Hond (11 maanden) plast poept ‘s avonds buiten de bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel larslars

Hallo allemaal,

Ik heb al eea gelezen van verhalen over het buiten de bench laten slapen van je pup maar kom er toch niet helemaal uit vandaar deze vraag. Onze pup (in een groot hondenlichaam..) Nala van 11 maanden is een blije labrador die het super doet; los van puberale trekjes natuurlijk. Vanaf het begin slaapt ze ‘s nachts in de bench maar we wilde haar nu buiten de bench laten slapen omdat ze daar toch lekkerder languit kan liggen. Ze heeft een lekker kussen en een poef waar ze overdag ook veel op slaapt.

Eerste paar avonden ging het goed! Rond 00.00 naar bed, uit kunnen slapen, rond 9.00 (normale ritme is rond 7.00) wakker en geen ongelukjes. Toen toch een paar ochtenden ongelukjes. Nu zitten we op het ritme van 23.00/00.00 tot 7.00 wat ze prima volhoudt maar als dat later wordt (zoals vanochtend 8.30) dan kan ze het toch schijnbaar niet ophouden. 

Hoe kunnen we dit trainen? Wat ons met name opvalt is dat ze het niet aangeeft... in de bench geeft ze met een korte blaf aan (waar we wakker van worden) dat ze eruit moet maar zodra ze er buiten slaapt lijkt ze dit wel te vergeten... wij vinden het heel sneu dat ze deze ongelukjes heeft (als je dat koppie in de ochtend ziet... schuldbewust; wat een kneusjes zijn wij ook haha) maar zouden toch wel graag willen dat we met een gerust hart wat langer kunnen blijven liggen dan 7.00

Wie heeft dé tip of tips?

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier ook honden die opgroeien in bench/ren. Wat mij opvalt is dat er olaatsen/ruimtes zijn die verder af gelegen zijn waar ze het 'ok' vinden om te ontlasten. Als er een ongelukje gebeurt, is dat altijd in een van deze uithoeken. De bench is een kleine plek en dat wil die niet bevuilen. Je zou een ruime ren kunnen kopen en met kleine beetjes extra ruimte buiten de bench beginnen opbouwen en zo steeds meer vrijheid geven. Als je ren dan niet meer kan uitgebreid worden, kan je bijvoorbeeld een deel van de kamer afzetten door een muurtje te maken bijvoorbeeld en dan evolueren naar steeds meer plek geven, eventueel kan je naar het einde toe ook de 'probleemplaatsen' afzetten zodat hij er niet bij kan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Fijn dat het zo goed gaat met haar!

Ze is nog erg jong, dan is acht, acht en half uur toch op dit moment misschien gewoon nog de maximale tijd dat ze het kan ophouden. 

De uitleg van L, waarom ze het niet aangeeft in een grotere ruimte lijkt me een goede, ze vindt het gewoon niet nodig. Daarom denk ik niet dat ze vanwege de ongelukjes schuldig kijkt, maar meer dat ze aanvoelt dat jullie je hierover druk maken?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou de wekker zetten en haar om 7.00 even kort uitlaten. Kun je daarna je bed weer in duiken. 

Gaat dat goed dan kun je de wekker steeds een beetje later zetten. 

honden page profiel JashinJashin

Laten jullie haar echt om 12 uur, net voor het slapen gaan, ook nog uit? Want anders was ze al een uurtje of twee aan het opbouwen natuurlijk.

 

Wij hebben een kniezerd die het in de winter verkiest om het gewoon binnen te doen omdat ze geen zin heeft in een wandeling buiten in de koude ochtend. Pech voor ons maar inderdaad, ze vinden het meestal niet heel erg om het in een hoekje van de kamer te doen. In de bench is het toch anders.

Omdat het toch nieuw voor haar is zou ik eerst maar eens de associatie opbouwen dat ze het hele huis droog houdt, en zorgen dat je een paar weken echt om 7 uur haar uitlaat zodat ze het niet binnen doet. Als ze echt gewend is om niet binnen te poepen/plassen dan kun je het waarschijnlijk nog wel een uurtje en later twee uurtjes, etc. oprekken. Zoals ook al eerder gezegd is ze natuurlijk ook nog jong om het een halve dag op te houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

11 maanden, en om 7 uur sochtends eruit, jee heerlijk toch, hier een hond die in de ochtend gewoon altijd vroeg komt, en die is volwassen, 7 uur voor een hond van 11 maanden , mooie tijd toch, het is vroeg licht de hond is uitgeslapen, ga er lekker uit, en laat de hond een half uurtje uit, koffie en ontbijten, straks met het langer donker in de ochtend komt  je hond ook later...laughing

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" 11 maanden, en om 7 uur sochtends eruit, jee heerlijk toch, hier een hond die in de ochtend gewoon altijd vroeg komt, en die is volwassen, 7 uur voor een hond van 11 maanden , mooie tijd toch, het is vroeg licht de hond is uitgeslapen, ga er lekker uit, en laat de hond een half uurtje uit, koffie en ontbijten, straks met het langer donker in de ochtend komt  je hond ook later... "

hier eentje van 8 weken 23 laatste rondje 7 uur de eerste

ik slaap er naast voor het geval ze eruit moet maar dat is alleen de eerste 2 nachten nodig geweest

honden page profiel larslars

Bedankt voor de snelle berichtjes! Voelen ons gesterkt met de reacties :) willen inderdaad misschien ook wel veel te snel... wekker zetten en opbouwen: gaan we doen!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is ze al loops geweest trouwens? Als dat er aan komt willen ze vaak ook meer plassen, sommigen ook binnen.

Volgende forumvraag: Puber en spel met andere honden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^