Giardia bij puppy gaat maar niet weg!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LenaLena

Dag iedereen, 

Ik heb een 6 maanden oude dwergpoedel, namelijk Marcel. Een pup om van te dromen :D 

Echter kampen wij sinds zijn 3e week bij mij thuis met Giardia. We geven al medicatie sinds oktober 2021. En nog steeds zijn we er nog niet van verlost. Ik ben werkelijk ten einde raad. 

 

Wat hebben we al gedaan? 

- maand 1: metronidazol 5 dagen dan een week rust dan 5 dagen panacur. 7 dagen wachten dan 3 dagen ontlasting bijhouden en laten testen. Hierbij zijn voeding veranderd naar Hills Sensitive op aanrade van de DA aangezien dit licht verteerbaar is en eiwitrijk.

- maand 2: Spizobactin 5 dagen dan een week rust dan 5 dagen panacur. 7 dagen wachten dan 3 dagen ontlasting bijhouden en laten testen. Hierbij verandert naar Edgard Cooper om aanrade van de fokker omdat dit graanvrij is en giardia zou blijkbaar overleven op granen? Hier ging het helemaal de mist in.

- maand 3:  een ander soort ontwormingsmiddel gecombineerd met giardia. Alsook terug overgeschakeld naar Hills sensitive voeding. 

- Maand 4: 5 dagen panacur, 7 dagen rust terug 5 dagen panacur. 7 dagen wachten dan 3 dagen ontlasting bijhouden en laten testen. 

 

Nu zei de dierenarts dat we beste even stoppen met kuren en zien wat dit geeft. Nu zijn we 2 weken verder en het gaat enkel van kwaad naar erger. Nu belde ik de DA terug en vertelde ze mij dat ze opnieuw zouden starten met kuren.

 

Tijdens de kuren krijgt Marcel ook probiotica die voorgeschreven is door de dierenarts.

 

Ik ben werkelijk het noorden kwijt. Wat kan ik doen om van deze parasiet af te geraken? 

 

Tijdens de kuren stoomde ik mijn vloer met een stoomreiniger. Kookte ik al zijn speeltjes af, zijn manden iedere dag in de wasmachine. Speciale zeilen over de zetel gelegd zodat die parasiet daar al niet in kan. Ook deze worden afgekookt. Werkelijk niets helpt. Zie ik iets over het hoofd? 

 

HELP HELP HELP DANKJEWEL! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ben toendertijd toen mn hondje giardia had, overgestapt op nrv (rauwe voeding). Eerst een week lang enkel maar pens gegeven en daarna over op rauw vlees.

Let wel op; dit moet secuur gebeuren, goed percentagen spiervlees, ograan en bot, daarnaast ook afwisseling in diersoorten en 1x per week 1 pens en 1 vis dag. 

Het is dus niet zomaar een runderlapje van de supermarkt in de voerbak leggen.

 

Puck was toen heel snel van de giardia af.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wordt er ook elke keer een labotest gedaan die giardia bevestigt? Zodat je zeker weet dat het geen reactie-diarree of geprikkelde darm is?

 

Je hond kan steeds herbesmet geraken waar je wandelt of hem uitlaat. Ook via plassen, nat gras e.d. 

Dus verander eens van wandelgebied, vermijd alle typische uitlaatplekjes waar uitwerpselen kunnen liggen. 

Ruim zelf zéér goed op, schraap ook de grond onder de uitwerpselen weg (neem desnoods een schepje mee). 

Geef ondertussen iets ondersteunend voor de darmen zoals bijvoorbeeld canikur pro. 

honden page profiel Maaike en GuusjeMaaike en Guusje

honden foto van Maaike en Guusje

Mijn dierenarts adviseerde ook vers vlees die mijn hond giardia had. Mijn hond is een jaar giardia vrij en nu pas is haar ontlasting normaal. Darmen raken erg beschadigt door giardia hier door bleef ze ook diaree houden.

Bij mij vertelde dat ze alleen de eerste keer onder de microscoop giardia konden zien. Daarna moest het naar het labratorium omdat onder de microscoop de giardia altijd aanwezig blijft.

Het je hond echt nog steeds diaree of gewoon slappe ontlasting?

honden page profiel LenaLena

dankjewel voor jullie antwoorden!

Zijn ontlasting wordt iedere maand naar het labo gebracht voor een snap-test. De voorbije maanden was zijn ontlasting soms plat, maar nog steeds worstjes die ik gewoon kon wegnemen. Pas sinds vandaag heeft hij diarree dat gewoon geel water is met slijm. vandaar dat ik echt ten einde raad ben. 

de ene zegt dat een te goede hygiëne ook niet goed is en dat ik dus beter niet alle dagen kuis en alles uitwas. De andere zegt dat dit juist wel moet… 

ik wandel altijd op dezelfde plaats om te voorkomen dat de giardia door mij verspreid zou worden. Plaatsen waar veel honden komen daar kom ik niet en zijn ontlasting ruim ik altijd goed op als het op de stenen is giet er er zelfs kokend water overheen omdat enkel kokend water giardia zou doden las ik op internet.

Als ik jullie hoor is vers vlees de oplossing :) dankjewel!

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://mcvoordieren.nl/kennisbank/giardia-hond-kat/ Staat uitgebreid een kopje in dat sommige dieren meerdere behandelingen nodig hebben. Zou dus niet volledig panniekeren hp-wink Wel even opletten? Dat als je buren ook huisdieren houden, hem even uit de tuin houd en ook je buren verwittigen dat er sprake van Gardia is.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Neem eens contact op met Eva Tesselaar.

 

https://www.evatesselaar.nl/11-redenen-waarom-jouw-hond-niet-van-giardia-af-komt/

 

geen pro biotica geven hoor, pas als je zeker weet dat hij Giardia vrij is. Je kan de ontlasting beter laten onderzoeken van van het woud. Stuk betrouwbaarder. Verder zou ik dit principe nog eens proberen: https://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?p=3283243#p3283243

5 dagen panacur is te kort. Levenscyclus is langer van de parasiet.

Giardia is overal. De parasiet slaat vooral toe als de weerstand laag is. Op een gegeven moment is het een vicieuze cirkel. Weerstand laag = Giardia slaat toe. Giardia slaat toe = weerstand laag.

je moet aan je hond zijn weerstand gaan werken. Overstap op vers vlees is sowieso stap 1. Kijk naar een complete KVV zonder toevoeging van een koolhydraatbron. Bijvoorbeeld Kiezebrink of Alaska. Doseer de panacur hoog. Weegt je hond 7,5 kg. Behandel dan voor 10kg.

Succes het kan ellendig hardnekkig zijn ik heb helaas ervaring.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Uitlaatroete en speelveld veranderd. 

 

Misschien dat als je de standaard routes bent blijven houden je steeds bij de bron van besmetting terugkeert? 

Volgende forumvraag: Scheve tand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^