achter verkeer aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HesselHessel

Hallo.

Onze labrador pup is nu 11 weken.

Waar ik tegen aan loop is dat hij achter alle verkeer aan wil ( auto/fietsen ect)

Wat ik nu doe is hem tijdig  laten zitten en belonen als hij blijft zitten tot het voertuig voorbij is. Echter 9 van de 10 keer springt hij al eerder op en hangt in de lijn.

Wat is de goede aanpak? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat ik nu doe is hem tijdig  laten zitten en belonen als hij blijft zitten tot het voertuig voorbij is. Echter 9 van de 10 keer springt hij al eerder op en hangt in de lijn.
Wat is de goede aanpak?  

Het gaat er niet zozeer om of de hond nu zit of staat, het gaat over hoe hij zich op dat moment voelt. Als je hond op z'n kont zit maar nog steeds opgewonden is, dan heeft dit geen zin.

Dus kijk vooral naar zijn stemming, de emotie. Je wenst kalmte, beheersing.

Probeer eens meer afstand te nemen van het verkeer, of zijn aandacht te vragen (op jou gericht) als er een auto passeert. 

En als je hond dan wel kalm blijft, laat hem dan weten dat dit is wat jij wenst.

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla 2 doggies

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

Mijn pup is vaak erg gefocust op andere honden die langslopen. Wat ik doe is haar aandacht op mij laten vestigen voor zij gefocust is op die andere hond. Dat maak ik dan super leuk (veel beloningen in de vorm van voertjes, enthousiaste stem en spel). Tegen de tijd dat ze naar de andere hond kijkt is het makkelijker om haar aandacht weer op mij te krijgen, want ik ben leuk. Ik oefen die aandacht ook zonder dat er afleiding is. Ik merk dat het steeds makkelijker is om haar af te leiden en zij steeds sneller geen aandacht meer aan andere honden besteedt en doorloopt. Ik hoef daar steeds minder voor te doen. Als ze nu uit zichzelf doorloopt beloon ik dat natuurlijk ook uitgebreid. Nu heeft ze steeds meer door; komt er een andere hond langs en loop ik door en kijk naar het baasje in plaats van de hond, dan komt er iets leuks.

 

Je pup moet doorkrijgen dat dat verkeer echt niet zo interessant is als dat jij bent. Dat is in ieder geval wat bij mijn pup werkt. Door je pup te laten zitten en alsnog te laten kijken, blijft dat verkeer het meest interessant en bouwt de spanning op.

honden page profiel HesselHessel

Dank je wel  voor deze uitleg, idd hij blijft opgewonden als hij zit, vandaar ook mijn vraag, het voelde al niet ok.

We gaan  proberen meer aandacht voor de baas te krijgen...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt me voor zo'n jonge pup van 11 weken ook niet heel leuk om zo vaak te moeten gaan zitten. Alleen daarvan al kan hij stressig worden, het is best veel gevraagd voor zo'n jong beestje.

 

Je kan bv ook een speeltje meenemen, wat voertjes eventueel.

Je kan hem voordat hij zijn aandacht legt bij het verkeer heel even spelen of leuk tegen hem praten e.d.

Ook kan je op een bankje gaan zitten bij een weg/fietspad.

Zo kan hij op zijn gemak naar het verkeer kijken, als hij rustig gaat liggen en kijken is het al goed.

En anders kun je bv het speeltje tevoorschijn halen zodat zijn aandacht weer bij jou is.

honden page profiel HesselHessel

Ik begrijp hier uit bovenstaande reacties: aandacht bij de leukste baas! ( er is van vaak zitten geen sprake want ik woon op t platteland en hier komt erg weinig verkeer langs, wat t natuurlijk ook weer bijzonder maakt...) We gaan aan de slag! 

Volgende forumvraag: Buiten plassen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^