Hond vertoond rijgedrag bij voorzochtig likken baby.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Didier Didier

Hallo,

Wij hebben sinds kort een zoontje. Onze hond is heel lief voor hem.

Echter wanneer ze even voorzichtig aan de handjes wil snuffelen of likken begint ze rijgedrag te vertonen. Ze bespringt de baby niet. Maar ze "fietst" wel in de lucht  zeg maar.

Aangezien ze voor de rest heel lief is en er niet echt naar omkijkt. Zou ik graag willen weten of andere deze ervaring ook hebben gehad.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ken het niet, heb geen kinderen.

 

Maar misschien vindt je hond het spannend?

Rijden heeft niet altijd iets met seksuele intenties te maken.

 

Als mijn hond bijv. een spannende dag heeft gehad, er is iets voorgevallen met een andere hond of ze heeft een druk uitje gehad, dan reageerd ze dat af op haar pantoffel.

Als ik het zie, kap ik het af, vraag gewoon of 't allemaal goed gaat, en dan stopt het ook. 

honden page profiel Didier Didier

De spanning zou kunnen. Zodra ze ermee begint haal ik haar uit de situatie. En dan is het ook meteen weer goed. 

Voor de rest vertoond ze nooit rijgedrag

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een heerlijke hond die jouw kind lief vind en ja de spanning die is er, haal je hond er uit, en dan wat je zegt is het over, altijd er wel bij blijven ook al is je hond lief voor de baby..als er veel contact is gaat de spanningverdwijnen en geen rij gedrag dan meer...

honden page profiel Didier Didier

We zijn er altijd bij ja en zukken we ook altijd zijn. Hoop alleen wel dat het een keer over gaat! Is natuurlijk ook even wennen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We zijn er altijd bij ja en zukken we ook altijd zijn. Hoop alleen wel dat het een keer over gaat! Is natuurlijk ook even wennen "

Heus het heeft niets met sex te maken je hond vind het spannend...zomaar een kleintje erbij...wanneer de spanning weg valt is het rij gedrag ook weg, en leid de hond af als het gebeurd, rustig afleiden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Herkenbaar hier, geen kinderen maar wel veel nichtjes en neefjes. Gebeurde rond de kruip periode, na het lopen hield het op. Geen idee waarom, misschien zoeken naar de rangorde in de roedel? Of herkenbaarheid van iets wat zich ongeveer het hetzelfde voort beweegt. Je ziet het ook vaak in spel tussen pups. Goed in de gaten houden is het enige wat je kunt doen en wanneer het gedrag zich niet vertoond? Goed belonen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^