Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

Sorry dat ik zo binnen kom vallen met een redelijk beladen onderwerp maar ik en mijn vriend hebben een enorm verschil in inzicht mbt het opvoeden van onze 4 maanden oude Stafford pup.

twee maanden geleden hebben we haar gehaald en omdat mijn vriend veel aan het werk was zou de opvoeding vooral op mij neerkomen. 

de pup heeft een behoorlijk karakter (ja dat wisten we vooraf met een Stafford) maar het liep uit de hand dat ze licht begin te grommen als we haar in haar slaap wouden pakken om haar in de bench te leggen. Het was naar mijn gevoel niet heel alarmerend meer een chagrijnig moment van wat doe je nou want daarna ging ze gewoon haar bench is als ze een beetje wakker was.

mijn vriend daarentegen vond dat niet kunnen en dat dat gedrag niet getolereerd moet worden. Maar zijn reactie daarop vond ik het ergst, hij pakte de pup bij haar nek en keel en begon tegen haar te schreeuwen ???? 

dit heeft er toe geleid dat ze nu uithaalt als je haar op een verkeerde manier benaderd ???? ik ben er echt doodziek van. 
morgen bel ik een gedragstherapeut voor advies maar ik vroeg me af of jullie hier misschien ervaring hebben. 
het heeft mij een afkeer gegeven tegen mijn vriend en we hebben er net een punt achter gezet omdat we er niet uitkomen, maar ik vind het gewoon geen normaal gedrag tegen over een pup en aangezien ik de verantwoordelijkheid kreeg over de pup omdat hij geen tijd heeft vind ik dat hij zich dan ook moet schikken naar mijn manier met positieve opvoeding.
Hij heeft een hoop frustratie en dat lijkt er dan uit te komen als de pup niet luistert. Ook bijt ze redelijk veel maar dat schijnt normaal te zijn bij dit ras en wordt minder als ze ouder worden maar hij heeft gewoon niet het geduld om het met positieve opvoeding op te lossen ????

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" het heeft mij een afkeer gegeven tegen mijn vriend en we hebben er net een punt achter gezet omdat we er niet uitkomen "

Enige juiste oplossing. Pups zijn altijd lekker happerig hoor, dus dat is normaal, dan moet je iets geven waar ze wel in mag bijten,een kluif, een speeltje, een doos, een grote prop papier, gewoon even lekker haar gang laten gaan.


Ja wat je "vriend" deed is totaal verkeerd en het resultaat is niet mals-> direct uithalen omdat ze nu bang is geworden.

Het grommen is een vraag om meer ruimte en afstand, iets is dan niet fijn of zelfs beangstigend.

Ik vind het wel lichtelijk zorgelijk dat een pup nu al dit soort onzekere gedrag vertoond, pups zijn vaak zo flexibel, ook omdat ze nog zo lekker onbenullig door het leven gaan, speels en maf zijn. Dus goed dat je er een GT bij haalt of info vraagt, wel goed opletten dat als je positief wilt opvoeden je er ook echt 1 bij haalt die positief opvoed, vermeld duidelijk bij je aanvraag: zonder correcties, ook niet op de rug leggen.

Wat ik zelf niet zou doen is zo zwaar wegen aan de bench en ook zeker nooit een slapende hond storen/wakker maken, in dit geval pak je haar ook nog op, ze kan beter zelf lopen, roep haar en pak een snoepje en leidt haar die kant op.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Goed dat je er een GT bij haalt hp-smile Ik heb zelf thuis ook heel wat discussies gehad.  Dus ik snap wat je bedoelt en het machteloze gevoel dat je hebt herken ik ook.  Echter.. Had je hiervoor ook al problemen met je vriend (niet dat mij/ons dat wat aangaat). Zo niet, dan is het toch handig om te vragen of je vriend aanwezig wil zijn bij de sessie met de GT als je nog contact met hem hebt. Voer er samen met een "neutraal" persoon een gesprek over. Misschien trekt hij wel bij en staat hij ervoor open om te leren. Hij reageert waarschijnlijk zo vanuit emotie en onwetendheid, onmacht.  Ik weet niet of het het waard is om er een punt achter te zetten omdat er met de pup iets is fout gegaan. Ik vind het dan ook wat extreem om te zeggen dat bij hem weggaan de enige juiste oplossing is. Het gedrag van je ex/vriend is zeker niet goed te keuren hoor! Maar  de komst van een pup is al een hele verandering in iedereens leven en routines, dus ja. Als hij echt niet voor rede vatbaar is dan wordt het wel lastig, zou wel zonde zijn. Voor hem ook, want honden/pups zijn leukhp-smile 

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

Ik vind het wel lichtelijk zorgelijk dat een pup nu al dit soort onzekere gedrag vertoond, pups zijn vaak zo flexibel, ook omdat ze nog zo lekker onbenullig door het leven gaan, speels en maf zijn. Dus goed dat je er een GT bij haalt of info vraagt, wel goed opletten dat als je positief wilt opvoeden je er ook echt 1 bij haalt die positief opvoed, vermeld duidelijk bij je aanvraag: zonder correcties, ook niet op de rug leggen.Wat ik zelf niet zou doen is zo zwaar wegen aan de bench en ook zeker nooit een slapende hond storen/wakker maken, in dit geval pak je haar ook nog op, ze kan beter zelf lopen, roep haar en pak een snoepje en leidt haar die kant op. "

Bedankt voor je antwoord hij blijft er bij dat ik het niet goed doe en dat de pup gestraft moet worden, het is wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben die dat niet goed vind voelen. 
Er speelde al meer en dit was de spreekwoordelijke druppel, we hebben twee kinderen dus zoiets beslis je niet zo snel maar hij heeft meer last van frustratie wat door het hele gezin loopt... 

wat jij aangeeft doe ik dus ook, even wakker maken met mijn stem en dan met een snoepje of iets motiveren.

ze slaapt trouwens niet meer in de bench, ze slaapt redelijk door snachts dus ik heb een mooie kussen gekocht voor haar en laat de bench nu open ook om verdere confrontaties met mijn vriend te voorkomen.

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

 Echter.. Had je hiervoor ook al problemen met je vriend (niet dat mij/ons dat wat aangaat). Zo niet, dan is het toch handig om te vragen of je vriend aanwezig wil zijn bij de sessie met de GT als je nog contact met hem hebt. Voer er samen met een "neutraal" persoon een gesprek over. Misschien trekt hij wel bij en staat hij ervoor open om te leren. Hij reageert waarschijnlijk zo vanuit emotie en onwetendheid, onmacht.  Ik weet niet of het het waard is om er een punt achter te zetten omdat er met de pup iets is fout gegaan. Ik vind het dan ook wat extreem om te zeggen dat bij hem weggaan de enige juiste oplossing is. Het gedrag van je ex/vriend is zeker niet goed te keuren hoor! Maar  de komst van een pup is al een hele verandering in iedereens leven en routines, dus ja. Als hij echt niet voor rede vatbaar is dan wordt het wel lastig, zou wel zonde zijn. Voor hem ook, want honden/pups zijn leuk  "

Ja dit was meer de spreekwoordelijke druppel hij heeft al langer last van frustraties en dat zorgt voor veel spanning  tussen ons. Ook merk ik het aan de pup die voelt dat ook aan. 
Ik ga het wel vragen of hij er bij wil zijn. Maar hij blijft bij zijn standpunt en vind dat hij het wel weet omdat hij (lees zijn moeder) ook 3 honden opgevoed hebben en dat is natuurlijk veel meer ervaring dan een gediplomeerd gedragstherapeut ... ;-)

Ik vind het ook heel erg en heel jammer maar het voelt echt heel naar om toe te kijken wat hij met de pup doet :-(

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Oei wat heftig zeg.. 

 

Komt jullie pup van een goede fokker? Misschien dat de pup daar dan even terecht kan nu de gemoederen zo hoog opgelopen zijn? Is natuurlijk helemaal niet wat je wilt maar je pup zit momenteel in een angstfase, en kennelijk een heftige, en dan is een stabiele thuisbasis erg belangrijk aangezien honden nou eenmaal alles aanvoelen. Op die manier kunnen jullie allemaal even tot rust komen en dingen op een rijtje zetten. Bij een goede fokker zijn eigen honden namelijk altijd weer welkom. Zie het als een mini vakantie voor jullie allemaal. 

Heel veel sterkte de komende tijd! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

maar het liep uit de hand dat ze licht begin te grommen als we haar in haar slaap wouden pakken om haar in de bench te leggen.

 

Waarom in hemelsnaam in de slaap oppakken en in de bench leggen?

Ik vind die reactie van de pup niet vreemd.

Wat zou jij doen als men je al heerlijk slapend van de bank zou halen om je vervolgens ergens anders neer te leggen?

Eerlijk, ik had meer gedaan dan alleen lichtjes grommen.

 

Ik denk dat je vriend eerder een gedragstherapeut nodig heeft dan de hond. Zijn reacties zijn verre van normaal en dat lijkt me niet enkel en alleen frustratie.

 

Misschien maar goed dat je er een punt achter hebt gezet.

Wat voor gedrag zou hij wel niet hebben laten zien als je met hem verder ging en je kreeg kinderen?

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Ik had me vriend toch even verbannen ver uit de buurt van me hond. Laat hem lekker een sport gaan doen ofzo voor zijn frustratie in plaats van op een weerloos pupje frown

 

Wat puk zegt idd lekker laten liggen als ze slaapt en vooral naar je eigen gevoel luisteren.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" maar het liep uit de hand dat ze licht begin te grommen als we haar in haar slaap wouden pakken om haar in de bench te leggen.
 
Waarom in hemelsnaam in de slaap oppakken en in de bench leggen?
Ik vind die reactie van de pup niet vreemd.
Wat zou jij doen als men je al heerlijk slapend van de bank zou halen om je vervolgens ergens anders neer te leggen?
Eerlijk, ik had meer gedaan dan alleen lichtjes grommen.
 
Ik denk dat je vriend eerder een gedragstherapeut nodig heeft dan de hond. Zijn reacties zijn verre van normaal en dat lijkt me niet enkel en alleen frustratie.
 
Misschien maar goed dat je er een punt achter hebt gezet.
Wat voor gedrag zou hij wel niet hebben laten zien als je met hem verder ging en je kreeg kinderen? "

Die kinderen zijn er al hoor ,Verder ben ik het eens met bovenstaande dat vriend meer therapie nodig heeft als de pup .Heel normaal gedrag voor een pup ,niet voor een vriend die een pup zo te lijf gaat ,en als er al meer speelde als dit dan zou ik vriend echt niet bij een gedrags therapeut laten ,hij weet het toch beter en zal niets aannemen van een ander .Zijn mama heeft er nl al drie opgevoed .

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Bedankt voor je antwoord hij blijft er bij dat ik het niet goed doe en dat de pup gestraft moet worden, het is wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben die dat niet goed vind voelen. Er speelde al meer en dit was de spreekwoordelijke druppel, we hebben twee kinderen dus zoiets beslis je niet zo snel maar hij heeft meer last van frustratie wat door het hele gezin loopt... 
wat jij aangeeft doe ik dus ook, even wakker maken met mijn stem en dan met een snoepje of iets motiveren.
ze slaapt trouwens niet meer in de bench, ze slaapt redelijk door snachts dus ik heb een mooie kussen gekocht voor haar en laat de bench nu open ook om verdere confrontaties met mijn vriend te voorkomen. "

Wat je vriend volgens mij (volgens de indruk/interpretatie die ik krijg van jouw verhaal, bedoel ik dan) niet begrijpt is dat er een verschil is tussen corrigeren en straffen.  

Grommen bij een pup mag je gerust corrigeren, honden corrigeren elkaar ook en een moederhond corrigeert haar jongen ook (soms zelfs vrij hardhandig in onze ogen). Er is dus zeker niets mis met corrigeren vind ik. Maar het corrigeren moet wel correct gebeuren en op de juiste moment. 

Je hebt al een gedragstherapeut gecontacteerd (als ik het goed gelezen heb). Deze zal u (en hopelijk jullie samen) zeker mee kunnen verder helpen.  Veel succes!

 

honden page profiel BrandtBrandt 3 doggies

Goedemorgen, heel veel sterkte alvast en dit klinkt als een hele moeilijke situatie. Aan de hand van 1 incident lijkt het mij moeilijk om de situatie te beoordelen. is dit een losstaand incident dat je vriend wellicht gewoon wat uitleg nodig heeft over vriendelijk honden opvoeden? Als het een alleenstaand incident is zou ik vriend duidelijk maken dat de puppy vriendelijk wordt opgevoed zoiets doe je ook niet met je kinderen.

Speelt er meer dan zou ik eieren voor mijn geld kiezen en wegwezen. is hij voor de rest een leuke vriendelijke partner en vader? Als de hond het enige probleem en is hij hier niet mee om kan en niet wil veranderen zou ik de puppy herplaatsen.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Pup niet meer storen in zijn slaap en je (ex)vriend weghouden bij hem. Staat de hond op jouw naam? Zo niet, zo snel mogelijk overzetten op jouw naam. Sterkte!!

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Wat je vriend volgens mij (volgens de indruk/interpretatie die ik krijg van jouw verhaal, bedoel ik dan) niet begrijpt is dat er een verschil is tussen corrigeren en straffen.  Grommen bij een pup mag je gerust corrigeren, honden corrigeren elkaar ook en een moederhond corrigeert haar jongen ook (soms zelfs vrij hardhandig in onze ogen). Er is dus zeker niets mis met corrigeren vind ik. Maar het corrigeren moet wel correct gebeuren en op de juiste moment. Je hebt al een gedragstherapeut gecontacteerd (als ik het goed gelezen heb). Deze zal u (en hopelijk jullie samen) zeker mee kunnen verder helpen.  Veel succes!
  "

Een moederhond corrigeert haar pups niet hardhandig. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Wat een naar verhaal.  Ik vrees dat de hond t.z.t. de dupe zal blijken te zijn, zoals zoveel staffords. Het is nou eenmaal een moeilijk ras en het wordt geen fijne hond als hij met harde hand opgevoed wordt.

Ik vermoed dat je meer baat zult hebben bij een relatietherapeut dan bij een gedragstherapeut....

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een pup in huis is een 'makkelijk' doelwit om al aanwezige frustraties en woede op uit te werken.

Er zijn al langer spanningen tussen jullie. Persoonlijk zou ik in de eerste plaats daarover spreken en daar de oorzaken van blootleggen, samen of via een therapeut.  

 

De pup schrok toen ie tijdens zijn slaap plots werd aangeraakt. Licht grommen is dan niet zo vreemd. 

Als je een GT wenst, kies dan zorgvuldig. Iedereen lijkt zich wel GT te willen noemen, daar zit heel wat kaf tussen het koren. sealed

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Goed dat je er een gedragsdeskundige hebt bij gehaald. Heftig hoor die reactie van je vriend.

 

Wat je hond deed ,zover ik het snap, is niet vreemd.... licht grommen als hij in zijn slaap gestoord word.... dat hinderd niet. Want hij word wakker gemaakt en vind dat niet prettig. Daar had het bij moeten blijven...

 

Je hoeft hem trouwend ook niet in de bench te leggen als hij slaapt... lekker laten slapen. 

 

Een hond moet mogen grommen...immers hij kan niet praten... hoe moet hij duidelijk maken dat hij dit niet wil. Straf je grommen af dan leer je hem de volgende x maar meteen actie te ondernemen.. nl bijten. Waarschuwen mag immers niet !

 

 

Je vriend heeft zowel voor de hond als voor de gemiddeld gezond mens totaal verknipt gedrag getoond wat je pup heeft beschadigd en waardoor hij nu doet wat hij doet.Therapietje zou voor je vriend ook  goed doen lijkt me. Zo^n ontvlambaar persoon zou ik niet bij mijn hond of kinderen of mezelf willen hebben ... maar dat is mijn persoonlijke mening.

Dat zijn moeder al meer honden heeft opgevoed dus het wel weet straalt dan in iedergeval niet op hem af of zij geeft dat  verkeerde voorbeeld en dan is zij absoluut niet iemand met verstand van honden. Je kan bij wijze van 40 jaar ervaring hebben met hondenopvoeding maar dat zegt niets over of je het goed of slecht doet.

 

Maar heel goed dat je er iemand bij haalt, voor je eigen zekerheid en voor de pup.

 

Sterkte met alles.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Die kinderen zijn er al hoor ,Verder ben ik het eens met bovenstaande dat vriend meer therapie nodig heeft als de pup .Heel normaal gedrag voor een pup ,niet voor een vriend die een pup zo te lijf gaat ,en als er al meer speelde als dit dan zou ik vriend echt niet bij een gedrags therapeut laten ,hij weet het toch beter en zal niets aannemen van een ander .Zijn mama heeft er nl al drie opgevoed . "

Sorry, dat had ik niet gelezen.

honden page profiel anoukanouk 3 doggies

honden foto van anouk

Je hebt helemaal gelijk dat je bonje met je vriend hierover krijgt. GT is nooit weg maar een hond moet je ook trainen op frunneken en aanraking. We hebben sinds drie weken een volwassen herplaatser en merkte op dat hij ontzettende moeite had met aanraking rond de kop. We hebben toen een trainings techniek toegepast "touch" dat wil zeggen dat je een snack vast houd en totdat de hond zijn neus tegen je andere open hand aanduwt dan pas krijgt hij de snack en zeg je zachtjes touch. Binnen een week kon ik aan zijn oren zitten, over zijn wangetjes wrijven, even in de bek kijken, pootjes checken ect. Alles zachtjes doen met veel zachte aaitjes, vooral bij het wakker maken om te verplaatsen. Maar je vriend moet dat echt niet meer doen hoor! Anders zit er straks weer een staff in het asiel en het zijn juist zulke lieve honden mits ze met veel liefde en socialisatie worden groot gebracht.

 

honden page profiel RamsesRamses 3 doggies

honden foto van Ramses

Je moet geen slapende honden wakker maken, is niet voor niets een gezegde.
En zeker een slapende hond op willen tillen, ik denk dat veel honden dan een brom of grom laten horen, gewoon als teken van 'dit vind ik niet fijn'. En in mijn ogen mag een hond ook best zijn grenzen aangeven, binnen de perken natuurlijk.


Wat je (ex?)vriend heeft gedaan is heel schadelijk, hij heeft de vertrouwensband die was opgebouwd ernstig beschadigd en een bange hond gecreëerd die sindsdien angstagressie laat zien. Jammer dat hij dat zelf niet ziet, zeker omdat het gedrag van jullie pup veranderd is na zijn actie.


Omdat het nu (nog) om een eenmalig incident gaat en het nog een pup is, denk ik dat het gedrag nog prima om te buigen is binnen niet al te lange termijn, als jullie het goed aanpakken. Hopelijk kan de gedragstherapeut jullie daarbij helpen.


Zelfs mijn hond, die ik met 2 jaar uit het asiel haalde en ernstige angstagressie liet zien (wolvengrom en soms uithalen),  is nu na anderhalf jaar grotendeels agressievrij. Hij is nog wel enorm angstig, dat zal er ook nooit helemaal uit gaan, maar zijn vertrouwen in mij is nu groter dan zijn angst. Bij mijn vriend laat hij af en toe nog wel de agressie zien, terwijl mijn vriend hem nooit slecht heeft behandeld, maar hij heeft waarschijnlijk wat slechte ervaringen met mannen gehad in zijn vroege jeugd en vertrouwt vrouwen over het algemeen sneller dan mannen.
Hij laat ook meteen verzoeningsgedrag zien na de agressie, ik zie ook aan mijn hond dat hij van zichzelf schrikt en het eigenlijk niet wil doen en meteen goed wil maken, maar zijn angstreflex is soms nog te sterk.


Voor nu zou ik zeggen, zorg dat de pup zich veilig voelt en werk aan jullie band.
Je mag (moet) hem natuurlijk best corrigeren als hij uithaalt, maar niet fysiek of met te harde stem, dat voedt zijn angst namelijk. Ik zou gewoon nee zeggen (als hij dat commando al kent).
Zelf zou ik hem daarna (als hij rustig is) laten zitten of af gaan en hem even een aai geven en zeggen dat alles goed is.

 

Sterkte en succes!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Een moederhond corrigeert haar pups niet hardhandig.  "

Dat kan echt heel stevig gaan. En er staat ook, in onze ogen. Hondentaal, honden verstaan dat perfect.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Dat kan echt heel stevig gaan. En er staat ook, in onze ogen. Hondentaal, honden verstaan dat perfect. "

Precies, is ook alleen maar goed als pups die eerste basis “cursus” hondentaal van hun moeder meekrijgen uit het nest. Maar dat is wel allemaal hondentaal, wij mensen spreken die taal niet. Tenminste ik hoop dat niemand van hier elkaars billen ruikt bij ontmoetingen hahaha 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Ten eerste: ik zou mijn relatie met twee kinderen niet opgeven omtrent een verschil van inzicht over de opvoeding van je hond. Als je daarom je relatie uitmaakt speelt er al veel, veel meer, en dan moeten jullie beide kijken of je dat wilt oplossen of niet. En als jullie dan besluiten om bij elkaar te blijven, is het goed daar therapie in te steken, want zulke problemen lossen zich niet een-twee-drie-vanzelf op, het is niet ineens weer halleluja. Zo te lezen zit je vriend gewoon helemaal niet goed in z'n vel op het moment, misschien is hij overwerkt, gestrest, depressief, of honderd andere redenen waarom iemand zich slecht voelt. Praat erover, communicatie = key, en kijk waar de oplossing ligt. Minder werken, psychologische ondersteuning, het kan vanalles zijn, zodra je de oorzaak weet kun je die ook aanpakken. Of je besluit dat je uit elkaar gaat, en dan kan iedereen daarvandaan weer zijn eigen leven op de rit proberen te krijgen.

 

Ten tweede: ik keur niet goed wat je (ex?)vriend doet, want het lijkt erop dat hij zijn frustraties afreageert op de hond, en dat werkt natuurlijk nooit. Maar niet iedereen is van de 100% happy-clappy opvoeding. Een voorbeeld. Toen mijn hond als pup niet geborsteld wilde worden, begon hij te grommen en ander agressief gedrag te vertonen. Nu wil ik gewoon mijn hond kunnen aanraken, ik heb niet zoveel met de geldende mores op dit forum dat de hond bepaalt of je hem mag optillen, of zijn poten mag afdrogen, of dat ik hem dan eerst moet afleiden met een snoepje, en wat al niet meer. Ik ga dus ook gewoon door met borstelen, corrigeer zijn gedrag, en stop pas zodra hij zich wat mij betreft goed gedraagt. En pas dan krijgt hij een beloning. Zo leert hij ook niet dat agressief gedrag loont, want zodra de hond leert dat agressie werkt, zal hij dat vaker inzetten. Punt is dat niet iedereen dezelfde opvoedingsstijl hoeft te hebben. Uiteraard moet je dan wel verstand hebben van honden en hun gedrag, en ik heb het idee dat dit jullie eerste hond is, dus dat een (goede!) gedragstherapeut zeker geen overbodige luxe is.

 

Kijk hier bijvoorbeeld voor een GT in je omgeving.

 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Wat een vervelende situatie ... :(

Hier hebben we dat ook gehad, maar dan met stemverheffing. Mijn vriend schreeuwde weleens tegen onze herplaatser. Dat maakte mij heel boos. Echter konden we hier gewoon rustig over praten en heb ik hem een boek van Turid Rugaas gegeven en meegenomen naar de cursus. Hier was ook het argument " ja mijn ouders hadden vroeger honden" ( maarja tijden en inzichten over opvoeding veranderen ook he).

 

Dus mijn advies zou zijn neem hem mee naar die GT, laat hem dingen lezen ( of misschien zelfs lid worden van dit forum haha). Ik hoop echt dat hij daarvoor openstaat en dat het helemaal goedkomt met je lieve pup. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

 

Hard schreeuwen en een pupje bij zijn nekvel pakken omdat hij even gromt,het is een pupje van 4 maanden.

Een gt inschakelen voor een pupje niet het pupje moet opgevoed worden maar de baas.

 

Ik weet niet welke stafford je hebt,welke fokker,engels,amerikaans een kruising,hoe is de pup gesocialiseerd in het nest.

 

Ik heb alleen ervaring met een engelse stafford,dat zijn vocale honden,ze grommen als ze blij zijn,ze grommen als ze opgewonden zijn,ze grommen in spel heel fanatiek....een mopperend grommend geluid als ze iets niet willen maar nooit maar dan nooit heeft er 1  stafford van mij zijn lip naar mij opgetrokken.

 

Jullie zeggen verstand te hebben van het ras,dat heb jullie duidelijk niet,want dan zou je partner nooit of te nimmer een pupje zo aanpakken.

Consequent en duidelijk zijn dat hebben ze wel nodig maar dat geldt voor iedere hond.

 

Een goed gefokte stafford die naar zijn baas gaat grommen dan gaat er behoorlijk wat mis.

 

Kan jij niet zorgen dat je partner normaal doet tegen jullie pup dan herplaats je het pupje maar naar mensen die wel met zo een hondje kunnen omgaan,want het wordt moeilijker,staffords zijn dikkoppen en met geweld zal je alleen maar averechts effect bereiken,je krijgt een doodsbange maar geen gehoorzame hond,buiten schreeuwen zal de hond de andere kant oplopen.

 

Staffords zijn heel gevoelig en reageren ook op spanningen in het huis.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat ontzettend vervelend voor je. Ik vind dat een pup (elk dier eigenlijk wat totaal afhankelijk van ons mensen is) zeker bescherming nodig heeft tegen sommige mensen, zelf hebben ze geen stem. Dus supergoed dat je wel laat blijken dat het je ernst is daarmee. Als hij zo tegen de kinderen zou reageren zou je dat ook niet toestaan.

 

Ik denk dat je ex zelf ook niet zo rustig zou reageren als iemand hem uit zijn slaap haalt.

 

Grommen is niet iets raars of vals, het is voor een hond een communicatiemiddel, de pup willde gewoon aangeven dat hij het niet fijn vindt als je hem stoort in zijn slaap en je dat dus ook beter niet kan doen. Zelf vind ik rustig kunnen slapen en eten zonder gestoord te worden juist een essentiele basis om een goede band met een hond op te bouwen.

Ik zie dus ook niet dat de pup een gedragsprobleem heeft,  een gt is misschien wel een goed idee, maar meer om jullie of eigenlijk je vriend, (als je vriend en jij besluiten toch nog verder te gaan) Meer te leren over hoe je het best met een hond om kan gaan.

 

Het probleem is soms wel om een goede gt te vinden, dus ik zou vooraf even hier navragen als je iemand in de arm neemt. 

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

"   Een goed gefokte stafford die naar zijn baas gaat grommen dan gaat er behoorlijk wat mis. "

Ik lees dat de hond ook uitvalt. Dus het eerste wat ik dacht was ook: waar komt deze hond vandaan?

 

Sowieso is het niet zo'n goed idee om een pup te nemen als je relatie al onder druk staat. Je kunt beter eerst bestaande problemen oplossen. Uiteindelijk krijg je anders alleen maar verliezers, waaronder de hond.

 

Maar gedane zaken nemen geen keer, en daarom is het verstandig om vanuit de huidige situatie te zoeken naar oplossingen. Zoals relatieproblemen aanpakken, en aan de slag met het leren interpreteren van hondentaal en hun gedrag, door een goede gedragstherapeut of hondenschool te benaderen. Zie ook mijn vorige post.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Een goed gefokte stafford die naar zijn baas gaat grommen dan gaat er behoorlijk wat mis.
 

 

ja maar is niet wat hier mis gaat, het handelen van de mens? Als een hond gromt als je hem uit zijn slaap haalt, en je gaat gewoon door is het dan niet normaal dat de hond een grovere communicatie gaat inzetten. Dat je als mens dan ahw je hond agressief maakt op die manier? 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  
ja maar is niet wat hier mis gaat, het handelen van de mens? Als een hond gromt als je hem uit zijn slaap haalt, en je gaat gewoon door is het dan niet normaal dat de hond een grovere communicatie gaat inzetten. Dat je als mens dan ahw je hond agressief maakt op die manier?  "

Helemaal eens met je,ik had ook geen pup in gedachte toen ik dit schreef had iets duidelijker moeten zijn.

 

Een pup van 4 maanden die gromt , zou ik nooit als agressief bestempelen....maar inderdaad als zo een pupje volwassen wordt dan kan het alle kanten opgaan,bang,agressief een hond wordt niet agressief geboren.

 

 

honden page profiel anoukanouk 3 doggies

honden foto van anouk

Ik ga dus ook gewoon door met borstelen, corrigeer zijn gedrag, en stop pas zodra hij zich wat mij betreft goed gedraagt. En pas dan krijgt hij een beloning.

Mmmhh, ik zou daar behoorlijk depressief van worden van als hond zijnde. Bij mijn vorige hond hoefde we alleen te roepen "Oortjes schoonmaken?" en rende hij al in een happy drafje naar de bank. Als van alles met enig geduld een feestje gemaakt wordt? En je plakt er klank aan (woord) hoef je niet een half jaar te modderen met grommen en happen.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

" Mmmhh, ik zou daar behoorlijk depressief van worden van als hond zijnde. Bij mijn vorige hond hoefde we alleen te roepen "Oortjes schoonmaken?" en rende hij al in een happy drafje naar de bank. Als van alles met enig geduld een feestje gemaakt wordt? En je plakt er klank aan (woord) hoef je niet een half jaar te modderen met grommen en happen. "

Helemaal mee eens. Juist bij pups kan je alles nog spelenderwijs leren. Ze zijn net sponzen leren dan supersnel ... En de gemiddelde pup heeft nog geen trauma of fout gedrag aan geleerd waardoor ze nog vol overgave leren. 

Daarbij vind ik dat een hond ook verdiend dat we leven leuk maken voor ze. Ze moeten zich zo ontzettend aanpassen aan de mensenwereld dat wij op zijn minst ons best voor ze mogen doen om dat voor hun zo leuk mogelijk te maken. 

En daarbij zal een hond die wil ook meer leren dan een hond die moet.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Puppy die bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^