wie wilt er een keer lopen met me (omgeving schagen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

goeie morgen allemaal ik heb even een vraag. Ik heb een jonge hond van 11 maanden een kruising tussen een rottweiler en een herder. Hele lieve hond alleen 1 grote puber. Nu is het zo dat hij wel met honden kan maar soms te lomp en te druk is naar andere honden toe. Andere hond geeft hem een correctie/snauwt hem af en vervolgens loop dit uit op ruzie wat er dan best heftig uit kan zien met een grote hond is vaak meer gegrom dan dat er daad werkelijk wat gebeurd. Hij is nu nog jong en kan met de juiste sturing leren rustig om te gaan met andere honden. Nu is mijn vraag wie lijkt het leuk om is een keer samen te gaan lopen? Eerst natuurlijk kennis maken en aangelijnd lopen. wel een beetje zelfde grote.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Of hij kan het niet leren. Ik bedoel dat niet gemeen hoor. Maar mijn reu vind de meeste honden gewoon niet leuk. Zeker jonge reuen niet. Dat is gewoon hoe hij is. Hij laat zich ook niet corrigeren door andere reuen. Ik laat hem dus alleen los bij stabiele teefjes of oudere reuen. En spelen mag alleen als het gelijkwaardig is en ook leuk voor de ander. Het is gewoon niet een hond die met alles en iedereen kan. Dus ik leer hem eigenlijk vooral om andere honden met rust te laten en als ik met andere honden wandel loopt hij aan de lijn tot ik zeker weet dat het los ook goed gaat. Zodat hij positieve ervaringen op doet. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk eens naar wandeldates bij je in de buurt...dan kan je eens meelopen...

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Je schrijft dat je denkt dat hij met de juiste sturing nog rustig kan leren omgaan met andere honden. Wat bedoel je concreet gezien met “de juiste sturing” heb je er een idee over hoe je dit gaat aanpakken? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou vooral je hond leren andere honden te negeren in plaats van er mee te kunnen spelen. Dat pakt namelijk een stuk beter uit. Je hebt een kruising waarvan beide rassen over het algemeen niet zo'n behoefte hebben om vriendjes te worden met andere honden. Ik zou die ras eigenschappen accepteren en hem leren dat hij helemaal niet met andere honden om hoeft te gaan, en dat hij er prima voorbij kan lopen zonder interactie. Het feit dat het uit loopt op ruzie, geeft aan dat je hond er geen zin in heeft. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik zou vooral je hond leren andere honden te negeren in plaats van er mee te kunnen spelen. Dat pakt namelijk een stuk beter uit. Je hebt een kruising waarvan beide rassen over het algemeen niet zo'n behoefte hebben om vriendjes te worden met andere honden. Ik zou die ras eigenschappen accepteren en hem leren dat hij helemaal niet met andere honden om hoeft te gaan, en dat hij er prima voorbij kan lopen zonder interactie. Het feit dat het uit loopt op ruzie, geeft aan dat je hond er geen zin in heeft.  "

Helemaal mee eens. Wij mensen willen eeen hond die speelt met andere honden.maar de meeste puppen spelen,  al hoewel dat voor de  pup bittere  ernst is om te leren hoe om te gaan met andere soortgenoten, hoe ver kan hij gaan. . De meeste honden veranderen dit gedrag als ze  volwassen worden. 

Bij het ene ras duurt dit langer,dan bij het andere ras. Jouw hond geeft nu duidelijk aan dat het (in onze ogen spelen) met een andere honden voorbij is. Hij gaat reactief reageren, dus aan jou om te leren andere honden te negeren. Is ook heel handig als hulphond.dan moet hij nl. Andere honden negeren als hij aan het werk is. Voor jouw hond dus dubbelle noodzaak om dit te leren,

 

Dring hem geen ,,speelmaatje,, op, want dit gaat vroeg of laat fout. Accepteer dat je hond volwassen gedrag gaat vertonen dat bij zijn raseigenschappen, volwassen karakter past. Beter nu hier op inspelen, hij wordt alleen nog sterker , en hoe meer  ruimte je hem geeft hoe moeilijker het gaat worden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Had graag een keertje meegelopen maar heb een kleine opdonder. 4nov gaat 1 niet ingedaalde bal en 1 bal eraf dus misschien later wil ik wel eens meelopen/oplopen. Dat spelen? Tja... die van mij houd meer van gewoon een beetje samen oplopen, snuffen, een beetje boel verkennen samen. Dat is ook een sociale activiteit, dat vergeten mensen weleens.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Is een aangelijnde wandeling een idee? Dan leert je hond namelijk een andere hond te negeren en relaxed te zijn rond andere honden. 

 

Ik vermijd andere onbekende honden. Dat betekent dat ik mijn honden leer om andere honden aan de lijn te negeren. Maar bekende honden wandel ik graag mee. We wandelen een groot gedeelte aangelijnd, en als de honden echt relaxed naar elkaar zijn, kan er los gelopen worden samen. 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Is een aangelijnde wandeling een idee? Dan leert je hond namelijk een andere hond te negeren en relaxed te zijn rond andere honden. 
 
Ik vermijd andere onbekende honden. Dat betekent dat ik mijn honden leer om andere honden aan de lijn te negeren. Maar bekende honden wandel ik graag mee. We wandelen een groot gedeelte aangelijnd, en als de honden echt relaxed naar elkaar zijn, kan er los gelopen worden samen.  "

dat was mijn bedoeling ook innocent. gewoon aan de lijn lekker relaxt wandelen en als het kan even los maar alleen als beide honden rustig zijn hp-smile

Volgende forumvraag: Veel slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^