Hond plast 's nachts binnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

Enkele maanden geleden heb ik op dit forum een post geplaatst ivm ons teefje van 3,5 jaar die niet meer wilde eten.

 

Toen zijn we naar de DA geweest en bleek dat ze schijnzwanger was.

 

Twee weken geleden werd ze uiteindelijk gecastreerd, dit tijdens haar loopsheid. Ik weet dat dit normaal niet gebruikelijk is, maar de DA en ik hebben in overleg besloten dit toch te doen, gezien de klachten die ze ondervond. 

 

Het is nu ongeveer een maand geleden dat ze af en toe 's nachts begon binnen te plassen. Het is begonnen met één dag in de week maar is al snel beginnen oplopen tot bijna iedere nacht. Ze doet dit ook steeds op dezelfde plek (bij de deur naar de gang, waar wij boven slapen). We hebben al urineonderzoek laten doen bij de DA, maar alles is perfect in orde. Onze hond is sinds we haar hebben (nu 7 maanden) eigenlijk altijd proper geweest. Ze heeft voor het eerst eens binnengeplast in september, toen ze schijnzwanger was. Daarna zaten er terug enkele maanden tussen en is het ergens eind december herbegonnen en stilaan beginnen op te lopen.

 

Op aanraden van de DA hebben we alles goed gekuist met Biotex en laten we nu een klein lichtje branden als we naar boven zijn. Dit heeft twee nachten geholpen, maar vannacht was het jammer genoeg opnieuw prijs. Ik was ook verbaasd over hoeveel het was, het was een serieuze plas voor 'maar' een Beagle. 

 

Ze slaapt meestal in de zetel en kan overal rondlopen beneden. Een deel afzetten of haar in een bench steken is voor ons echt geen optie. Ze heeft een eigen kussen waar ze kan slapen, dus heeft zeker haar eigen plekje. 

 

Toen ze schijnzwanger was klauwde ze ook heel de tijd aan de deur van de gang en wisten we zo dat ze bij ons wilde slapen. Dit doet ze nu niet, dus we vermoeden ook niet dat dit de reden kan zijn van haar gedrag. 

 

Wij laten haar altijd uit vlak voor we gaan slapen en ze kan onmiddellijk buiten als we opstaan 's morgens. Normaal gaan we slapen tussen 22u-23u en sta ik op om 6u. Van nature drinkt ze wel veel (volgens de DA omdat ze nogal rap angstig is en dit doet als reactie hierop), maar dit is niet meer dan vroeger. We willen haar water ook niet afnemen.

 

We hebben ook al krantenpapier gelegd zodat het niet in de voegen zou trekken, maar hier plast ze dan ook gewoon op. 

Heeft iemand van jullie dezelfde ervaring? Heeft iemand tips? 

Zoja, hoe hebben jullie dit opgelost? 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ook snavhts nog eens uitlaten...het kan ook zijn dat ze incontinent is na de sterilisatie en dat de blaasspanning er af is.....vooral omdat het snachts gebeurd...kan zijn dat de blaasspanning zich hersteld zo niet dan met je dierenarts dit eens bespreken...

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

Ze werd 2 weken geleden gesteriliseerd, maar het is al zeker een maand dat ze 's nachts binnen plast. Volgens mij kan de oorzaak niet echt daar liggen? 

Ik had ook nog vergeten te vertellen dat mijn vriend soms eens opstaat 's nachts, dit bv. na 3 uur en dan heeft ze ook al binnen geplast. Overdag kan ze zonder problemen 3 uur alleen gelaten worden zonder buiten te laten en dan is ze echt altijd proper. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Toch is wel handig om haar water weg te halen rond een bepaalde tijd. Heb zelf niet z'n ervaring hiermee maar heb dat ooit eens gezien op een hondentrainer tv show. Vond het wel logisch want als je zelf veel drinkt, moet je ook vaker naar de wc. En wellicht kun je eens een andere DA vragen.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Een hond moet altijd kunnen drinken, niet weghalen dus! Ik zou je hond nog eens goed laten nakijken op incontinentie of andere medische oorzaken. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Toch is wel handig om haar water weg te halen rond een bepaalde tijd. Heb zelf niet z'n ervaring hiermee maar heb dat ooit eens gezien op een hondentrainer tv show. Vond het wel logisch want als je zelf veel drinkt, moet je ook vaker naar de wc. En wellicht kun je eens een andere DA vragen. "

Ik zou geen water weghalen. Goed dat TS dat ook niet doet. Als ze veel drinkt, zal daar wel een reden achter liggen. Ik zou dus eerder de oorzaak aanpakken dan water wegnemen en niet kan drinken terwijl ze gewoon dorst heeft. Ik kan je alleen niet verder helpen TS, heb hier geen ervaring mee. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Betreft het water is dat s'avonds na een bepaalde tijd weghalen. Dit is lauter voor het opnieuw zindelijk trainen. Wel in de gaten houden dat daar buiten wel gedronken wordt natuurlijk. Lijkt me logisch.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Betreft het water is dat s'avonds na een bepaalde tijd weghalen. Dit is lauter voor het opnieuw zindelijk trainen. Wel in de gaten houden dat daar buiten wel gedronken wordt natuurlijk. Lijkt me logisch. "

Ik heb bij pups ook nooit het water weggehaald. Ze moeten ten alle tijden kunnen drinken.

En ze waren evengoed allemaal zeer vlot zindelijk hp-wink

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

incontinentie dat is meestal met kleine plasjes, dus ik denk dat je de wekker moet gaan zetten, en als ze van de zenuwen meer drinkt, misschien eens kijken waarom ze zenuwachtig word?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik heb bij pups ook nooit het water weggehaald. Ze moeten ten alle tijden kunnen drinken.
En ze waren evengoed allemaal zeer vlot zindelijk  "

Ik ook niet maar heb dat gezien bij een clip van Stilwell en het klinkt wel logisch. Als ik 3L water drink voor het naar bed gaan moet ik ook de hele nacht naar de wc. Dat gezegd moet je altijd opletten of je dieren voldoende drinken. Dat lijkt me niet moeilijk gezien je toch elke dag vers water moet neerzetten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ze werd 2 weken geleden gesteriliseerd, maar het is al zeker een maand dat ze 's nachts binnen plast. Volgens mij kan de oorzaak niet echt daar liggen? 
Ik had ook nog vergeten te vertellen dat mijn vriend soms eens opstaat 's nachts, dit bv. na 3 uur en dan heeft ze ook al binnen geplast. Overdag kan ze zonder problemen 3 uur alleen gelaten worden zonder buiten te laten en dan is ze echt altijd proper.  "

Kan ook liggen aan de schijndracht.....en zeker wat je beschrijft dat ze het nogal heftig heeft gehad, ze is gesteriliseerd tijdens de schijndracht toch ? En na de  sterilisatie ze nog niet de oude is...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

En echt geen water weghalen...vers water moet echt tot beschikking blijven, als de hond overmatig drinkt even wat plas opvangen en er mee naar de dierenarts gaan om te kijken naar de ph waarders.

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

Ze werd gesteriliseerd tijdens de loopsheid, niet tijdens schijndracht. 

Kort voor de sterilisatie hebben we een urinestaal laten afnemen, omdat het op dat moment echt aan het verergeren was. 

Toen bleek daaruit enkel dat er bloed inzat, maaaar achteraf bleek toen dat ze dus loops aan het worden was. 

Nu hebben we 10 dagen na haar sterilisatie opnieuw een urinestaal binnen gebracht en echt alles is perfect in orde. 

De DA denkt (net zoals wijzelf) dat er gedragsmatig iets gebeurd is. Wij kunnen er echter totaal de vinger niet op wijzen wat er zou veranderd zijn.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://pets.thenest.com/can-water-food-puppy-night-11835.html

When to Remove Water

While pups under 12 weeks may need a middle-of-the-night bathroom break, older puppies should be able to hold it through the night without peeing. Pick up your puppy's water dish 2 1/2 hours before bed to reduce the chance he'll need to pee in the night. For example, if lights out is 10:30 p.m., withhold water from 8 p.m. on.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://dogcare.dailypuppy.com/can-water-food-puppy-night-2408.html 

Water During Crate/Potty Training

While potty training, you should remove water approximately two to three hours before you go to bed yourself. Your pup should have access to clean, fresh water throughout the day, however, to quench her thirst and to hydrate. Removing her water dish two to three hours before bedtime gives you the opportunity to take her out and let her eliminate. During the crate-training process, she should learn and accept bedtime quickly as a time of rest and sleep. Most puppies can sleep for about 7 hours without needing to eliminate.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zelfs bij petsplace hahaha

https://petsplace.nl/advies/pup-zindelijk/

"Geef je pup na 21.00 uur geen drinken meer. Hierdoor kan de hond zijn plas ’s nachts beter ophouden."

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou ook eens proberen of ze het ook doet als ze bij jou in de kamer slaapt

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

" Ik zou ook eens proberen of ze het ook doet als ze bij jou in de kamer slaapt "

We vermoeden eigenlijk dat ze dit dan niet zou doen. 

Het probleem is dat ze in onze kamer enkel op bed wil slapen, ook al verhuizen we haar kussen mee naar boven. 

Mijn vriend heeft dit ook niet zo graag, omdat hij dan niet zo goed slaapt ;-) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" We vermoeden eigenlijk dat ze dit dan niet zou doen. 
Het probleem is dat ze in onze kamer enkel op bed wil slapen, ook al verhuizen we haar kussen mee naar boven. 
Mijn vriend heeft dit ook niet zo graag, omdat hij dan niet zo goed slaapt ;-)  "

Slaap dan eens een weekje beneden ....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Het is niet gebruikelijk dat er tijdens de loopsheid gesteriliseerd wordt, grote kans dat je hond toch nog niet hersteld is van de ingreep, bij dr slapen zou ik een weekje dan even doen dan kan je snachts haar even toch laten plassen..   en als jij beneden slaapt heeft je vriend geen pijn.laughing

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" We vermoeden eigenlijk dat ze dit dan niet zou doen. 
Het probleem is dat ze in onze kamer enkel op bed wil slapen, ook al verhuizen we haar kussen mee naar boven. 
Mijn vriend heeft dit ook niet zo graag, omdat hij dan niet zo goed slaapt ;-)  "

Was ook mijn idee, ook omdat ze op dezelfde plek plast, dit is geen onwillekeurige incontinentie en heeft niets met de lichamelijke castratie te maken. 

Is het mogelijk haar in de slaapkamer,,in de bench of in een ruime ren te zetten, jullie zijn dan in de buurt. Gewoon om te kijken hoe dat gaat. Je zegt, sinds  een maand. Dat is dus begin januari. Wellicht een keer geschrokken in de nacht van vuurwerk en nu angst in de nacht? En daardoor plassen, omdat ze alleen is! Angst, reactie daarop is plassen. 

Probeer het eens uit, en wil je haar niet op bed, nou dan gaat ze niet op bed. Klaar. Een ren , hekjes zijn te koop en niet heel duur, is dan een oplossing.

 

Water onthouden is niet fijn. Wat ik wel deed bij mijn jonge honden, bewust water aanbieden rond 9 uur. Bak voor de neus zetten, En dan plassen om 11 uur. Vaak werd er daarna niet meer gedronken. Maar het stond er wel.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Tijdens haar loopsheid gesteriliseerd, waarom is hier voor gekozen. Er is bekend dat dat problemen kan opleveren. De baarmoeder moet eerst zeker 3 maanden tot rust komen nadat er veilig geopereerd kan worden. 

 

Voor nu zou ik een aantal nachten op de bank gaan slapen. Een hond die zindelijk is, plast niet voor de lol in huis. Voor de hond is dit ook erg vervelend. Ik zou beneden slapen en kijken hoe laat ze naar buiten moet. Haar uitlaten rond die tijd. Is het elke keer tegen 3 uur? Dan de volgende keer kwart voor 3 haar uit laten, daarna 3 uur, als het goed gaat kwart over 3 enz. 

 

Weet je 100% zeker dat het urine is? Onze hond hebben we ook lang van gedacht dat ze in huis plaste, soms wel soms niet. Ook alleen snachts. Het bleek gal te zijn, rook net zo vies en je zag gewoon een natte plek aangezien ze het bij ons vaak op deurmat deed. Ook uit de urine testen enz kwam niks. Ze gaf over vanwege een allergie. Dit zou ook kunnen komen door bijv een lege maag. Hoeft natuurlijk niet zo te zijn, zeker omdat je hond op een verkeerd moment gesteriliseerd is zou ze zeker in huis kunnen plassen. Maar misschien goed om het niet helemaal uit te sluiten.. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Tijdens haar loopsheid gesteriliseerd, waarom is hier voor gekozen. Er is bekend dat dat problemen kan opleveren. De baarmoeder moet eerst zeker 3 maanden tot rust komen nadat er veilig geopereerd kan worden. 
 
Voor nu zou ik een aantal nachten op de bank gaan slapen. Een hond die zindelijk is, plast niet voor de lol in huis. Voor de hond is dit ook erg vervelend. Ik zou beneden slapen en kijken hoe laat ze naar buiten moet. Haar uitlaten rond die tijd. Is het elke keer tegen 3 uur? Dan de volgende keer kwart voor 3 haar uit laten, daarna 3 uur, als het goed gaat kwart over 3 enz. 
 
Weet je 100% zeker dat het urine is? Onze hond hebben we ook lang van gedacht dat ze in huis plaste, soms wel soms niet. Ook alleen snachts. Het bleek gal te zijn, rook net zo vies en je zag gewoon een natte plek aangezien ze het bij ons vaak op deurmat deed. Ook uit de urine testen enz kwam niks. Ze gaf over vanwege een allergie. Dit zou ook kunnen komen door bijv een lege maag. Hoeft natuurlijk niet zo te zijn, zeker omdat je hond op een verkeerd moment gesteriliseerd is zou ze zeker in huis kunnen plassen. Maar misschien goed om het niet helemaal uit te sluiten..  "

Ze plaste al voor de sterilisatie in huis.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hoe gaat het eten nu? Doet ze dat wel weer goed?

Zo niet, dan zou ik zeker i.c.m. het in huis plassen en het vele drinken haar nieren laten nakijken d.m.v. bloedtest. 

En eet ze wel weer als vanouds, dan zou ik ook denken aan een gedragsprobleem, dan zou het inderdaad een goed idee zijn om haar mee naar de slaapkamer te nemen en dan in een ruime bench of ren.  

 

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

" Hoe gaat het eten nu? Doet ze dat wel weer goed?
Zo niet, dan zou ik zeker i.c.m. het in huis plassen en het vele drinken haar nieren laten nakijken d.m.v. bloedtest.   "

Ja, we hebben dit helemaal in orde gekregen door dit te combineren met een zoekspelletje, waar Beagles dus helemaal gek van zijn. Dit is weer helemaal in orde. 

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

" Tijdens haar loopsheid gesteriliseerd, waarom is hier voor gekozen. Er is bekend dat dat problemen kan opleveren. De baarmoeder moet eerst zeker 3 maanden tot rust komen nadat er veilig geopereerd kan worden. 
 
Voor nu zou ik een aantal nachten op de bank gaan slapen. Een hond die zindelijk is, plast niet voor de lol in huis. Voor de hond is dit ook erg vervelend. Ik zou beneden slapen en kijken hoe laat ze naar buiten moet. Haar uitlaten rond die tijd. Is het elke keer tegen 3 uur? Dan de volgende keer kwart voor 3 haar uit laten, daarna 3 uur, als het goed gaat kwart over 3 enz. 
 
Weet je 100% zeker dat het urine is? Onze hond hebben we ook lang van gedacht dat ze in huis plaste, soms wel soms niet. Ook alleen snachts. Het bleek gal te zijn, rook net zo vies en je zag gewoon een natte plek aangezien ze het bij ons vaak op deurmat deed. Ook uit de urine testen enz kwam niks. Ze gaf over vanwege een allergie. Dit zou ook kunnen komen door bijv een lege maag. Hoeft natuurlijk niet zo te zijn, zeker omdat je hond op een verkeerd moment gesteriliseerd is zou ze zeker in huis kunnen plassen. Maar misschien goed om het niet helemaal uit te sluiten..  "

Dit werd in overleg met de DA beslist, het was ofwel steriliseren als ze schijnzwanger was, ofwel als ze loops was. De DA had dit op een goed moment ingepland, maar Luna werd dus twee maanden te vroeg loops (na 4 maand ipv 6 maand). Nadien bleek het ook de beste oplossingen, want haar baarmoeder zat vol cysten, waardoor ze dus ook last zal gehad hebben.

Het is zeker geen gal, gezien de hoeveelheid aan ‘vloeistof’ bestaat hier geen twijfel over.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dit werd in overleg met de DA beslist, het was ofwel steriliseren als ze schijnzwanger was, ofwel als ze loops was. De DA had dit op een goed moment ingepland, maar Luna werd dus twee maanden te vroeg loops (na 4 maand ipv 6 maand). Nadien bleek het ook de beste oplossingen, want haar baarmoeder zat vol cysten, waardoor ze dus ook last zal gehad hebben.
Het is zeker geen gal, gezien de hoeveelheid aan ‘vloeistof’ bestaat hier geen twijfel over. "

Sorry had niet goed gelezen. Bij ons ging het ook om een behoorlijke hoeveelheid, daarom heeft het ook erg lang geduurd tot we er met de DA achter kwamen.. het kwam eerst niet eens bij ons op dat het ook gal kon zijn. Tot we er naast gingen slapen en haar snachts hoorde smakken, dit smakken kon ook heel extreem zijn. 

 

Voor nu zal ik er een tijdje naast gaan liggen en kijken hoe laat het mis gaat en of het te trainen valt. Haar snachts de mogelijkheid geven om te plassen. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Als ze elke nacht precies op dezelfde plek plast, kan het ook een soort gewoonte zijn geworden. 'Oh, ik heb daar een keer geplast, ik heb geen commentaar gekregen dus dan zal het wel mogen, ik plas voortaan hier 's nachts.' Niet dat je een hond moet straffen omdat 'ie in huis plast, maar op een gegeven moment ben ik wel 'Nee' gaan zeggen tegen Luna als ze het (overdag waar ik bij was) binnen deed. Toen snapte ze al snel dat dat toch niet de bedoeling was. Nu ben je er natuurlijk niet bij 's nachts, maar is het een optie om de plasplek te blokkeren met iets? Krukje erop, of een plant ofzo? Zodat ze haar vaste plasplek kwijt is en ze dan misschien denkt 'hm, ik hou het maar op tot morgen'?

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

Bij deze even een kleine update.

Vannacht heeft ze opnieuw binnen geplast maar dit was ondertussen alweer een 5-tal dagen geleden.

We hadden al gemerkt dat ze gisteren voor het slapen wel erg veel had gedronken, dus we hielden ons hart er al voor vast. 

We stellen vast dat we zowel nu als de vorige keer de avond voordien een 'zoekspelletje' in huis gedaan hebben, waarbij ze haar snoepjes moet gaan zoeken. 

Waarschijnlijk krijgt ze door die snoepjes dorst, drinkt ze meer en is het voor haar teveel om 's nachts op te houden.

Kennen jullie eventueel snoepjes waar honden minder dorst van krijgen? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Bij deze even een kleine update.
Vannacht heeft ze opnieuw binnen geplast maar dit was ondertussen alweer een 5-tal dagen geleden.
We hadden al gemerkt dat ze gisteren voor het slapen wel erg veel had gedronken, dus we hielden ons hart er al voor vast. 
We stellen vast dat we zowel nu als de vorige keer de avond voordien een 'zoekspelletje' in huis gedaan hebben, waarbij ze haar snoepjes moet gaan zoeken. 
Waarschijnlijk krijgt ze door die snoepjes dorst, drinkt ze meer en is het voor haar teveel om 's nachts op te houden.
Kennen jullie eventueel snoepjes waar honden minder dorst van krijgen?  "

Gekookte kipfilet in kleine blokjes snijden, moet ze alleen niet allergisch zijn voor kip.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^