Pup 4,5 maand alleen leren zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel goldenlokigoldenloki

Hoi Allen,

Ten eerste, echt super fijn dat ik even mijn verhaal kwijt kan!

Sinds twee maanden hebben wij een geweldige golden retriever pup. Hij is nu bijna 18 weekjes oud. Loki slaapt bij ons in de slaapkamer in een puppyren met bench erin. Hij ligt snachts vaak in zijn bench. De deur is dan open, dus hij kan de bench uit, maar er zit wel een puppyren om de bench heen.

Wij hebben er echt alles aan gedaan om Loki aan de bench te laten wennen. Maar zodra het deurtje dicht gaat is het blinde paniek (nadat hij zn eten oid op heeft). Wij laten hem dan uitblaffen en zodra hij stil is gaat de deur open. Maar aangezien hij gewoon zijn slaapt pakt per dag laten we hem overdag gewoon loslopen en neerploffen waar hij wil. Ik heb het idee dat hij niet perse de bench verschrikkelijk vindt, maar het idee van niet naar ons toekunnen. Dit heeft ons er tot dusver ook van weerhouden om alleen thuis zijn te trainen. Ja dat is misschien stom, maar het voelde niet goed. Nu besef ik mij dat we hier echt mee moeten gaan beginnen. Op de hondenschool zeggen ze dat we hem gewoon in de bench moeten doen en een kwartier de deur uit moeten gaan. Ik weet nu al dat hij dan totaaal door het lint gaat. Ook als we de bench open doen en de puppyren eromheen zetten.

Mijn vraag aan jullie is, hoe hebben jullie het aangepakt bij je pup die slecht alleen kan zijn? Gewoon in 1 x alleen thuisgelaten en maar laten blaffen? Of zeggen jullie echt langzaam opbouwen?

En ik weet dat er genoeg te vinden is op google, maar het is gewoon heel fijn om dit even te delen en ervaringen te horen. Ik word er soms namelijk erg onzeker van. :)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier geen bench gebruikt...na een fijne wandeling, even alleen gelaten, de tuin in en daar even gestaan en weer terug gekomen, alles met minuutjes.....altijd als ik weg ging eerst een fijne wandeling gemaakt daarna pas alleen gelaten en als dat goed ging voerde ik dat op...van een paar minuutjes naar tien minuten tot ik gerust een boodschap kon gaan doen....laten blaffen niet doen dan ga je te snel en je buren vinden dat ook niet leuk denk ik zo.....je kan ook na de wandeling en kong geven....en dan even alleen laten, hou er wel rekening mee dat je goed kauw materiaal aanbied waar je hond even alleen ermee gelaten kan worden.....anders niet doen.

honden page profiel goldenlokigoldenloki

" Hier geen bench gebruikt...na een fijne wandeling, even alleen gelaten, de tuin in en daar even gestaan en weer terug gekomen, alles met minuutjes.....altijd als ik weg ging eerst een fijne wandeling gemaakt daarna pas alleen gelaten en als dat goed ging voerde ik dat op...van een paar minuutjes naar tien minuten tot ik gerust een boodschap kon gaan doen.... "

dankje voor je reactie! ja zonder bench is natuurlijk ook een optie.. toch ergens de angst dat hij dan het hele huis opeet haha. Maar ik ga dat zeker overwegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" dankje voor je reactie! ja zonder bench is natuurlijk ook een optie.. toch ergens de angst dat hij dan het hele huis opeet haha. Maar ik ga dat zeker overwegen. "

Vandaar eerst een fijne wandeling, en kijk of je ergens dan een plekje hebt waar het pupproef is, bijvoorbeeld keuken of gang....ik heb met traphekjes gewerkt waar dan de hond achter kon blijven in een ruimte waar niet gesloopt kon worden....

honden page profiel goldenlokigoldenloki

" Vandaar eerst een fijne wandeling, en kijk of je ergens dan een plekje hebt waar het pupproef is, bijvoorbeeld keuken of gang....ik heb met traphekjes gewerkt waar dan de hond achter kon blijven in een ruimte waar niet gesloopt kon worden.... "

 

Ja dat is een goede, opzich gedraagt hij zich ook perfect, dus misschien is het ook wel meer mijn angst, maar we gaan sowieso een flinke wandeling met m maken en denkspelletjes doen voor we m alleen laten! :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

485356.jpg    De ruimte van het hele huis is dan beperkt, met een traphekje...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

"  
Ja dat is een goede, opzich gedraagt hij zich ook perfect, dus misschien is het ook wel meer mijn angst, maar we gaan sowieso een flinke wandeling met m maken en denkspelletjes doen voor we m alleen laten! :-) "

Goed zo, maar ga niet te snel, oefen met steeds wat minuutjes , tien minuutjes enz...

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

mijn pups blijven vanaf dag 1 (7 weken oud) alleen als ik de andere honden uitlaat. Op die leeftijd laat ik ze gewoon los in huis lopen.

Omdat ik ook oudere honden heb lopen die niet heel vriendelijk kunnen reageren vanwegen pijn oid naar een drukke pup leer ik de pups gelijk aan in een ruime kamerkennel te verblijven maar dat leer ik dus los ana van het alleen blijven.

 

Uiteindelijk breng ik deze twee samen en als de sloopperiode begint dan laat ik ze de alleen in de kamerkennel.

 

Overgens altijd na een lange wandeling waar ze los hebben kunnen rennen en met een kauwsnack waar ze lang mee bezig zijn.

 

Voor mij is de omslag van los in huis naar alleen in de kamerkennel als ze dus snachts ook lekker doorslapen in die kamerkennel.

 

Met 7 weken slapen ze namelijk in bed.. 

honden page profiel Roy † & Oscar Roy † & Oscar

honden foto van Roy † & Oscar

Mijn pup is nu 3,5 maand oud en kan gerust 1 - 1,5 uur alleen thuis blijven. Mijn aanpak was gelijkaardig aan die van Willemijn: nooit een bench gebruikt, na een leuke wandeling als hij moe was, liet ik hem even alleen. Eerst 5 minuten, dan 7, dan 10... en daarna is het eigenlijk heel snel gegaan. Hij was nooit onrustig, voelde zich duidelijk veilig in huis en viel gewoon in slaap. Wel moet ik zeggen dat ik nog altijd een moment kies als mijn pup moe is, ik ga nooit weg als hij opgewonden en overprikkeld is.. En dan slaapt hij al die tijd gewoon door.. En het is ook ene heel actieve die alles zou kunnen opeten laughing Maar wij hebben alles zo veel mogelijk puppy-proof gemaakt..

honden page profiel Roy † & Oscar Roy † & Oscar

honden foto van Roy † & Oscar

" Op de hondenschool zeggen ze dat we hem gewoon in de bench moeten doen en een kwartier de deur uit moeten gaan. goldenloki

Spijtig dat jullie zo'n advies van HS krijgen. Is dat mssn een school waar ze nog de oude rangorderegeltjes hanteren? 

Als je pup door de lint gaat, dan wilt het zeggen dat hij zich nog helemaal niet ontspannend voelt.. Wat gaat hij daarvan leren als hij opgesloten in de bench blijft als jullie weg zijn? Meest waarschijnlijk dat hij niet op zijn baasjes kan rekenen.. jullie niet kan vertrouwen. Alles begint ook met de juiste stemming. De pup moet zich fijn voelen als hij alleen achterblijft...  

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Deurtje van de bench lekker open laten, zo te lezen is je pup prima in staat om zelf zijn rust te pakken en zijn slaapplek te kiezen. Geen reden om hem de paniek van een dichte bench aan te doen. Deurtje open laten, of desnoods de hond in de gang doen als je bang bent dat hij sloopt, en dingen rondom het huis gaan doen en weer eens terugkomen. Ik zou er niet al te bewust mee bezig zijn, niet te veel vasthouden aan tijden en "iedere keer een minuut erbij" enz. Beetje het ritme van de hond volgen, komt wel goed.

honden page profiel goldenlokigoldenloki

" Spijtig dat jullie zo'n advies van HS krijgen. Is dat mssn een school waar ze nog de oude rangorderegeltjes hanteren? 
Als je pup door de lint gaat, dan wilt het zeggen dat hij zich nog helemaal niet ontspannend voelt.. Wat gaat hij daarvan leren als hij opgesloten in de bench blijft als jullie weg zijn? Meest waarschijnlijk dat hij niet op zijn baasjes kan rekenen.. jullie niet kan vertrouwen. Alles begint ook met de juiste stemming. De pup moet zich fijn voelen als hij alleen achterblijft...   "

Ze hanteren verder geen rangorde ideeen en doen ook aan positieve reinforcement en absoluut geen straffen. Enige wat me tegen staat van de HS is dus hun ideeen over de bench. Ik ga maar overwegen om m niet te gebruiken, want t voelt niet goed. Daarnaast merk ik dat hij zich wel echt fijn voelt in huis en bij ons thuis. Hij slaapt vaak op zn rug met zn buikje bloot, nou dan voel je je wel op je gemak. Merk wel dat hij soms nog wakker wordt en ons volgt, maar t is ook nog maar n pupje.

honden page profiel goldenlokigoldenloki

" Deurtje van de bench lekker open laten, zo te lezen is je pup prima in staat om zelf zijn rust te pakken en zijn slaapplek te kiezen. Geen reden om hem de paniek van een dichte bench aan te doen. Deurtje open laten, of desnoods de hond in de gang doen als je bang bent dat hij sloopt, en dingen rondom het huis gaan doen en weer eens terugkomen. Ik zou er niet al te bewust mee bezig zijn, niet te veel vasthouden aan tijden en "iedere keer een minuut erbij" enz. Beetje het ritme van de hond volgen, komt wel goed. "

Dank je wel voor je bericht :)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen maar de bench theorie? Is echt een mythe aan het worden. Je gebruikt het meestal als je een sloper hebt, je pup in heel druk huishouden zit en rust zit er niet in of zindelijkheidstraining (maar vind dat zelf ook achterhaald, is gewoon heel veel tijd insteken als het jong dier is en omgaan met de ongelukjes)  Creëer ergens een plekje, traphekjes zijn echt hp-thumbsup betreft veiligheid.

 

 

honden page profiel TobyToby

Hoi goldenloki, wij kunnen elkaar de hand geven. Onze boomer van 4,5 mnd durf ik het ook niet aan. Stom hè? Ben een beetje bang dat hij een verlatingsangst aan over houdt of een andere trauma. Je hoort van die verhalen.

Onze ploft ook ergens neer en slaapt. Maar zo alleen vertrouwen we weer niet. In de bench wil hij alleen in de avond. We denken nu aan een afgesloten hekje in de keuken. Gisteren moesten we een kastje in elkaar zetten, dus ook al zo gedaan. Na een tijdje ging hij piepen ook al zag hij ons gewoon.

Als de pup slaapt zal hij echt niet weten dat we weg zijn. Wij gaan ook weleens boven werken. Maar als hij op is en dan weggaan......denk het niet.

Lastig....misschien ook een beetje koudwatervrees van onszelf hoor. embarassed

 

honden page profiel goldenlokigoldenloki

" Hoi goldenloki, wij kunnen elkaar de hand geven. Onze boomer van 4,5 mnd durf ik het ook niet aan. Stom hè? Ben een beetje bang dat hij een verlatingsangst aan over houdt of een andere trauma. Je hoort van die verhalen.
Onze ploft ook ergens neer en slaapt. Maar zo alleen vertrouwen we weer niet. In de bench wil hij alleen in de avond. We denken nu aan een afgesloten hekje in de keuken. Gisteren moesten we een kastje in elkaar zetten, dus ook al zo gedaan. Na een tijdje ging hij piepen ook al zag hij ons gewoon.
Als de pup slaapt zal hij echt niet weten dat we weg zijn. Wij gaan ook weleens boven werken. Maar als hij op is en dan weggaan......denk het niet.
Lastig....misschien ook een beetje koudwatervrees van onszelf hoor. 
  "

Ja lastig he! Ik ben soms ook bang dat hij verlatingsangst krijgt. Hoe gaat het nu met jullie hond :)? Hebben jullie een plan om alleen laten te leren? Wij gaan regelmatig even kort de deur uit, echt kort, denk aan vuilnis buiten zetten. Wel buiten de bench.. in de bench hebben we een beetje opgegeven. Hij raakt echt in paniek.

honden page profiel TobyToby

Nee...weekend is altijd wel iemand thuis. Dan is het lastig.  Maar van de week wel begonnen met gewoon hij beneden slapen, ik boven werken of douchen of was doen. Soms gebeurt er niks en soms is ie wakker en blaft hij effe. Niet echt in paniek ofzo.

Ik heb een boek gekocht. Ga eerst inlezen, mezelf de moed inspreken en dan doen of zo. ????

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij laten ze hier eerst alleen in huis dus bv pup in de ren en dan wij naar boven bv. Korte kleine stapjes. Ik zou hier toch ook snel mee beginnen zodat je kleine stapjes kan nemen. Waarom een Bench als het in de puppy ren goed gaat? Wel zou ik de bench aanleren voor noodgevallen later. 

honden page profiel goldenlokigoldenloki

" Wij laten ze hier eerst alleen in huis dus bv pup in de ren en dan wij naar boven bv. Korte kleine stapjes. Ik zou hier toch ook snel mee beginnen zodat je kleine stapjes kan nemen. Waarom een Bench als het in de puppy ren goed gaat? Wel zou ik de bench aanleren voor noodgevallen later.  "

We zijn er al zeker mee bezig hoor! En dan kleine stapjes. Zorgen dat we heel vaak op een dag buiten beeld zijn, zodat hij hieraan went. Loki los in de woonkamer en wij in een andere kamer gaat redelijk goed. Echt de deur uit gaat met een snack sws goed (tot ie op is), zonder snack lukt 10 min ook wel (hoewel niet altijd), maar dat bouwen we dus steeds meer op. In de bench in een andere kamer lukte afgelopen week. Na blaffen viel hij uiteindelijk in slaap. Een dag later probeerde mn vreind het nogmaals en dat was drama. Toen hij eruit kwam kreeg hij gelijk diarree. :(

Nu heeft loki een medisch probleempje. Zijn blaas ligt in zijn lies.. dit zorg voor veel plasdrang. Hij is hierdoor ook niet zindelijk, we zijn hiervoor doorverwezen naar een specialistische arts. Het zou dus ook kunnen dat hij daarom zo oncomfortabel is in de bench, ondanks het vele oefenen. Hij zal vast stress hebben dat hij de bench bevuilt. Heel sneu.

Volgende forumvraag: Puppy kust zo graag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^