De hond die míj traint

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Onze puppytrainster zei het al 1,5 jaar geleden tegen mij: kies je voor een golden retriever want je denkt 'goedzakken en lekker makkelijk trainbaar', krijg je alsnog zo'n eigenzinnige, koppige hond. Nee, daar had ik me inderdaad niet op voorbereid. Kan hem soms wel achter het behang plakken en het dringt me vaak tot me door dat hij me weer te slim af is en hij míj traint in plaats van andersom.

 

Zo ook deze middag. We hebben een prachtig natuurgebied ontdekt hier in de buurt. Heenweg loopt ie lekker met een vaart mee. De terugweg gaat een stuk lastiger, want meneer wil niet mee en vindt het er veel te leuk (ook na 2 uur wandelen). Nu heb ik ontdekt dat hij álles doet voor een stukje leverworst (varkensvlees, I know). En heb ik vanmiddag wat leverworst meegenomen zodat hij netjes met me mee loopt naar huis. Hij had al snel door wat ik bij me had en dat hij een stukje kreeg als hij mee liep. Maar wat doet hij? Hij wilde alleen nog maar meelopen áls daar een stukje leverworst tegenover stond.. Hij zag het vast als een compromis "oké ik loop mee naar huis maar wel tegenover een stukje leverworst". Meneer ging continu zitten, keek me aan en was met geen mogelijkheid mee te trekken. Pas wanneer ik de commando zei (kom voor) kwam hij met een vaart aangerend en pakte het stukje worst aan. Zo de hele weg lang. Zonder worst, komt hij niet. Ik vrees dat ik nu elke wandeling voorbereid moet zijn en véél worst bij me moet hebben, anders vindt deze koppige meneer het niet de moeite waard om mee te lopen. 

 

Hebben jullie ook eigenschappen ontdekt van jouw hond die je niet had verwacht bij het ras? Ik ben benieuwd!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geweldig, je wordt heerlijk gepuscht door je hond......ik heb newfoundlanders, mijn Ogin is nu hier ...en iedere newfoundlander was rustig en bedaard, en deze is een stuiterbal, eindelijk wordt ze wat rustiger...nooit boos geweest maar wel eens moederloos....op cursus geweest, maar ook dat was een ramp, de trainer en man kon haar ook niet houden , een willetje...75 kilo die met je er vandoor gaat laughing  Menig mens heeft wel eens verbaasd gestaan als willemijn achter Ogin vloog......en met veel energie geven, een wereld hond , iets onstuimiger dan de anderen maar toch een echt newfy geworden.laughing

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Als je nu elke wandeling worst mee gaat nemen, heeft die je uitmuntend getraind cool

 

Ik heb die van mij “geleerd” dat als ze me maar lang genoeg aanstaart ze haar avondeten krijgt. Ik ben me er heel bewust van dat doordat ik toegeef het alleen maar erger wordt. Maar ja dat gestaar is zo irritant haha. Gelukkig heeft ze een vast tijdstip en is ze niet de hele dag aan het staren. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Ik heb een labrador die andere honden helemaal niks vind hahaha. Dat had ik ook nooit verwacht

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Oooooo hihi, wat Iglo daar aanhaalt...Ogin kan helaas klok kijken...en als het etenstijd is, smorgens haalt ze me uit bed, (6 uur)het dekbed vliegt de kamer door, opstaan..ontbijt klaarmaken, en ja zuchtend hijs ik me uit bed, ook ik heb een baas, en savonds dito, heb de klok al eens verstopt, helpt niet, ze zit met haar poot te wijzen naar de keuken, zou je niet even ???   En ja daar gaan we...laughing  alles voor ....de hond.embarassed

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Herkenbaar... Er zijn 3 motivaties voor elke hond. Ras maakt dan denk ik niet zoveel uit. Vreten, stemprijzen en speeltjes/spel. Als ze het willen? Gaat die hele trukendoos open hihi.

 

Bij Peanut (mops) Als ik een stukje gedroogde kipfilet pakte? Kreeg ik soms niet eens de kans om te zeggen "zit" Dan had ie al zit, af, speak, pootje, bang bang(play dead) uit zichzelf gedaan. Ik vind dat wel charmant eigenlijk. Botty is geen haar beter als kruising, wil ie het hebben? Dan kan ie ineens alles zonder dat ik het hoef te vragen lol.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Herkenbaar... Er zijn 3 motivaties voor elke hond. Ras maakt dan denk ik niet zoveel uit. Vreten, stemprijzen en speeltjes/spel. Als ze het willen? Gaat die hele trukendoos open hihi.
 
Bij Peanut (mops) Als ik een stukje gedroogde kipfilet pakte? Kreeg ik soms niet eens de kans om te zeggen "zit" Dan had ie al zit, af, speak, pootje, bang bang(play dead) uit zichzelf gedaan. Ik vind dat wel charmant eigenlijk. Botty is geen haar beter als kruising, wil ie het hebben? Dan kan ie ineens alles zonder dat ik het hoef te vragen lol. "

Niet helemaal waar Anouk laughing   Al mijn newfoundlanders waren rustige eters die nergens om kwamen vragen, en die ik moest halen ...etenstijd, Ogin is anders, een ..

vreetwolfje...zal nimmer haar eten laten staan zelfs niet pal na een operatie...ben vaak mijn vingers kwijt als ik dr wat geef, en ik noem haar dan ook...Rupsje nooit genoeg ! 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Heheheh. Onze hond is vooral heel goed in zelf commando's bedenken, ook al bedoelen wij ze niet zo. We zeggen vaak dingen tegen haar die ze dan oppikt als commando. Zo heeft ze zichzelf 'eromheen/andere kant' geleerd, omdat zij bij het autorijden standaard naar de bestuurderskant liep om daar in te springen. Wij, lichtelijk geïrriteerd (want ze heeft nog nooit aan die kant gezeten uiteraard :P): "Andere kant!" Hond loopt om de auto heen, springt erin. Kwamen er later pas achter dat ze dat dus snapt bij álles waar ze omheen moet lopen, zoals bijv. de tafel of een lantaarnpaal oid. 

Ondertussen is ze een oudje en stijf bij het opstaan. Soms lukt dat niet. We zijn er recent achtergekomen dat ze dus geleerd heeft om ons te roepen met een blaf als ze niet overeind kan komen, zodat wij haar op haar pootjes kunnen zetten. Hebben we niet bewust gedaan, maar ze doet het feilloos. 

Ze leert zichzelf dus ook heel snel dingen aan die níet moeten. Toen ze haar sterilisatie had gehad en dus een grote wond op haar buik had, was ze een keer - met kap om - aan het graven in haar mand omdat ze niet lekker kon liggen met haar kap. Wij hebben toen één keer de kap afgedaan zodat ze lekker kon liggen, omdat we bang waren dat ze de wond open zou trekken. Voila, mevrouw had geleerd dat  graven in mand = kap wordt afgedaan! De twee weken daarna heeft ze echt nonstop geprobeerd ons met graven te chanteren om haar kap af te doen. Zenuwslopend, echt!

Ik vind het vooral leuk om te merken dat ze dit soort dingen dus nog stééds heel snel oppikt. Dat trucje met het blaffen als ze niet overeind kan komen is helemaal nieuw, en het is iets van de laatste weken, dus sinds ze 16/17 is! Ze heeft denk ik wel een beetje last van dementie/verwarring soms, maar ze leert ook echt nog steeds nieuwe dingen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Je hebt natuurlijk uitzonderingen maar de meeste als die willen spelen dan heb je ineens een touw tegen je been aan gedrukt, of op je voeten. Ze worden blij van je stem en doen dus dingen voor die prijs.

 

Peanut had ook als gewoonte na het eten zijn supergrote bot in zijn bek te nemen en daarmee de kamer rond te paraderen. Wij vonden dat grappig en gingen dus lachen. "owh is het niet genoeg kereltje"  Dat was voor hem een prijs. Maar nu had ik wel met Peanut 3 in 1 hp-frusty. Begin was hij helemaal niet gemotiveerd door vreetwerk. Die hele basis hebben we moeten leggen met stem en speeltjes, bloed zweet en tranen. Pas veel later vond hij vreetwerk lekker.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Herkenbaar... Er zijn 3 motivaties voor elke hond. Ras maakt dan denk ik niet zoveel uit. Vreten, stemprijzen en speeltjes/spel. Als ze het willen? Gaat die hele trukendoos open hihi.
 
Bij Peanut (mops) Als ik een stukje gedroogde kipfilet pakte? Kreeg ik soms niet eens de kans om te zeggen "zit" Dan had ie al zit, af, speak, pootje, bang bang(play dead) uit zichzelf gedaan. Ik vind dat wel charmant eigenlijk. Botty is geen haar beter als kruising, wil ie het hebben? Dan kan ie ineens alles zonder dat ik het hoef te vragen lol. "

Ik heb het idee met Kim dat ze vooral heel veel 'intrinsieke motivatie' heeft ofzo? Want noch eten, noch stembeloningen, noch speeltjes doen haar heel veel. Ze doet wel iets voor eten hoor, maar de meeste bevelen volgt ze gewoon op 'omdat het zo hoort', heb ik het idee. Of ze doet het níet natuurlijk ;) Maar meer dat het een soort omgangsregels zijn, in plaats van een onderhandeling/het 'kopen' van een gedraging.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Als ik met mijn vreetzak labrador train gebruik ik wel eens eten. Dat neemt ze wel aan, maar niet omdat ze per se wil eten, maar vooral omdat dat lekkers staat voor heel veel andere dingen. Het is een “goed zo”, mijn waardering, het samenwerken, een teken dat ze lekker bezig is. Ik denk dat voer best vaak overschat wordt. Of nou ja, niet overschat, maar dat mensen niet altijd doorhebben wat de betekenis van voer is voor hun hond. Er schuilt zoveel meer achter.

Als ik mijn border collie met voer trainde nam ze het aan, spuugde het vervolgens uit op de grond, en stond weer helemaal te popelen voor mijn volgende commando. Ze hechtte waarde aan het voer, maar dan op een andere manier. 

Het kan daarmee ook fout gaan. Mensen proppen een koekje in hun hond en dat is het dan. Nou weinig honden zullen dat als echte beloning ervaren haha. Veel honden willen gewoon interactie.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Hm . Ik heb een terriër hp-angel die heeft altijd een eigenwijze pet op 

Het is hier elke dag wel een keer dealen . Ze heeft er ook een handje van om haar eigen ding te verzinnen.  Ik kom niet hoor , gaat op haar kont zitten en wacht op een creatieve oplossing . Wat verzint mijn butler vandaag ? Is het de moeite waard , dan kom ik . Ken ik de truc al , dan verzin je maar iets leukers . Momenteel vind ze het reuze,als ik al huppelend het liedje ik ben vandaag zo vrolijk , zo vrolijk . Van Alfred jodocus kwak zing . Liefst met gekke stem . Voorbijgangers kijken,  en denken er het hunne van . Of ik roep met gekke stem koekje , dan weet ze oh ik moet koekje zoeken 

Maar ach , het heeft ook wel wat die eigenzinnige,karakters 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik had een toller......zonder jachtpassie. We stonden ooit op een waddeneiland, in een duikpak,  massa,s konijnen waren er aaN het spelen. Mijn Mies stond naast mij, los. Ik zei, kijk konijntjes. Je bent een jachthond, wat denk je? Ze keek mij aan en deed een sprong richting de konijnen. Alle konijnen in hun holletjes. Keek ze mij aan, ze zijn weg en nu?  We zijn maar verder gaan lopen. Tja. Een ideale heerlijke hond.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna heeft mij ook goed getraind, maar ik noem het bij ons meer communiceren.  Ze kwam op ongeveer zesjarige leeftijd bij ons, en had het al snel door hoe het werkte met een mens als ik. Ze is gevonden op straat dus verder niets bekend over ras oid, ze heeft wel veel jachtinstinct.  

 

Als ze iets wil maakt ze dat duidelijk door een patsepoot te geven, ik vraag dan wat ze wil, als ze richting keuken loopt is het iets te eten, als ze richting buitendeur loopt wil ze de tuin in. 

Een keer niet eens lang na een wandeling kwam ook weer een patsepoot. Ze liep richting tuigje, dus zijn we weer gaan wandelen, zij gaf de richting aan en liep richting station, waar vlak in de buurt een appelboom staat, waar toen rijpe appels vanafgevallen waren. Ze at er een paar op, en liep toen weer richting huis.

 

Natuurlijk kunnen er ook weleens teveel patsenpoten komen, dan doe ik mijn handen open, en zeg dan zoiets als, nu is het klaar oid. Dat snapt ze heel goed en gaat dan iets voor zichzelf doen. Of met een zucht op haar plekje liggen.hp-angel

honden page profiel DanielleDanielle

" Geweldig, je wordt heerlijk gepuscht door je hond......ik heb newfoundlanders, mijn Ogin is nu hier ...en iedere newfoundlander was rustig en bedaard, en deze is een stuiterbal, eindelijk wordt ze wat rustiger...nooit boos geweest maar wel eens moederloos....op cursus geweest, maar ook dat was een ramp, de trainer en man kon haar ook niet houden , een willetje...75 kilo die met je er vandoor gaat   Menig mens heeft wel eens verbaasd gestaan als willemijn achter Ogin vloog......en met veel energie geven, een wereld hond , iets onstuimiger dan de anderen maar toch een echt newfy geworden. "

Haha een stuiterbal van 75 kilo, da's niet niks.. :-)

honden page profiel DanielleDanielle

" Als je nu elke wandeling worst mee gaat nemen, heeft die je uitmuntend getraind 
 
Ik heb die van mij “geleerd” dat als ze me maar lang genoeg aanstaart ze haar avondeten krijgt. Ik ben me er heel bewust van dat doordat ik toegeef het alleen maar erger wordt. Maar ja dat gestaar is zo irritant haha. Gelukkig heeft ze een vast tijdstip en is ze niet de hele dag aan het staren.  "

Hahaha ook slim, als je maar lang genoeg staart komt er eten :) 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik heb een labrador die andere honden helemaal niks vind hahaha. Dat had ik ook nooit verwacht "

Ohhh die heb ik ook nog niet vaak gezienhp-shiny

honden page profiel DanielleDanielle

" Oooooo hihi, wat Iglo daar aanhaalt...Ogin kan helaas klok kijken...en als het etenstijd is, smorgens haalt ze me uit bed, (6 uur)het dekbed vliegt de kamer door, opstaan..ontbijt klaarmaken, en ja zuchtend hijs ik me uit bed, ook ik heb een baas, en savonds dito, heb de klok al eens verstopt, helpt niet, ze zit met haar poot te wijzen naar de keuken, zou je niet even ???   En ja daar gaan we...  alles voor ....de hond. "

Daar heb ik gelukkig geen last van! Nero is een uitslaper, ik moet doordeweeks om 06:30 met hem lopen omdat ik daarna ga werken. Kom ik beneden en hij kijkt niet op of om maar blijft lekker liggen. Als ik het tuigje bij hem (liggend) omdoe, komt hij heél langzaam omhoog en gaat hij in chillmodus mee. In het weekend kunnen we uitslapen en als ik het aan Nero overlaat, laat ie om 11uur sochtends voor het eerst wat van zich horen om uit te gaan. Met eten idem dito, ik probeer hem op vaste tijden eten te geven maar hij trekt zn neus er niet voor op. Ook nu hij nog maar 1x per dag eten krijgt, blijft hij gewoon liggen als ik zijn eten neerzet en komt hij misschien na een kwartier even kijken om een paar happen we nemen (of om gelijk weer weg te lopen).

honden page profiel DanielleDanielle

" Herkenbaar... Er zijn 3 motivaties voor elke hond. Ras maakt dan denk ik niet zoveel uit. Vreten, stemprijzen en speeltjes/spel. Als ze het willen? Gaat die hele trukendoos open hihi.
 
Bij Peanut (mops) Als ik een stukje gedroogde kipfilet pakte? Kreeg ik soms niet eens de kans om te zeggen "zit" Dan had ie al zit, af, speak, pootje, bang bang(play dead) uit zichzelf gedaan. Ik vind dat wel charmant eigenlijk. Botty is geen haar beter als kruising, wil ie het hebben? Dan kan ie ineens alles zonder dat ik het hoef te vragen lol. "

Hahah super leuk! Dat herken ik ook. Als ik thuis ben en heb iets héél lekkers voor Nero, dan doet hij al alles trucjes die hij kent voordat je het commando roepthp-shiny Zitten, liggen, pootje, zeg maar wat ik moet doenhp-angel

honden page profiel DanielleDanielle

" Heheheh. Onze hond is vooral heel goed in zelf commando's bedenken, ook al bedoelen wij ze niet zo. We zeggen vaak dingen tegen haar die ze dan oppikt als commando. Zo heeft ze zichzelf 'eromheen/andere kant' geleerd, omdat zij bij het autorijden standaard naar de bestuurderskant liep om daar in te springen. Wij, lichtelijk geïrriteerd (want ze heeft nog nooit aan die kant gezeten uiteraard :P): "Andere kant!" Hond loopt om de auto heen, springt erin. Kwamen er later pas achter dat ze dat dus snapt bij álles waar ze omheen moet lopen, zoals bijv. de tafel of een lantaarnpaal oid. 
Ondertussen is ze een oudje en stijf bij het opstaan. Soms lukt dat niet. We zijn er recent achtergekomen dat ze dus geleerd heeft om ons te roepen met een blaf als ze niet overeind kan komen, zodat wij haar op haar pootjes kunnen zetten. Hebben we niet bewust gedaan, maar ze doet het feilloos. 
Ze leert zichzelf dus ook heel snel dingen aan die níet moeten. Toen ze haar sterilisatie had gehad en dus een grote wond op haar buik had, was ze een keer - met kap om - aan het graven in haar mand omdat ze niet lekker kon liggen met haar kap. Wij hebben toen één keer de kap afgedaan zodat ze lekker kon liggen, omdat we bang waren dat ze de wond open zou trekken. Voila, mevrouw had geleerd dat  graven in mand = kap wordt afgedaan! De twee weken daarna heeft ze echt nonstop geprobeerd ons met graven te chanteren om haar kap af te doen. Zenuwslopend, echt!
Ik vind het vooral leuk om te merken dat ze dit soort dingen dus nog stééds heel snel oppikt. Dat trucje met het blaffen als ze niet overeind kan komen is helemaal nieuw, en het is iets van de laatste weken, dus sinds ze 16/17 is! Ze heeft denk ik wel een beetje last van dementie/verwarring soms, maar ze leert ook echt nog steeds nieuwe dingen. "

Haha moet je nagaan hoe slim de hond is dan! Ze hebben alles zó snel door en zien direct oorzaak - gevolg. Ik ga graven dus kap mag af (jippiee!) Dus voortaan graven in de veronderstelling dat de kap af maghp-shiny Maar goed, vaak leren ze vooral heel snel als ze ze er zelf voordeel uit halen naar mijn ervaring hahaha.

honden page profiel DanielleDanielle

" Als ik met mijn vreetzak labrador train gebruik ik wel eens eten. Dat neemt ze wel aan, maar niet omdat ze per se wil eten, maar vooral omdat dat lekkers staat voor heel veel andere dingen. Het is een “goed zo”, mijn waardering, het samenwerken, een teken dat ze lekker bezig is. Ik denk dat voer best vaak overschat wordt. Of nou ja, niet overschat, maar dat mensen niet altijd doorhebben wat de betekenis van voer is voor hun hond. Er schuilt zoveel meer achter.
Als ik mijn border collie met voer trainde nam ze het aan, spuugde het vervolgens uit op de grond, en stond weer helemaal te popelen voor mijn volgende commando. Ze hechtte waarde aan het voer, maar dan op een andere manier. 
Het kan daarmee ook fout gaan. Mensen proppen een koekje in hun hond en dat is het dan. Nou weinig honden zullen dat als echte beloning ervaren haha. Veel honden willen gewoon interactie. "

Ik heb eigenlijk maar heel weinig getraind met eet-beloningen omdat Nero totaal niet gefocust is op eten. Vond ik in het begin heel lastig, want ik wilde hem graag belonen voor dingen die hij goed deed. Maar hij neemt het niet eens aan! De leverworst vindt hij wel heél lekker maar ik merk dat dat ook niet ideaal is voor training omdat hij me gewoon manipuleerthp-shiny Soms zie ik inderdaad mensen continu koekjes in hun hond stoppen, maar als Nero lekker in het bos loopt is hij echt niet geinteresseerd in een koekje als die niet bijzonder genoeg is. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Hm . Ik heb een terriër  die heeft altijd een eigenwijze pet op 
Het is hier elke dag wel een keer dealen . Ze heeft er ook een handje van om haar eigen ding te verzinnen.  Ik kom niet hoor , gaat op haar kont zitten en wacht op een creatieve oplossing . Wat verzint mijn butler vandaag ? Is het de moeite waard , dan kom ik . Ken ik de truc al , dan verzin je maar iets leukers . Momenteel vind ze het reuze,als ik al huppelend het liedje ik ben vandaag zo vrolijk , zo vrolijk . Van Alfred jodocus kwak zing . Liefst met gekke stem . Voorbijgangers kijken,  en denken er het hunne van . Of ik roep met gekke stem koekje , dan weet ze oh ik moet koekje zoeken 
Maar ach , het heeft ook wel wat die eigenzinnige,karakters  "

Haha heerlijk he! Ja... ook frustrerend soms ;) Maar uiteindelijk ook het meest grappig! Ik moet soms ook álles uit de kast halen om Nero te laten doen wat ik wil hahaha. En inderdaad, 3x hetzelfde kunstje heeft ie écht geen zin in, dan gaat ie brommen (alwéér zitten?!) wink

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik had een toller......zonder jachtpassie. We stonden ooit op een waddeneiland, in een duikpak,  massa,s konijnen waren er aaN het spelen. Mijn Mies stond naast mij, los. Ik zei, kijk konijntjes. Je bent een jachthond, wat denk je? Ze keek mij aan en deed een sprong richting de konijnen. Alle konijnen in hun holletjes. Keek ze mij aan, ze zijn weg en nu?  We zijn maar verder gaan lopen. Tja. Een ideale heerlijke hond.
  "

Hahhaha een jachthond die niet weet hoe hij de konijntjes moet grijpen, geweldigtongue-out

honden page profiel DanielleDanielle

" Jenna heeft mij ook goed getraind, maar ik noem het bij ons meer communiceren.  Ze kwam op ongeveer zesjarige leeftijd bij ons, en had het al snel door hoe het werkte met een mens als ik. Ze is gevonden op straat dus verder niets bekend over ras oid, ze heeft wel veel jachtinstinct.  
 
Als ze iets wil maakt ze dat duidelijk door een patsepoot te geven, ik vraag dan wat ze wil, als ze richting keuken loopt is het iets te eten, als ze richting buitendeur loopt wil ze de tuin in. 
Een keer niet eens lang na een wandeling kwam ook weer een patsepoot. Ze liep richting tuigje, dus zijn we weer gaan wandelen, zij gaf de richting aan en liep richting station, waar vlak in de buurt een appelboom staat, waar toen rijpe appels vanafgevallen waren. Ze at er een paar op, en liep toen weer richting huis.
 
Natuurlijk kunnen er ook weleens teveel patsenpoten komen, dan doe ik mijn handen open, en zeg dan zoiets als, nu is het klaar oid. Dat snapt ze heel goed en gaat dan iets voor zichzelf doen. Of met een zucht op haar plekje liggen. "

Hahaha wat super leuk en knap van haar! Altijd leuk om te zien hoe honden, zonder woorden, van alles aan ons duidelijk kunnen maken. Die diepe zucht nadat ze merken dat ze de zin niet krijgen ken ik trouwens ook hieryell

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier ook Goldens, dus jouw verhaal klinkt bekend. Hahaha. Naar huis gaan is over het algemeen het stomste wat er is op de wereld, want dan is de actie voorbij. Merk wel dat als ze echt verzadigd zijn ze gemoedelijk mee naar huis waggelen. Als ik veel geoefend heb met dummy's bijvoorbeeld of na 1,5 - 2 uur hondenschool.

 

Ik heb hier een hond die kan klok kijken als het om "evenementen" op een dag gaat. 's Ochtends rond de tijd dat wij opstaan zit ze al met een knuffel in haar bek voor de deur (leuk zo'n webcam), als mijn vriend thuis gaat komen van werk zit zij al bij het raam te wachten en wanneer het etenstijd is hebben we twee priemende ogen.

De ander heb ik (helaas) aangeleerd dat als ze piept ik de achterdeur open doe. In eerste instantie vond ik dat niet erg, ze moet lekker de vrijheid hebben om de tuin in te kunnen, maar nu met dit warmere weer is het telkens deur open, deur dicht, deur open, deur dicht, deur open, deur dicht, etc. dus af en toe kan ik haar even achter het behang plakken. Bij het woord "klaar" gaat ze gelukkig ergens in huis liggen, dus het is te overzien.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nou kreng nr twee slash Botty lol. Heeft net weer wat uitgevonden? Als ik maar lang genoeg met die lege kong wobbler blijf spelen zachtjes? Dan hebben ze wel door dat ik het etenstijd vind lol.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, geweldig zijn die honden die hun mens trainen! tongue-out

Je moet maar denken: zo leer ik ook nog es wat bij! cool

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Hee hallo je zit nu wel weer op de HP . Maar je bent iets vergeten hoor . Staat al een kwartier naar me te kijken hp-shiny het is tijd voor mijn snack . Sta op en loop naar de kast hp-angel

honden page profiel DagmarDagmar

Hier trainen ze iedereen die in de keuken komt. Er staat een tafeltje met hun snacks in de hoek. 

Ze staan dan alle 3 zo dat je er niet langs kan. Dus bezoek dat hier de 1ste maal komt, vraagt dan uiteindelijk hoe ze kunnen passeren.

Het antwoord luidt dan dat ze tol moeten betalen cool 

Er staat dus wel een potje met kleine lichte zelfgebakken koekjes want anders zouden ze helemaal het ultieme leven hebben haha.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Ohhh die heb ik ook nog niet vaak gezien "

Hahah nee echt zo! Zijn wat nare dingen gebeurd als pup. Met border collies gaat het altijd super goed valt me op

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^