Hulp gezocht bij terriër pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amber Amber

Goedenavond iedereen, 

sinds gisteravond beschik ik over een terriër van 8 maanden oud. Een kennis van mij heeft deze pup gered omdat het niet over de juiste kleuren beschikte… Omdat hij een vrachtwagen chauffeur is en dus veel onderweg is, is het voor hem steeds moeilijker om voor de pup te zorgen. Ik heb dus voorgesteld om een tijdje op haar te letten om te zien of het mogelijk is dat ik haar eigenaar kan worden. Echter  beschik ik over twee rottweilers. De rottweilers zijn lief en rustig en doen haar geen kwaad. Toch merk ik dat de terriër dominant is tegenover één van de rottweilers. Het lijkt een beetje op ‘ruw’ spelen maar dan met dominantie. Mijn rottweiler wordt hierdoor zeer uitgeput en gestresseerd (is zelf nog maar 2 jaar). Na wat research op Google kwam ik erachter dat terriërs dominant zijn en best niet worden genomen met andere honden. Ik zou haar super graag willen houden want ben al zo gehecht aan haar, maar wil dit niet ten koste van mijn andere hond :(. Heeft iemand ervaring hiermee? Gaat ze dit altijd blijven doen of moet ik gewoon afwachten omdat het een nieuwe situatie is? Heeft iemand tips! Alvast bedankt! 

Veel liefs

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dominantie is echt een beetje een achterhaalde theorie. Behalve intacte teven en reuen kunnen weleens last krijgen van de hitsigheid.

 

Blijkbaar als 1 van de 2 nog niet van zich afgebeten heeft? Gaat het prima. Als je meisje rust zoekt? Moet je zorgen dat die er is, tijdig dus van mekaar scheiden. Babyhekjes? Ideale uitvinding!

 

Wat een rare vent! Ik zoek momenteel zoiets dat mijn hond mee kan. Vrachtwagen pfff wat wil je nog meer, geen hond die ziet dat je hond naast je hebt zitten en zeker niet een Jack yell

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat voor terrier is het? Een airdale terrier, australian silky terrier, jack russell terrier, american staffordshire terrier?

 

Misschien zelf ook eens ingrijpen?

Bedoel, ruw laten spelen tot een jonge gezonde hond van nog maar 2jr zeer uitgeput en gestresst is, dat is natuurlijk niet goed en ook een beetje dom dat je dit zo laat gebeuren.

Jij bent degene die dit in goede banen moet leiden.

En als dit niet past binnen de honden die je nu hebt, dan moet je misschien de pup naar het asiel doen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou ze zowizo niet meteen bij elkaar doen, laat de nieuwe hond eerst even wennen.

 

Een pup is het niet meer, een puber. Wat voor terrier is het?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

8 maanden is geen pup meer en terriërs spelen heel anders dan bijv. Een rottweiler. Vaak gaat terriër gespeel met een hoop lawaai en bombarie. 

 

Daarnaast ben jij de baas en jij geeft de grenzen aan. Ik heb 2 terriërs en die spelen niet met elkaar en heel eerlijk vindt ik dat echt geen probleem. Want vaak escaleert zo n speel partij. Speelde ze wel dan bepaal ik wanneer het genoeg is. De jongste durf nog wel eens vervelend te zijn tegen de oudste. Stoppen ermee, want als ik dat niet doe gaat hij der corrigeren en dan kan het uit de hand lopen. 

 

Gewoon de grens aangeven want je terriër zit op een puber leeftijd en dat zijn ze vaak nog een tikkeltje extra pittig.

 

Daarnaast wat voor terriër heb je?

honden page profiel OctaviaOctavia

Terriers spelen vaak echt heel anders dan andere honden. Mijn oudste is geen volle terrier, maar het zit er absoluut wel in en dat merk je echt in hoe ze speelt met andere honden. Ze maakt ontiegelijk veel kabaal en is ontzettend fel. Mensen die haar niet kennen (en zelfs mensen die haar wel kennen) vragen zich op zo’n moment echt af of het nog wel spel is, of dat ze de andere hond gewoon naar de strot aan het vliegen is. Ikzelf kan het verschil wel zien en horen, en de andere hond waarmee ze speelt (die kent ze al sinds jaar en dag) gelukkig ook, maar dat heeft wel moeten groeien. In het begin begreep hij er echt helemaal niets van. Ondertussen wel en maakt het hem niet meer uit, maar er zullen ook honden zijn die dat soort spelen nooit leuk gaan vinden. Als de Rottweiler er niet tegen kan, zou ik hem er toch een beetje tegen in bescherming nemen, ze kunnen ook gewoon heel intens zijn, dus ik kan hem geen ongelijk geven.

 

Ben het trouwens ook wel eens met wat hierboven geschreven wordt. Die van mij kan ook tijdens het spel zomaar ineens omslaan. Het ene moment is ze aan het spelen en het volgende moment is ze in overdrive en is het geen spel meer. Maakt bij haar niet zoveel uit, want ik ken deze twee honden als mijn broekzak en ik weet dat ze niet daadwerkelijk iets doet en dat de andere hond het niet interesseert en hij op zo’n moment gewoon wegloopt (en ze speelt verder nooit met andere honden die ik niet ken), maar bij een andere hond zou ik er wel bovenop zitten. In sommige gevallen is niet samen spelen een stuk gezelliger dan wel samen spelen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Gisteren in huis gekomen, nu al zó gehecht aan haar....  

Waarom heeft je kennis die hond 'gered' als hij er zelf niet voor kan zorgen? 

Op welke manier en waar  hebben de honden kennis gemaakt?

Wat voor terriër is het, het is vast geen Yorkshire terriër....         Yorkshire Terriër. De Ultieme Gezelschapshond? - Cosmonique

honden page profiel StaffordStafford

Dominantie is achterhaald en zeer onwaarschijnlijk bij een hond van 8 maanden, denk eerder richting stress of opgewonden puppygedrag. Er is precies toch al redelijk wat met de hond gesleept. Hoe lang zou hij of zij bij jou blijven, permanent of een bepaalde tijd? Kan je het gedrag filmen dan is het al makkelijker om te zien wat het juist is? En net als de rest wat voor terrier is het, een stafford is al iets anders dan een een york.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^