Wat een pech, voorlopig rust. Gescheurde kruisband. Dierenfysiotherapeut!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hallo allemaal, 

 

Wij zijn gisteren behoorlijk geschrokken thuisgekomen van de dierenarts, gelukkig bleek vandaag dat het toch niet zo erg is. 

 

De afgelopen weken was Gijs wisselend aan het mank lopen. Eerst was het rechtsvoor, daarna met linksachter. Tijdje weer weg, dan toch weer teveel gedaan en dan was het weer aanwezig. Het gaan liggen zag er anders uit. Het in de mand stappen met linksachter ging moeizamer. 

De sneeuw helpt natuurlijk niet om hem rustig te houden want dat vind hij echt helemaal geweldig. Dus de klachten kwamen terug. 

 

Dus wij voor onze gemoedsrust een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Ik was in de veronderstelling dat hij na een aantal onderzoeken zou zeggen een spier/peesblessure rustig aandoen en komt in orde. Maar toen zei hij, het lijkt op artrose. 

Oei, slik, Gijs is nog maar 6 jaar, artrose en dan deze klachten al hebben op die leeftijd... Nou dat viel mij nogal tegen en had ik niet verwacht. 

Mijn onderbuikgevoel zei, er klopt iets niet

 

De enige manier om het zeker te weten is foto's maken, dus dat is vanmorgen gedaan. 

Onder een roesje onderrug/heupen en beide schouders op de foto. 

Onderrug en heupen geen afwijkingen. Schouders geen afwijkingen. Ellebogen lichte afwijkingen, lichte artrose, passende bij zijn leeftijd en dat is geen verklaring voor zijn klachten. 

De dierenarts denkt aan een bicepsblessure (dat was ook mijn thuisdiagnose).

De gevoeligheden bij onderrug/heup die hij aangeeft geen duidelijke oorzaak. Kan komen door een afwijkende manier van lopen door pijn aan de schouder, of nog een verrekking/verstuiking erbij. 

 

Hij is een tijd terug een keer zo idioot door huis wezen rennen toen hij buiten iets hoorde. Hij gleed echt alle kanten op en botste tegen de muur aan. Ik denk dat de heup daar van komt. De schouder kan gekomen zijn met uit de auto springen 

 

Voor nu hebben we pijnstillers/ontstekingsremmers gekregen voor 2 weken. Aangelijnd uitlaten, niet te ver, niet laten springen etc. Daarna rustig opbouwen. 

Metacam kan daarna nog verlengd worden en eventueel een verwijzing naar de dierfysiotherapeut. 

Dierenarts waarschuwde er wel bij dat de bicepsblessure hardnekkig kan zijn. 

 

 

In eerste instantie was ik behoorlijk geschrokken, maar nu uiteindelijk mijn vermoedens zijn bevestigd ben ik gerustgesteld en kunnen we werken aan herstel 

We zijn wel een paar honderd euro lichter, haha 

 

In het proces van mijn internetonderzoek ben ik al een heleboel ervaringen tegengekomen, maar tips zijn natuurlijk altijd welkom 

 

 

 

Gijs is nu nog aan het bijkomen van zijn roesje 

Hij loopt nu echt als een oude opa, haha. Maar we houden hem goed in de gaten 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

En, voor het eerst in 6 jaar zijn we bij de dierenarts geweest voor iets anders dan controle of inentingen! 

Dus eigenlijk doe je het dan wel heel goed 

 

Oeps, dat is trouwens niet helemaal waar, hij is ook gecastreerd 

Maar dat is een keus en geen gezondheidsprobleem, dus wel anders hp-angel

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ach die arme Gijs.

Tips heb ik niet, alleen even knuffel voor Gijsje en veel beterschap toewensen.

Komt vast wel goed.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Aaah gossie wat naar. Tip voor de blessure niet maar qua artrose kun je hem helpen. Door middel van een orthopedisch bedje/mand. Zorg voor een loop plank om makkelijker de auto in en uit te kunnen. Of op de bank te komen zonder dat hij daarbij de gewrichten teveel belast worden. Zelf heb ik synopet cani-syn gebruikt. We zagen zichtbaar resultaat binnen twee weken. Je kunt het ook zelf samenstellen maar ik was daar zelf ff te lui voor haha. Ter zijne tijd een fietskar(gezien zijn gewicht) aanschaffen mocht je naar het bos gaan. Aqua gym dus zwemvestje is ook erg fijn. Je komt op een gegeven moment helaas dat je meerdere keren per dag kortere stukje gaat lopen. Uren het bos in zit er niet meer in dan.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Lieke je had het zelf goed ingeschat. Hopelijk doet de metacam zijn werk en is Gijs na een paar weken rustigaan doen weer in orde. hp-thumbsup

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

We zitten erover na te denken om wel supplementen te gaan geven voor de artrose, maar daar wachten we nog even mee omdat we anders niet meer gaan weten wat wel en niet gaat werken 

En dat is voor nu ook niet de oorzaak van zijn klachten 

 

Verder gaan we hem uit de auto tillen en misschien een aanpassing maken aan zijn mand (daar ligt al wel een mat voor zodat hij niet uitglijd) 

Want van dingen afspringen is voor de schouder blessure echt slecht 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" We zitten erover na te denken om wel supplementen te gaan geven voor de artrose, maar daar wachten we nog even mee omdat we anders niet meer gaan weten wat wel en niet gaat werken 
En dat is voor nu ook niet de oorzaak van zijn klachten 
 
Verder gaan we hem uit de auto tillen en misschien een aanpassing maken aan zijn mand (daar ligt al wel een mat voor zodat hij niet uitglijd) 
Want van dingen afspringen is voor de schouder blessure echt slecht  "

Zo ie zo is dat springen er niet meer bij nu. Iedere keer als ze op diepoten klappen krijgen de gewrichten een tik. Wij hebben met behulp van dat supplement eigenlijk maar 2 keer pijnstillers hoeven gebruiken. DA had mij toen wel een briefje gegeven om het zelf samen te stelen. Misschien heb ik het nog ergens en als ik vind zal ik het posten. Iig sterkte nu met het herstel.

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Heel veel beterschap!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Lieke ik hoop gauw de oude voor Gijs, nu even rustig aan doen, schouderblessure kan hardnekkig zijn...heel veel beterschap..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Bedankt voor de beterschapswensen hp-heart 

 

 

Hij heeft net een klein rondje gelopen, heleboel geplast 

Het was een hilarisch wandelingetje, nog half dronken 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Beterschap voor Gijs!

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik ben groot fan vd dierenfysio. Het heeft zo'n goede uitwerking op mijn honden. Word heel vaak onderschat. Maar je zal zien dat je hond er van gaat opknappen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Beterschap voor Gijs!

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

"
Want van dingen afspringen is voor de schouder blessure echt slecht  "

ook zonder blessure, blijft het iets wat je in gedachten moet houden. Door het gebrek aan een sleutelbeen, moeten de spieren alles opvangen en dat is toch een behoorlijk gewicht en klap dat die zo moeten zien op te vangen.

 

Beterschap voor Gijs !

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Oef ... wat een opluchtig en mooi dat je gevoel juist was .... en idd aanzien met supplementen... voor gijs voorlopig rustige wandelingen 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ik ben groot fan vd dierenfysio. Het heeft zo'n goede uitwerking op mijn honden. Word heel vaak onderschat. Maar je zal zien dat je hond er van gaat opknappen.  "

Dierenfysio vind ik zeker een optie! Maar eerst met rust en de medicijnen kijken 

Want anders weten we straks niet meer wat er geholpen heeft als je met van alles tegelijk start 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" ook zonder blessure, blijft het iets wat je in gedachten moet houden. Door het gebrek aan een sleutelbeen, moeten de spieren alles opvangen en dat is toch een behoorlijk gewicht en klap dat die zo moeten zien op te vangen.
 
Beterschap voor Gijs ! "

Absoluut waar hoor. Alleen ik vind wel dat verder een gezonde hond wel bijvoorbeeld tijdens het wandelen een keer ergens over heen moet kunnen springen 

honden page profiel RubyRuby 3 doggies

honden foto van Ruby

Ik ben vandaag met mijn hondje bij Osteopaat Nanne Boekholt geweest. 
Een echte aanrader voor allerlei klachten.

www.dedierenosteopaat.nl

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Lieke heel veel beterschap voor Gijs.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Allereerst beterschap voor Gijs. Oudere honden zijn soms heel enthousiast maar ze hebben niet in de gaten dat ze blessures kunnen oplopen. Een sporter doet niet voor niets een warmingup. Wat supplementen betreft, je wilt ze nog niet geven. Ik heb hier een hond van dertien jaar en die krijgt als supelement elke dag een eetlepel lijnzaadolie en anderhalf schepje magnesium. De lijnzaadolie gaat ontstekingen tegen en de magnesium is tegen verkramping van de spieren. Ook kan je voor het lopen de spieren van de poten wat masseren. De doorbloeding is dan beter en de kans op spierkramp wat kleiner.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

"  Ook kan je voor het lopen de spieren van de poten wat masseren. De doorbloeding is dan beter en de kans op spierkramp wat kleiner. "

Nee, niet doen, daar doe je meer kwaad dan goed mee. (Als je wil vergelijken met mensen, die gaan ook niet als warming up een massage ondergaan).

Als je passief wil stretchen, doe je dat als cooling down, maar ook dan raad ik meer aan om het actief te doen. Masseren over laten aan mensen die er voor gestudeerd hebben en weten welke spier ze onder/in handen hebben.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Allereerst beterschap voor Gijs. Oudere honden zijn soms heel enthousiast maar ze hebben niet in de gaten dat ze blessures kunnen oplopen. Een sporter doet niet voor niets een warmingup. Wat supplementen betreft, je wilt ze nog niet geven. Ik heb hier een hond van dertien jaar en die krijgt als supelement elke dag een eetlepel lijnzaadolie en anderhalf schepje magnesium. De lijnzaadolie gaat ontstekingen tegen en de magnesium is tegen verkramping van de spieren. Ook kan je voor het lopen de spieren van de poten wat masseren. De doorbloeding is dan beter en de kans op spierkramp wat kleiner. "

Ooohh, Gijs is pas op de helft van zijn leven hoor! 

Hij heeft dan wel een blessure, maar ik zou hem zeker niet toedelen in de groep oudere honden. Zullen we het gewoon op volwassen houden? laughing

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Nee Dagmar, Dan begrijp je het verkeerd of zei ik het verkeerd. Het is geen pure massage maar meer de spieren wat los werken tussen beide handpalmen. Bij Eefke werkt het perfect.
Voor een pure massage ben je veel meer tijd kwijt. Een echte warming up, dat is wat inlopen, rek en strekoefeningen en langzaam beginnen met inrijden. Zo doen wij dat op Thialf in Friesland. Ik wil Stabij Gijs niet bij de oudere honden rekenen maar mijn ervaring is dat het goed helpt. Magnesium helpt tegen kramp.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Nee Dagmar, Dan begrijp je het verkeerd of zei ik het verkeerd. Het is geen pure massage maar meer de spieren wat los werken tussen beide handpalmen. Bij Eefke werkt het perfect.
Voor een pure massage ben je veel meer tijd kwijt. Een echte warming up, dat is wat inlopen, rek en strekoefeningen en langzaam beginnen met inrijden. Zo doen wij dat op Thialf in Friesland. Ik wil Stabij Gijs niet bij de oudere honden rekenen maar mijn ervaring is dat het goed helpt. Magnesium helpt tegen kramp. "

Bedoel je het simuleren van beweging in de poten? Kan er naast zitten maar wij deden dat met Peanut. Bewegen maar dan in slaap stand. Moeilijk uit te leggen in een lap tekst.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Dierenfysio vind ik zeker een optie! Maar eerst met rust en de medicijnen kijken 
Want anders weten we straks niet meer wat er geholpen heeft als je met van alles tegelijk start  "

Snap ik. Weet wel dat je hond nu andere delen van zn lichaam gaat (over)belasten. 

Mijn honden gaan preventief 1x per maand naar de fysio. En er is altijd wel iets met 1 vd 3. En hierna komt het altijd weer goed.

Succes 

 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Dierenfysio vind ik zeker een optie! Maar eerst met rust en de medicijnen kijken 
Want anders weten we straks niet meer wat er geholpen heeft als je met van alles tegelijk start  "

Snap ik. Weet wel dat je hond nu andere delen van zn lichaam gaat (over)belasten. 

Mijn honden gaan preventief 1x per maand naar de fysio. En er is altijd wel iets met 1 vd 3. En hierna komt het altijd weer goed.

Succes 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ooh Lieke, gelukkig valt het mee, maar toch schrikken, ik heb geen tips, ik zou zelf glucosaminesulfaat geven, met dat sulfaat is wetenschap onderzoek gedaan, en ze denken dat het helpt, je kan het kopen met msm en chondroitine, meestal in 1, gewoon kopen bij Holland & Barret, de pillen in 3 stukken knippen met snoeischaar, en geven. Zonder die sulfaat is nog te weinig onderzoek naar gedaan.

Zijn dezelfde werkzame stoffen die je voor dieren kan kopen, alleen is wat goedkoper.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Ja Anouk, dat bedoel ik. Je hebt gelijk, het is soms moeilijk uit te leggen in woorden. Wat die lijnzaadolie betreft, bij de speurhondenclub waar Eefke ook speurt zijn ook wat oudere honden die het krijgen en die lopen nu veel beter. Dat wil niet zeggen dat als er een echte blessure is je niet naar een fysio moet gaan.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Ja Anouk, dat bedoel ik. Je hebt gelijk, het is soms moeilijk uit te leggen in woorden. Wat die lijnzaadolie betreft, bij de speurhondenclub waar Eefke ook speurt zijn ook wat oudere honden die het krijgen en die lopen nu veel beter. Dat wil niet zeggen dat als er een echte blessure is je niet naar een fysio moet gaan.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Ja Anouk, dat bedoel ik. Je hebt gelijk, het is soms moeilijk uit te leggen in woorden. Wat die lijnzaadolie betreft, bij de speurhondenclub waar Eefke ook speurt zijn ook wat oudere honden die het krijgen en die lopen nu veel beter. Dat wil niet zeggen dat als er een echte blessure is je niet naar een fysio moet gaan. "

Owh ik had het over artrose. Lijnzaad ken ik wel, ooit eens gebruikt voor een koolhydraat arm dieet voor mezelf en ik weet dat je het niet mag verhitten in koken voor mens. Voor honden ken ik dat niet. Blessure niet bekend mee. Atrose ken ik dan weer wel.

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Moeite met lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^