Nieuwe pup, verandering in gedrag bij 1ste hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichaelaMichaela

Hallo!

Wij hebben zopas (3 dagen geleden) een nieuwe pup in huis! Onze eerste hond is 2,5 jaar oud en de pup is 3,5 maand (zij was al eens bij een familie terechtgekomen maar die hebben haar teruggebracht omdat ze er geen tijd voor hadden....). Wij waren al heel erg lang aan het nadenken of we dit zouden doen of niet. Onze eerste hond is namelijk echt onze allerbeste vriend en was voor ons perfect. Hij kwam graag knuffelen, was dolbij als hij ons zag, zag iedereen ook even graag. Hij was dolgelukkig. Hij was enkel zo droevig wanneer hij alleen was, nu was iedereen veel thuis, omwille van Corona, maar binnenkort gaat hij toch wat vaker alleen zijn... daarom vonden we het een goed idee om er nog eentje bij te nemen. Wanneer hij bij andere honden is is hij ook altijd heel gelukkig, dus hier zagen we zeker geen probleem in.

Maar zijn gedrag is al helemaal veranderd. Hij gaat zich nu erg afzonderen, we geven hem evenveel aandacht als de pup, maar wanneer we hem willen aaien en de pup komt, loopt hij weg. Het lijkt wel of hij ‘bang’ is van haar. Dit is enkel binnen, wanneer ze buiten zijn is hij wel gelukkig en speelt hij echt heel graag met haar. We vinden dit wel echt heel jammer want we zouden niet willen dat zijn karakter gaat veranderen... we weten dat dit tijd nodig heeft maar we voelen ons op dit moment heel erg schuldig.

Heeft iemand hier ervaring mee? Gaat dit nog terug goed komen? Of gaat hij zich blijven afzonderen?

Alvast bedankt!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je pup is pas drie dagen in huis, een hele verandering voor iedereen maar zeker voor je oudere hond...betrek je hond in alles als je je aandacht aan de pup geeft, geef ook wat extra aandacht aan je oudere hond, waneer je bijvoorbeeld de pup eten geeft is wat meer dan bij een oudere hond, geef je ook die wat lekkers, zodat tie zich niet achter gesteld voelt...ga ook wat extra wandelen, nu wat korte rondjes met de warmte, alleen met de oudere hond zodat tie al je aandacht van je krijgt.

honden page profiel MichaelaMichaela

Dank u wel voor je reactie! We betrekken hem al met alles en geven hun zeker evenveel aandacht! We zijn nu altijd al samen gaan wandelen (niet zo lang, want zij is nog jong en voor hem ook niet te lang met de warmte) maar het is misschien een goed idee om dit nog even apart te doen! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Michaela, hier ook twee honden gehad, en o wat was dat best even moeilijk voor mij en de hond, een pup geeft veel  zorg even, zinderlijk maken opletten, en de oudere ziet dat aan....dus heel raar is het niet dat je oudere hond even wat afstand neemt en het eens bekijkt van wat die indringer doet, en na een week bij zich zelf denkt zo nou maar weer gaan hoor, hahaha....het is wennen voor allemaal, en zeker voor de oudere hond, vandaar geef extra aandacht en doe apart met je oudere iets heel leuks, ook als je buiten met de pup erbij speelt, de oudere een beetje meer aandacht geven....en als er gegeten wordt, de kleine krijgt nog meerderen keren per dag, geef je je oudere ook wat lekkers...desnoods trek je het af van zijn voeding als je vind dat de oudere dan te veel op de dag krijgt...

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

De oudere hond moet wennen aan de pup, hem gewoon nog wat tijd geven het komt vast goed.

Volgende forumvraag: Chihuahua zwanger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^