Pup 6,5 maand piept ineens in bench s'nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra van GentSandra van Gent

Hallo allemaal sinds 2 nachten is mijn 6,5 maand oude Malteser pup ineens aan het piepen in bench. Nooit gedaan, sliep prima. Overdag is hij nooit in bench, maar voor nacht wel, omdat ik niet wil dat hij naar boven komt. Eergister ging hij gewoon normaal zijn bench in. Om half 1 hoorde ik  piepen en heb hem toen uitgelaten(dacht dat hij misschien moest poepen), maar hij was alleen maar heel hyper. daarna terug in bench en laten piepen. Gister heb ik hem na mijn avonddienst plasje laten doen. (Overdag goed zijn energie kwijt gekunt, in avond nog lekkere wandeling met mijn partner). Daarna viel hij op bank in slaap. Toen wilde ik hem zoals altijd in bench leggen. Voelde gelijk verzet bij hem. (Normaal gaat hij gelijk liggen of leg ik hem gewoon slapend over. Toch erin gedaan. Nou piepen/janken om paar minuten. (Niet super hard. Om 2 uur naar beneden gegaan, om hem maar uit de bench te laten. (Om dit te proberen). Hij was helemaal uitgelaten om mij te zien. Ik niet veel gezegd. Ik ben naar boven gegaan. Binnen 1 minuut liep hij in mijn slaapkamer. (Durfde nooit onze open trap op..) Gelijk opgepakt en weer in bench gezet. Verder met piepen. Partner heeft hem vanmorgen uitgelaten. Daarna zat hij weer gelijk boven bij mij. Weer naar beneden gebracht en in huiskamer gezet met deur dicht en een kong...

Help, want zo doe ik geen oog dicht. Wil hem niet op mijn slaapkamer. Toch liefst in bench. Laten piepen maar (heb ik nu over algemeen ook gedaan).

Hoor graag jullie tips/adviezen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Niet laten piepen, misschien is er wat in de nacht gebeurd en wil die nu even niet alleen zijn, zou je een kleine week bij je hond kunnen slapen om te kijken of er iets aan de hand is snachts.....? Alleen in de nacht de trap op laten gaan, niet doen, zet er een traphekje voor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ook een maltezer, ze zijn niet graag allen.

T is een klein, schoon hondje, waarom geen mandje op de slaapkamer als ie daar wel lekker slaapt?

Goede nachtrust en een veilig gevoel is voor iedereen prettig toch?

 

Hier slaapt mn maltezer ook boven, wel in mn bed trouwens, in de zomer vaak op de grond en toevallig afgelopen nacht heeft ze beneden geslapen omdat het daar voor haar warmer was.

honden page profiel Sandra van GentSandra van Gent

" Hier ook een maltezer, ze zijn niet graag allen.
T is een klein, schoon hondje, waarom geen mandje op de slaapkamer als ie daar wel lekker slaapt?
Goede nachtrust en een veilig gevoel is voor iedereen prettig toch?
 
Hier slaapt mn maltezer ook boven, wel in mn bed trouwens, in de zomer vaak op de grond en toevallig afgelopen nacht heeft ze beneden geslapen omdat het daar voor haar warmer was. "

Ja, maar s'morgens wordt hij vaak uitgelaten door mijn zoons of man. Ik vaak avonddienst, dus kan ik iets langer liggen. Dat wil ik wel graag houden zo, anders kom ik echt slaap tekort. Wil hem ook gewoon liever niet boven. Kat heeft zijn eten daar nu staan, anders eet hij het op. En ik slaap heel licht, dus bij mij of naast mij is voor mij geen doen.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ohhh ze is ergens van geschrokken, ze voelt zich niet meer veilig, ze kan ook geen kant op in de bench. Misschien vuurwerk?

Zet de bench naast je bed en na nieuwjaar afbouwen, steeds een stukje verder. 

Is de bench nog wel groot genoeg? Lekker ruim waar een mandje in kan en nog een stukje om te lopen naast de mand? 

honden page profiel Sandra van GentSandra van Gent

" Ohhh ze is ergens van geschrokken, ze voelt zich niet meer veilig, ze kan ook geen kant op in de bench. Misschien vuurwerk?
Zet de bench naast je bed en na nieuwjaar afbouwen, steeds een stukje verder. 
Is de bench nog wel groot genoeg? Lekker ruim waar een mandje in kan en nog een stukje om te lopen naast de mand?  "

Hallo, 

Voor vuurwerk is hij tot nu toe niet bang. Kijkt niet op of om bij een knal. Hij is gewoon wel erg op mij  gericht nu. De bench is groot genoeg. Zijn mandje staat erin, kan ook nog ernaast liggen met zijn knuffels. Altijd dekentje half erover heen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja, maar s'morgens wordt hij vaak uitgelaten door mijn zoons of man. Ik vaak avonddienst, dus kan ik iets langer liggen. Dat wil ik wel graag houden zo, anders kom ik echt slaap tekort. Wil hem ook gewoon liever niet boven. Kat heeft zijn eten daar nu staan, anders eet hij het op. En ik slaap heel licht, dus bij mij of naast mij is voor mij geen doen.
  "

Dan misschien eens proberen om een oude gedragen en ongewassen trui of pyjama bij hem te leggen beneden. 

Zit jou geur aan, misschien is dan het probleem opgelost.

 

Hier was Puck helemaal weg van m'n pantoffels als pup zijndesealed

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

Veel pups hebben een soort terugval rond de leeftijd van 6 maanden. De mijne had dat ook,plotseling in de nacht piepen ondanks dat ze niet in een bench zat .Bij ons heeft het geholpen om een paar nachten bij haar op de bank te slapen en zo weer opnieuw het alleen zijn op te bouwen voor de nacht.Wij hebben onderaan de trap een traphekje bevestigd zodat ze de trap niet op kan. 2 a 3 nachten op de bank geslapen, daarna gewoon weer naar bed gegaan,maar wel met alle deuren open zodat ik tegen haar kon praten mocht ze piepen..Vanaf toen heeft ze nooit meer gepiept in de nacht.

Volgende forumvraag: Trap oplopen via ramp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^