Gezondheid/ gezondheidstesten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Hier ga je niet veel mensen vinden die 'zomaar' een  pup hebben aangekocht. 

 

Dat gezegd hebbende; ik geef zelf puppyles op een hondenschool en ja, ik zie ontzettend veel discutabele pups voorbij komen. Aan het karakter is het nog niet eens altijd te merken, maar als er een klein graatmager hoopje het veld ophobbelt weten wij alweer genoeg. En dan gaat het soms echt om enorme groeiachterstanden. 

Maar dat zelfs daargelaten, een wilde gok, maar ik denk dat de helft of meer wat ik op het veld zie niet echt perse een doordachte fok is geweest. 

 

Ik vind het goed, eigenlijk zelfs een eis, als fokkers eerlijk zijn over de gezondheid van het ras en wat er voorkomt in hun lijn(en). Ookal vragen de kopers er nog niet eens zelf naar.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Het gekke is dat een broodfok pup van sommige rassen tegenwoordig zelfs meer kan kosten (!) dan een pup met stamboom. Hier in mijn omgeving zijn shiba's een redelijk populair ras. Erg genoeg komen ze allemaal van broodfok waar de prijs van een shiba pup rond 2000 ligt. Dus zeker niet goedkoper dan bij een eerlijke fokker. 

Ik zit me daar ook altijd over te verbazen. Mensen hebben vaak geen idee wat een stamboom hond kost. Ik sprak laatst iemand die 2000 euro had neergeteld voor een Aussie kruising met blauwe ogen. Dan was de mijne met testen en papieren toch vele malen goedkoper. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker


 
Ik vind het goed, eigenlijk zelfs een eis, als fokkers eerlijk zijn over de gezondheid van het ras en wat er voorkomt in hun lijn(en). Ookal vragen de kopers er nog niet eens zelf naar. "

Gezondheid gaat veel verder dan testen inderdaad. Want veel dingen kun je nog niet testen. Dus daarom is het uitzoeken van lijnen ook zo ingewikkeld. Ik vind het fijn als een fokker een eerlijk beeld schetst. Fokken is keuzes maken en lijnen zijn nooit 100 procent gezond. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Dame erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^