Balans en Coördinatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Hoi!

 

Ik ben op zoek naar oefeningen voor Balans en Coördinatie. Van beginners (Tex) tot echt wat meer gespecialiseerd in het gevoel dat er ook nog achterpoten bestaan (*kuch* Odin *kuch*). 

 

Ik heb wel eens een workshop gevolgd met Odin, maar eerlijk; die is alweer een beetje weggezakt. 

 

Een cursus staat uiteraard op de planning. Maar he, dat leuke virus geeft natuurlijk wat minder opties. En omdat ik eigenlijk zelf ook wel een beetje aan de slag kan, deze oproep.

 

Boeken, websites, YouTube kanalen, etc. Shoot.

 

Dankjullie wel! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Persoonlijk zou ik zelf niet aanmodderen met oefeningen. Als er iets op de verkeerde manier gedaan wordt kan de impact behoorlijk groot zijn. Ik zou dus toch voor een cursus op workshop gaan en daarop wachten (bij voorkeur een cursus van Sam Turner of iemand die daar opgeleid is) tenzij je heel makkelijke oefeningen gaat doen. Daarvan staan er zat op YouTube 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

En deze cursus? Is online, en onder begeleiding, kunnen ze vast ook gerichte tips/oefeningen geven

 

Basisfitheid voor de Actieve Hond - Fit Dog Program 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Als echte allereerste basisdingetjes zou ik denken aan pootjes op (een krukje o.i.d.) en misschien leren draaien met de voorpootjes op het krukje, die kregen wij bij de obedience al aangeleerd en leek niet veel begeleiding te vereisen. Wat achterpoten betreft ben ik met Scotty begonnen met achteruit lopen, en later een achterpoottarget, ik heb een kniematje van het tuincentrum zodat het niet te hoog is, maar hij wel echt in de gaten heeft dat hij ergens anders op staat. 

Ik weet dat er ook een facebook groep is genaamd "Canine Conditioning and Body Awareness Exercises" maar in hoeverre daar professionals bij zitten die je daarin kunnen begeleiden weet ik ook niet. 

 

Verder zou ik inderdaad wachten tot je ergens een cursus kan doen, al dan niet online, maar het is natuurlijk aan jou om die beslissing te maken.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Persoonlijk zou ik zelf niet aanmodderen met oefeningen. Als er iets op de verkeerde manier gedaan wordt kan de impact behoorlijk groot zijn. Ik zou dus toch voor een cursus op workshop gaan en daarop wachten (bij voorkeur een cursus van Sam Turner of iemand die daar opgeleid is) tenzij je heel makkelijke oefeningen gaat doen. Daarvan staan er zat op YouTube  "

Daar heb je absoluut gelijk in. Daarom zoek ik ook online/boeken etc., en ga ik niet zelf van alles verzinnen. Het is ook  niets ingewikkelds (maar voor Odin wel wat meer gefocust op die achterhand) totdat ik een cursus kan doen. Maar bedankt. smile 

 

Bedankt voor de tip Stabij Gijs. Ik ga eens kijken!

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Ik volg even

Volgende forumvraag: Ringtraining
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^