1000 en één vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je puppy is nog maar 3 maanden oud. Er valt nog zoveel te leren. hp-smile

Dat ie niet altijd rustig is, er momenten zijn van klieren en zeuren, vervelend doen... dat is normaal. Een jong dier uit zijn emoties op de manier die hij kent. Dus er is ook niet 1 standaard oplossing, omdat het niet 1 standaard emotie is. Er kan zoveel spelen: verveling, pijn van tandjes-wisselen, opstandigheid, opwinding, onzekerheid,... 

 

Je zet nu elke keer de bench in. Maar soms moet je ook gewoon het gedrag zelf leren handelen, het sturen, zonder hulpmiddelen. Dat vraagt meer inzet, meer begeleiding, dat gaat niet vanzelf. Het is dan een leerproces voor jullie beiden. Laat dat je niet afschrikken! Verwacht niet van jezelf dat je meteen alles van je pup begrijpt en omgekeerd: dat de pup niet instant het gedrag vertoont dat jij wenst te zien. 

 

Bekijk voor jezelf hoe je duidelijk kan zijn in de boodschap die je wil overbrengen. Kijk dan of de pup die boodschap al dan niet begrijpt, wat ie ermee doet. En kijk naar het waarom.

Vraag je te veel? Komt de pup zelf te weinig aan bod? Vraagt de hond te veel van jou en ga je er telkens op in? Enz.

Probeer het nuchter te bekijken. Dan zie je je eigen 'zwakke punten' én die van de pup. Van daaruit probeer je wat uit: meer actie, of andere invulling vd dag, of meer kalmte, kordater of net milder zijn, enz. 

 

Puppy groeit = mens groeit mee hp-shiny

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wordt het ooit beter?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^