Kruising Husky/Akita

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Hallo allemaal,

Binnenkort ga ik naar een mooie kruising Husky/Akita kijken.

Heb mijn Wolfsgrauwe Duitse Herder na 12 mooie jaren in moeten laten slapen Januarie j.l en ben nu zover om een andere prachtige hond toe te laten in mijn leven.

Husky is mij bekend maar het Akita ras beduidend minder.

Nu was ik gaan googlen op de Akita, en nu slaat de twijfel toe bij me.

De hond is ruim 2 jaar oud dus leeftijd is prima. Dat de hond waarschijnlijk niet los kan met het wandelen is ook ok voor me want de meeste Husky's kunnen dat niet ...  maarrrrrr.... nu lees ik dat de Akita ook niet zo geweldig scoort met andere honden?!

Ik weet nog weinig nu van deze kruising en heb uiteraard de nodige vragen voor de nog huidige eigenaar van deze prachthond. En ik hoop dat deze eigenaar oprecht de do's & dont's van deze kruising op tafel legt voor me, in het belang van de hond!

Wie kan mij wat meer over deze 2 rassen in 1 vertellen?

Ik ben consequent naar mijn dieren. Heb zelf poezen en vogels en gaat in perfecte harmonie, ook toen mijn hond nog leefde. Ik ben me er van bewust dat ik dat opnieuw moet gaan opbouwen stapje voor stapje met een nieuwe hond.

Maar leg ik de lat nu niet wat te hoog met een Husky/Akita in da house? 

Met de Husky kruising (zie foto) van een vriend ging het goed, maar het Akita verhaal houd me toch wel een beetje bezig.

We hebben het niet over een pup maar een volwassen dier waarvan ik eerst het vertrouwen moet winnen om dan op te gaan bouwen.

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

Volgens mij is het geen kruising die vaak voorkomt of die je moet willen?

Het zijn heel verschillende rassen.

Ik snap niet dat mensen zo'n kruising gefokt hebben, of was het een ongelukje?

Daarom denk ik ook niet dat je moet zoeken naar ervaringen met zo'n kruising.

Maar eerder naar de hond zelf moet kijken, of hij/zij een karakter en eigenschappen heeft wat bij je past.

 

Waarom willen die mensen de hond wegdoen?

Wat kan de hond, wat hebben ze ermee gedaan?

Is het een betrouwbare hond etc

Dat is het belangrijkste toch.

Ook al is het geen gangbare kruising, als de hond zelf is wat je zoekt is en hij is verder betrouwbaar, is het toch goed.

 

 

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Ik ben het helemaal met je eens Sylvia.... deze kruising zal idd niet in de top 10 voorkomen van geliefde kruisingen!

En de basis opvoeding zal mij veel laten zien als ik de hond ontmoet, en ook dan zal ik niet over één nacht ijs gaan.

Heb al met de eigenaar 2 ontmoetingen afgesproken!

1 bij de hond thuis en 1 buitenshuis ( voor de hond vreemde omgeving) bij voorkeur in het park waar andere honden zijn.

Ik denk dat ik na die 2 ontmoetingen wel kan gaan vaststellen of de hond bij mij past of niet!

Djw voor je reactie

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

De husky ken ik van karakter, zelf vind ik het fijne honden, maar de akita nee, hier waar ik wandel, een stil gebied loopt er een met een baas en de hond kan nimmer bij andere honden, je moet sterk in je schoenen staan om de hond te houden, deze hond heb ik een keer ontmoet en de baas vertelde me dat, pas hier komen wonen, en laat de hond op tijden uit dat de meeste baasjes slapen, kan je voorstellen op tijden dat er geen hond te bekennen is lees je goed in....zelf heb ik een hele grote hond maar zeLfs daar deed de hond lelijk tegen, ik had de hond ook aan de lijn en een behoorlijke afstand tussen ons in...dat is mijn ervaring hoor, een goed ingestelde kruising van een husky met akita hoeft helemaal niet agressie te vertonen .  Je gaat kijken en wandelen met elkaar de huidige eigenaar, en kijk goed naar de hond wat die uitstraalt naar anderen..doe dat een paar keer...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Akita's zijn over het algemeen intolerant naar andere honden. Wat wil je met de hond? Ben jij iemand die elke dag in een openbaar omheind veldje staat en losloopgebieden op zoekt om je hond te laten spelen? Dan is deze kruising niks voor jou. 

 

Zelf heb ik geen problemen met honden die intolerant zijn naar andere honden. Mijn honden kunnen ook niet met alle honden samen, en daarom hebben wij hard gewerkt aan het negeren van andere honden. Ze hoeven / mogen niet aan andere honden snuffelen, ze gaan niet los met vreemde honden, maar mogen ook niet uit vallen. Negeren is dus iets wat met consequentie prima aan te leren is, en het brengt nog veel rust voor je hond ook. 

 

Hoe is de hond nu? Wat kan de huidige eigenaar er over vertellen? Katten en vogels icm met een volwassen kruising van deze rassen kan ook een behoorlijk ding zijn. Ze hebben beide een groot jacht instinct en de kans van slagen is dus ook niet heel groot. Ben je bereid ze gescheiden te houden als het niet gaat? 

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

Ja dat is waar wat Pascale zegt, je hebt zelf al katten en vogels.

Kan deze hond daar veilig bij.

honden page profiel ientjeientje 1 doggies

honden foto van ientje

De Akita ken ik. Praxhtige onden, maar helaas , Inderdaad niet al te vriendelijk naar andere honden en bere sterk.. En voor cq met  kleinere dieren is het helemaal oppassen. Want de Akita ziet  dat snel als wild, en eenmaal gevangen blijft er , sorry, niet veel leven in als je er niet onmiddellijk bij bent.

De hond is twee jaar, dus bijna volwassen, . Vraag zeker als je er mee door wilt gaan of hij katten in huis gewend is, anders kon dat wel eens verkeerd aflopen.

Vogels zou ik niet meer los in huis laten vliegen.

En nooit hond en katten en of hond en vogels alleen in 1 ruimte laten,

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Willemijn,

 

Ja kijk, en dat wil ik pertinent niet! 

Dat je "ogen in je rug" moet hebben om "ontspannen" te lopen/wandelen met je hond. Dat is een no go!

Djw voor je reactie 

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Pascale,

Ik wil mijn toekomstige hond de vrijheid kunnen geven om uit te kunnen dollen 's avonds op het strand waar ik 10 min vanaf woon. Waar honden kunnen spelen met elkaar ( een Husky desgewenst aan de lange lijn ) honden die zo blij en uitgelaten zijn als een klein kind die voor het eerst de zee ziet, keer op keer!

 

En ik ga zeker mijn dieren NIET scheiden/ opsluiten van/voor elkaar!

Een nieuwe huisgenoot MOET in kunnen voegen met mijn hulp, en niet alles in rep en roer brengen en mijn vogels in de stress modus terecht komen en mijn katten verplicht buitenkatten moeten gaan worden (komen overigens wel buiten)

Djw voor je reactie

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Pascale,
Ik wil mijn toekomstige hond de vrijheid kunnen geven om uit te kunnen dollen 's avonds op het strand waar ik 10 min vanaf woon. Waar honden kunnen spelen met elkaar ( een Husky desgewenst aan de lange lijn ) honden die zo blij en uitgelaten zijn als een klein kind die voor het eerst de zee ziet, keer op keer!
 
En ik ga zeker mijn dieren NIET scheiden/ opsluiten van/voor elkaar!
Een nieuwe huisgenoot MOET in kunnen voegen met mijn hulp, en niet alles in rep en roer brengen en mijn vogels in de stress modus terecht komen en mijn katten verplicht buitenkanten moeten gaan worden (komen overigens wel buiten)
Djw voor je reactie
 
  "

Ik denk dat er heel veel honden heel blij zullen zijn met leven aan het strand, elke dag weer. Maar ik ben bang, dat deze kruising hier echt niet geschikt voor is. Dit instinct zit er zo in gebakken, dat het bijna onmogelijk is dit om te buigen. En ik denk dat je dat ook niet moet willen. Het zijn beide prachtige rassen, die in hun waarde gelaten moeten worden. Zo niet, wordt de hond er ook niet gelukkiger op. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kijk niet alleen naar hoe de rassen qua eigenschappen zijn naar de buitenwereld toe (katten, vogels, honden, vreemde mensen,...), maar of de aard ook bij jou past. Een Duitse Herder is een heel andere hond dan een Akita of een Husky. 

Zowel de Akita als de Siberische Husky behoren tot rasgroep 5, de oertypes. Ze zijn onderling verschillend, maar hebben ook gelijkaardige trekjes. Zo zijn geen van beide rassen slaafs, vormen ze hun eigen mening en komen ze voor zichzelf en hun belangen op. Ze hechten zich emotioneel heel erg aan hun mens, en daarmee bedoel ik niet op vlak van gehoorzaamheid maar ze wensen een diepgaande band aan te gaan, op basis van onderling respect voor elkaars kwaliteiten en elkaars inzichten en keuzes. Dat moet je liggen. Niet alle mensen houden van een hond die zelf weet wat ie wil.

 

Nu, losstaand van deze raseigenschappen, gaat het over een individu.

Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat deze hond je katten en vogels als prooi zal zien (al is dit wel heel erg de Husky-aard), of dat de hond elke vreemde hond het liefst zal vermorzelen. Dus kijk ook naar de hond zelf, hoe hij zich gedraagt. Iedere hond is anders, is opgevoed in andere omstandigheden, heeft een andere achtergrond, enz. Vraag zeker ook door, waarom deze mensen hem willen herplaatsen.

Bij twijfel: niet doen. 

 

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Ientje,

Mijn vogels zijn gekortwiekt, louter om het jachtinstinct van mijn katten niet aan te wakkeren, en dat werkt goed!

Mijn vogels komen ook uit de kooi.Het zijn geen grasparkietjes maar ze hebben snavels waar je U tegen zegt lol. Ik heb iemand in mijn vriendenkring die heeft 4 chihuahua's en een yorkie. In het verleden, toen ik mijn Herder nog had gingen we met zijn allen naar het strand. Ook dat wil ik weer op gaan pakken met een nieuwe hond.En het zou toch je grootste nachtmerrie worden als een nieuwe hond toch niet zo betrouwbaar is, als de vorige eigenaar je wilde laten geloven!! Helaas kunnen we in de huidige maatschappij weinig mensen meer op hun blauwe ogen vertrouwen, en moet ik vertrouwen op mijn eigen gevoel & inzicht! En idd .... ook ik laat mijn beesten niet los bij elkaar zonder mijn aanwezigheid...  no worries

Djw voor je reactie

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ken wel wat Akita's in de buurt hier, zijn goed met andere honden, niet dik spelen maar geen gekke dingen. Dat gezegd? Hebben de eigenaren me wel verteld dat ze vanaf pup flink druk zijn geweest met het heel goed socialiseren. Hou der rekening mee dat je niemand op zijn blauwe ogen kan geloven, de hond moet weg en of ze de eerlijke waarheid zullen vertellen? Dat is maar gokken.

 

Kan dus betekenen dat je misschien flink aan de bak moet met een hond die gedragsproblemen heeft. Misschien wel de nodige medische problemen. Op 2j zijn ze al grotendeels gevormd en kan het omvormen voor flink wat frustratie en het nodige werk zorgen. Het is soms binnen enkele maanden ok, duurt soms jaren of je krijgt het er nooit uit en dan moet je je aanpassen (gebeurd zelden maar kan zeker)

 

Als je daar rekening mee houd? En ervoor de volle 1000% voorgaat? Dan moet je het zeker niet laten. He tis prachtig om zo een diertje te zien opbloeien en een veilig mandje te bieden. Wat je er terug krijgt? Is een enorme bak met liefde.

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Alaska's Finest (en oh zo waar)

Fijn dat je een reactie geeft, je bent een kenner, en ik kan alleen maar beamen wat je schrijft!

Natuurlijk is niet elke hond ongeacht ras hetzelfde en ik besef me terdege dat de oerhonden een heel ander level zijn als de doorsnee "huishonden"!

Ik heb samen met mijn Herder, 7 jaar lang met een Husky/Herder kruising geleefd. De Husky had mijn hart gestolen vanaf het moment dat ik hem zag. Het was een ongeleide projectiel in het begin en stapje voor stapje, met hulp van mijn Herder (ze was ook de baas over hem) leerde de Husky beter omgaan met de vele prikkels die hij had. Maar een Husky blijft een Husky, met zijn eigen wil en streken, en DAT was nu juist datgene waar ik mijn hart aan verloor.

Beidde honden moet ik nu missen maar de herinneringen zijn goud !!!

Zou ik een volwaardige bazin voor een Husky zijn? Vast & zeker !!

Voor een Husky/ Akita? Dat zal ik moeten onderzoeken in de nabije toekomst!

Djw voor je reactie

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Anouk van Botty,

Ja, ik weet het, de beloning komt vanzelf als je genoeg energie in een nieuwkomer steekt.

Djw voor je reactie 

 

 

honden page profiel NaninaNanina

honden foto van Nanina

Dank jullie alle voor jullie reacties!

 

Nu nog even in onzekerheid, maar dat is over als ik de hond met eigenaar heb ontmoet en zal ik een weloverwogen keuze gaan maken.

Het is geen "moetje", en ik ben er van overtuigd dat de hond die bij mij hoort ongeacht ras, zich vanzelf laat zien.

Misschien tref ik het lot uit de loterij, wellicht ook niet, maar daar kom ik pas achter als ik deze bijzondere kruising een oprechte kans geef zich van haar beste kant te laten zien!

Fijn weekend allemaal

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Nu nog even in onzekerheid, maar dat is over als ik de hond met eigenaar heb ontmoet en zal ik een weloverwogen keuze gaan maken.
Het is geen "moetje", en ik ben er van overtuigd dat de hond die bij mij hoort ongeacht ras, zich vanzelf laat zien.
Misschien tref ik het lot uit de loterij, wellicht ook niet, maar daar kom ik pas achter als ik deze bijzondere kruising een oprechte kans geef zich van haar beste kant te laten zien!

Zo is dat. Neem je tijd, observeer, stel je vragen, wees kritisch.

Dan zal je zelf wel merken of deze hond een match is met jezelf en je leefwereld, of niet.

Je zal ook wel zien hoe zijn relatie is met zijn huidige mensen. Het hoeft helemaal niet aan de hond te liggen dat ze 'm weg willen. Misschien past ie niet bij deze mensen, komen ze niet tegemoet aan zijn behoeften. Of zijn er heel andere redenen voor herplaatsing. 

Succes!

honden page profiel Patrick Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick Macho, Aria & Nova

Ik heb 12 jaar een husky X Akita gehad (met 6 maanden overgenomen van de fokker die ook beide ouders had), en heb hier een hele lieve en rustige, redelijk gehoorzame hond aan gehad, die onwijs vriendelijk (maar heel kalm en beheerst) was in haar omgang met volwassenen, maar hierin wel de waardigheid had- en verwachte zoals dit vrij kenmerkend is voor de Akita.. jegens kleine mensjes was ze ongekend lief en verdraagzaam, en was soms geneigd zich wat opvallend beschermend tegen ze op te stellen tav voor haar onbekende volwassenen.

Andere honden was wel een dingetje, al heel jong (en later teruggekeken was er ook spanning tussen haar en haar moeder).. op gepaste en respectvolle afstand kon ze andere honden verdragen (en negeren), maar was absoluut niet gediend van opdringerigheid (of te hyperactief gedrag) aan haar hoofd, want dit resulteerde veelal in even een focussend verstard voorover buigen, waarop ze al snel voor een oor ging, als een andere hond haar reactie niet oppikte. (Al was ze jegens kleine hondjes aanzienlijk milder en verdraagzamer)
Het was zeker geen hond die driftig in de lijn hing om andere honden te grijpen, maar voor een onaangelijnde strandwandeling en sociaal doen met andere (veelal ook onbekende) honden, zou ik met haar nooit gedaan hebben.. ze had hiervoor net wat teveel het gedrag en karakter van een (oer)spitztype, wat gewoon niet met alle honden even goed matched om te gokken.

Maar ik denk dat het heel erg individueel is, en sowieso meer geldt voor reuen dan teven.. en het is maar net van welke ouder het individu het meeste mee heeft gekregen.
Een kennis van mij heeft ook een teefje van nu 3 jaar (meen ik), die super sociaal is met alle sociale honden.

De kruising is ook niet zo heel zeldzaam en er lopen in NL al behoorlijk wat rond, maar in de States vooral, en er is ook een designernaampje op geplakt genaamd de huskita.. met ook best wat liefhebbers.

Hoop dat ik het goed doe, maar dit was mijn meisje.. de enige uit het nest met twee blauwe ogen, de enige agouti en de enige met een langere vacht structuur.
https://www.hondenpage.com/fotos/foto/154979/chokey.php

honden page profiel Patrick Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick Macho, Aria & Nova

Ben je er wel van bewust dat de husky een heel sterk ontwikkeld jachtinstinct en prooidrift heeft, die in leuke harmonie met lieve vogeltjes best eens een groot verdriet kan brengen.
Ook denk ik dat met best veel huskies de strandwandeling met random andere honden, ook wel een beetje in potentie de kat aan het spek binden is.. want de husky is inderdaad een sociale hond in omgang met (vooral gelijkwaardig gestemde) honden, maar ze kunnen ook onaangenaam getriggerd worden (helemaal als ze hoog in hun energie zitten) door een kleine hondjes die zich uit angst en onzekerheid om die energie net iets teveel als prooi gedragen.

honden page profiel Patrick Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick Macho, Aria & Nova

Één x was genoeg

honden page profiel Patrick Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick Macho, Aria & Nova

Één x was genoeg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Één x was genoeg "

yell

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Oud topic :). Topicstarter heeft ook niet meer gereageerd na de ontmoetingen, dus geen idee hoe het is afgelopen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^