Ik wil een hond maar mijn ouders niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GcsGcs

Zij hebben geen tijd, ruimte en geld. Zij geloven ook niet dat ik ervoor kan zorgen omdat ik geen tijd heb. Omdat ik op de middelbare zit zou mijn moeder ook moeten uitlaten. Ook moet er meer gestofzuigd worden. Ik zou heel graag een Duitse herder korthaar willen 

 

 

honden page profiel GcsGcs

Ik woon in een rijtjeshuis en ik heb kwartels. De tuin is niet heel groot. Ik ben 12 jaar 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Ja lastig is dat he. Een hond kost ook gewoon veel geld en tijd. Misschien kun je een baantje nemen wanneer dat mag en flink gaan sparen. Dan heb je als t ooit wel mag of kan alvast een spaarpot.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Dan zal je moeten wachten tot je oud genoeg bent en een eigen huisje hebt en en baan om de dierenarts te kunnen betalen.....wat je nu wel kan doen is, naar en asiel gaan en eens kijken of je daar kan helpen...in je vrije tijd.

honden page profiel DagmarDagmar

Ai, ik ken het gevoel! Ik heb ook moeten wachten tot ik 19 was en er zelf 1 kocht (en financieel er ook zelf voor kon zorgen).

Er komt inderdaad heel veel werk bij kijken, dat stofzuigen is echt wel waar, zeker een DH verliest ook veel haar. 

Het is wel rot he, jong zijn en iets willen maar er niet toe in staat zijn, ik vond het ook vréselijk. Maar nu begrijp ik het wel, mijn ouders hebben de honden altijd prima gevonden, maar nu hebben ze er ook geen meer, want ze vonden de honden wel gezellig, maar er constant zélf voor kijken, ligt gewoon niet in hun aard. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als geen van jullie tijd ruimte en geld heeft.

Dan lijkt het mij ook beter om te wachten. 

Anders is het wel heel sneu voor een hond.

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

GCS hoi!

Als 12 jarige ben je voorlopig nog niet sterk genoeg om zo'n grote hond alleen uit te laten, dus dat zou op je moeder terechtkomen. Bovendien is bij een grote hond alles duurder : hij eet meer, de dierenarts is duurder.

Dus eigenlijk begrijp ik jouw ouders wel.

Misschien dat je kunt beginnen met iemand in de buurt te zoeken met wie je eens méé kunt wandelen, zodat je meer over een hond te weten komt en je misschien ook wel eens alleen met de hond uit mag.

Mijn kleine hond ( 6,5 kg) gaat minstens 4 x per dag uit, (ook als het regent) : 2 x 30 minuten, 1 x 60 minuten en nog even 's avonds even een plas. Als je op de middelbare school zit denk ik niet dat je dit zelf zou kunnen doen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Even of topic.... Kwartels? Wat leuk hp-smile Meestal is het kippen wat gehouden wordt in de achtertuin. Hoe doen jullie dat, klippen van de veren? En leggen ze ook eitjes?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Je bent nog maar 12, hou het nog mooi even bij kwartels.

Ik snap je ouders goed. Een hond kost flink wat tijd en geld, de ruimte dat ligt eraan hoe groot de hond is en je huis natuurlijk. Je kunt ook niet maken de hond de hele dag alleen te laten zitten. Die moet ook gewoon om de paar uur plassen. Dus je zal dan iemand nodig hebben die de hond uitlaat.

Je kan niet op vakantie zonder met de hond rekening te houden. Gaat die mee, dan zul je ook je vaka tie moeten aanpassen aan de hond of je moet een logeer adres vinden al dan niet tegen geld.

Goed voer kost geld, dierenarts kost geld en met een beetje pech soms meer dan duizend euro, sommige gemeenten innen hondenbelasting en kost ook soms behoorlijk veel geld, hond aanschaffen kost geld en je wilt niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten maar een goed gefokte en gezonde hond en die kost vaak zeker meer dan 250-500 euro.

 

In de tijd naar het volwassen worden, zelf geld verdiend te hebben en een goede spaarrekening te hebben, kun je je vast inlezen over honden, waar wel en waar geen hond kopen, de erfelijke aandoeningen binnen rassen en hoe er geprobeerd wordt zo gezond mogelijk te fokken, je kan hier binnen hp meelezen en leren.

honden page profiel GcsGcs

" Even of topic.... Kwartels? Wat leuk Meestal is het kippen wat gehouden wordt in de achtertuin. Hoe doen jullie dat, klippen van de veren? En leggen ze ook eitjes? "

We knippen de veren niet en kortwieken ook niet. Wel is het daardoor gebeurd dat een kwartel is weggevlogen en we hebben haar niet meer gevonden. Waarschijnlijk is ze dood:(. Gisteren was er eentje bijna ontsnapt maar die konden we gelukkig nog vangen.

Ja, ze leggen eitjes. Daar houden we ze ook voor want gezinsleden zijn allergisch voor kippeneieren en eten de kwarteleitjes.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Aja haha, geweldig yell Ff wil je echt een hondje? Zwarte labrador misschien wat voor je? Labrador is een actief jachthond en als je dat niet wilt hebben of de "oeps"? Moet je echt even wachten tot je een zee van tijd hebt zonder afleiding. Border collie is ook leuk maar vergt ook echt wat meer aandacht aan model dan andere honden.

 

Waar gaat je voorkeur naar uit eigenlijk aan hondenras?

honden page profiel GcsGcs

" Aja haha, geweldig Ff wil je echt een hondje? Zwarte labrador misschien wat voor je? Labrador is een actief jachthond en als je dat niet wilt hebben of de "oeps"? Moet je echt even wachten tot je een zee van tijd hebt zonder afleiding. Border collie is ook leuk maar vergt ook echt wat meer aandacht aan model dan andere honden.
 
Waar gaat je voorkeur naar uit eigenlijk aan hondenras? "

Het liefst zou ik een Duitse herder korthaar willen. Die zijn gehoorzaam, waaks, negerend en afwachtend tegenover vreemdelingen, beschermend en ik vind ze mooi. Ze hebben ook geen vacht verzorging nodig.

honden page profiel DagmarDagmar

Gehoorzaam is natuurlijk enkel maar als je ze gehoorzaam maakt ;) en ze Ruiven behoorlijk wat dus daar moet je ook wel wat aan doen. hp-wink

honden page profiel GcsGcs

" Gehoorzaam is natuurlijk enkel maar als je ze gehoorzaam maakt ;-) en ze Ruiven behoorlijk wat dus daar moet je ook wel wat aan doen.  "

Ja, klopt. Maar ze doen het meer van nature dan bijv. Terriërs

Ja, 2 keer per jaar moet je ze veel borstelen en veel stofzuigen.

Stofzuigen moet bij elke hond gewoon wat vaker alleen langharige heel veel.

honden page profiel DagmarDagmar

Stofzuigen is gans het jaar door hoor, honden zorgen niet voor een proper huis.

Dat ze will te please hebben, is inderdaad zo. Maar het ze leren net zo graag en snel foute dingen aan ook, dus dat werkt 2 kanten op.

Persoonlijk zou ik nooit een DH willen, ik vind ze veel te zenuwachtig en dat neusfluiten is zo vreselijk irritant 

honden page profiel Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Ja, klopt. Maar ze doen het meer van nature dan bijv. Terriërs
Ja, 2 keer per jaar moet je ze veel borstelen en veel stofzuigen.
Stofzuigen moet bij elke hond gewoon wat vaker alleen langharige heel veel. "

Er staat alleen wel heel veel tegenover. Ook een DH moet getraint worden, dat gaat echt niet vanzelf. En hebben hun aandacht en uitdaging nodig.  Iets wat je niet doet met even een uurtje per dag.

 

Het lukt allemaal mooi maar ik denk dat je niet half beseft wat er komt kijken bij het hebben van een hond en ook een DH.  Dan hebben we het nog niet over het aantal verpeste lijnen en hd problemen etc. En de hoge kosten waarmee je opgezadelt raakt als die problemen er inderdaad zijn. (ook allergieen, huidproblemen ED en gedragsproblemen door verkeerde combi of te weinig uitdaging zijn dan nog niet genoemd). 

 

Je bent er dan verantwoordelijk voor om het op te lossen ervoor te betalen, operatie, lange tijd goed begeleiden etc.

 

Het is niet alleen hiep hoi een hond in huis. Het geeft verantwoordelijkheden waar je je niet meer van af kunt keren. En elk ras heeft zijn eigen eisen kwa wat het nodig heeft. En dan kan dat nog extremer uitpakken als je een werklijn treft.

 

Iets waarmee je geen ouders kunt opzadelen die niet achter een hond staan. Dat is niet eerlijk tegenover de hond. Je moet 100% de hond kunnen heven wat het nodig heeft. Verzorging, uitlaten, uitdaging bieden, soe iaal voer zls er sprake is van allergie of bepaalde medische problemen en dan red je het echt niet met een zak voer voor 40 euro. Wat al genoemd is. Medische behandelingen voor een grote hond zijn veel duurder ook. Cursussen etc kosten ook geen kattenpis. En je zult met een DH echt dingen moeten ondernemen. Even een weekje niet is er niet bij. Zeker niet als je een werklijn treft.

 

Beter gebruik je de komende jaren om heel goed te leren wat een hond en jou voorkeurras echt nodig heeft. En niet alleen om wat je met Rex op tv ziet. 

 

Als jij onrustig bent of hoog in energie bent of onzeker bent reageert de hond daarop middels gedrag.. Dat geld voor iedereen in het huishouden. Dat kan voor best wat complicatie zorgen.

 

honden page profiel Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Zoek hier op hp voor de lol eens naar de kosten va. Elp operaties. Kruisband operaties. Hydrotherapie.. 

 

Stereliseren red je ook niet met 400 euro.

Een dier hebben is niet alleen basiskosten. Maar risico op hele hoge kosten. Ook risico's wanneer jou hond een andere hond grijpt. Dan ben jij verantwoordelijk voor de schade. (als je niet goed verzekerd ben)

 

Het is veel meer als de hond eten en water geven, een beetje uitlaten en vachtverzorging. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat je ouders de kosten en het werk dat een hond kost heel goed overzien. We zien hier op het forum regelmatig nieuwe baasjes voorbijkomen die een topic openen omdat het allemaal zwaarder of anders is dan ze dachten. Dat het opvoeden meer tijd en werk kost dan ze hadden voorzien. En dan is een Duitse herder ook nog eens een ras dat zeker niet de makkelijkste is.

 

Helaas ken ik meer Duitse herders die uitvallen aan de lijn dan Dh's die vreemden negeren en afwachtend zijn. Dan moet je echt stevig in je schoenen staan. Helaas lukt dat op jouw leeftijd simpelweg nog niet. De hond moet altijd uit een nestje komen met stabiele, sociale ouders, maar je moet ook altijd op de ergste situatie voorbereid zijn. Je ouders zullen zeker de eerste jaren de meeste tijd kwijt zijn aan opvoeden, zullen mee moeten met elke wandeling en moeten ook mee naar de cursus. Als 12-jarige mag dat van hondenscholen nog niet alleen en ben je ook niet sterk genoeg om de hond te houden als er iets mis gaat tijdens het uitlaten. Je ouders moeten er dus voor 100% achter staan en die taken en verantwoordelijkheden op zich willen nemen. Als dat niet zo is, is dat voor niemand een eerlijke situatie.

 

Ik ken het gevoel wel hoor. Mijn moeder zegt altijd dat ik al een hond wilde zodra ik kon praten. Ik wilde toen ik jong was ook graag een Duitse herder. Ik moest ook heel wat jaartjes wachten, maar heb in die jaren wel heel veel gelezen en geleerd dat goed van pas is gekomen hp-smile We kunnen je hier wel goede boeken en een paar Youtube filmpjes/kanalen aanraden als je daar interesse in hebt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ja, klopt. Maar ze doen het meer van nature dan bijv. Terriërs
Ja, 2 keer per jaar moet je ze veel borstelen en veel stofzuigen.
Stofzuigen moet bij elke hond gewoon wat vaker alleen langharige heel veel. "

 

Nee juist minder stofzuigen bij langharige honden.

Juist honden met kort haar en een ondervacht verliezen vreselijk veel haartjes.

Die in je kleren en meubels gaat zitten, vlokken haar door het huis etc.

Ik heb 2 honden met langere krulvachten, daar vind je geen haartje van in huis. laughing

Dat kost alleen wel weer meer tijd om hun vacht goed te houden en zonder klitten.

honden page profiel Rowena Rowena

T

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Gcs...klopt wat Sylvia daar zegt, hier geen haren in huis, stofzuigen omdat er overal kruimels liggen maar geen haar, wel een hele grote verzorging bij langharige honden, borstelen uitkammen en als het ruitijd is uren er voor gaan zitten....straks heb jij vakantie, wat leuk is om bij een asiel te vragen of ze jouw hulp willen, zodat je toch met honden om kan gaan en ook verzorgen, wie weet vind je dat leuk en leer je weer een heleboel van...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je kijkt op herplaatsings-sites

www.ikzoekbaas.nl,

www.verhuisdieren.nl,

www.hhin.nl  

is de reden voor herplaatsing heel vaak :  geen tijd.  Weliswaar vaak na echtscheiding, verandering in werksituatie, overlijden van ouder. Maar toch....   Tijd + aandacht is toch wel iets wat je moet hebben wil je een hond een leuk leven kunnen geven...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wij hadden vroeger Duitse Herders, dat vroeg echt wel extra stofzuigen. 

Mijn keeshonden verliezen ook best wat haar buiten de rui, dus zonder honden zou ik zeker veel minder stofzuigen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mijn eerste eigen hond was een duitse herder, een wolfsgrauw kortharig teefje. Ze was wat slanker en fijner gebouwd dan de duitse herders die je meestal ziet. Haar karakter was stabiel en inderdaad. wel baasgericht en gehoorzaam, maar dat gaat niet automatisch, een herder heeft ook echt wel een eigen kop en neemt als ze niet goed begeleid worden, beslissingen die niet de bedoeling zijn. Zij was 2x perjaar in de rui maar Verderb weinig haarverlies. Je hebt nu wel alle tijd om je in te lezen over de duitse Herder. Maar vooral ook hoe het ras veel gezondheidsproblemen heeft vanwege slechte fok en dat het dus van absoluut belang is een goede fokker te zoeken.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Geduld. Ik wou al heel mijn leven een hond, van toen ik heel klein was. Mijn ouders wilden dat ook niet en ik besef dat je daar als kind of jongere echt verdrietig kan door worden. 'Later als je niet meer onder ons dak woont', zeiden ze. En toen werd ik verliefd en trouwde ik met iemand... die ook geen hond wou.

Ondertussen ben ik meer dan 20 jaar getrouwd, ik heb drie kinderen tussen 18 en 22 jaar die voorlopig nog thuis wonen en eindelijk zag iedereen het ineens zitten om een hond te nemen. Ik ben nu dus 52 jaar en heb mijn eerste hondje! Ik kan je verzekeren, het is een overrompelende ervaring, daar gaat echt veel werk in en vergt toch wat aanpassing van het hele gezin.

 

Wat ik je wil zeggen, hou moed, jouw hondje komt er wellicht ooit wel en hopelijk moet je er niet zo absurd lang op wachten als ikzelf.laughing Maar je hele gezin moet het echt wel zien zitten, als mensen uit jouw huishouden niet achter je keuze voor een hond staan, wordt het volgens mij veel te moeilijk bij het opvoeden en zorgen voor een pup of volwassen hond.

 

Btw, ik nam een koningspoedel en ik kwam nog geen enkel haartje tegen in huis.wink Maar er intensief moeten mee bezig zijn en de kosten eraan herken ik absoluut wel.

 
 

honden page profiel Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik dacht een goed voorbeeld gevonden te hebben. Maar na het zien van nog een paar van zijn video's besloten het toch te verwijderen.

Volgende forumvraag: Beweging american bully
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^