Pup wilt niet rusten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shihtzu.blitzshihtzu.blitz

Hi! 
mijn pup is nogal eigenwijs en wilt veel ontdekken. Als ik haar even laat spelen is ze niet moe te krijgen, ik laat haar veel rusten. Maar de laatste 2 dagen kan ze zelf haar rust niet meer goed nemen. Als ik haar nu naar haar bench doe lijkt het wel of ze drukker wordt. Maar als ze gespeeld heeft gaat ze bv ook niet uit haar eigen ergens liggen, dan raast ze maar door. Hebben jullie misschien tips? Ze is nu 9,5 week en ik begrijp natuurlijk dat ook dit erbij hoort 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Speel niet te lang met haar dat ze over de toeren raakt zeg maar.

Geef haar even iets te kauwen daarna, kauwen maakt rustig.

Dan wordt ze vanzelf wel rustig en gaat ze wel een plekje zoeken om te slapen.

Opsluiten in de bench zodat ze nog drukker wordt heeft ook weinig zin.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe oud is de pup? Hoelang heb je haar?

Leg er niet te veel druk op, hou het naturel. Heb je net gespeeld of gewandeld en wil je een rustig moment? Maak de setting dan zelf rustgevend: ga even op de bank zitten, een boekje lezen, even mediteren, whatever... maar dus zelf voor een kalme omgeving zorgen en laat de pup op haar eigen ritme haar draai dan maar vinden. 

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

Wij hadden hier in het begin ook problemen mee en wisten niet wat we ermee aan moesten totdat een collega zei dat als je hem niet zelf de kans krijgt om rust te gaan vinden dit ook niet zal doen. Dus lekker na het spelen zelf rustige houding aannemen en hond zachtjes aaien en op een gegeven moment komt ze vanzelf wel tot rust en weet ze dat dit er ook bij hoort :) 

 

Succes!!

honden page profiel DanielleDanielle

Nou, misschien is ze dan ook helemaal niet moe als je haar in de bench doet. Gewoon rustig je gang gaan en niet te veel mee bezig zijn. Dan wordt ze vanzelf wel rustig. 

Volgende forumvraag: Nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^