten om de 3 max 4 uur en soms is het na de wandeling als hij leeggeplast is dat hij nog staat te markeren op het balkon. Bij vriend die wel een tuin heeft markeert hij hier ook tegen alles aan. 

Alvast dank voor tips

honden page profiel StaffordStafford

Nog een kleine aanvulling, zowel Toby als reu van vriend zijn intact. Teefje is gesteriliseerd en duidelijk de baas in huis.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Voor buiten zou ik het reutje aan de (lange) lijn houden zodat hij Toby niet kan lastig vallen.

En thuis ook gaan begeleiden voordat Toby het toch eens goed zat is en het uit de hand loopt. 

 

Voor het markeren heb ik geen tips behalve steeds goed schoonmaken. (heb zelf alleen teefjes gehad)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer de reu bij jou mankeert , en je vriend dat totaal niet erg vind, op balkon dan en in zijn tuin, dan zou je het kunnen bespreken met je vriend dat hij zijn hond direkt corrigeerd..hier niet....anders blijft tie dat doen..en jij kan ook een grote brul geven als die markeert..zodat de hond weet, bij jou niet, ook niet op het balkon..    met wandelen wat dobry aangeeft, de hond als die lastig blijft en maar steeds er boven opklimt aan de lijn houden...en wat leuk dat je een vriend hebt...laughing

honden page profiel StaffordStafford

" Voor buiten zou ik het reutje aan de (lange) lijn houden zodat hij Toby niet kan lastig vallen.
En thuis ook gaan begeleiden voordat Toby het toch eens goed zat is en het uit de hand loopt. 
 
Voor het markeren heb ik geen tips behalve steeds goed schoonmaken. (heb zelf alleen teefjes gehad) "

Bedankt puppy loopt meestal los maar zal hem ook aan de flexi houden. Schoonmaken doe ik inderdaad altijd direct als ik het zie. 

honden page profiel StaffordStafford

" Wanneer de reu bij jou mankeert , en je vriend dat totaal niet erg vind, op balkon dan en in zijn tuin, dan zou je het kunnen bespreken met je vriend dat hij zijn hond direkt corrigeerd..hier niet....anders blijft tie dat doen..en jij kan ook een grote brul geven als die markeert..zodat de hond weet, bij jou niet, ook niet op het balkon..    met wandelen wat dobry aangeeft, de hond als die lastig blijft en maar steeds er boven opklimt aan de lijn houden...en wat leuk dat je een vriend hebt... "

Ja ben ook erg blij en zeker dat het ook zo een grote hondenliefhebber is. We hebben elkaar op de hondenschool leren kennen hp-heart. Ik ga vriend erop aanspreken dat hij strenger is op markeren in de tuin want logisch dat hij denkt dat het dan overal mag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Rustig bespreken, het is altijd een beetje vervelend deze situatie....maar een keer met hoge nood okee maar als het steeds gebeurd is het echt niet prettig, en als het bij je vriend in de tuin gebeurd ook daar kan die een plek aanwijzen..een bak maken met een paal erin en leren dat die daar wat mag doen, de hele tuin onder plassen is ook niet echt fijn.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Samen wandelen niet een idee? Nog leuk ook om te doen.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ik zou het schoonmaken met schoonmaakazijn als hij markeert. En corrigeren. Dat leren ze vrij snel. Ik heb 2 vriendinnen beide met tuin. De ene vindt het prima dat haar honden in de tuin plassen de ander niet. Was voor Abel even lastig in het begin. 1x in de tuin gedaan waar het niet mocht, gecorrigeerd en direct schoon gemaakt met schoonmaakazijn. Nooit meer gedaan. Reu onlangs op vakantie van de buren, 7 maanden kwam langs de caravan poot omhoog bij ons. Ook schoonmaakazijn eroverheen gedaan. Hij heeft het niet meer gedaan. 

Volgende forumvraag: Trainen loslopen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^