Pup (14 weken) piept en jankt weer 's nachts + vraag over wandelen buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeerleVeerle

Hi allemaal,

Sinds 9 oktober hebben wij Yuna, een Pomsky pup, bij ons wonen. Voor ons beiden de eerste hond, dus alles is nog nieuw en vooral ook spannend. Ze is nu 14 weken oud.

De eerste twee weken vonden we heel heftig, maar nu ze meer aan ons gewend is en wij aan haar, wordt het allemaal steeds leuker. We merken wel dat ze snel overprikkeld raakt, vooral buiten als ze veel mensen tegenkomt. Bijna iedereen vindt haar schattig en iedereen wil haar aandacht geven en dat vindt ze maar al te leuk. Wij niet zo, want wij zitten vervolgens met een overprikkelde pup thuis. Hoe doen jullie dat buiten, als voorbijgangers jullie hond zomaar gaat roepen en aaien?

De nachten gaan eigenlijk ook heel goed. Na 3 nachten bij ons in huis, sliep ze al rustig in de bench 's nachts, maar de afgelopen 3 nachten is ze weer aan het piepen en janken als we naar bed gaan. We hebben niet het idee dat we iets anders doen of dat het ritme anders is en ook niet dat er iets is gebeurd, waardoor ze nu bang kan zijn. 

Zou dit kunnen komen door de angstfase waar ze inmiddels in terecht is gekomen? Een van ons blijft nu weer dichtbij de bench, totdat ze in slaap valt en dan slaapt ze ook weer de hele nacht door. Hebben jullie nog andere tips?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien kun je proberen zonder bench of het deurtje open te houden?

Of een puppyren er omheen zodat ze veilig is maar wat meer ruimte heeft.

Misschien is ze niet echt bang, maar voelt ze zich opgesloten.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Voorbijgangers die gaan roepen negeer ik.

Voorbijgangers die ongevraagd aaien, die vraag ik vriendelijk ermee te stoppen en zelf een hond te kopen.

 

In overleg kan er veel, maar als jij de hond maar door jan en alleman laat aaien, dan heb je straks een hond die enkel op andere mensen af wil gaan en valt er bijna niet normaal mee te lopen.

Jij bent de baas, het is jou hond en jij bepaalt of er contact gemaakt wordt of niet, dat doet niet de voorbijganger.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou de pup mee nemen naar de slaapkamer en de bench naast jullie bed neer zetten. Hopelijk kan ze dan volgende maand bijv zonder bench beneden blijven en vindt je pup dat veel prettiger. Voor beide dan een goede nachtrust.. 

 

Voorbijgangers idd negeren of erop aanspreken. Mijn eerste hond heb ik hierdoor echt laten verpesten. Die wilde tot 2 jaar naar elke voorbij ganger om aandacht te krijgen. Zelfs zo erg dat ze voor de voeten van wandelaars ging zitten. Ze wist niet beter dan iedereen die haar altijd maar wilde aaien. Met mijn 2e hond echt totaal anders aangepakt. Alle mensen en honden worden aan de lijn genegeerd en nu eindelijk een hond wat goed mee loopt yell

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb het zomaar aaien eigenlijk gelaten. Het duurde wel even voor ze doorhad dat iig geen oogcontact geen aaitjes betekende. Of ze toen een jaar was, of ouder? Weet ik niet meer. Ik hield haar kort tijdens het passeren toen ze jonger was. Nu kan ze iedereen passeren, ook al loopt ze 5 meter voor me, maar ik hou in de gaten of mensen (lang) oogcontact met haar maken. Of dat Remi met haar lichaamstaal laat zien dat ze hen erg interessant vindt. Dan roep ik haar bij me en hou haar kort.

Ik weet niet of Remi er 100% van geniet, zo heeft ze bij mensen die haar aanhalen de helft van de tijd al na 1 of 2 aaitjes genoeg van, en gaat achter mij schuilen. Of ze rent naar mij, en weer naar hen terug, en dan weer naar mij, tot ze uiteindelijk bij mij blijft plakken, of verder begint lopen of te snuffelen. Maar bij sommige mensen blijft ze tegen hen aan hangen, gaat hen likken enzo.

 

Ze is als volwassen hond daarna ook helemaal hyper de pieper. Ik laat haar even gek doen indien mogelijk, en ga brokjes vooruit gooien die zij probeert te pakken/zoeken bijvoorbeeld, of ik ga door mijn hurken en haal haar zelf even aan om haar te helpen kalmeren. Soms wat oefeningetjes doen.

 

Ik laat het dus, Remi geeft zelf aan wanneer ze het zat is. Wel loopt ze praktisch altijd aangelijnd. Toen ze vroeger wel eens losliep was dat in gebieden met andere hondeneigenaren; ze liep dan om de hond heen om met de baasjes te slijmen tongue-out Die zelf dus ook met hond liepen en dat niet zo erg vonden. Sinds corona is het aanhalen wel een stuk minder voor mijn gevoel. Maar Remi's wiebelkont en de glimlachen van mensen... hp-heart Of ik het met een volgende hond ook zo aan zou pakken, geen idee, maar heb er ook geen spijt van. Het werkt redelijk in onze situatie. En ik heb geen zin in me ergeren aan mensen die mijn hond proberen te lokken, terwijl ik haar dan mee moet sleuren. Ze willen aaien? Dan mogen ze aaien! En afgelebberd worden, Remi likt ontzettend veel XD

Volgende forumvraag: 1000 en één vragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^