Wesp bij hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Ik stond net te praten, hond op de arm zag ik ineens dat er een wesp bij het snuitje van mijn hond zat . 
ze draaide helemaal met haar kopje( weg schudden ) en trok daarna wat met haar bekje , maar kon ook komen omdat ik de wesp weg sloeg ( fout weet ik!)

daarna deed ze wat gek met haar bekje, ik heb al contact gehad met de dierenarts uiteraard . Die zegt als je binnen een uur niets ziet, dan is ze niet geprikt . anders direct komen omdat het in het snuitje is. 

ze is wat sloom, maar dat link ik aan de warmte ( was de daarvoor al) 

iemand hier nog tips waar ik echt op moet letten?

het is nu een kleine tien minuten geleden 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Of je bij dr  snuitje een angel ziet, en een wondje...misschien niet geprikt dan loopt het met en sisser af, hier een hond levensgevaarlijk gestoken door wespen. Het is zo gebeurd ., na 20 minuten met spoed weggebracht.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Of je bij dr  snuitje een angel ziet, en een wondje...misschien niet geprikt dan loopt het met en sisser af, hier een hond levensgevaarlijk gestoken door wespen. Het is zo gebeurd ., na 20 minuten met spoed weggebracht. "

Ze heeft niet een heel groot snuitje, maar ik zie eigenlijk niets aan haar snuitje, nu nog niet tenminste.. 

kon ook nog zelf wandelen, blafte net dus hoop dat het mee valt

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Toen ons hondje geprikt werd door een wesp zag het er binnen 5 minuten zo uit. Heel haar snuitje begon met opzwellen. Meteen naar dierenarts gegaan, en na een injectie nam het weer af. 

405680.jpg

honden page profiel SamanthaSamantha

" Toen ons hondje geprikt werd door een wesp zag het er binnen 5 minuten zo uit. Heel haar snuitje begon met opzwellen. Meteen naar dierenarts gegaan, en na een injectie nam het weer af.  "

Het is hier nu ongeveer een halfuurtje geleden, ik dacht dat hij iets dikker was, maar als ik dit zie heeft de echt niets. Mag er ook gewoon aanzitten 

dus ga er vanuit dat het met een sisser is afgelopen

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Hier ook pas gepikt door een wesp op zijn lip, hij piepte en was meteen heel zielig, t werd ook meteen dik.

Ijs erop, angel eruit gehaald en binnen een half uur trok het weg

honden page profiel Buddy43Buddy43

Onze pup is 2 weken geleden in zijn lip gestoken. Die zwol binnen 10 minuten op. Moesten gelijk naar de dierenarts en na een injectie trok het snel weer weg gelukkig. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn vubara Pepijn heeft onlangs naar een wesp gehapt. Ik zag dat en zei direct NEE LOS!  Daarop viel er een wesp op de grond. Bij Pepijn heb ik geen reactie gezien, wel in de gaten gehouden. 

De volgende dag zag hij die wesp nog buiten liggen. Hij voelde héél voorzichtig met z'n poot of het beest nog iets deed.... Dus hij heeft er hopelijk iets van opgestoken. (steken.... opgestoken...wink!)

honden page profiel SamanthaSamantha

Het is toch enorm schrikken als je dat ziet gebeuren toch?? Haar ene lipje is heeeel iets dikker( echt minimaal dikker maar misschien gewoon zichzelf 

Blaft , eet en is zichzelf gelukkig dus met een sisser afgelopen 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Mijn ervaring..  Gestoken hond.  Raakte in shock.  Wat verdikte snuit.  Poot steeds naar snuit zelfs verdikte poten. Moest eerst iemand naar park laten komen,  naar huis rennen auto halen. Park niet geschikt voor auto maat met knipperlicjmhten aan (e met moeite met beleid rijdend) door park naar de hond. (grote) Hond in auto getilt.  Halsoverde kop naar dienstdoende dierenarts praktijk.  (weekend).

 

Prik gehad ondanks oorzaak nog onbekend.  En uiteindelijk onderzoek met loep toonde een angel in de lip.

 

Maar als er gestoken is waken voor dikke snuit,  dikke tong,  Hijgen apatisch..  Tot shock,  ze was er maar toch ook niet,  leek niet meer bewust van haar omgeving (kon ook niet meer op haar poten staan of zo,  alleen nog nog liggen).  Dan heel veel haast, ik heb na die ervaring tabletjes gevraagd uit voorzorg... En die had ik zomers altijd bij me.  In nood kon ik vast zo'n tabletje bij d'r naar binnen proberen te werken en dan alsnog naar dierenarts, maar het gaf wel een stukje rust, het idee dat ik iets kon geven om reactie op te vangen of ten minste iets te vertragen.

 

Ik heb niet gezien dat er een steekbeest bij d'r was en ze werd gestoken, ik heb destijds gehandeld op basis van haar reactie, waarna ik alleen maar kon vermoeden wat de oorzaak was.  En ik uh iets met 7 kleuren en heel veel stress. 

 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Het is toch enorm schrikken als je dat ziet gebeuren toch?? Haar ene lipje is heeeel iets dikker( echt minimaal dikker maar misschien gewoon zichzelf 
Blaft , eet en is zichzelf gelukkig dus met een sisser afgelopen  "

Fijn dat het met een sisser is afgelopen.  En was t erger geweest had je in elk geval een hondje dat je makkelijk tilt.

 

Met een Berner Sennen of New Foundlander of ander groot (of zwaarder) ras is dat wat uh lastiger. Omdat je dan subiet vervoer moet hebben.  

Volgende forumvraag: Lichte paniek, bij mij;)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^