Op zoek naar een boheemse herder / chodsky pes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BramBram

Een van mijn beste vrienden word binnenkort 30jaar en is al enige tijd op zoek om een boheemse herder/chodsky pes te adopteren zonder succes. Hij is namelijk zot van dit ras maar de meeste kennels zitten met overvolle wachtlijsten. 
Is er iemand die meer informatie of nog beter ervaring heeft met boheemse fokkers in het buitenland die hij/zij wil delen ?  :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nooit een ander bij een fokker op de wachtlijst zetten of een dier voor hem/haar kopen.

Stel nou dat de fokker niet aan zijn verwachtingen voldoet? Dat de combinatie ouderdieren niet zijn voorkeur heeft, of dat de uitslagen van de onderzoeken naar erfelijke afwijkingen hem niet aanstaan?

Dan staat hij wel op een wachtlijst wat ie misschien helemaal niet wil.

 

De Chodsky pes, ik heb er zelf ook naar gekeken, maar kreeg er geen lekker gevoel ik omdat ik alleen maar dezelfde namen voorbij zag komen. 

honden page profiel BramBram

Had ik moeten bij vertellen dat het plaatsen op de wachtlijst in samenspraak zou zijn met zijn vriendin waar hij mee samenwoont :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Had ik moeten bij vertellen dat het plaatsen op de wachtlijst in samenspraak zou zijn met zijn vriendin waar hij mee samenwoont :-) "

Maar hij wil de hond, dus zijn keuze voor ouderdieren en dergelijke. Ik zou dit echt niet doen, zulke acties zijn gedoemd te mislukken.

Hij wil zeker ook op zijn gemak langs diverse fokkers, zijn vragen stellen en informatie opdoen, diverse honden zien en ermee kennismaken.

Wil je ergens van een bepaalde combinatie een pup, ja dan sta je nu soms een jaar of langer misschien op een wachtlijst.

Maar hij kan van tevoren zijn eigen onderzoeken doen, zijn bezoeken aan de fokkers doen en zich zelf op een wachtlijst plaatsen bij de fokker naar zijn keuze en waar hij zich goed bij voelt. Daar moeten geen mensen tussen gaan zitten, ook zijn vriendin niet. 

honden page profiel BramBram

Eenmaal je op een wachtlijst staat ben je toch niet verplicht de puppy te nemen of ben ik mis? 
Het is nu zo dat dit ras zeer zeldzaam is in belgie/nederland en dit dus niet veel vrijheid geeft in keuze van fokker. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Eenmaal je op een wachtlijst staat ben je toch niet verplicht de puppy te nemen of ben ik mis? Het is nu zo dat dit ras zeer zeldzaam is in belgie/nederland en dit dus niet veel vrijheid geeft in keuze van fokker.  "

Je laat je natuurlijk niet voor niks op een wachtlijst zetten bij een bepaalde fokker.

Er is inderdaad niet veel vrijheid in keuze, Maar die vriend kan ook verder kijken dan Nederland en België, hij kan ook richting Tsjechië gaan. Misschien zit daar wel een fokker wat hem aanspreekt.

 

Nogmaals blijf ik bij mijn mening dat hij zelf naar fokkers moet gaan, hij zichzelf bij de fokker naar zijn keuze op de wachtlijst moet zetten.

Dat laat je gewoon niet door derden doen. 

honden page profiel BramBram

Ok, ik zal de vraag aanpassen
Bedankt alvast UkkePuck

honden page profiel DanielleDanielle 1 doggies

Eerlijk gezegd zou ik het ook niet erg waarderen als iemand anders mij ergens op een wachtlijst zou zetten voor een pup. De beslissing over wie/wat/waar/hoe zou ik toch graag zelf maken. Maar als antwoord op je vraag: Meestal verwijzen we mensen door naar de rasvereniging. Alleen zijn er inderdaad geen dekmeldingen gemeld bij dit ras dus wordt er ook niets verwacht voorlopig. Wel kun je kijken in het buitenland, dit is bijvoorbeeld de Tsjechische rasvereniging:

http://kpchp.org/chov_sten.php

 

Puppies uit het buitenland mogen vanaf 15 weken de grens over. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Je zou ook nog bij de Duitse en Zwitserse rasvereniging kunnen kijken

https://chodsky-pes.org/

https://chodsky-pes.ch/

 

misschien zijn er ook herplaatsers. Maar uiteraard wel alleen in overleg met de vriend zou ik zeggen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^