Senán - Een spannend vooruitzicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik vind dit ook altijd een pittige leeftijd bij reuen hoor.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Even een update over de (onderhand niet meer zo) kleine oversexte puber tongue-out

Na aanvang van alle gegeven tips hier heb ik een combinatie gemaakt die me het beste leek passen.
Zo hebben we eerst een week rust ingepland, waarbij we soms per keer maar 10 minuten buiten kwamen afhankelijk van onze mindset. Het doel was om even echt tot rust te komen en alle frustratie bij zowel Senán als bij mezelf te laten zakken. Dus veel voerspelletjes gedaan, binnen trainen en meetrekken als Senán te diep in een geur wilde duiken.

Daarbij staat Senán ook op PUUR Hypersex en dit lijkt nog steeds goed de scherpe randjes eraf te halen.

 

Na die week waren we beide toe aan wat meer actie, dus heb ik rondgekeken naar een plek waar Senán echt veilig los kon en waar weinig tot geen andere mensen kwamen. Een afgelegen weggetje in de polder bleek ons paradijs en daar lopen we dan ook al een maand lang heerlijk rondhp-shiny. Ook zijn we weer gaan fietsen (nu ongeveer 2x in de week) en hebben we langzaam opgebouwd naar nu zo'n 7 a 8 km. Het uiteindelijke doel is om naar het bos te kunnen fietsen, daar dan een rondje te doen en dan weer terug (het bos ligt op +- 9 km afstand). Senán vindt het fietsen helemaal het einde en vind het heerlijk om eindelijk goed te kunnen sprinten.

 

Na een fietsdag is hij ook echt voldaan en veel beter te bereiken en in staat te communiceren, gedurende de week. Dit gaan we dus ook zeker blijven doen.


Na al die aanpassingen merk ik dat zijn hormonen langzaamaan wat rustiger worden en onze communicatie ook steeds beter wordt. Zelf ben ik een journal begonnen om mijn eigen frustratie in de training onder de loep te nemen, want ik had er niet alleen zelf last van, maar Senán natuurlijk ook! 


Al met al gaat het dus een heel stuk beter en kunnen we langzaamaan weer de trainingsmomenten opzoekenhp-thumbsup

Iedereen die heeft meegedacht, echt ontzettend bedankt!

 

 met grote broer Aedonhp-heart

 lekker relaxed in de treintongue-out

 en meneer is een flinke kerel van +- 59 cm hoog en 21 kilo

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat goed van je! Fijn zeg!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

aaaah deknapperds van het forum, (voor mij dan) ik zeg, lekker bezig jij!!!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Lekker hoor hp-thumbsup Die zit ook weer in de pocket, moedig voorwaarts dus.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Superleuk weer eens een update te lezsn. Veel up's! Paar downs uiteraard hoort erbij. 

Lees veel de goede kant op dat is zekers fijn!!

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Bedankt allemaal voor de blije reacties en aanmoediging! hp-shiny

Dat is altijd fijn om te lezen!!

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Door alle tentamendrukte hier deze week, ben ik helemaal vergeten om deze update te geven, maar Senán is afgelopen woensdag (6 april) 1 jaar oud geworden!!

 

Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat hij nu officieel 'volwassen' is haha. Hij gedraagt zich ook zeker nog steeds als puppyhp-angel. Wel merken ik en mijn familieleden dat hij de laatste paar weken een bepaalde rust over zich heen begint te krijgen en hij meer echt contact maakt met ons. Het grootste pubergedrag is er ook grotendeels uit en onze band begint weer te groeien, wat ik echt ontzettend fijn en leuk vind om te zien!


Voor mijn eigen verjaardag is Aedon op bezoek, dus Senán kon zijn verjaardag vieren door gezellig met zijn grote broer op te trekken! Het is echt geweldig leuk om te zien hoe goed die twee met elkaar overweg kunnen en ik merk aan Senán dat hij het erg fijn vind om een stabiele tweede hond erbij te hebben. Hij is een stuk rustiger met Aedon erbij hp-shiny

 

Edit: helemaal vergeten erbij te vertellen!
Maar door een klein foutje van mij heeft Sen zijn verjaardag een beetje dopey door gebrachtembarassed. ik had in de ochtend (na niet helemaal wakker te zijn geworden bij het opstaan) per ongeluk de bakken van de honden omgewisseld en in Aedon's bak zit altijd een sterke pijnstiller. Die pijnstiller kan een versuffend effect hebben, zeker in het begin. Sen heeft dus die pijnstiller gehad die dag en is de volledig dag een beetje stoned/high geweest van de pijnstilling. Oepshp-angel

Het leverde wel een leuke foto optongue-out

 Do duf als een konijn haha

551637.jpg (foto's maken is geen hobby van Sen haha)

551636.jpg Duttend de ochtend door

551635.jpg Aedie ookhp-heart
551640.jpg En iets wat ik nooit of the never had durven dromen. Aedon is hier uit eigen initiatief tegen Senán aan gaan liggen en in slaap gevallenhp-heart

Aedon is een hond die vrij weinig moet hebben van andere mensen of honden en heeft in zijn hele leven maar 1 hondenvriendje gehad. May de husky, van Lavina hier op het forum. Dus voor mij is het extra speciaal om te zien hoe hij Senán heeft geaccepteerd en opgenomen in onze familie.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Gefeliciteerd! hp-heart

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Haha! Lekker stoned op z'n verjaardag. Had hij Tramadol gekregen? Daar zal hij vast blij mee geweest zijn tongue-out

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

@ Yooop, dankjewel!!

@Joop, hahahaha nee, het was Galliprant. Hij leek zich wel te vermaken die dag tongue-out heeft lekker lopen suffen

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" @ Yooop, dankjewel!!@Joop, hahahaha nee, het was Galliprant. Hij leek zich wel te vermaken die dag  heeft lekker lopen suffen "

Hij ziet er op de foto's ook uit alsof hij een good trip heeft hp-smile

 

Nadeel: nu verwacht hij dit natuurlijk ieder jaar hahaha

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Senàn ook alweer een jaar! Proficiat!laughing

Dat is ook voorbij gevlogen toch.

Hij is een flinke kerel geworden.
Fijn dat het zo goed gaat met zijn grote broer Aedon.
Zelfs bij elkaar liggen slapen zeg, zalig hoor!

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Even weer een kleine update:

Op het moment zit ikzelf in het buitenland in verband met een buitenlandstage. Senán zit daarom bij mijn vader voor 2 maanden, omdat hij zo lief was om aan te bieden om op te passen.


Wel wordt het over twee weken een beetje spannend. Senán loopt namelijk al enige tijd niet helemaal lekker met zijn rechter achter poot. De passen zijn kort, af en toe huppelt hij bij het rennen en loopt hij veel in telgang. Hij laat verder geen pijn zien, maar er zit duidelijk iets lekkers. Na strikte rust te hebben uitgeprobeerd was er weinig tot geen verbetering te zien, dus ik heb ervoor gekozen om Senán's heupen en rug op te foto te laten zetten om (hopelijk) uit te kunnen sluiten dat er sprake is van HD of andere aandoeningen aan zijn heupen/botten. Mocht er niets uit de foto's komen, dan laat ik een osteopaat komen om hem een keer helemaal na te kijken.


Ik vind het zelf enorm spannend, vooral ook omdat ik er niet bij kan zijn, maar gelukkig gaat mijn vader met hem en kan ik wanneer de uitslag bekend is via de telefoon een update krijgen van de DA. Qua timing zitten we gelukkig ook goed. Na mijn buitenland roadtrip op de planning van +- 3 weken. Senán mag dan ook mee! We zullen ook een aantal keer wat ruwer terrein tegenkomen en er staat een wandeling in de bergen op de planning, dus het is fijn om straks zeker te weten of alles goed zit of niet.

Nu hopen dat er niets ernstigs aan de hand issealed

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Ik word misschien Oma! zie foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^