Ik herken Beau niet meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wendy en Beau Wendy en Beau

Als puppy was Beau heel lief voor alles en iedereen. Maar ik moest geopereerd worden en ik kon Beau gedurende deze periode bij een vriendin (die notabene dierenarts is) laten logeren. Ik heb hem 's morgens naar haar gebracht en het is heel goed gegaan tot ze een half uurtje naar boven ging om te eten. Ze zei dat Beau "een andere hond " was toen ze terug in de praktijk kwam. Hij valt haar aan als ze voorbij komt of in zijn buurt. Ik ben hem daar diezelfde dag nog moeten gaan halen want het was niet te doen. Dan is hij bij mijn moeder opgevangen, waar we zeer veel komen en daar was het hetzelfde! Ik ben de enige die nog niet gebeten is door hem... Zelfs als hij op de TV een dier of kinderen ziet, valt hij aan! Als ik ermee buiten ga wandelen, en er passeren mensen, valt hij ze aan... Ik herken hem niet meer en ben ten einde raad... Als iemand dit herkent en/of mij raad kan geven, hoor ik het graag! Ik hoop dat dit nog te corrigeren is want ik zie hem enorm graag...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wendy wat een omslag, bij een ander en zo omgeslagen, zou je je hond of eens na laten kijken dat er medisch iets aan de hand is of een goede hondengeleider die kan zien wat er met je hond aan de hand is.....meld eens waar je ongeveer woont in wat voor stad of dorp zodat ze hier mee kunnen kijken naar iemand die je hond eens kunnen begeleiden en kijken wat er aan de hand is.....gebeurd omdat je hond bij een ander geplaatst is, nimmer daarvoor ? Kan zijn dat het verlatingsangst is dat jij er niet bent, is de hond weer bij je terug ? 

honden page profiel Wendy en Beau Wendy en Beau

Goede morgen Willemijn,

Hartelijk bedankt voor uw reactie! Ik heb Beau maar 1 weekje moeten missen, hij is voor de rest altijd alleen bij mij thuis We wonen in Wilrijk, dicht bij Antwerpen.  Ik neem hem vanaf de eerste dag dat hij bij mij was, overal mee naartoe om hem gewoon te maken aan alle situaties, geluiden en mensen. Ik zou heel graag met Beau naar een gedragstherapeut gaan,  maar ik heb daar jammer genoeg de financiële middelen niet voor. Ik ben een alleenstaande mama en wij moeten leven van een invaliditeit uitkering...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wendy begrijp ik...misschien op een andere manier , informeer eens bij een hondenschool, wie weet kunnen ze je daar helpen....er is iets gebeurd waar je de vinger niet op kan lggen, en je iemand mee laat kijken, vertel eens wat meer over je hond, hoe oud , wat is het voor hond, ras....hoe is de hond met je kind....

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Zo’n dergelijke gedragsverandering als dat is moet je niet op willen lossen op een forum, we kunnen vanaf een scherm niet meekijken, geen lichaamstaal zien, Beau niet zien en jou niet zien. Er kunnen wel 500 redenen zijn waarom Beau dit doet en al die redenen hebben een individuele aanpak nodig. Als je zelf gaat lopen “klooien” met zoiets kan het alleen maar erger worden en dus gevaarlijk voor je kinderen. 

Zoek aub een en goede gedragstherapeut om dit op te lossen. Ik zit zelf in de opleiding tot gt en geef op kleinschalige wijze puppy privéles maar alles wat met agressie te maken heeft, verwijs ik direct door naar een gediplomeerde GT. Het is echt te complex en er zijn vast gt waar je in termijnen kan betalen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja neem iemand met kennis van zaken in de arm. Maar ga ook een gesprek aan met je vriendin. Er moet iets gebeurd zijn. Waar was de hond toen zij ging eten. Waren er andere dieren in de buurt, waren er spullen die op hem gevallen zijn, is hij ergens opgesprongen en afgevallen. Had hij pijn toen ze terug kwam. Is er iets gebeurd voor ze ging eten? Probeer te vragen vanuit de hond, dus niet beschuldigen, want je vriendin kan hier ook niets aan doen. Maar als ze iets weet, laat ze het aub zeggen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Er hoeft niet perse iets gebeurd te zijn, waarschijnlijk is er helemaal niets gebeurd, maar is het gewoon te veel geweest voor je hond: nieuwe mensen, nieuwe verblijfsplek, baasje weg. Als je een al wat onzekere hond hebt kan dat de trigger zijn waardoor hij helemaal geen vertrouwen meer heeft in de wereld om hem heen, als het ware. Waarschijnlijk hing je hond al veel langer aan jou, had hij al last van verlatingsangst, misschien zonder dat je zelf alle signalen daarvan oppikte.

 

Als alleenstaande moeder met uitkering vermoed ik dat je veel thuis bent, de hond heeft zich vermoedelijk zeer sterk aan jou gehecht. De periode bij je vriendin heeft hij dan als zeer stressvol ervaren.

 

Maar goed, verder inderdaad eens met voorgaande reacties. Ga niet zelf wat aanmodderen. Wij zien ook de situatie niet hoe hij daadwerkelijk is bij jou in de huiskamer. Kun je niet wat geld van iemand lenen voor een goede gedragstherapeut?

 

En probeer het vertrouwen weer wat te herstellen. Gaat het wel goed als hij in zijn vertrouwde situatie is, thuis dus met jou en de kinderen?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Gezien je vertelt dat je niet de financiële middelen hebt voor gedragstherapeut. Kun je misschien op youtube kijken naar "Its me or the dog" van Victoria Stilwell. Daar worden verschillende desensitisaties technieken getoond. Zij zorgt wel altijd vooraf dat de hond waar ze mee werkt lichamelijk gecheckt is, zo kan agressie vanuit medische redenen uitgesloten worden. En ik zou je wel adviseren om te beginnen met muilkorf training omdat hij bijt gevaarlijk is nu. Zo kun je iig veilig gaan trainen. Ik dacht te menen dat hier wat mensen zijn die een muilkorf gebruiken dus misschien kunnen die jou uitleggen hoe jou hond te laten wennen aan een muilkorf. Je kunt ook wat filmpjes opnemen van zijn gedrag en daar een topic voor openen als er mensen zijn hier die welwillend zijn om te helpen, kunnen zij beter de lichaamstaal lezen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Anouk, dat lijk me een slecht advies ( de youtube filmpjes) naar iemand toe die misschien voor de eerste keer een pup heeft en geen verstand heeft van hondengedrag.

Je kunt de situatie er alleen maar erger mee maken doordat timing, herkenning, uitvoering niet goed is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Anouk, dat lijk me een slecht advies ( de youtube filmpjes) naar iemand toe die misschien voor de eerste keer een pup heeft en geen verstand heeft van hondengedrag.
Je kunt de situatie er alleen maar erger mee maken doordat timing, herkenning, uitvoering niet goed is. "

Ze heeft het geld niet dus das iig beter dan helemaal niets. Stilwell is juist dit programma begonnen omdat er zoveel honden in de dogpound eindigen komen en uit eindelijk ingeslapen worden. Zo ook een aantal andere trainers omdat ze begaan zijn met het dieren welzijn. Het zijn hele duidelijke video's waar ook de verschillende karakters van honden worden getoond. Ik heb er iig veel van kunnen gebruiken. Van Botty die uitviel naar kinderen en mensen? Kunnen ze hem nu aaien en ook nog onverwachts. Of iemand hier moet zo lief zijn haar opweg te helpen zodat ze ondertussen kan sparen voor een GT.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Ze heeft het geld niet dus das iig beter dan helemaal niets. Stilwell is juist dit programma begonnen omdat er zoveel honden in de dogpound eindigen komen en uit eindelijk ingeslapen worden. Zo ook een aantal andere trainers omdat ze begaan zijn met het dieren welzijn. Het zijn hele duidelijke video's waar ook de verschillende karakters van honden worden getoond. Ik heb er iig veel van kunnen gebruiken. Van Botty die uitviel naar kinderen en mensen? Kunnen ze hem nu aaien en ook nog onverwachts. Of iemand hier moet zo lief zijn haar opweg te helpen zodat ze ondertussen kan sparen voor een GT. "

Ik ben het wel eens met UkkePuck.

 

Bij Youtube filmpjes is er altijd een bepaalde mate van interpretatie. Je kan een bepaalde actie anders interpreteren dan de persoon in het filmpje bedoeld heeft. Dat kan liggen aan de informatie die de Youtuber wel heeft en jijzelf niet, of misschien denk je dat je een handeling snapt, maar ligt er stiekem toch meer subtiliteit achter.

 

Als je gewoon leuk aan de slag wilt met bijvoorbeeld trick training, dan zijn Youtube filmpjes hartstikke leuk, maar voor een serieuzer probleem, zoals (angst) agressie is het niet aan te raden.

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Kende Beau je vriendin al? En je vriendin is dierenarts zeg je, wat is haar visie hierop? Kan zij je niet verder helpen met eventuele begeleiding op wat voor manier dan ook?

Wat voor hond is Beau? 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Beau heeft dus je moeder en je vriendin gebeten? In welke situaties was dat precies? Zijn je vriendin en moeder op de hoogte van hondentaal?

 

Een hond bijt omdat hij zich bedreigd voelt, of pijn heeft bijvoorbeeld. En alles was natuurlijk al anders dan anders omdat hij ergens vreemd was. Dus een beetje  hetzelfde als een herplaatser. Daar houd je ook in het begin afstand van, je loopt niet vlak langs hem heen of naar hem toe, dit kan bedreigend overkomen. Ook dingen als aaien, een tuigje omdoen etc. kan allemaal bedreigend overkomen. Meestal geeft een hond al signalen af dat hij dit niet prettig vindt, zoals tongelen of kop wegdraaien. Negeer je dat moet de hond voor zijn gevoel zwaarder geschut inzetten en gaat grommen, negeer je dat ook is een volgende stap bijten.

 

Voor alle zekerheid zou ik hem  na laten kijken of er lichamelijk niets mis is.

En in elk geval  opnieuw beginnen met vertrouwen opbouwen. Dus stem en houding rustig naar de hond toe. Niet naar de hond toelopen maar naar jou laten komen. De hond in alle rust laten eten, niet storen als hij slaapt e.d.

Geen oefeningen onder druk. Goed op de lichaamstaal letten. Zulk soort dingen. 

Ga ook veel lezen over lichaamstaal van honden. Turid Rugaas haar boekje Kalmerende Signalen is een goede start. Het is gratis als pdf te downloaden.

 

Verder lekker in een rustige omgeving wandelen waar hij veel kan snuffelen, dat ontspant. Zorg ook voor genoeg kauwmateriaal.

 

Hersenwerk kan ook helpen om het zelfvertrouwen op te bouwen, wel zorgen voor succes, het gaat erom dat de hond zich goed leert te voelen over zichzelf.

https://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/hersenwerk-voor-je-hond/

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb hem 's morgens naar haar gebracht en het is heel goed gegaan tot ze een half uurtje naar boven ging om te eten. Ze zei dat Beau "een andere hond " was toen ze terug in de praktijk kwam. 

De hond zat altijd in de praktijk? Wat was de situatie, zat ie daar ergens opgesloten, liep ie los rond in de praktijk terwijl er andere dieren op consultatie kwamen, hoe ging dat?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Echt aanvallen, dan moeten er toch ook gewonden zijn gevallen!

 

En je hond was bij een dierenarts, die heeft ook geen verklaring?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" De hond zat altijd in de praktijk? Wat was de situatie, zat ie daar ergens opgesloten, liep ie los rond in de praktijk terwijl er andere dieren op consultatie kwamen, hoe ging dat? "

Dat soort vragen dus, probeer dit soort dingen te achterhalen. Dat bedoelde ik ook, met er is iets gebeurd. Dat hoeft voor ons niets te zijn, maar voor de hond dus wel, kan zijn  een nare indruk, angst, maar waardoor.

En you tube filmpjes met welke goede bedoelingen dan ook, niet naar kijken en zeker niet toepassen want geen een situatie is gelijk. En je kan het er ook veel erger door maken. Niet voor niets staat,  er bij alle filmpjes van cesar milan(nee geen fan van, dus bespaar me hierover discussies) altijd, DOE DIT NIET  ZELF THUIS!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dat soort vragen dus, probeer dit soort dingen te achterhalen. Dat bedoelde ik ook, met er is iets gebeurd. Dat hoeft voor ons niets te zijn, maar voor de hond dus wel, kan zijn  een nare indruk, angst, maar waardoor.
En you tube filmpjes met welke goede bedoelingen dan ook, niet naar kijken en zeker niet toepassen want geen een situatie is gelijk. En je kan het er ook veel erger door maken. Niet voor niets staat,  er bij alle filmpjes van cesar milan(nee geen fan van, dus bespaar me hierover discussies) altijd, DOE DIT NIET  ZELF THUIS! "

Emmmh denk dat iedereen inmiddels wel weet dat Cesar Milan bekend staat als de dog kicker lol. Hij heeft geloof wel heel techniek veranderd nu maar omdat niemand er meer naar kijkt. Zag gisteren nog z'n andere, Zen dog, was geen zen aan! Vent werd continu aangevallen door de honden. Daarom zal ik ook als het komt van een cursus honden communicatie, Botty nooit achterlaten zonder toezicht van mezelf.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Emmmh denk dat iedereen inmiddels wel weet dat Cesar Milan bekend staat als de dog kicker lol. Hij heeft geloof wel heel techniek veranderd nu maar omdat niemand er meer naar kijkt. Zag gisteren nog z'n andere, Zen dog, was geen zen aan! Vent werd continu aangevallen door de honden. Daarom zal ik ook als het komt van een cursus honden communicatie, Botty nooit achterlaten zonder toezicht van mezelf. "

Discussie over c m is hier niet aan de orde, dat bedoelde ik niet en dat is ook in mijn reactie te lezen. Maar bij ieder filmpje staat dus dat, niet zelf thuis doen! Dat bedoelde ik te zeggen met you tube filmpjes , niet zelf thuis doen .

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Discussie over c m is hier niet aan de orde, dat bedoelde ik niet en dat is ook in mijn reactie te lezen. Maar bij ieder filmpje staat dus dat, niet zelf thuis doen! Dat bedoelde ik te zeggen met you tube filmpjes , niet zelf thuis doen .
  "

Daarom zet ik het er ook maar even bij en reageerde op een notificatie van gisteren hp-wink. Ik ben wel voor gebruik van sommige trainers op Utube maar wil wel duidelijk maken dat CM en Zen daar niet toebehoren. En als je geen geld hebt is het ook niet handig om een hond te lang in dit gedrag te laten. Dan wordt het aangeleerd gedrag. Helaas is de dame in kwestie al weggejaagd terwijl er duidelijk bij staat dat er geen geld voor is. Kleine adviezen, want iedereen heeft hier verstand van honden, hadden haar op weg kunnen helpen zodat het gedrag niet erger wordt. (Tis gelukkig maar een klein hondje als ik het op de foto's zie)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Daarom zet ik het er ook maar even bij en reageerde op een notificatie van gisteren . Ik ben wel voor gebruik van sommige trainers op Utube maar wil wel duidelijk maken dat CM en Zen daar niet toebehoren. En als je geen geld hebt is het ook niet handig om een hond te lang in dit gedrag te laten. Dan wordt het aangeleerd gedrag. Helaas is de dame in kwestie al weggejaagd terwijl er duidelijk bij staat dat er geen geld voor is. Kleine adviezen, want iedereen heeft hier verstand van honden, hadden haar op weg kunnen helpen zodat het gedrag niet erger wordt. (Tis gelukkig maar een klein hondje als ik het op de foto's zie) "

Kan wel wezen dat er geen geld voor is, is ook erg jammer. 

Maar als je dan op YouTube zelf gaat zitten dokteren, maak je naar alle waarschijnlijkheid de situatie alleen maar erger en kost het uiteindelijk nog meer geld om het hele probleem op te lossen. 

Beter nu gelijk goed actie ondernemen.

 

Er zit hier op het forum inderdaad een behoorlijke kennis, het merendeel is opgedaan door ervaringen. Met bepaalde dingen is het heel wat wijzer om door te verwijzen naar mensen die geleerd hebben voor dokter, holist, gedrag enz en hier een diploma van hebben en er hun werk van hebben gemaakt. Ook dat is kennis van zaken hebben. 

 

Sommige dingen gaan hier natuurlijk ook boven je kennis, sommige dingen kun je vanaf een beeldscherm niet zien en er doorheen kijken kunnen we ook nog altijd niet. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Helaas is de dame in kwestie al weggejaagd 

Heb je het nu over de topicstarter? 

Er wordt toch geantwoord op de vraag? Er worden bijkomende vragen gesteld voor meer duidelijkheid... vind dat gewoon een teken van behulpzaamheid. hp-shiny

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Heb je het nu over de topicstarter? 
Er wordt toch geantwoord op de vraag? Er worden bijkomende vragen gesteld voor meer duidelijkheid... vind dat gewoon een teken van behulpzaamheid.  "

Precies, stemmingmakerij weer.. TS starter heeft misschien nog wel meer te doen..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Heb je het nu over de topicstarter? 
Er wordt toch geantwoord op de vraag? Er worden bijkomende vragen gesteld voor meer duidelijkheid... vind dat gewoon een teken van behulpzaamheid.  "

Klopt maar dat is pas later. Er stond duidelijk, ik heb de financiële middelen niet. GT professional punt, gaat dan niet helpen. Verder best behulpzaam alleen wat laat. Verders niets op aan te merken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Verder best behulpzaam alleen wat laat. 

Hahahaha, we zijn niet allemaal zo speedy-speedy. Topicstarter komt vast nog wel es kijken als ze tijd/zin heeft hp-shiny

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Precies, stemmingmakerij weer.. TS starter heeft misschien nog wel meer te doen.. "

Yoop het is geen stemmingmakerij, ik reageer gewoon op een notificatie van gister en er is niets veranderd aan mijn mening zoals eerder al aangegeven in dit topic.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Hahahaha, we zijn niet allemaal zo speedy-speedy. Topicstarter komt vast nog wel es kijken als ze tijd/zin heeft  "

Ik hoop het wel ja. Vind het sneu voor haar en zielig voor de hond. Je gunt dat niemand.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ehm...?

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Wtf......

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

*kuch* trol *kuch*

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 22 februari om 09:42 --

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Dat hoop ik dan maar!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^