Help, vriendin wil haar stafford laten inslapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JackVJackV

Beste, 
Ik maak mij enorme zorgen over de hond van een vriendin van mij en ik denk dat ingrijpen nodig is, maar ik weet niet goed hoe of waar me richten.
 
 
Zij is nog heel jong en dit is haar 1e hond. Meteen een stafford bull terrier. Ze heeft die geadopteerd uit een asiel, waar hij was afgestaan owv agressie. Het asiel heeft eraan gewerkt, de hond kreeg therapie en uiteindelijk was hij klaar voor adoptie. 
 
Bij mijn vriendin echter zit hij erg veel alleen. Dus hij maakt oa uit verveling dingen kapot. Wat erger is, is dat hij regelmatig weer bijt. Hun reactie daarop is hem "tegen de muur plakken" en slaan. Hoe erg. Ze denken hem daarmee duidelijk te maken dat zijn gedrag niet oke is. Zijn gedrag gaat logischerwijs van kwaad naar erger. Dit is al een half jaar aan de gang.
 
Nu sinds kort is die vriendin zwanger. Hun geduld met de hond is op en hij moet weg. Terug naar asiel doen willen ze niet. Naar eigen zeggen gaan ze hem laten inslapen. Dat terwijl ze nooit enige hulp hebben gezocht of advies gevraagd voor het beestje. Integendeel, ik ben er vrij zeker van dat ze zijn gedrag zelf zo ver hebben gedreven. Het beestje heeft hulp nodig, en een consequent baasje met ervaring met het ras. Niet een spuitje. De vriendin is helaas niet bereid veel tijd of geld te steken in hulp.
 
Ze zijn van plan deze week nr dierenarts te gaan dus ik denk dat er haast bij is. Heeft iemand enig idee wat ik kan doen? Zomaar dierenwelzijn op hen af sturen wil ik vermijden, dan heb ik oorlog. Zouden er instanties zijn waar ze terechtkunnen of iets dergelijks? 
 
Zelf durf ik hem ook niet in huis halen, bang dat dat niet goedkomt met mijn hond en zelf ook geen kennis van dat ras ... 
 
Alle raad is welkom! 
Groetjes!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Weet je welk asiel de hond vandaan komt? Je schrijft dat hij daar begeleiding heeft gehad. Dus ik zou zeker contact opnemen met het asiel en checken wie zich toen over de hond heeft ontfermd en vragen wat er nu in deze situatie kan gebeuren. Want dit dier is blijkbaar heel fout geplaatst, en misschien is er een mogelijkheid dat het asiel de hond terug opeist?

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Vroeger was het zo, dat als je een asieldier in huis nam, je verplicht was hem terug te brengen naar het asiel als het thuis niet meer ging. Helaas is dat niet meer zo.  Maar als zij contact opneemt met dat asiel,  zullen ze hoogstwaarschijnlijk wel bereid zijn hem terug te nemen.

Ik vraag me ook af of ze een dierenarts bereid zullen vinden de hond in te laten slapen.

Ik weet niet hoe lang ze hem al heeft, als dat nog niet zo lang is, kun jij misschien  het asiel vragen contact met haar op te nemen, in het kader van een 'nacontrole'.  

honden page profiel JackVJackV

Jammer genoeg weet ik enkel dat het een dierenasiel in Limburg was ... 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

De vraag is natuurlijk wel of het verantwoord is zo'n hond nog te gaan herplaatsen. Bij veel asiels hebben ze ook helemaal de kennis niet om zulk probleemgedrag goed te begeleiden. Deze hond heeft een verleden met bijtincidenten en vertoont dit nu weer, en ongeacht de oorzaak, kun je 'm niet zomaar weer gaan herplaatsen. Dan is het waarschijnlijk humaner 'm wel te euthanaseren. (Het gaat om agressie naar mensen neem ik aan op basis vh verhaal)

honden page profiel JackVJackV

" De vraag is natuurlijk wel of het verantwoord is zo'n hond nog te gaan herplaatsen. Bij veel asiels hebben ze ook helemaal de kennis niet om zulk probleemgedrag goed te begeleiden. Deze hond heeft een verleden met bijtincidenten en vertoont dit nu weer, en ongeacht de oorzaak, kun je 'm niet zomaar weer gaan herplaatsen. Dan is het waarschijnlijk humaner 'm wel te euthanaseren. (Het gaat om agressie naar mensen neem ik aan op basis vh verhaal) "

Ik volg je redenering hoor. Maar de hond is vrees ik hervallen door de foute aanpak van de baasjes. Het asiel was van oordeel dat hij klaar was om weer geadopteerd te worden. Ik denk dat het beestje echt wel een kans verdient, eentje bij ervaren baasjes.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het gaat om agressie naar mensen neem ik aan op basis vh verhaal

Eerder agressie van mensen naar een hond toe, meen ik te lezen... 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Jammer genoeg weet ik enkel dat het een dierenasiel in Limburg was ...  "

Dierenasiel in Born wellicht?

 

Asielen zuid limburg zijn nl jaren geleden samen gekomen in dit asiel

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Adviseer je vriendin hem over te dragen aan Animals Faith in Maastricht. Zij houden zich gedurende langere periode bezig met 'probleem' honden en zijn ontzettend zorgvuldig waar elke hond herplaatst wordt. Het wordt niet afgedaan met een simpel formuliertje, integendeel, aspirant eigenaren worden compleet bevraagd en begeleidt bij het adopteren van een hond.

 

Waarom euthanasie als deze hond nog niet de kans heeft gekregen om te laten zien hoe hij het 1 op 1 doet met de juiste begeleiding? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik volg je redenering hoor. Maar de hond is vrees ik hervallen door de foute aanpak van de baasjes. Het asiel was van oordeel dat hij klaar was om weer geadopteerd te worden. Ik denk dat het beestje echt wel een kans verdient, eentje bij ervaren baasjes. "

Misschien een overbodige vraag, maar kan jij de hond niet evt. tijdelijk nemen of weet je niet een ervaren hondenmens waar hij tijdelijk terecht kan om bij te komen zodat er in alle rust naar geschikte mensen gezocht kan worden?

 

Treurig dat zulke mensen geschikt bevonden zijn om een hond te adopteren. En dan na alle moeite de hond zo verpesten.

 

Anders zou ik toch het asiel of anders de dierenbescherming bellen om daar te melden dat de hond mishandeld wordt en ze hem zelfs in willlen laten slapen.

honden page profiel JackVJackV

" Eerder agressie van mensen naar een hond toe, meen ik te lezen...  "

Ik vrees beide en zo in een negatieve spiraal geraakt ... 

honden page profiel JackVJackV

" Adviseer je vriendin hem over te dragen aan Animals Faith in Maastricht. Zij houden zich gedurende langere periode bezig met 'probleem' honden en zijn ontzettend zorgvuldig waar elke hond herplaatst wordt. Het wordt niet afgedaan met een simpel formuliertje, integendeel, aspirant eigenaren worden compleet bevraagd en begeleidt bij het adopteren van een hond.
 
Waarom euthanasie als deze hond nog niet de kans heeft gekregen om te laten zien hoe hij het 1 op 1 doet met de juiste begeleiding?  "

Goede tip. Ik geef het haar door!

honden page profiel JackVJackV

" Misschien een overbodige vraag, maar kan jij de hond niet evt. tijdelijk nemen of weet je niet een ervaren hondenmens waar hij tijdelijk terecht kan om bij te komen zodat er in alle rust naar geschikte mensen gezocht kan worden?
 
Treurig dat zulke mensen geschikt bevonden zijn om een hond te adopteren. En dan na alle moeite de hond zo verpesten.
 
Anders zou ik toch het asiel of anders de dierenbescherming bellen om daar te melden dat de hond mishandeld wordt en ze hem zelfs in willlen laten slapen. "

Ik zou hem graag in huis nemen maar ben zelf fulltime aan het werk en dus bang dat er wat gebeurt met mijn eigen hond of kinderen. 

En inderdaad, indien ik geen oplossing vind bel ik zeker dierenbescherming.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik zou de hond nemen, direct chip op je naam laten zetten. Als je haar als vriendin wilt houden? Dan zeggen na een week of twee dat je het niet aankan en gaat herplaatsen. Anders doe je het gelijk. Als die chip op jouw naam staat namelijk? Is het jouw hond en kan ze er niets meer over zeggen.

 

https://www.herplaatsingstaffords.nl/ of https://verhuisdieren.nl/ Soms werkt Facebook aan herplaats pagina's ook. Het allerlaatste zou ik voor een asiel gaan. Ze doen er goed werk maar het is toch een kooi en alleen.

 

Ps ze moet ook eerst een DA vinden die dat wilt doen. Veel gaan geen gezonde hond platspuiten.

honden page profiel JackVJackV

"
 
Ps ze moet ook eerst een DA vinden die dat wilt doen. Veel gaan geen gezonde hond platspuiten. "

Goede tips.  Dankje. 

Wat DA betreft vermoed ik dat ze het verhaal zodanig zal vertellen dat ie haar gelijk geeft. Honden met herhaaldelijke bijtincidenten worden jammer genoeg soms zomaar ingeslapen.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Goede tips.  Dankje. 
Wat DA betreft vermoed ik dat ze het verhaal zodanig zal vertellen dat ie haar gelijk geeft. Honden met herhaaldelijke bijtincidenten worden jammer genoeg soms zomaar ingeslapen. "

Ik mag het misschien niet zeggen; maar als een vriendin van mij willens en wetens haar verhaal zodanig zou draaien en keren zodat de hond geeuthanaseerd wordt, was met ingang van per direct géén vriendin meer van mij. 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Is het ook geen optie om anoniem een melding te maken bij de dierenpolitie (144)? Die tip kregen wij ooit van de dierenbescherming.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" De vraag is natuurlijk wel of het verantwoord is zo'n hond nog te gaan herplaatsen. Bij veel asiels hebben ze ook helemaal de kennis niet om zulk probleemgedrag goed te begeleiden. Deze hond heeft een verleden met bijtincidenten en vertoont dit nu weer, en ongeacht de oorzaak, kun je 'm niet zomaar weer gaan herplaatsen. Dan is het waarschijnlijk humaner 'm wel te euthanaseren. (Het gaat om agressie naar mensen neem ik aan op basis vh verhaal) "

Dat vraag ik mij dus ook af, dit wordt voor een hond, asiel in asiel uit, niet fijn voor het dier. Niet fijn  voor  nieuwe eigenaren en helemaal niet fijn voor mensen en dieren als hij weer , ook bij een ander,  en daar kan je op wachten, gaat bijten. Ook deze mensen hebben dan weer veel verdriet dat de hond weer terug moet naar het asiel of hem in  moeten laten slapen. Want de eerste maanden, weken in een  nieuw huis gaat het meestal goed, pas als de hond weer gewend is valt hij in zijn oude , eiggenlijke,  gedrag.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Ook deze mensen hebben dan weer veel verdriet dat de hond weer terug moet naar het asiel of hem in  moeten laten slapen.  "

Ze passen mishandeling toe Ientje. Hond wordt tegen de muur gedrukt, geslagen, geschopt en heel veel alleen gelaten. Ik zou ook gaan bijten dan. Sommige mensen hebben echt gekke ideeën hoe een hond onder controle te krijgen en hebben vooral geen geduld of energie om het behoefte geven die het nodig heeft. 

 

Ik doe het nu toch ook? Heb ook geen kant en klare afhaal hond in huis gehaald. Loop me het schompes, socialiseer waar het kan, train, trainen en nog eens trainen. Met bergen liefde, aandacht, opletten, spel en trainers. Er zijn genoeg mensen die de energie hebben om deze hond te helen. Hij deed het goed ooit, dus dat kan ook weer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dat vraag ik mij dus ook af, dit wordt voor een hond, asiel in asiel uit, niet fijn voor het dier. Niet fijn  voor  nieuwe eigenaren en helemaal niet fijn voor mensen en dieren als hij weer , ook bij een ander,  en daar kan je op wachten, gaat bijten. Ook deze mensen hebben dan weer veel verdriet dat de hond weer terug moet naar het asiel of hem in  moeten laten slapen. Want de eerste maanden, weken in een  nieuw huis gaat het meestal goed, pas als de hond weer gewend is valt hij in zijn oude , eiggenlijke,  gedrag.
  "

 Ik heb de ervaring dat juist in het begin de hond achterdochtig, angstig of agressief is na zoveel slechte ervaringen. Als hij of zij eenmaal weet dat er niets te vrezen is van de mensen om hem heen, en zich veilig voelt, er ook geen agressief gedrag meer vertoond wordt.

Maar alles hangt natuurlijk af van een goede begeleiding van de juiste mensen, die kennis hebben van hoe een hond in elkaar steekt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wanneer een hond geslagen wordt en achter het behang wordt geplakt dan zou zelfs de liefste hond in paniek gaan bijten......de hond voldoet niet in het gezin, geen geduld niets, de hond weg halen uit deze omgving, gebeurd dat niet dan gebeuren er ongelukken, een stafford laat niet met zich sollen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ze passen mishandeling toe Ientje. Hond wordt tegen de muur gedrukt, geslagen, geschopt en heel veel alleen gelaten. Ik zou ook gaan bijten dan. Sommige mensen hebben echt gekke ideeën hoe een hond onder controle te krijgen en hebben vooral geen geduld of energie om het behoefte geven die het nodig heeft. 
 
Ik doe het nu toch ook? Heb ook geen kant en klare afhaal hond in huis gehaald. Loop me het schompes, socialiseer waar het kan, train, trainen en nog eens trainen. Met bergen liefde, aandacht, opletten, spel en trainers. Er zijn genoeg mensen die de energie hebben om deze hond te helen. Hij deed het goed ooit, dus dat kan ook weer. "

Als ik het goed gelezen heb, doen ze dit omdat hij bijt! En zeker niet goed te praten, maar waarschijnlijk zijn deze mensen ten einde raad en doen dit uit pure machteloosheid  dus dat de hond daar weg moet dat is zeker.

Ik ben fel tegenstander van geweld, maar kijk ook naar het ras, dit is een ras, gefokt om te bijten, al eerder afstand van gedaan, vanwege jawel, bijten en als ze dat eenmaal geleerd hebben... bijten ze. Ik zou hem laten testen, wat is het risico in de toekomst. In het asiel is voor mij geen oplossing, dan kont hij weer terecht bij mensen die misschien totaal geen verstand van het ras hebben. Grote kans op weer bijt incidenten na verloop van tijd. Want ja als hij door zijn aanpassingsperiode, onzeker of niet, zal hij weer dit gedrag laten zien, en dan moet je sterk in je schoenen staan. En krantenartikelen, hond bijt kind of hond bijt hond ....... zit niemand op te wachten. Een stafford kan je opvoeden oh zeker weten, ik ken ze genoeg, maar dan wel vanaf puppie leeftijd.

En ja, ik heb ook div. Herplaatsers gehad. Nee geen staffords, wel twee volwaardige reuen. En ja, de onzekerheid, het aanpassen heb ik ook gezien, maar na drie maanden laten ze hun ware aard zien. Bij mij waren het van die tijd stabiele honden, maar of dat met deze stafford gaat lukken, ik maak mij erge zorgen, 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Daarom geef ook twee van die links. Dan kan iemand reageren die daar wel de tijd en liefde voor heeft. Die weet wat voor vlees er in de kuip is. Het is gewoon veel geduld hebben en weten wat je in je huis haalt. De meeste draaien weg, kan niet met katten, kan niet met kinderen kan niet en kan niet.

 

Toch is vaak het tegendeel bewezen maar het duurt gewoon even en vergt veel toewijding van degene die het gaat doen.  Ik heb wel vaker met dit soort honden te maken gehad aan oppas gebeuren. Allemaal kop op de schoot, misschien in me nek ala 30kg en dan filmpje kijken hp-frustyAls je maar gaat lopen en ontdekken samen.

honden page profiel JashinJashin

Vind het best shockerend dat een asiel een stafford met bijtgeschiedenis meegeeft aan een gezin als eerste hond...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als die stafford voor menens zou bijten dan was die hond al lang weg geweest,de schade zou enorm zijn.

Velen hebben hier geen idee van de kaakkracht .

Zou de hond echt mensagressief zijn dan is inslapen het beste maar dat kan niemand hier beoordelen daarvoor moeten we de hond kennen.

 

Ik denk alleen maar arme hond misschien was hij beter al in het asiel ingeslapen dan zou het beestje nu niet blootgesteld zijn aan dierenmishandeling. 

 

Wat Ientje ook zegt ,straks wordt de hond overal geplaatst,mensen die geen verstand hebben van het type hond . Hond moet buiten leven,wordt geslagen....hier 2 maanden terug ook zo iets in de buurt,kruising stafford na jaren mishandeling zich tegen het gezin gekeerd,hond is door de politie afgeschoten.

 

honden page profiel makila_baasje_van_Jackmakila_baasje_van_Jack

honden foto van makila_baasje_van_Jack

Als ik dit topic lees dan zucht ik eens diep.

 

Wij hebben hier een JR rondlopen (16 jaar), dat is ook géén gemakkelijk ras en dat is ook een ras met véél bijtincidenten. Nochtans is onze hond de braafste loebas die je maar kan voorstellen. Mijn moeder zegt ook altijd: Het is ne brave vervelende hond! laughing

 

Oh ja er werd ons ook afgeraden ooit andere dieren bij hem te plaatsen. Dat was echt uit de boze. Hij heeft nadien gewoon zonder problemen 12 jaar lang met een kater geleefd hp-angel. Dat ging dus wel goed.

 

Ik zeg niet dat elke hond zijn/haar bijtgedrag af te leren is (den onze beet ook in het begin), maar dat mensen eerst al eens beginnen met gewoon hun hond eens deftig op te voeden. hp-cry

honden page profiel JMNJMN 3 doggies

honden foto van JMN

Het bijtgedrag van een Stafford naar mensen is zeldzaam en eigenlijk altijd af te leren. Twee van de 3 herplaatsers die nu bij mij thuis zitten deden dat ook. Bijtgedrag naar andere dieren en mn honden dat is een ander verhaal.
De hond moet daar snel weg. Anders wordt het een drama. Zeker als hij voelt dat je vriendin bang voor hem is. Dat snapt hij niet en dan wordt het lastig.

Als hij agressief is naar andere honden moet je hem zeker niet zelf nog N huis nemen. Want dan wordt het een bloedbad. Terug naar het asiel of naar iemand die weet wat hij hier mee aanmoet. Maar die zijn er niet zo veel helaas.

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Wat een intens treurig verhaal, onbegrijpelijk dat zulke mensen zomaar honden in huis halen en er zo mee omgaan. Het asiel klinkt op zich wel als een asiel wat iig moeite gedaan heeft voor de hond, lijkt mij in dit geval voor nu weer de beste plek, of bij iemand die hem wil overnemen en zich er ook helemaal op richt.

Lief van je dat je zo begaan bent!

Afgezien dat die vriendin van mij per direct geen vriendin meer zal zijn, waarom kun je haar niet gewoon vragen welk asiel en je hulp aanbieden? Het is toch je vriendin? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Best fijn om te lezen dat er aantal zijn hier? Die wel zoveel tijd en energie in de honden steken die niet kant klaar afgeleverd worden. Daar wordt ik best gelukkig van.

 

Hoop dat je het je gaat lukken dat hij niet platgespoten wordt. Kan me bijna niet voorstellen dat een asiel eerst hordes met tijd er insteekt aan training. Voor een hond die niet van gedrag kan veranderen. Blijkbaar is dat dus wel gebeurd in asiel, anders zouden ze hem niet plaatsen.

honden page profiel JackVJackV

"
Afgezien dat die vriendin van mij per direct geen vriendin meer zal zijn, waarom kun je haar niet gewoon vragen welk asiel en je hulp aanbieden? Het is toch je vriendin?  "

Heb ik geprobeerd. Ze doet er vaag over, omdat ze de hond niet wil terugbrengen. Ze is ervan overtuigd dat hij dan weer wordt herplaatst en de historie zich zal herhalen. Ze is bezorgd dat hij in een volgende gezin mogelijk nog slechter wordt behandeld ook. Het is hier ook vooral de man des huizes die zo agressief op de hond zijn gedrag reageert.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Achter katten aangaan afleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^